Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.454
Cevap
58
Favori
143.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Giriş
  • Ekle Hocam..

Orijinalden alıntı: metalok
    Şu ülkede milyonlarca bilgisayar kullanıcısı var, mühendisi var. Neden bir tane işletim sistemi yapan yok! Linux tabanlı işletim sistemlerini örnek vermeyiniz.

hocam güldürme, hangi ülkede windows,unix,macos ve linux tabanlı işletim sistemleri haricinde bir işletim sistemi yazılmış da genel geçerli kullanılıyor? Ruslar mı yapmış? ya Almanlar? belki Hintliler diyeceğim ama Hindistanda Pardus Türkiyedeki kullanımından daha çok kullanılıyordu bir ara, ee Japonların milli işletim sistemleri var da ben mi duymadım? a bu arada beos,reactos v.b. kullanılmayan, süper bilgisayarlara yazılan, üzerinde genel yazılım geliştirilmeyen işletim sistemlerini hiç söylemeyin. ben sizden daha çok istiyorum Türkçe, sıfırdan yazılmış işletim sistemini, üzerinde Türkçe programlama dilleri olsun veya bir Türk ekip tarafından "dilsiz" bir işletim sistemi yazılsa da, isteyen ülke satın alıp, kendi dilinde kullansa.

Doğanın enerjisini çalmayalım artık!
    Temiz nükleer enerjiyle kendi enerjimizi üretelim.
    Güneş enerjisi de, rüzgar enerjisi de, akarsuların enerjisi de doğaya lazım! Doğal dengeyi bozmayalım.
    DH nükleer enerji destekçileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezilen

quote:

Şu ülkede milyonlarca bilgisayar kullanıcısı var, mühendisi var. Neden bir tane işletim sistemi yapan yok! Linux tabanlı işletim sistemlerini örnek vermeyiniz.

hocam güldürme, hangi ülkede windows,unix,macos ve linux tabanlı işletim sistemleri haricinde bir işletim sistemi yazılmış da genel geçerli kullanılıyor? Ruslar mı yapmış? ya Almanlar? belki Hintliler diyeceğim ama Hindistanda Pardus Türkiyedeki kullanımından daha çok kullanılıyordu bir ara, ee Japonların milli işletim sistemleri var da ben mi duymadım? a bu arada beos,reactos v.b. kullanılmayan, süper bilgisayarlara yazılan, üzerinde genel yazılım geliştirilmeyen işletim sistemlerini hiç söylemeyin. ben sizden daha çok istiyorum Türkçe, sıfırdan yazılmış işletim sistemini, üzerinde Türkçe programlama dilleri olsun veya bir Türk ekip tarafından "dilsiz" bir işletim sistemi yazılsa da, isteyen ülke satın alıp, kendi dilinde kullansa.

konuya kel alaka... Linux dağıtımı olmayan işletim sistemi isteyen hayal görüyor... Windows kullanmaya devam etsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hükümete o kadar güvenmeyin. Kullanmadığı doğalgazın parasını ödeyecek şekilde İran ile anlaşma yapan da hükümetti. Ruslar ile ne yaptılar ne kazık yiyeceğiz göreceğiz.
    affedersin de takmışsın hükümete, takmışsın ruslara, eğer senin partililer, senin hemşerilerin, senin akrabaların, senin onay vereceğin her neyse her kim bu işi yapsın istiyorsan onlar yapsın, çalışıp gelselerdi iktidara da yapsalardı, yada daha önceden geldilerse niye yapmadılar?
    eğer bu yapılan işte bir vatan hainliği var diyorsan, yada kazıklanıyoruz diyorsan belgelerini koy ortaya, yarın hepsini defedelim(hatta daha fazlası), ama mış muş müş lerle, iftira atarak, nasıl olursa olsun engel olayım diyorsan millet bunları yemez.
    urusya ya yaptırmayalım almannlara mı? fransızzlaramı yaptıralım? ya abede yemi? çhine mi? ne farkı var birbirlerinden, japonya da bile bu işler yah.udi lobilerinin elinde!
    yok biz yapalım diyeceksen, o zaman her şeyi kendimiz yapalım, sende dışarıdan alışverişi kes buğdayı kendin ek, kendin hasat yap ... kendi ekmeğini kendin yap, niye gidip fırında başkalarının yaptığı ekmeği alıyorsun, neden başkalarının yaptığı evlerde oturuyorsun evini de kendin yap, Kendin dışarıdan hizmet almayı bırak, ideal olan zaten bu, öğütleyeceksen, ondan sonra devlete, millete bunu öğütle. Ancak biz ütopik bir dünyada yaşamıyoruz, her emekçi başka emekçiye muhtaç... önemli olan sömürülme, kaliteli emek üret ki, o emek için sana muhtaç olsunlar ve kendi emekleri karşılığında senin emeğini alabilsinler; yoksa nereden geldiği belli olmayan para denilen kağıt parçaları karşılığı emeklerini verme.

