Walla MZR Sevindim.Geçmiş olsun, nekadar dikkat edersen et etrafta kanı bozuk ve saygısız insan çok.
Katılıyorum arabaya vurup kaçanımı dersin çizen mi dersin hepsinden ülkemizde çok var.
quote:
Orijinalden alıntı: MZR34
Katılıyorum arabaya vurup kaçanımı dersin çizen mi dersin hepsinden ülkemizde çok var.
Opeli daha yeni almıştık heves ya çok dikkat ediyoruz o zamanlar.İş yerinde kapımın,gözümün önünde 1 saat içinde şöför kapısını resmen kazımışlardı saca kadar.Çok üzüldüm çirkin bir görüntüsü vardı boyatayım mı boyatmayım mı derken 1 ay sonra trafik ışıklarında körüklü belediye otobüsü dönerken 2 kapıya hayvan gibi sürttü ne olduğunu anlayamadan uzadı gitti.2 kapı kaskodan değişti sonuç olarak
İstanbul veya büyük şehirlerde aman dememek lazım sakınan göze çöp kaçarmış
Geçmiş olsun üzücü bir durum vurup kaçanları anlamış değilim bu delikanlılık mı geçen bir toyata corallanın dikiz aynasına vurdum olay aynen böyle oldu kuleli askeriyenin önünde gidiyordum park etmiş arabalar vardı yan tarafta arkadan beni sollamaya çalışan bir bayan beni sıkıştırınca bende sağa kaçayım derken pat diye bir ses geldi yandan benim dikiz aynası corollanın dikiz aynasını dağıtmış hemen kenarı çektim benim arabada bir şey yoktu çevremde adamı aradım balık tutanlara sordum yok orda bir çift vardı onlar çıktı arabanın sahibi kardeş arabana çarptım kusura bakma ara servisi ödeyeyim paranı dedim adam da arabasına baktı fiyatı öğrendi bana söyledi bende parasını verdim sonra hareket ederken tekrar yanıma geldi kardeş ucuz bir yer bulursam seni arıyıp paranı vereyim dedi bende fakire ver sadakamız olsun hakkını helal et dedim gittim Miletimizden böyle davranışlarım karşısında hep böyle cevaplar almak istedim ama yok malesef.
Senin gibi düşünenler bu Ülkenin %100 geçtim %50 sini bulsa 3.dünya ülkesi olmayız, sıkıntı nedir bilmeyiz zaten.Gelişmiş ülke teknoloji ile olunmuyor İnsana saygı ve sevgiyle olunuyor maalesef .Millet hep bana hep bana olmuş ne yazık ki
Malesef herkes kendi çıkarını düşünüyor.
Takım selam
Selam,
Tüm Mazdacılar kış uykusunda :)
@edarguner siz bir aralar aracın boyasındaki japon yapıştırıcısını çıkarmak için debonder diye bir kimyasal kullanmıştınız. Benim aracımın arka koltukların arkasındaki ( galiba pandizot bölgesi) plastik aksamın üstünde japon yapıştırıcı kalıntısı var. Debondr acaba plastik aksamda da işe yarar mı yoksa plastiğede zarar verir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
@edarguner siz bir aralar aracın boyasındaki japon yapıştırıcısını çıkarmak için debonder diye bir kimyasal kullanmıştınız. Benim aracımın arka koltukların arkasındaki ( galiba pandizot bölgesi) plastik aksamın üstünde japon yapıştırıcı kalıntısı var. Debondr acaba plastik aksamda da işe yarar mı yoksa plastiğede zarar verir mi?
Selam Lupara,
İlaç şuan evde yarın yanıma alıp bir deneyip sana haber versem olurmu.Benimda Konsoldaki bardaklığa dökülmüş biraz japon.Ben tatbik yapayım ilk önce
Tamam. cevabınızı bekliyorum. araçta debemeden önce başka bir plastikte deneseniz daha iyi olmaz mı? aracaın plastiğine zarar vermesin sonra.
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Tamam. cevabınızı bekliyorum. araçta debemeden önce başka bir plastikte deneseniz daha iyi olmaz mı? aracaın plastiğine zarar vermesin sonra.
Sanmıyorum,Çünkü yanıcı madde içermiyor ve çok dikkat edilecek bir yerde değil bendeki yara.Bide farklı maddelerde farklı sonuç verebilir belki.
Arkadaşlar selam, 2009 kasa Mazda3 sedan'a 2010 yeni kasanın stop farları modifikasyonu yapılabilir mi? Bilgisi olan varsa lütfen bildirsin.
Yapamazsınız çünkü uymaz ve ebadları farklı Yalnız makyajlı kasaya yeni kasanın arkası eski kasanın önünü koysalar direk alırım
selamlar 2010 yılının yazında 2011 model sedan bir araç alıcam.hazırlıklara başladım.çok uzun zamandan beri mitsubishi lancer takibimde.fakat bugün mazda 3 büyük ilgimi çekti.lancer halen yakıt tüketiminde sınıf lideri ama mazdayla arasında çok ufak bir fark var.2009-2010 model mazda 3 kullananlar varsa.şahsi görüşlerini mutlaka bekliyorum.yedek parça durumu,yol tutuş,performansı.....ayrıca herhangi bir kapı sesi,göğüs sesi,yol sesi bu tip şikayeti olanlar var mı?bunlar benim için çok önemli çünkü.saygılar........
