Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (224. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.472
Cevap
58
Favori
317.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dire depeche

    saabın ülkemizde pek tutmamasının sebebi yüksek fiyat ve donanım için ekstra ödeme yapmak gerekliliği galiba o yüzden pek rabet görmüyor,adam o fiyata bmw alırım diyor
    ama eski saablar çok ucuz ve mükemmeller,saab 900 94-95 modelleri 10 milyara filan gidiyor ama,ısıtmalı koltuklar,dijital klima gibi özellikleri var.
    neredesiniz ey ford,wv,opel,toyota,nissan takımlaraı?varmıydı sizin arabalarda böyle özellik o yıllarda?
    yanlış anlaşılmasın benim de saabım yok!!!

    nissan primera 2,0 motorlarında saydığın özelliklerin hepsi var.
  • Biraz yesillensin konu aktif Saab kullanıcıları mevcutmu sitede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    Bu mesajları Google aramasıyla buldum. 300.000 km civarı otomatik 2006 9-3 1.9 TiD Vector ile ilgileniyorum. Bu km'de ki aracı alırken nelere dikkat edilmesini tavsiye edersiniz.
  • Merhaba arkadaşlar.



    99 model 9-3 saab, 2.0 motor ve 180 beygir gücüyle ne kadar yakar LPG de tahmini olarak?



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iliqueur

    Merhaba arkadaşlar.



    99 model 9-3 saab, 2.0 motor ve 180 beygir gücüyle ne kadar yakar LPG de tahmini olarak?



    Teşekkürler

    Ortalama 13 14 litre
  • Merhaba bu saaten sonra saab alınır mı ? Saab 9000 turbo alsam parca sıkıntısı ceker miyim ? Parca fiyatlari coku fahiş..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phantom kullanıcısına yanıt
    Saab 9-3 yada 9-5 tavsiye ederim. 9000 parça bulmak zor oluyor. En rahat parça 9-3 için bulabilirsiniz opel ile bir çok parçası aynıdır.
  • Merhaba,

    Uzun süren Saab hasretini 20 gün önce çok büyük araştırmalarım sonucu 2006 model 9-3 ARC 2.0t LPT PREM1 SEDAN 146.000 km'de benzinli araç satın almak sureti ile sonlandırdım.

    Aracı alır almaz zorunlu trafik sigortası ve kaskosunu uygun fiyata yaptırdım ve arkasından uzun bir yurt dışı seyahati yaptım.Gidiş dönüş olmak üzere 6000 km yol katettim.

    Saab marka araç almak veya düşünenlere yardımcı olması için izlenimlerimi aktarmak faydalı olur kanaatindeyim.

    Aracım 2.0t olan ancak avrupa klasmanında 1.8T olarak adlandırılan 1998cc'lik 110 kw(150bg) en üst donanım seviyesi olan ARC PREM1 paketi.

    Ayrıntılara girmeden önce yurdum insanının ilk önce soracağı yakıt sarfiyatı konusunu en başta kısa olarak değineceğim.Aracım yapmış olduğum bu seyahatte ortalama hızım 120-130 km/saat olduğunu bu ortalama hız ile yaklaşık %65 lik kısmı gerçekleştirdiğim ve geriye kalan %35 lik kısım ise şehir trafiği ve yoğun trafik olduğunu,çoğu zaman klimanın açık olduğunu ve araçta 4 kişi bagaj dolu olduğunu, tüm bu yol boyunca karışık 6,8 lt 100 km'de bir tüketim yaptığımı söyleyerek, yakıt kısmını kapatıyorum(araçta lpg bulunmuyor).

    Donanım:
    Deri elektrikli ve hafızalı koltuklar(yolcu koltuğuda elektirikli),bixenon afl farlar,sunroof,koltuk ısıtma ve soğutma,esp,tcs,5 ileri triptonik v.s...

    Konfor:
    Seyahat süresince rahatsızlık hissetmedim.Koltukları son derece rahat ve yumuşak yolda bulunan yamaları geçerken fazla hissettirmiyor.
    Direksiyonu servo ve çok rahat bir kullanım sunuyor.Yüksek süratlerde (kimi zaman 160-180)hissiyatı son derece başarılı.
    Süspansiyon sistemi elbette bir mercedes gibi değil bir miktar sertlik mevcut ancak bunu yolun bozuk kısımlarında hissedebiliyorsunuz.
    Virajlarda çok yüksek hızlarda girildiğinde bir miktar savrulma olabiliyor(dengeli girmek lazım).
    Yalıtım, bence başarılı ancak yine yüksek hızlarda lastik sesini içeriden hissedebiliyorsunuz.
    Sunroof çalışması sorunsuz ve sessiz.
    Afl bixenon farların olması gece sürüşlerinde çok büyük rahatlık(aldığımda ampullerde problem vardı orjinalleri üzerinde idi ve iyi aydınlatma yapmıyordu philips marka 4700k ile değiştirilince fabrika ayarlarına döndü).
    Koltuklarda ve kapı içlerinde bulunan deri kalitesi son derece iyi.
    Koltuk başlıkları iyi düşünülerek ergonomik yapılmış.
    Arka koltuklarda diz mesafesi son derece yeterli.
    Bagajı ise 4-5 kişilik bir aile için yeterli alanı sunuyor.

