Şimdi Ara

DH FIAT DoBLo TeAm!! (79) ÜyE) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.872
Cevap
9
Favori
401.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güselmiş krds kazasız belasızz!!

Sağolun arkadaşlar
  • yuxel araban hayırlı olsun,kazasız belasız binersin inş.grande kardeşim,ses sisteminde değişiklik yapmaya başladım bende.çok fazla abartıya kaçmıcam.ilk olarak jbl bi bass alarak işe başladım.yakında bi anfi ve ön kapılara kompenant alcam.teyp işini sonraya bırakcam.şimdilik üstündeki cd çalar ile idare etcem.anfi+bass+kompenant= 500 ytl tutuyo.teypide işin içine katarsak 1000 ytl yi bulur heralde.
  • arkadaşlar yanlardan çok ön hoparlorler sesi çok bozuyor. 14 ten sonra ses haşat bende. bi arkadaşda uygun fiyata JBL Magnat 16 cm comp. buldum. tweeterları kapıyı delip takacam. önlere de güzel birer 10 cm alıcam, arkalar sesi bozmuyor ancak fiyat 50-60 ytlye kadarsa onu da değiştiririm. çok zor bulunan bir ebat gerçi bir de arka hoparlor kapaklarını kolona bakacam diye açmayın çok zor açılıyor ben kırdım tırnağın birini tıkırdayıp duruyo şimdi servise yazdırdım gelecekmiş. anfiyi koyacak pek bir yer yok aslında arkalar zaten katlanıyor. anfiyle felan uğraşıp orjinalliği bozacağınıza benim tavsiyem o paraya çok güzel setler alabilirsiniz. ses temiz geldikten sonra bass a felan gerek yok gayet doyurucu olur sizin için

• quote:

Orjinalden alıntı: kimyacı10

yuxel araban hayırlı olsun,kazasız belasız binersin inş.grande kardeşim,ses sisteminde değişiklik yapmaya başladım bende.çok fazla abartıya kaçmıcam.ilk olarak jbl bi bass alarak işe başladım.yakında bi anfi ve ön kapılara kompenant alcam.teyp işini sonraya bırakcam.şimdilik üstündeki cd çalar ile idare etcem.anfi+bass+kompenant= 500 ytl tutuyo.teypide işin içine katarsak 1000 ytl yi bulur heralde.

Resimlerini beklerim bide memnuniyet dereceni ne kadar işe yarıyor değdimi bass lar bende düşünüyorum hatta eski arabamdan söktüğüm kolonlarım duruyor depoda ama fazla bir yer kaplamasın istiyorum arkada belki kendinden amfili olan modellere yönelebilirim

DH FIAT DoBLo TeAm!!  (79) ÜyE)

• quote:

Orjinalden alıntı: impress

arkadaşlar yanlardan çok ön hoparlorler sesi çok bozuyor. 14 ten sonra ses haşat bende. bi arkadaşda uygun fiyata JBL Magnat 16 cm comp. buldum. tweeterları kapıyı delip takacam. önlere de güzel birer 10 cm alıcam, arkalar sesi bozmuyor ancak fiyat 50-60 ytlye kadarsa onu da değiştiririm. çok zor bulunan bir ebat gerçi bir de arka hoparlor kapaklarını kolona bakacam diye açmayın çok zor açılıyor ben kırdım tırnağın birini tıkırdayıp duruyo şimdi servise yazdırdım gelecekmiş. anfiyi koyacak pek bir yer yok aslında arkalar zaten katlanıyor. anfiyle felan uğraşıp orjinalliği bozacağınıza benim tavsiyem o paraya çok güzel setler alabilirsiniz. ses temiz geldikten sonra bass a felan gerek yok gayet doyurucu olur sizin için

Bende denemiştim baktım olmuyor vazgeçtim iyiki zorlamamışım varmı açma yöntemi

Sendende resim beklerim bide ses konusundaki fikirlerini seninki gibi yapabilirim bende hem makul hem amfi kabloları gözümü korkutuyor kesmezse amfiye yönelicem

• tamam yaptıktan sonra eklerim fotoları.ya bişi sorcam bu yol bilgisayarında gösterilen ortalama yakıt tüketimi ne kadar doğru?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GRANDE

quote:

arkadaşlar yanlardan çok ön hoparlorler sesi çok bozuyor. 14 ten sonra ses haşat bende. bi arkadaşda uygun fiyata JBL Magnat 16 cm comp. buldum. tweeterları kapıyı delip takacam. önlere de güzel birer 10 cm alıcam, arkalar sesi bozmuyor ancak fiyat 50-60 ytlye kadarsa onu da değiştiririm. çok zor bulunan bir ebat gerçi bir de arka hoparlor kapaklarını kolona bakacam diye açmayın çok zor açılıyor ben kırdım tırnağın birini tıkırdayıp duruyo şimdi servise yazdırdım gelecekmiş. anfiyi koyacak pek bir yer yok aslında arkalar zaten katlanıyor. anfiyle felan uğraşıp orjinalliği bozacağınıza benim tavsiyem o paraya çok güzel setler alabilirsiniz. ses temiz geldikten sonra bass a felan gerek yok gayet doyurucu olur sizin için

