Şimdi Ara

### DH Sanal Havacılar [49 Kişi Olduk] ### (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
16
Favori
8.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet default 737-800 ve 747-400 ile uçuyordum.
    Tamamdır, PMDG 737 NGX deneyeceğim, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klimt

Evet default 737-800 ve 747-400 ile uçuyordum.
    Tamamdır, PMDG 737 NGX deneyeceğim, teşekkür ederim.

PMDG ile birlikte "Airac 737NGX PMDG" eklentisinide kurmanızı tavsite ederim. bu eklenti Navigasyon Datalarını barındırıyor.
  • bu u işte çok yeniyim hawx 1 hawx 2 ve bf 3 te pilot luk yapıyorum ve bunu geliştirmek istiyorum diğer simlerdede ustalaşmak istiyorum 1-2 gündür de flight sim x le uğraşıyorum sizin tavsiyelerinizi de almak ve aranıza katılmak istiyorum
  • barobmw kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin, kısa süre içerisinde Microsoft Flight Simulator'e alışırsın karmaşık bir yapısı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: todola

Hoşgeldin, kısa süre içerisinde Microsoft Flight Simulator'e alışırsın karmaşık bir yapısı yok.

beni aranıza kabul etiğiniz için teşşekkür ederim. ben daha çok savaş pilotu olmak istiyorum Microsoft Flight Simulator den sonra hangi simülatör e yönelmeliyim
  • yazın beni de :D bayağıdır fsx'te offline uçuşlar yapıyor. Az önce pas geçtiğimiz piste tekrar iniş yaparken çakıldım ama olsun :D imzayı da kapıyorum hemen. Sanal pilot olarak yazın da ATC üyesi olmak yolunda heveslerim var. :D
  • postrogue kullanıcısına yanıt
    hoşgeldiniz, olur arada öyle kazalar :)
  • Beni de sanal askeri pilotlara ekleyin hocam. Battlefield 1942'deki uçaklardan beri işin içerisindeyim. H.A.W.X 2, FSX vs Falcon BMS 3.2 ile uçmaktayım. Yalnız joystickim dandikti, it dalaşı sırasında dayanamayıp şehit düştü. Mecburi açığa alındım o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlsberger -- 10 Ocak 2014; 16:05:23 >
  • Carlsberger kullanıcısına yanıt
    :) geçmiş olsun hocam joystick sıkıntısı bendede vaar :)
  • Yeni başlayanlar için PMDG 737 NGX full uçuş eğitimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todola -- 18 Ocak 2014; 10:20:44 >
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir kendim için joystick araştırması içerisindeyim ama bir türlü para ayırıp alamadım. Madem sanal da olsa havacı olduk, joystickle ilgili araştırmalarımı sizlere de yazayım istedim belki bir faydası dokunur. Konu olarak açacaktım ama Havacılık forumunda kaynar gider diye düşündüm.

İlk olarak şehit olan joystickim LOGITECH EXTREME 3D PRO JOYSTICK ile söze başlayayım. İlk aldığımda 75 lira civarlarındaydı. Doların yükselince fiyatı 100 liraya kadar çıktı. Joystick genel olarak fena değil. Parasını hakediyor. Tepkileri tatmin edici boyutta. Özellikle savaş uçağı ile uçmak istiyorsanız işinizi görecektir. Yalnız bu joystickerlerin masaya tamamen sabitlenememe gibi bir dez avantajı var. Benim joystickimin şehit olma sebebi de bu idi. Sabit olmadığından biraz abanınca fırladı birşeyler daha oldu kol elimde gövdesi yerdeydi gözümü açtığımda
    Küçük bir gaz kolu mevcut üzerinde. Tam gerçeklik yaşatmasa da oyunların optimize ettiği bilinen bir joystick olduğundan dolayı sorunsuzca tam optimize kullanılabilir.

Linkihttp://www.vatanbilgisayar.com/Oyun%20Kollar%C4%B1%20ve%20Direksiyonlar/logitech-942-000031-extreme-3d-pro-joystick/productdetails.aspx?I_ID=65939

İkinci olarak şu an satın almak istediğim THRUSTMASTER T.FLIGHT HOTAS X modelinden bahsetmek istiyorum. Fiyatı 130-150 tl civarlarında. Bu joystickte beni en çok cezbeden F-16 tarzındaki ayrı gaz kolu oldu. İlk olarak Mediamarktta inceleme fırsatım oldu. Plastik kalitesi öyle aman aman değil. Oyuna bağlı olmadığı için yalnızca dışından fiziksel inceleme yapabildim. Tepkileri hakkında bir fikrim yok. Joystick ele oturma açısından hiç fena değil. Üzerindeki düğmelerinin dandik olduğu bariz. Ama gaz kolunun oyun dışında bile yaşattığı his bunun önüne geçecektir diye düşünüyorum. Bu joystickte de masaya sabitlenme özelliği yok. Ama bunu alırsam eğer kaymayan padlerle altını desteklemeyi düşünüyorum. Belki maddi durumuma göre ona göre bir masa modifikasyonuna gidebilirim. Ürünün altında kolun hassaslığını ayarlamak için bir düğme bulunmakta.

