Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (127. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.467
Cevap
59
Favori
332.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Volvo kadar olmasada severim Saabi nede olsa made in Sverige
    En yakin arkadasimda 2014 model 9-3 Aero var 220hk sanirim norvecte tek 1 tane var oda sende deyip takiliyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: scottysvensson

Volvo kadar olmasada severim Saabi nede olsa made in Sverige
    En yakin arkadasimda 2014 model 9-3 Aero var 220hk sanirim norvecte tek 1 tane var oda sende deyip takiliyorum :)

2014 mü... oof of olsa da binsek :)) kıymetini bilsin vallahi :)

@waxae, vallahi şimdiden gün alırsan 17 mayıs cumartesi gününü ayırır sana. Yoksa haftasonu teker şişir desen zor yer bulursun. Dükkanı zaten ufak 2 lifti var. Şimdiden ayarlamakta fayda var dostum.

Senin kadar olmasa da yapıyorduk bir şeyler işte :)

Orijinalden alıntı: dekareme

saab servisi engin otomotiv servisi kapatmış, bundan sonra sadece yedek parça satışı olarak hizmete devam edecek diye öğrendim... niye, neden kapatmı, haberi olan var mı acaba?

Belki Gökşenler tekrar dirilebilir belli mi olur, şirket tekrar üretime başladı sonuçta. Ama yine de Enginlerin kapanmasını gerektirir mi bu tartışılır...

Enginler belki de servis fiyatlarından dolayı zamanla müşteri kaybetmiş de olabilir. Ayrıca bu fiyat politikası ile yedek parça satışında da sonu pek iyi görünmüyor. 1500 liralık turboyu 3000 liraya satmaya çalışıyorlar.

Orijinalden alıntı: Onurcukka

quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

saab servisi engin otomotiv servisi kapatmış, bundan sonra sadece yedek parça satışı olarak hizmete devam edecek diye öğrendim... niye, neden kapatmı, haberi olan var mı acaba?

Belki Gökşenler tekrar dirilebilir belli mi olur, şirket tekrar üretime başladı sonuçta. Ama yine de Enginlerin kapanmasını gerektirir mi bu tartışılır...

Enginler belki de servis fiyatlarından dolayı zamanla müşteri kaybetmiş de olabilir. Ayrıca bu fiyat politikası ile yedek parça satışında da sonu pek iyi görünmüyor. 1500 liralık turboyu 3000 liraya satmaya çalışıyorlar.

Haklısın abi. Enginler kadar rezalet bir yer görmedim. 78 TL lik sinyal farını 120 TL ye almak zorunda kaldım. Benzin hortumum kopuktu adamlara hangi part nosunu hangi fiyata satıyorsun dedim. üç farklı hortum var 300tl 600tl 300 tl toplamda 1200 tl ödeyeceksiniz dediler. Tek tek fiyat ve part nosu vermiyorlarmış. O kadar IQ seviyesi düşük ki belki benim 300 TL lik olan benzin hortumum kopuk adam bunu anlayamıyor. İyi olmuş servisleri kapanmış. Yakında parça satışlarıda biter de Saab Türkiye'de rahat bir nefes alır. E bay dan parça alsan gümrüğe takılsa ardiye + vergi ödesen Enginlerin çektiği fiyata denk gelmez.

Onur abinin haberi var fakat forumunda haberi olsun diye söyleyeyim benim lamborghini murciélago lp670-4 sv'yi bugün bosch servise yatırdım. 1-2 haftaya ancak çıkacak gibi =) Yağ kaçaklarını onaracaklar, aks başlarında boşluk var dedim, 120 km den sonra titreme oluyor dedim bir sürü şey söyledim yapsınlar versinler. Ondan sonra genel bakım için İstanbul'a götürmeye çalışacağım. Birde radyatör aldım. Ne zaman taktıracağım belli değil.

Arkadaşlar bundan başka birşey daha soracağım. Benim arabanın geçmişini bilen varmı ? Nasıl bir araba ? İstanbul'da karşılaştınız mı zamanında hiç ? Alınır mıydı ?