Sendende resim beklerim bide ses konusundaki fikirlerini seninki gibi yapabilirim bende hem makul hem amfi kabloları gözümü korkutuyor kesmezse amfiye yönelicem

kırdıktan sonra çözdüm

hiç aşağı yukarı kastırmadan yere paralel olarak arabanın içine doğru çekicen. yalnız tırnakları çok sert bişey takmayacaksan boşa sökme

sadece hoparlor değişimi gayet doyurucu ses verir abartı bişey istemiyosan amfiye felan gerek yok. zaten koyabileceğin bir ön koltuğun altı var (ileri geri sakat biraz), bir de amfi kutusu üstü var. üstüne üstlükkenar döşemeleri felan sökülecek, bagajda kablolar felan olacak,50 Ah akü de ne kadar dayanır bilemem

amfili baslara da 400-500 ytl istiyolar yuh diye sövesim var

• Ben de Ankara da şirket arabasını kullanıyorum. 2 kişilik olan cargo modeli. 1.2 65 bg 1245 kg ağırlığı iyi taşıyor yine. Şehir dışı yük varsa 6 civarı yoksa 5.5 civarı yakıyorum. Şehir içi de 7.5 civarı oluyor. Yol bilgisayarı verileri bunlar ve doğru da çıkıyor hesaba aktarınca. Yol bilgisayarı başarılı gerçekten hesaplama işinde. Yalnız fakat ilginç bir durum var. Araba örneğin yokuş aşağı inerken viteste iken gaza basmayınca tüketim olarak 2.0 lt de sabitleniyor. Bizim vectra ve tüm diğer gördüğüm arabalarda bu 0 olarak gözüküyor. Bunun nedenini bilen varsa lütfen açıklayabilir mi acaba?
    Teşekkürler..
  • o bilgisayarın minimum sınırıdır. araçtan araca değişir. isterseniz araçla 160 ile gidin, motoru dekompresyona bırakırsanız aracınız rölanti seviyesindeki yakıtı tüketir. ortalama bir otomobil rölantide saatte 1 litre yakıt tüketir.
  • quote:

o bilgisayarın minimum sınırıdır. araçtan araca değişir. isterseniz araçla 160 ile gidin, motoru dekompresyona bırakırsanız aracınız rölanti seviyesindeki yakıtı tüketir. ortalama bir otomobil rölantide saatte 1 litre yakıt tüketir.

Ben dediğiniz dekompresyon olayını enjektörlü araçlar için 0 olarak biliyordum. Belki de yanlış biliyorum. Teşekkürler cevabınız için.
  • sıfır yakıtla hangi motor çalışabilir ki dekompresyonda gaz kelebeği kapanır minimum seviyede yakıt gider
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: GRANDE

quote:

kırdıktan sonra çözdüm

hiç aşağı yukarı kastırmadan yere paralel olarak arabanın içine doğru çekicen. yalnız tırnakları çok sert bişey takmayacaksan boşa sökme

sadece hoparlor değişimi gayet doyurucu ses verir abartı bişey istemiyosan amfiye felan gerek yok. zaten koyabileceğin bir ön koltuğun altı var (ileri geri sakat biraz), bir de amfi kutusu üstü var. üstüne üstlükkenar döşemeleri felan sökülecek, bagajda kablolar felan olacak,50 Ah akü de ne kadar dayanır bilemem

amfili baslara da 400-500 ytl istiyolar yuh diye sövesim var

Bilgilendirmen için teşekkürler önce kolon değişimi yapıcaz o zaman sen memnun kalmışssın anladığım kadarı ile kolonları ne ile değiştirdin varmı önerin

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurs79

Ben de Ankara da şirket arabasını kullanıyorum. 2 kişilik olan cargo modeli. 1.2 65 bg 1245 kg ağırlığı iyi taşıyor yine. Şehir dışı yük varsa 6 civarı yoksa 5.5 civarı yakıyorum. Şehir içi de 7.5 civarı oluyor. Yol bilgisayarı verileri bunlar ve doğru da çıkıyor hesaba aktarınca. Yol bilgisayarı başarılı gerçekten hesaplama işinde. Yalnız fakat ilginç bir durum var. Araba örneğin yokuş aşağı inerken viteste iken gaza basmayınca tüketim olarak 2.0 lt de sabitleniyor. Bizim vectra ve tüm diğer gördüğüm arabalarda bu 0 olarak gözüküyor. Bunun nedenini bilen varsa lütfen açıklayabilir mi acaba?
    Teşekkürler..