Eski kasa mazda3 kullanıcısıyım yol tutuşu sınıfın en iyilerinden motor sesi içeri fazla vermiyor rahatsız edici boyut' ta tek lastik sesi duyuyorsun buda fabrika çıkışlı lastikse bazı kişiler lastikleri değiştirdiği zaman bu ses ortadan kalktığını söylüyor ben daha değiştirmedim performans olarak kağıt üzerinde 105 bg fakat yolda 105 bg gibi gitmiyor oldukça seri bir araba bana göre performansı sürerek daha rahat anlarsın yedek parça konusunda pek zorluk çekmiyorsun en fazla 1 hafta bekliyorsun eğer ellerinde yoksa en kötü belçikadan getirtikleri için 2 hafta' yı bulabiliyor ama çoğu parça mazdanın elinde mevcut zaten baktığın sürece pek bir sorun çıkarmıyan bir araç.
Beni de takıma alırsanız memnun olurum. 2010 mazda 6 aracım. Saygılar.
Hoşgeldiniz mazda6 hakkında yorumlarınızı çok merak ediyorum performans, yakıt tüketimi, güvenlik vs konularında mazda6 almak isteyen kişiler bilgilerinizden yararlana bilir
Türkiye'de dizel modeli olmayan Japon kalmadı
Başta Toyota olmak üzere Japon otomobilciler, yakıt kalitesine güvenmediği için dizel motorlu araçlarını Türkiye'ye Avrupa'dan çok sonra getirdi
Mazda ise bu konudaki direncini en son kaybeden marka oldu. 2010 yılı ilk çeyreğinden itibaren dizel motorlu modelleri Türkiye'de satmaya başlayacaklarını açıklayan Mazda Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak, Japonya'daki şirket merkezden dizel motor için onay çıktığını söyledi. Dizel motorun Mazda müşterisi için çok öncelikli olmadığını, ama buna rağmen yaklaşık yüzde 20'lik pazar kaybına denk geldiğini ifade eden Koçak, "Japonlar yakıt kalitesi konusunda çok titiz. Mazda incelemeler sonucunda bu konuda onay veren son şirket oldu. İlk olarak Mazda 3'ün dizel versiyonlarını satışa sunacağız." dedi. Türkiye'de bu haftadan itibaren satışa sunulan Mazda CX-9 modelinin Moskova'daki test sürüşlerinde konuşan Koçak, "Pazarın yüzde 40'ını oluşturan C kompakt sınıfta dizel oranı yüzde 45 düzeyinde. Bu önemli bir rakam. Birçok markada dizel fiyat farkı yüzde 10'un altında kalıyor. Bizdeki fiyat farkı ise yüzde 15'ten az olmayacak. Bu yüzden çok büyük ivme kazandırmaz ama yüzde 20'lik artış da azımsanmayacak bir oran." diye konuştu. Mazda'nın güncel müşteri profilinde otomatik vites tercihinin öne çıktığını vurgulayan Koçak, tüm otomobil ve C sınıfı satışlarında otomatik vites oranının yüzde 28-29 düzeyinde kaldığını, bu oranın Mazda 3'te yüzde 80'lere dayandığını ifade etti. Koçak, bunda kadınların etkisinin olduğunu dile getirdi. Bora Koçak, "Bayide sergilenen model sayımız CX-9'la birlikte 7'ye çıkıyor. 3 yıl içinde yüzde 2'lik pazar payı ve 6 binin üzerinde satış hedefimiz var." değerlendirmesinde bulundu. Küresel krizden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Rusya'da satışların tepetaklak olması, Türkiye için fırsat doğurdu. Mazda'nın Rusya pazarı için ürettiği lüks 4x4 modeli CX-9 stoku Avrupa ülkelerine kaydırıldı. Türkiye bu stoktan 100'ünü aldı. Bora Koçak, "75 bin Euro'luk aracı 50 bin Euro'ya getirdik." diye konuştu.
quote:
Orijinalden alıntı: MZR34
Hoşgeldiniz mazda6 hakkında yorumlarınızı çok merak ediyorum performans, yakıt tüketimi, güvenlik vs konularında mazda6 almak isteyen kişiler bilgilerinizden yararlana bilir
Hoşbulduk. Aracı alınca otomobil genel bölümünde konu açmıştım. Mazda 6 ile ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilecek bir konu.http://forum.donanimhaber.com/m_35809612/mpage_1/key_/tm.htm adresinde. Performansından çok memnunum. Güven verici bir araba. Daha önce hep alman araçları kullandım. Ancak mazda 6 çok farklı bir araç. Opel astra ve vectra c'den çok daha iyi yol tutuyor. Araç yola resmen yapışıyor. Bu güne kadar böyle bir araç sürmemiştim, sürüş zevki çok yüksek düzeyde. Zaten avrupada da benzer yorumlar yapılmış. Mükemmel bir araç, herkese tavsiye ederim.