Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.578
Cevap
173
Favori
564.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

aynen hocam almadım zaten corsaır den şaşmıyorum artık

• Hive OS ile mi alakalı bilmiyorum ama bu son sürümden önceki sürümde rig 1 saat içinde 3 kez kendi kendine kapandı. Sonra son sürüme güncelledim PCI kablolarını söktüm kontrol ettim geri taktım dün geceden beri kapanma olmadı. Bu tarz bir şey başına gelen oldu mu?

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Benim rigde 2.5g ethernet portu, ethernet switchi kapatıyordu. Bütün internet sıkıntıya düşüyordu

Son beta imajını kurdum

Hive-replace komutuyla

O günden beri taş gibi.
    Bu imaj ile son sürüm kernel oluyor. En güncel driverlar vs. Daha sorunsuz yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kapandı derken; elektrik kesip tamamen kapanma değil de Hive OS'den düşme değil mi (tabii +havuzda hareket olmaması)?

Şimdi tekrar okudum da, son sürüm ve dün geceden beri kapanma olmadığını dile getirmişsiniz. Özellikle 3.11.21 yani bugünün gece ve sabaha karşı saatlerinde Hive OS'nin genelinde sıkıntılar yaşandı. Sizin durumunuz da bununla mı bağlantılı diyecektim ki sorun yaşamadığınızı dile getirmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Kasım 2021; 22:29:27 >
  • savcı963 kullanıcısına yanıt

ethermine'dan kontrol ettiğinizde ortalama değeri de 250 mh mı?

• Clint Eastwood kullanıcısına yanıt

Evet DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcı963 -- 3 Kasım 2021; 22:54:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece 00:00 ve gece 4:00 arasında oldu hocam rig tamamen kapanıyordu yani rige ayarlardan kapat demişimde kapanmış gibi. 3 kez oldu bende her seferinde Power Switch tuşuna basıp geri açtım. Riser veya PSU'lardan diye düşünüyordum ama muhtemelen Hive OS kaynaklıydı. Tamamen gücü kesip bir süre bekledim gece yeni gelen sürüme Update yaptım ve PCI kablolarını söküp taktım sonra düzeldi. Benden başka bu sorunu yaşayan var mı diye merak ettim o yüzden.

@sukrullex benim sorun biraz daha farklıydı hocam.

• DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

bu tarz pcie çoklayıcı olarak ne önerirsiniz? satın alıp sorun yaşamadığınız satıcıların linklerini paylaşabilir misiniz?

• Dostlar oranlarim nasıl? Lolminerda havuza giden ile minerin verdiği arasında böyle farklar oluşuyor, normal midir?
    1660 süper rom ile 35mh veriyordu fakat havuza giden 25i geçmiyor. O yüzden tekrar eski ayarlara döndüm ama şimdi havuza 50nin altında göndermiyor. 3070 ise 61 verirken 45-50lerde kalıyor.
    Efficency durumunu da neye göre iyi veya kötü diyebiliriz?

• manjimaru kullanıcısına yanıt
    Bu iş 11 dakikada belli olmaz. 24 saat sonra havuza bakmak gerekiyor.

Ethermineda average dediği şey 6 saati baz alıyor, 24 değil

Flexpoolda mesela 24 saat baz alınır. Günlük ne kadar kazandıysan gün gün kayıt altında. Ethermineda ne olduğu belli değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 3 Kasım 2021; 23:7:32 >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

Hocam uzun süredir sistem açıktı zaten, 3060 ti icin oc ayari değiştirince sistem reset attı. O yüzden 24 dakika gibi görünüyor. Belki bir haftadır boyle yani. Arada normale dönüyor ama genel olarak böyle.

Havuzda da bakıyorum bazen current 250 oluyor sonra 310 ama averaj ve reported genelde 290-280 arasında oluyor. Birbirleri arasında 3-5mh anca oynuyor.

Belkide dediğiniz gibi aç kapatan dolayı da boyle olmuştur bilmiyorum. Yarin tekrar bakayım.

Teşekkürler

• manjimaru kullanıcısına yanıt
    Problem yok

İçinde bulunduğumuz 3 Kasım tarihi itibariyle yazmış olduğunuz saatlerde genel olarak problemler yaşandı. Tamamen kapanma şeklinde sorun yaşayan oldu mu net olarak hatırlamıyorum ama 1-2 kişi belki olabilir (Hive OS'den düşme de olabilir bu yüzden net konuşmuyorum).

Tabii sizin yaşadığınız olayın bu olayla alakası var mıdır, ilerleyen günlerde sorun yaşayıp-yaşamamanıza göre netleşir.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Sadede API sorunu oldu yine. Kimsede miningin etkilendiğini düşünmüyorum.

Hiveosa giremeyip sistemi kapatıp açanları saymıyorum tabii

• Kazımın durduğu çok kişi oldu gece, bizzat da yazıştım. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

Benim ayrım yaptığım nokta daha çok @JeaLeusy 'nin yaşamış olduğu gibi ''sistemin komple kapanması'' durumunu yaşayan oldu mu kısmıyla alakalı.

Bende de kazım devam etti/ediyor, tamamen OFF şeklinde bir sıkıntı olmadı ama bu durumu yaşayanların olması şaşırtıcı tabii.

Hocam dediğimiz şeyin olması mümkün değil çünkü bildiğiniz gibi API mantığı workerdan anlık rapor alması zaten. Bunu hiveos telegramında da söylediler herhangi bir şey etkilenmedi diye...

özellikle havuzu ve minerı kontrol ettim. Her zamanki gibi tertemiz devam ediyordu. Sorun yaşayanların bence başka bir durumu vardır.

• savcı963 kullanıcısına yanıt
    Hocam hiveos kullanıyor iseniz 3060 lhr nin overclock ayarlarını paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unicornek kullanıcısına yanıt

Hocam Windows kullanıyorum sadece

• Gece ve sabaha karşı bu sorunların yaşandığı saatlerde bir değil birkaç kişiden aynı dönüşleri alınca şaşkınlığın yerini bu soruna bağlamaya bıraktım.

Hive OS ve havuz tarafı gitmişti, SS'lerle de ilettiler. Sadece 1 kişide bu durum yaşansa ben de farklı noktalardan şüphelenirdim ama birkaç kişi (konumlar farklı) ve aynı saatler olunca başka noktaya bakmaya gerek kalmadı. Zaten şu an için öyle bir sıkıntı da bulunmuyor.

Hive OS ekibinin tek tek kim etkilendi kim etkilenmedi veya bu kadar miner arasında kum tanesi gibi birkaç kişinin etkilenip-etkilenmediğini tespit ettiğini düşünmüyorum (önemsiz). Genel olarak yansıması olmamıştır demişlerdir ki zaten tamamen göz ardı edilecek kadar çok çok ufak bir kitlede böyle bir şey yaşandığını düşünüyorum.

Belki de aynı saatlere denk gelen bambaşka bir durum da oluşmuş olabilir mi, ihtimal dahilinde tabii. Ama yaşanan durumlar benzer saatlerde olunca net bir şey söylemek zor.

Zaten şu an için geçti gitti. Takılmak da yersiz olacaktır, önümüzdeki sorunlara artık. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

*Tabii ki umalım da olabildiğince az sorun ile muhatap olarak devam edelim.

Hiveon havuzunda mı kazıyorlardı hocam? Öyleyse sebebi odur. Orada da dashboard sorunu yaşandı biliyorsunuz... belki yine öyle bir şeydir

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.