Güneş enerjisi de, rüzgar enerjisi de, akarsuların enerjisi de doğaya lazım! Doğal dengeyi bozmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

konuya kel alaka... Linux dağıtımı olmayan işletim sistemi isteyen hayal görüyor... Windows kullanmaya devam etsin...

hayalleri olmayanın bilimi de tekniği de kopyala yapıştırdan öte gidemez

• İhalenin ne olduğundan bihaber kişiler gelmiş bik bik ediyor.

İşte sana KANIT: santral ihalesiz ruslara verildi.
  • quote:

İhalenin ne olduğundan bihaber kişiler gelmiş bik bik ediyor.
    İşte sana KANIT: santral ihalesiz ruslara verildi.

ihalesiz olması anayasaya mı aykırı? hayır, o zaman saanaanee... Hükümet değil mi, kanunlara uyduğu müddetçe, kanunlar tarafından tanınmış iradesini kullanmış, varsa kanuna aykırı anayasaya aykırı yada altına imza koyulmuş herhangi bir belgeye aykırı bişey o zaman konuş, ama amaç vatanseverlik değilde siyasi menfaatler olduğu zaman çamur at iz kalır misali çamur olmak kolay. Ama diyorsanki hükümete bu yetkiyi kim verdi, Halk verdi. dolayısıyla kimin bik bik ettiği ortada

• Türktelekom'u araplara 2 yıllık kârına satan bu hükumet değildi de babamdı. Özelleştirme adı altında birçok kurumu satan da babamdı. Yukarıda örnek verdim. Adamlar İran ile anlaşma yapıyorlar adamalara alım garantisi veriyorlar. İran gaz vermese biz o gazın parasını ödemek zorunda kalıyoruz. Böyle mantıksız işler yapan bir hükümet tutuyor ihalesiz nükleer santral işi yapıyor. Neymiş çamur at izi kalsınmış.

Bu ülkenin en büyük sorunu enerjide dışa bağımlılıktır. Enerjinin büyük oranını doğalgazdan doğalgazı da ruslardan, iran'dan alıyoruz. Nükleer santralin de yakıtını ruslardan alacağız. Gene ruslara bağımlı durumdayız. Zaten santrali adamlar işletecek. Bunun neresinde milli menfaat var. Biri açıklasın tamam nükleer yapılsın diyeceğim.

Bu ülkede cari açık neden çok yüksek biliyor musunuz? Dışarıdan alınan enerji yüzünden. Nükleer santral bu konuda bize bir kazanç sağlamayacak. Evet, bir vatandaş olarak bunu ben ve birçok kişi görebiliyor. 90 IQ sahip, ön yargısız herkes de görebilir. Her şey ortada .