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ ____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ ____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ ____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaabTutkunu -- 5 Mayıs 2014; 20:39:14 >

• _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: waxae

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-son-saab-daha-temizi-mumkun-degil-162553821/detay

Makineye bakın offffffffffffffffffff :(

Ben de bunun 2.0 Turbo AWD olanına hastayım üstekil daha ucuz :))

Sen benim telefona aracının şase nosunu kendi tc numaranı adını soyadını komple bir yazıver. Yarın anneme sorgulatayım aracın bütün geçmişini sistemden.

• Engin otoya aracımı satın alır almaz gitmiştim. Yaklaşık 3 yıl önceydi. külbürütör kapak nipeli zannedersem değişmişti. Fatura fiyatı 9 Tl, toplamda ödediğim fatura bedeli ise 180 Tl idi. Derin derin yutkunmuştum. Yüzümdeki gülümseme gitmişti. O zamanlar serviste Sinan usta vardı. Saablarla ilgili bir sürü eğitim sertifikası almış bir ustaydı. Ayrıca ilgili, anlayışlı bir beyefendiydi. Şuan kendi servisini açmış olmalı. Bana mesaj gelmişti ama bulamadım şimdi. Sonrasında bir kaç kere daha servise uğradım ama hep beni rahatsız eden bir yanları vardı. Fazla uyanık esnaftılar galiba...
    Vesselam bir gün aradım parça kodu istedim, Finlandiya'ya yolculuğum olacaktı alırım ordan diye. Vermediler tabii. Ateşleme kaseti fiyatına da 2 katından fazla bir fiyat söylemişlerdi. Neyse onlardan zaten Saabcı olmazdı, üzülecek bir şey yok bence.
    Saab ustası yemek yapmaya aşık bir aşçı gibi olmalı. Yaptığı şeyin tadını önce kendisi sevmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: waxae

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-son-saab-daha-temizi-mumkun-degil-162553821/detay

Makineye bakın offffffffffffffffffff :(

Çok samimiyetle diyorum, sizin arabanız çok çok daha güzel. Gerçek Saab bir kere. Yeniler bence hiç mi hiç güzel değil ve Saab gibi değil.

Ben 4 yildir saab kullanicisiyim ve aracimi hep sinan ustaya yaptir evet haklisiniz maslakta yer acti kendisine ve ben isciligiden cok memnunum acikcasi isterseniz adres verebilirim saab konusunda ondan daha iyisi olamaz acikcasi

Orijinalden alıntı: tozlubll

Ben 4 yildir saab kullanicisiyim ve aracimi hep sinan ustaya yaptir evet haklisiniz maslakta yer acti kendisine ve ben isciligiden cok memnunum acikcasi isterseniz adres verebilirim saab konusunda ondan daha iyisi olamaz acikcasi

Adresi paylaşmanız iyi olur. Bende Sinan ustanın bilgili becerili bir usta olduğunu düşünüyorum.

Ebay'den aldığım stage 1 programlanmış ECU geldi. Arabaya taktım; takması gerçekten basit; 15 dakika filan alıyor. İlk hissettiğim gaz pedalı tepkisinin ve hızlanmaların arttığı. Ancak henüz APC valve'im yok. Türkiye çıkması 300-400 TL istiyorlar. Sıfırı ebay'de 250 dolar; parçacılarda 1200 TL. Bir kişi 800 TL'ye satıyor sahibinden'de.
    Bunu da yurtdışından alıp niyetim kendim takmak ama 6 mm silikon borulara ihtiyacım olacak. Bir de wastegate, turbo'ya bağlanacaklar yerleri bulup takmam gerekecek. :)
    APC valve'i takmadığım zaman şu anda sabit 0.4 bar basınç üretiyor. APC valve ile birlikte 1.1 bar'a kadar basınç üretecek. Bunu yaptığım zamanki izlenimlerimi de yazarım.

selamlar,

Mert

Unur nasıl 4 çekeri daha ucuz nerde bu ilan ben mi görmedim. Varsa atlayalım hemen :)
    Verdiğiniz linke baktım benim araca göre ellerinde bir şey yok. Gönderdikleri ECU birebir aynıysa süper. Fiyat ta makul. Benim araca uygun olanını bulsam ben de alabilirdim. Sırf zevkine bile alınabilir...

