Şimdi Ara

<<<DH HYUNDAİ ERA TAKIMI>>> (308. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43.495
Cevap
94
Favori
1.763.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 306307308309310
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim aldığım paspas buydu gayet güzel oldu.
    hemde aracın zeminine uygun olması için kesilebiliyor.
    yalnız ben ürünü 2 ay önce alırken 20 liraydı şimdi 30 lira olmuş.
    http://www.hepsiburada.com/modacar-ultraviole-kaucuk-paspas-seti-380076/productDetails.aspx?categoryid=26021&productid=otm380076

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 16 Eylül 2009; 15:03:29 >

Asağıdaki fiyatları hyundai web sitesinden aldım.Neden 1.6 daha ucuz?

YENİ 1.4 SELECT OTM. 27.850 TL

1.6 SELECT OTM 27.500 TL

4 ileride bildiğim kadarıyla yakıt sarfiyatı çok daha fazla oluyor ve performans istenilen seviyeye ulaşamıyor.

Orijinalden alıntı: members

Arkadaslar

Asağıdaki fiyatları hyundai web sitesinden aldım.Neden 1.6 daha ucuz?

YENİ 1.4 SELECT OTM. 27.850 TL

1.6 SELECT OTM 27.500 TL

birisi 2009 model diğeri 2010 model o yüzden.

http://www.hepsiburada.com/honda-civic-2006-ozel-kesim-paspas-taba-380022/productDetails.aspx?CategoryId=26021&productId=otm380022

quote:

Orijinalden alıntı: kentaur

benim aldığım paspas buydu gayet güzel oldu.
    hemde aracın zeminine uygun olması için kesilebiliyor.
    yalnız ben ürünü 2 ay önce alırken 20 liraydı şimdi 30 lira olmuş.
    http://www.hepsiburada.com/modacar-ultraviole-kaucuk-paspas-seti-380076/productDetails.aspx?categoryid=26021&productid=otm380076

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_efe -- 16 Eylül 2009; 16:42:10 >

• anladım, seninkinin iç döşemesi taba benimki ise griydi.
    benimkinde o yüzden siyah güzel durdu ama sonuçta paspas ayak altında durcağı için o kadar çok dikkat çekmez.
    senin aracınada siyah renk uyar diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: volkan_efe

klima kullandınmı?

Kadir Geceniz mübarek olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: UPS

arkadaşlar az önce şehir dışı yoldan geldim. genelde 90km hızda çok nadir 100 geçmiş olarak 788km yolda 101 tl lik mazot yakmışım. km de yaklaşık 12,8 krş yapıyor. sizce değerler nasıl. bu arada mazotun litresi 2,69tl.
    takım gün geçtikçe kan kaybediyor sanırım. eski hareketli günlerini özledik gerçekten.

• araçta 4 kişi vardı. bazen nadir de olsa 130 civarına çıktım. çok az da şehir içi var. ama genelde 90-100 arası denebilir. gerçekten fazla mı yakmış.
    quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Bence fazla yakmış aracın..4. vites mi gittin 90 ile..4 lt/100 km olmalıydı tüketimin..100 gr +/- ..Benim 1999 163500 km deki lpg li 1.4 71 hp palio bile 13 kr yakıyor aynı şartlarda..Hem de en az 3 yolcu ile..Sizin araç 10-11 kr yakmalıydı..
    quote:

arkadaşlar az önce şehir dışı yoldan geldim. genelde 90km hızda çok nadir 100 geçmiş olarak 788km yolda 101 tl lik mazot yakmışım. km de yaklaşık 12,8 krş yapıyor. sizce değerler nasıl. bu arada mazotun litresi 2,69tl.
    takım gün geçtikçe kan kaybediyor sanırım. eski hareketli günlerini özledik gerçekten.