• @metelok sana su programi izlemeni tavsiye ediyorum. Prof. Kenan Ünlü ile yapilan bir program. Ilgini cekerse diger bolumlerini izlersin, ilk bolumunu koydum buraya. Bu program youtube a 2008 yilinda konulmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 14 Ocak 2012; 7:56:45 >
    Ülkede alternatif üretim olmayınca sap gibi ortada kalıyoruz İstanbul ve Marmara şuanda Bulgaristandan ithal edilmeye başlanan elektrik ile aydınlanıyor.Umarım bu kesintiler çalışmaları hızlandırır.
  • Geçenlerde Suriye bütün füzelerini bize çevirmişti. Benzer şekilde İran da. Bir savaş çıktığında ilk vurulacak yer bu santral olacaktır. Savaş devam ederken de Ruslar ve İran doğalgazın vanasını kapatırlarsa ülke tamamen karanlıkta kaldı demektir.

Ama tabi devlet bunların hepsini düşünüyor değil mi...

Şu an kurulu olanın 4 katı daha hidroelektrik potansiyelimiz var. Gidin baraj yapın. 20 milyar dolarla kaç baraj yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 15 Ocak 2012; 19:26:39 >

Geçenlerde Suriye bütün füzelerini bize çevirmişti. Benzer şekilde İran da. Bir savaş çıktığında ilk vurulacak yer bu santral olacaktır. Savaş devam ederken de Ruslar ve İran doğalgazın vanasını kapatırlarsa ülke tamamen karanlıkta kaldı demektir.

Şu an kurulu olanın 4 katı daha hidroelektrik potansiyelimiz var. Gidin baraj yapın. 20 milyar dolarla kaç baraj yapılır?

Baraj yap yap nereye kadar ülkenin yarısını su altında bırakçaksınız sonrada çevre çevre diye inlersiniz.

Sanki savaş çıkınca barajları vurmayacaklar nükleer santraller hidroelektriklerden daha sağlam hidroelektrikler vurulunca ne yapacaksın beyefendi? hem alternatifsiz kalacaksın hemde selle uğraşacaksın.

Ayrıca savaşda vurulacak son yerlerden birisi olur nükleer santral.

• quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

quote:

Geçenlerde Suriye bütün füzelerini bize çevirmişti. Benzer şekilde İran da. Bir savaş çıktığında ilk vurulacak yer bu santral olacaktır. Savaş devam ederken de Ruslar ve İran doğalgazın vanasını kapatırlarsa ülke tamamen karanlıkta kaldı demektir.

Baraj yap yap nereye kadar ülkenin yarısını su altında bırakçaksınız sonrada çevre çevre diye inlersiniz.

Sanki savaş çıkınca barajları vurmayacaklar nükleer santraller hidroelektriklerden daha sağlam hidroelektrikler vurulunca ne yapacaksın beyefendi? hem alternatifsiz kalacaksın hemde selle uğraşacaksın.

Ayrıca savaşda vurulacak son yerlerden birisi olur nükleer santral.

Tek baraj olmayacağı için hepsini birden vurmaları zor olacaktır. Bir diğer husus. Ortadoğu ülkelerinin savaş kurallarını takacağını zannetmiyorum. Santrali vurduklarında Güney'den esen Kıble ve Güneydoğu'dan esen Keşişleme onların lehine olacaktır. Serpintiden etkilenmezler.

• ekle

Bilader benim bildiğim Türkiye'de kurulacak nükleer santralin işletmesini tamamen Ruslar yapacak bilgisi senin yazdığın bunca satırı çürütmeye yeter de artar bile. Makine mühendisiyim diyorsun eyvallah. Rusların, nükleer sistem hakkında bize bir satır bilgi vermeyeceğini de anlaman gerekir.