Orijinalden alıntı: drdilmen

Valla ben istanbulda olmadığım için maalesef senin aracın geçmişi hakkında hiçbir yorum yapamayacağım ama Onu muhtemelen bahsettiği yolla sana tüm şeceresini sayacaktır :)
    Bu arabayı ben de gördüm ilanda. Hakikaten benim de çok hoşuma gidiyor. Hele o dijital hız göstergesi uçak tarzı yapmışlar ya adamı acayip tahrik ediyor.

Unur nasıl 4 çekeri daha ucuz nerde bu ilan ben mi görmedim. Varsa atlayalım hemen :)

Hocam ilan aşağıda :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-nova-motors-yeni-kasa-9-5-2.0-t-awd-otomatik-155205327/detay

Bu sınıfta bu özelliklerde, bu donanımda ve performansta bu fiyata araba... Hem de Saab :)) Tek eksik sunroof :)

• Haklısın abi para kazanmak için değilde arabayı uzun yıllarca korumak için işini yaparsan zaten müşteri korkmaz. Aracın birçok eskiyen parçasını sürekli değiştirmek ister. Böylece sürümden kazanılarak daha çok kar edilebilir. Mesela kapı kollarında ki ufak tıpalar, ön güneşlikler, iç telefon koymak için silikon lastikler vb malzemeleri servis girişine raf yapılarak sergileyebilir böylece müşteriler bu sürekli el altındaki eskiyen parçaları ve fiyatlarını görür kolayca değiştirilirdi. Hem arabaların içine koyulan aksesuarlar eski görünmezdi. Mesela piyasada öyle 1990 model 200E ler varki 2009 model Saab'dan içi daha yeni duruyor. Adamlar istedikleri zaman arabalarının en akla gelmez parçalarını bulabiliyorlar.

Birde sürekli değiştirilecek parçalar bellidir. Sinyal farları, ateşleme üniteleri, hava filtre muhafazaları, cam silecek demirleri, ön far silecekleri, silikon radyatör hortumları vs Türkiye'de yedek parçayı bol ve uygun fiyata bulunduran sağlam bir servis olsa Saab'ın 2.elide kuvvetli olur millet ucuz diye arabasının her parçasını değiştirmek ister. Örneğin jant göbekleri 4 tanesi 100 tl olsa ben neden yurt dışından jant göbeği almak isteyeyim? Türkiye'de tanesi 75 TL çok saçma. Bir Saab kaza yapsında çıkma parçasını alıp kullanalım. Yazık günah resmen milletin ölümünü bekler olmuşuz gerçekten çok acı ve berbat bir durum. Öyle parça gelmez olsun diyeceğim ama imkanlar bu kadar.

Abi benim araba 120 km den sonra hızı hissettiriyor mu evet hızı hissettiriyor . Arabamda güvenli şekilde maksimum 130-150 km ile yolculuk yapılabilir. 250 kadran var fakat güvenilmez. Düşünüyorumda ben manyak gibi sağdan soldan giriyorum trafikte çok tehlikeli hareketler aslında yaptığım :/ Geçen günü youtube linki yayınlamıştım orada yaptığım hız 130-150 km arasındaydı. Hızı hissettirdiği çok açık =)

Onur abi çok teşekkür ediyorum =)

@drdilmen @Onurcukka @xxxxlarge

Cem Abi bazen hayallerimizde bazen çok uzaklarda bazende karşımızda bakıyoruz ki işte tam burada =)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-nova-motors-yeni-kasa-9-5-2.0-t-awd-otomatik-155205327/detay

• Tekrar edeyim, Ramazam Usta demişti ki;
    Saab'a bir bulaşan pişman, bir de bulaşmayan
    :)

• Şimdi hatırladım bu aracı. Geçen ay görmüştüm. Bence de çok hoş bir araç. Çok elit ve kalıplı duruyor. 4 çeker süper. Ya iyide SAAB zaten çok tanınan bir araç değil. Keşke donanım ve teknik özelliklerini detaylıca yazsalarmış.
    Birkaç yıl geçsin benim de almak istediğim araçlar arasında bu kasa ve model var. Hayırlısı ne diyelim :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.