Şimdi Ara

Dh Forum- En Büyük Oyun Genel Bilgileri Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu açmamdaki amaç hem yararlı olması ve hem de kendimi ve benim gibi gelen cevapları okuyacak olanların oyunculukta seviye atlamalarına yardım etmesidir.

Sizden tek bir isteğim var. Yüksek eloda bulunan abilerim. Siz lütfen oyunda uyulması gereken kuralları yazabildiğiniz kadar yazarmısınız ? Kurallardan kastım oyuncunun yapması gereken davranışlar. Ben bir şey diyemiyorum çünkü gold 5 deyim. Sadece s4 de ranked atmaya başladım. Gerçekten bilgili olanlarınız bize yardım edin. Mesela jungle ilk gankı kime atmalı ve ejdere hangi dkda girmeli ? Yardımlarınızı esirgemeyin ve birlikte dev bir rehber oluşturalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun %20 görevler % 80 anlık karar verme üzerine oluşur. Her heronun gözle görülür birkaç özelliği vardır ve hepsini göz önünde bulundurmak gerekir. Mesela lee sin le 6 olmadan kalistaya gank atmak mantıksızdır ama kulesinin altında yarı canlı duruyorsa bu fırsatı kaçırmak aptallık olur. Aynı şekilde karşıda zed varsa 6 olmasına yakın onun koridoruna yakında bulunmakta fayda vardır, karşıda tf varsa 6 olunca nereye gideceğini kestirip oranın yakınında bulunmak önemlidir. Mesela dün ahq bjk maçında karşıda tf vardı ve casterlar sivir morgana(double spellshield) koridoru yerine mobil olmayan cassiye gideceğini söyledi ve öyle oldu(gurt ta sap gibi orman kesiyodu)

Velhasılıkelam ormancınız yokmuş gibi ve karşı ormancı sizi kamplamış gibi oynayın, mini mape bakarak edindiğiniz bilgileri de ejdere, barona veya koridor baskısına dönüştürebilirseniz yükselirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ireina Nadar -- 8 Mayıs 2015; 11:11:02 >

-Eğer ilk kan vermek istemiyorsanız dakika 3'de ward atın(karşıda ki junglerın nereden başladığı önemli).

-Map görüşü çok önemlidir. Mesela top oynuyorsunuz karşı jungler botlane'e gank girişiminde bulundu, o zaman daha baskın rahat oynayabilirsiniz, ya da wardınızı ona göre daha gecikmeli atabilirsiniz.

-Karşınızda ki rakibinizin hangi skillerini kullandığını takip edin. Mesela Irelia oynuyorsunuz, karşınızda malphite var. Trade gireceksiniz adamın e'sini minyonlara kullanmasını bekleyin. Çünkü kısa süreliğine saldırı hızınızı azaltan bir skill. Ya da zed oynuyorsunuz karşınızda ise fizz var adamın e'si açıkken ulti atmazsınız değil mi? E sini kullanmasını beklersiniz bunun gibi skill takip olayını her heroda yapabilirsiniz.

-Rakibin flash ve ignite&heal sürelerini takip edin. Mümkünse chat'e yazın.

-Oyun içersinde gelen ilk 2 dalgayı itin hem önce level almış olursunuz ve hamle sansiniz olur hem de karşı rakibinizin farm kaçırmasını sağlarsınız, minyonları kule ittirdiği için tekrardan minyonlar ortada birikir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchloveKilled -- 8 Mayıs 2015; 14:13:34 >

• Mid içinde bir rehber yapın herkes faydalansın.

-Farm odaklı şampiyonlarla bir süre defansif kalmayı bilmelisiniz. Yeri geldiğinde rakibe gücünüzü göstermelisiniz. (Vladimir, Veigar, Nasus vb şampiyonlar.)

-Base çektiğinizde totem almalısınız. Hatta bir tane pembe, bir tane normal totem gayet iş görecektir. Unutmayın ki rakibe karşı en büyük avantajlardan birisi de totem üstünlüğüdür.

-Öldüğünüzde HİÇBİR şekilde junglerınızı suçlamayın. Sizin ölümünüz ne midin ne botun ne de junglerın suçudur. Öldüyseniz sorumlusu sizsinizdir. Özellikle totem atmadan pushlamışsanız konuşmaya hakkınız bile yok.

-Farm kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Rakibe karşı en büyük avantajlardan birisi de budur. Hatta sağlayabilirseniz rakibi dürterek minyonlardan uzaklaştırmaya çalışmalısınız.

-Rakibin skillerini ve hamlelerini kontrol etmelisiniz. Mesela Zed W skillini farm için kullandığında büyük bir avantaj kaybeder, aynı şekilde Fizz'in E'si de. Bu gibi durumlar junglerınız için gank atmak için uygun zamanlardır.

-Ejder kontrolünü mutlaka sağlamalısınız. Sağladığı pasif avantaj takımınız için gayet değerli. Mutlaka ejderde toteminiz olsun.

-Hangi şampiyonun ne kadar burst verebileceğini hesaplayarak trade girin. Renekton, Jax, Irelia gibi şampiyonlara özellikle dikkat etmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 8 Mayıs 2015; 13:12:51 >
    Fuck your Spice Girls and your fucking Pearl Jam. Its all a bunch a shit, I say, fuck it!
    Fuck your Dave Matthews and your fucking R.E.M. You god damned bitch, fucking clueless.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

-Oyun bilgimi 10 üzerinden değerlendirsek bunun 5'sını stream izlemeye, 3'ünü yeteneğe, 2'sini fazla maç yani tecrübeye borçluyum.