    Motor:
    110 kw(150 bg) 240 nm/Tork gerçekten son derece başarılı, motor sesini ilk çalıştırmada dahil olmak üzere yüksek hızlarda bile hissedilmeyecek derecede.ivmelenmesi,hızlanması son derece tatminkar.Özellikle rampalarda hiç bir şekilde bayılma yapmaması hayranlık uyandırdı.Motorun benden tam not aldığını söylemeliyim.Aldıktan sonra hemen yağını filtrelerini ve bakımını yaptım.6 lt motul 8100 5*30 full sentetik motor yağı kullandım.

    Şanzıman ve Vites:
    Bu kısımda benden tam not almıştır.Vites geçişleri sorunsuz,vuruntusuz ve sarsıntısız hissedilmiyor.Bu bakımdan daha önce 211 kasa mercedes kullanan biri olarak diyebilirim ki mercedes'ten üstün.

    Gösterge Paneli:

    Panel gerçekten üretimi yapıldığı dönemin çok ilerisinde bugün bile çoğu elit markada olmayan cinsten.Özellikle gece sürüşlerinde panelin ışığının kapatılması yolculuğu daha rahat hale getiriyor.Telefonla konuşma imkanını sunan bluetooth özelliği bugünün araçlarında bilr bulunmuyorken 2006 yılında bu özellik eklenmiş.Panel kokpit havası tarzında.Her şeye rahatça ulaşabilme imkanı veriyor.Torpido gözünde soğutucu bulunması ise extra bonus.
    Ancak panelde bulunan plastik kalitesi hiç hoşuma gitmedi özellikle bozuk yollarda bir miktar takırtılar oluştu.

    Genel olarak:

    Eğer fiyat ve performans açısından lüx ve premium düzey bir araba arıyorsanız ve aldıktan sonra hemen satmayacaksanız bu araba tam size göre.Yedek parçaları o kadar yüksek fiyatlarda değil ve hemen hemen hepsi temin edilebiliyor.

    Diğer Saab kullanıcısı arkadaşlarda kullandıkları modelin donanım paketlerini ve özelliklerini yazarlarsa Saab almayı düşünen insanlara daha fazla yardımcı olacaktır.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardus 66 -- 8 Mayıs 2019; 1:21:54 >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Aracım 2008 9-3 Aero kombi 1.9 180 PS
    Araçta cuma günü oluşan sorunu sizlerle paylaşmak ve bilgi almak istedim.

    Önce akü ışığı yandı ve bateri yüklenemiyor gibi bir uyarı geldi. Daha sonra bu şekilde bir 30-40km kullandım. Daha sonra yanık kokusu geldi ve peşpeşe 5 dakika içinde, önce direksiyon hidroliği sonra airbag, ABS, camlar, farlar, sinyaller ve araç içi gösterge aydınlatmaları dahil herşeyi kapattı araç, aracı park ederken R ye alırken arabayı sarsarak ses çıkararak aldı, aynı şekilde D ye aldığında da yaptı. en son kendini kapattı.

    Daha sonra çalıştırdım yine çalıştı ama hiç hareket ettirmedim ama yine tüm uyarılar ikazlar peşpeşe geldi. Sonrada çalışmadı.

    Neyse çektirdik falan, tamirci baktı önce alternator dedi ve değiştirdi ama sorun devam etti. Hatta taktığı alternatorü de bozdu yenisini taktı vesaire sonuç olarak sıkıntıyı bulmadık.

    Bu tip bir durumla karşılaşan var mı? Yada sorun hakkında bilgisi olan?

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar, herkese kazasız belasız sürüşler. 9-3 2.0T Vector alma arefesindeyim. Araçta nelere dikkat etmemi önerirsiniz?
  • Daha sonra General Motors dan, biri İsveç yuttaşı olmak üzere iki Çin 'li ortak tarafından satın alındı.

    Saab artık yarı İsveç yarı Çin şirketi. Daha sonra neler oldu, bile var ise yazsın lütfen.

  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.