Teknosanın ürün tanıtımını beğenmedim ama en uygun fiyatına burada rastladığım için bunun linkini veriyorum.

http://www.teknosa.com/urunler/125084116/thrustmaster-t-flight-hotas-x-pcps3-konsol-aksesua

inceleme:

Bahsettiğim iki joystick de ekonomik olup en iyileri olanlardı. Bir de benim param var kardeşim bunlara mı kaldım diyecek arkadaşlarımız için sektörün babası olan joystickleri yazayım. Malumunuz öğrenci olduğum için bu joystickleri sadece youtubeda görebildim. İlki benim favorim olan THRUSTMASTER HOTAS WARTHOG. Fiyatı hakkında bir bilgim olmamakla beraber Türkiyede satılıyor mu ondan bile emin değilim. En cezbedici noktaları masaya vidayla sabitlenebilen kol, gaz kolunun yanındaki düğme ve şalterler.

Markanın sitesindeki ürün linki:http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/hotas-warthog

Ürüne yapılmış en iyi incelemelerden birisi :

Şimdi bahsetmen istediğim SAITEK X65 Combat. Kendi sitesinde pilotlar tarafından onaylanmıştır damgası var. Ne derece doğrudur bilemeyiz ama görünce gerçekliğine inanacaksınız. Opsiyonel mi bilmiyorum ama fotoğraflarda 2 adet düğme paneli olduğunu gördüm. Gerçekten güzellerdi.

linki:http://www.saitek.com/uk/prod/x65f.html

inceleme:

Pedallar konusunda da pek yorum yapamayacağım hiç görmedim çünkü.

Sivil havacılıktan hoşlanan ve bütcesi uygun arkadaşlarım SAITEK markasının sırf bu işler için ürettiği ürünlerine bakabilirler. Türkiyede satış yok sanıyorum. Vereceğim linkte onlarca sanal havacılık kontrol ürünü mevcut.

http://www.saitek.com/uk/prod/yoke.html

Bir kaç tane hoşuma giden home cockpit videosu da paylaşmak istiyorum. Bana ilham kaynağı oldular belki size de olurlar.

Ne zaman joystick yazsam aklıma Cem Yılmazın esprisi geliyor Umuyorum yardımım dokunmuştur. Biraz yüzeysel bir yazı oldu ama fazla tecrübem olmadığından affola. İyi uçuşlar

Hv. Plt. Ütğm. Carlsberger

• "Saitek Pro Flight Yoke System" bunu bende araştırdımda Türkiye birtek gitti gidiyor sitesinde var o da 500 TL ile 800 TL arasında değişiyor, sivil havacılar için birebir yalnız bu sistem. ülkemizdeki kara borsa zihniyeti nedeniyle fiyatlar yüksek tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todola -- 10 Ocak 2014; 15:06:26 >
  • todola kullanıcısına yanıt
    Vergi ve gümrük sistemindeki değişiklikler yurtdışından getirme işini de iyice zora soktu.
  • Carlsberger kullanıcısına yanıt
    Zama zam gelince aynen dediğiniz gibi çok sıkıntılı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todola -- 10 Ocak 2014; 15:56:35 >
  • aranıza yeni katıldım sanal pilota eklerseniz sevinirim bu forumda daha aktif olmayı planlıyorum
  • hazarcank kullanıcısına yanıt
    hoşgeldiniz listeye ekledim sizi...

kırımsız uçuşlar
  • İyi Günler benide sanal pilotlara ekleyebilirsiniz oyuna yeni başladım.
  • lazoo1 L kullanıcısına yanıt
    hoşgeldiniz, merak ettiğiniz veya takıldığınız noktaları konu başlığı altında sorabilirsiniz.
  • todola kullanıcısına yanıt
    Teşekkür Ederimm :)) İmzayı Ekleyebilirim şimdi dimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazoo1 -- 13 Ocak 2014; 18:02:20 >
  • Arkadaşlar elimdeki saitek x52 proyu satıyorum başlık açtım linki budur sanırım siz ilgilenirsiniz buyrunhttp://forum.donanimhab...658/f_//tm.htm#86480658
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.