-Eğer ilk kan vermek istemiyorsanız dakika 3'de ward atın(karşıda ki junglerın nereden başladığı önemli).

-Map görüşü çok önemlidir. Mesela top oynuyorsunuz karşı jungler botlane'e gank girişiminde bulundu, o zaman daha baskın rahat oynayabilirsiniz, ya da wardınızı ona göre daha gecikmeli atabilirsiniz.

-Karşınızda ki rakibinizin hangi skillerini kullandığını takip edin. Mesela Irelia oynuyorsunuz, karşınızda malphite var. Trade gireceksiniz adamın e'sini minyonlara kullanmasını bekleyin. Çünkü kısa süreliğine saldırı hızınızı azaltan bir skill. Ya da zed oynuyorsunuz karşınızda ise fizz var adamın e'si açıkken ulti atmazsınız değil mi? E sini kullanmasını beklersiniz bunun gibi skill takip olayını her heroda yapabilirsiniz.

-Rakibin flash ve ignite&heal sürelerini takip edin. Mümkünse chat'e yazın.

-Oyun içersinde gelen ilk 2 dalgayı itin hem önce level almış olursunuz ve hamle sansiniz olur hem de karşı rakibinizin farm kaçırmasını sağlarsınız, minyonları kule ittirdiği için tekrardan minyonlar ortada birikir.

Yakaladım 6'sını sonradan 5'sını olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur

• Jungler pozisyonunda oynuyorsanız her ne champ picklemişseniz lütfen keşiftaşı alın. Gragas, sejuani gibi herolara keşiftaşı çıkmak günah değil. Orman görüşü oyunun ana odağıdır. Hayatta kalmak istiyorsan tradelere, baskınlara dikkat etmen gerek. Bunu da kontrol ve görüşle sağlayabilirsin.

• normal oyun adamı kanser eder daha şampiyon seçiminde kavga baslıyor, o yüzden oyunda yeniyken çok fazla aram oynadım. hem rastgele şampiyon verdiği için çok fazla şampiyonu öğrendim hem de sürekli takım savası olduğu için o kargaşada pozisyon almayı öğrendim.
    Ondan sonra yayınlara merak saldım ve sürekli stream izliyorum ve katkısı çok büyük oldu. Bana göre de en çok gelişmenizi sağlayan şey yayın izlemek sonra şampiyonları tanımak şampiyonun kapasitesini nerde ne yapabileceğini bilmek ve en son olarak oyun deneyimi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahan BlTCH Karaarslan

Jungler pozisyonunda oynuyorsanız her ne champ picklemişseniz lütfen keşiftaşı alın. Gragas, sejuani gibi herolara keşiftaşı çıkmak günah değil. Orman görüşü oyunun ana odağıdır. Hayatta kalmak istiyorsan tradelere, baskınlara dikkat etmen gerek. Bunu da kontrol ve görüşle sağlayabilirsin.

her ne champ biraz garip olmuş carry jungler oynarken çıkmak pekte iyi olmaz hele düşük eloda adam senin pinglerini iplemiyoken onun için ward atman senin için zaman ve nakit kaybı ama late game spike yapan ve ya early pressure zayıf olan champlere tercih edilmeli high eloda

Orijinalden alıntı: DeathlyVisage

quote:

Jungler pozisyonunda oynuyorsanız her ne champ picklemişseniz lütfen keşiftaşı alın. Gragas, sejuani gibi herolara keşiftaşı çıkmak günah değil. Orman görüşü oyunun ana odağıdır. Hayatta kalmak istiyorsan tradelere, baskınlara dikkat etmen gerek. Bunu da kontrol ve görüşle sağlayabilirsin.

her ne champ biraz garip olmuş carry jungler oynarken çıkmak pekte iyi olmaz hele düşük eloda adam senin pinglerini iplemiyoken onun için ward atman senin için zaman ve nakit kaybı ama late game spike yapan ve ya early pressure zayıf olan champlere tercih edilmeli high eloda

Lowlar bu konunun dışında tutulmuştur.

Ben genel de çok safe oynadığımdan ve tabi ki takım ile girdiğimden bu söylediklerimi bronze, Silver, Gold hatta Plat küme de görmek biraz zor. Sen düşün ki takımım sürekli bana Nunu kilitliyor son maçını 2-2-15 bitirmişim. O.o hal böyle olunca adamlar beni sadece totem için kullandığından böyle bir yorumda bulundum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeathlyVisage

quote:

Lowlar bu konunun dışında tutulmuştur.

Ben genel de çok safe oynadığımdan ve tabi ki takım ile girdiğimden bu söylediklerimi bronze, Silver, Gold hatta Plat küme de görmek biraz zor. Sen düşün ki takımım sürekli bana Nunu kilitliyor son maçını 2-2-15 bitirmişim. O.o hal böyle olunca adamlar beni sadece totem için kullandığından böyle bir yorumda bulundum.

nunu candır son maçım 2 4 23 o ap ile oyun bitiriyorum güzel çar takımına söyle arada reksai picklesinler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.