F-16 montaj hattı kurulurken bu zihniyet yine devredeydi,Amerikalılar uçuş kodlarını vermemişlerdi bu uçaklar bir sinyalle kalkmaz olur diyorlardı sonra ne oldu ASELSAN tüm yazılımı silbaştan yeniledi montaj hattı kapandı ama orada bir çok mühendis yetişti ARGE kuruldu senin yazıklarını düşünmüyor mu devlet yetkilileri .SKORSKY firması şuan ASELSANın geliştirdiği yazılı kullanamak için izin istedi nereden nereye nükleerdeki süreçte bu şekilde gelişecek hiç merak etme istesenizde istemesinizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agronomist01 -- 16 Ocak 2012; 11:29:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Agronomist01

Bilader benim bildiğim Türkiye'de kurulacak nükleer santralin işletmesini tamamen Ruslar yapacak bilgisi senin yazdığın bunca satırı çürütmeye yeter de artar bile. Makine mühendisiyim diyorsun eyvallah. Rusların, nükleer sistem hakkında bize bir satır bilgi vermeyeceğini de anlaman gerekir.

F-16 montaj hattı kurulurken bu zihniyet yine devredeydi,Amerikalılar uçuş kodlarını vermemişlerdi bu uçaklar bir sinyalle kalkmaz olur diyorlardı sonra ne oldu ASELSAN tüm yazılımı silbaştan yeniledi montaj hattı kapandı ama orada bir çok mühendis yetişti ARGE kuruldu senin yazıklarını düşünmüyor mu devlet yetkilileri .SKORSKY firması şuan ASELSANın geliştirdiği yazılı kullanamak için izin istedi nereden nereye nükleerdeki süreçte bu şekilde gelişecek hiç merak etme istesenizde istemesinizde

Alıntıları Göster

bi satır bilgi vermeyecek diye önyargıyla atıp tuttuğun ruslar şu an MEPHİ üniversitelerinde 50 tane türk mühendis okutuyorlar nükleer uzmanlık alanında, ve 5 sene daha 50 öğrenci almaya devam edecekler. Bunlardan şu an 10u arkadaşım ordan biliyorum, yapılan anlaşmada da eğitimlerini tamamlayıp dönenlerin Mersin Nükleer Santralinde çalışma şartı bulunuyor zorunlu yani evet başta onlar işletecek (mecburen) ancak zamanla bize teknolojiyi öğretip deveredecekler, bu dünyanın heryerinde böyledir 10 defa dedim ama yine dedim Kore örneği, o adamlar da ruslara yaptırdı ilk santralini 50 sene önce, şimdi kendi santrallerini yapıp pazarlıyorlar dışarı

• boşuna uğraşmayın bazı insanların gözünü kin bürümüş, hükümet karşıtlığı yüzünden vatanı milleti düşünmez hâle gelmişler, merak ediyorum bu kişilerin evlerinde rastgele 100 adet ürün seçsem acaba kaç tanesi Türk özkaynaklı markalardan çıkar; kaçını, yurtdışı kaynaklı markalardan seçmiştir? yani evinin % kaçını yurtdışına peşkeş çekmiştir? (tamamen onların hükümet aleyhinde kullandıkları ağzı ve terimleri kullandım)
    mesela buzdolabını açsam şu ürünü niye yabancı markadan aldın deyiversem cevapları hemen şu oluyor "Türk özkaynaklı ürünler o kalitede olmuyor"!!! öyleyse şu soruyu sorarım "o zaman başkasına niye karışıyorsun???", "devletin özelleştirmesine niye karışıyorsun??? ki altında bilemeyeceğin(ve bilemeyeceğimiz) bir çok siyasal nedenler olabilir" ancak misal ..... yerine "dana one" markasını kullanmanın hiç bir siyasi sebebi olacağını düşünemiyorum, ama (bu arada bir sonraki kelimeyi Q harfi nezdinde inkiliz alfabesine peşkeş çekiyorum)IQ seviyem 90ların altında o yüzden anlamıyor olabilirim, kusuruma bakmayın. (bir hükümet gelir diğeri gider ama sonuç değişmez...ha sonuç dediğim zeka seviyem!)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.