• quote:

araçta 4 kişi vardı. bazen nadir de olsa 130 civarına çıktım. çok az da şehir içi var. ama genelde 90-100 arası denebilir. gerçekten fazla mı yakmış.

tüketim gayet normal. 100 km de yaklaşık 5litreye yakın geliyor. daha önce bende açıklamıştım 12,5 kuruş yaktığını.
  • Bana göre fabrikasyon değerden bir miktar sapma var..ilan edilen tüketim 3,9 lt/100 km Hyundai kataloğunda..Hadi sen biraz ş.içine girdin,biraz da 130 lara çıktın diyelim bir miktar tüketimin arttı..bu artış en fazla 100 km de 0,4 lt gibi olmalıydı yani % 10 luk bir sapma..O da 4,3lt/100 km yapar ki sizin 4,75lt/100 km tüketim olmuş..Yani %20 sapma olmuş dediğim gibi biraz fazla(%10 en azından) lpg li araçlar bile sizinle neredeyse aynı miktarda bedel ödüyor km başına(aynı şartlarda)..Sizin avantajınız biraz üst devirleri zorlarsanız orada ortaya çıkar,zira lpg yüksek devirlere çıkıldığında bir miktar kayba uğruyor ve doğal olarak gidilen km ile tüketilen gaz arasında makas açılıyor..Özetlemem gerekirse sizin araç 100 ort. hız ile 4,75lt/100 km mazot tüketiyor,LPG li araç ise 7,5lt/100 km gaz tüketiyor diyelim..sizin araç km de 12,77 kr,LPG li araç km de 12,97 kr yakıt tüketiyor..Ancak hız 130-140 km ye çıktığında sizin araç 6lt/100 km=km de 16 kr yakarken,LPG ise yaklaşık 10lt/100 km=17,3 kr tüketim gösteriyor..Dikkat ettiyseniz hız yükseldikçe makas açılıyor..LPG de kayıplar oluşuyor..Fark km de 0,20 kr den,1,3 kr ye çıktı..Yani fark 6,5 kat..Bu da 100 km de 2 tl den 13 tl ye doğru açılan makas demek..Kısaca siz lpgli bir araçtan daha düşük tüketim değerleri elde etmeniz için yüksek süratlerde karşılaştırılıyor olmalısınız..Bu değerler sizin aracınızla 1.4-1.6 arası bir lpg li aracın ort kıyaslaması..Yoksa ort. 100 km hızlarla gidildiğinde tüketim miktarları aynı neden fazla para ödeyip dizel alınsın..hem de yüksek bakım maliyetleri varken..Amorti etmek bir hayli zaman alır..Kusura bakmayın kafanızı karıştırmak istemiyorum ama kulandığınız araçlarda 100 km de yarım litre fazladan tüketim demek büyük kayıp bence..Tabi burada kullanıcı faktörünü geri planda tutuyorum..Verdiğiniz değerler bir başka kullanıcıda benim olması gerektiğini söylediğim değerlere gerileyebilir elbette..
    quote:

araçta 4 kişi vardı. bazen nadir de olsa 130 civarına çıktım. çok az da şehir içi var. ama genelde 90-100 arası denebilir. gerçekten fazla mı yakmış.
    quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Bence fazla yakmış aracın..4. vites mi gittin 90 ile..4 lt/100 km olmalıydı tüketimin..100 gr +/- ..Benim 1999 163500 km deki lpg li 1.4 71 hp palio bile 13 kr yakıyor aynı şartlarda..Hem de en az 3 yolcu ile..Sizin araç 10-11 kr yakmalıydı..
    quote:

• Herkese Selamlar,

Bugün itibari ile ben de teslim aldım 0 km ERA'mı.
    1.5CRDI Team ABS+ÇHY

Orijinalden alıntı: Forever1907

Herkese Selamlar,

1.5CRDI Team ABS+ÇHY

hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim

Teşekkürler.

Herkese Selamlar,

1.5CRDI Team ABS+ÇHY

hayırlı olsun kaç liraya aldınız?

bir de hyundai'de kampanya var "yakıt destek indirimi" diye, ondan faydalanabiliyor musunuz?

Herkese Selamlar,

1.5CRDI Team ABS+ÇHY

hayırlısı olsun, tekerleği düz bassın..

biz de bir arkadaşa almıştık 2 ay önce. TEAM+ABS+ÇHY 24.000 TL idi sanırım, tam hatırlayamadım. aracı kaça aldınız..??
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.