Senin 1.2 benzinşi değilmi söylediğin rakamlar çok az geldi bana
    2 sefer uzun yol yaptım ortalama çok çok sakin kullanımda 4.8-5.0 hafif sakin kullanımlarda 5.0-5.4 uzun yol şehir içi duruma göre 6.0-6.5 ile 6.5-7.4 yakıyorum tabii daha 3. depo düşer umarım

• evet caddy çok daha iyi doblodan fakat fiyat olarak da fiyatı dobloya göre daha pahalı

ekonomiklik açısından pek bir farkları yok yanlız connect bu sınıfta yakıtı bonkörce kullanan tek araç

doblo iyi bir seçim

quote:

şu ana kadar bir tane doblo eskittim ve yeni kasasını aldım. demekk ki benim hoşuma gitmiş ki bir başka partner, combo, connect almayıp yine doblo almışım.

neden doblo diye sorarsanız bu sınıfın EN iyi fiyat/performans oranını doblo verir. performans, düşük yakıt tüketimi, geniş iç hacim, yeterli konfor(süper konfor yok zaten bu sınıfta) ve fiyat olarak bakıldığında en mantıklısı doblo gözüküyor.

dökülen doblolar başarıları çekemeyen arkadaşların sonucu ortaya çıkmıştır. araca bakmazsanız, çukurdan çukura girerseniz, vurup yaptırmazsanız Mercedes S serisi de dökülür.

biz burada en iyisi demiyoruz bizden iyisi Caddy var ancak en iyi fiyat/performans oranı doblodadır. satış rakamlarıyla da bunu belli etmektedir.

• bizde de var 1,2 doblo ama ( benzinli ) sağolsun şehir içinde 9 litreden aşağı düşmüyor, bana kalırsa 1,2 lik benzinli doblolar fiatın en büyük hatası, kanı gibi ilerliyor azcık bir yükle

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurs79

Ben de Ankara da şirket arabasını kullanıyorum. 2 kişilik olan cargo modeli. 1.2 65 bg 1245 kg ağırlığı iyi taşıyor yine. Şehir dışı yük varsa 6 civarı yoksa 5.5 civarı yakıyorum. Şehir içi de 7.5 civarı oluyor. Yol bilgisayarı verileri bunlar ve doğru da çıkıyor hesaba aktarınca. Yol bilgisayarı başarılı gerçekten hesaplama işinde. Yalnız fakat ilginç bir durum var. Araba örneğin yokuş aşağı inerken viteste iken gaza basmayınca tüketim olarak 2.0 lt de sabitleniyor. Bizim vectra ve tüm diğer gördüğüm arabalarda bu 0 olarak gözüküyor. Bunun nedenini bilen varsa lütfen açıklayabilir mi acaba?
    Teşekkürler..

• daha değiştirmedim ama aldım. kapılara JBL GTO 6506ce aldım 130 ytl ye.

kapılara tweeter için yuvarlak delik açmam lazım yoksa kendim takacaktım. eğer sanayiye kaçabilirsem bi ara taktırcam. orda öndeki 10 cm leri de değiştirecem sesi en çok bozan onlar. arkalara da bulabilirsem takıcam.

component setler gayet doyurucu ses verir. 2 sene blaupunkt da çalıştım. sadece componet değişime önce burun kıvırıp sonra dumur olan çok kişi gördüm. önce hoparlörleri değiştir yok yetmiyo dersen bass alırsın. önce bass alsan da orjinal hoparlörlerle tam verim alamazsın zaten

• quote:

daha değiştirmedim ama aldım. kapılara JBL GTO 6506ce aldım 130 ytl ye.

kapılara tweeter için yuvarlak delik açmam lazım yoksa kendim takacaktım. eğer sanayiye kaçabilirsem bi ara taktırcam. orda öndeki 10 cm leri de değiştirecem sesi en çok bozan onlar. arkalara da bulabilirsem takıcam.

component setler gayet doyurucu ses verir. 2 sene blaupunkt da çalıştım. sadece componet değişime önce burun kıvırıp sonra dumur olan çok kişi gördüm. önce hoparlörleri değiştir yok yetmiyo dersen bass alırsın. önce bass alsan da orjinal hoparlörlerle tam verim alamazsın zaten

krds bende bass aldım haftaya da comp. ile anfi alcam ama bu jbl lere kapılara sığmıyo dediler bende kicker almayı düsünüodum onlar sığıyomuss!
    senin bunlar sığcakmı kapılara ??
    buda bassın resmi

http://img20.imageshack.us/my.php?image=pic0031qw1.jpg

simdilik ewde takılıom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serom23 -- 7 Aralık 2006; 21:41:42 >

• hadi yaw bakayım olmazsa geri veririm. eski doblomda da jbl vardı cuk diye oturmuştu ancak magnat dı onlar. bunların üstünde tiz yok daha dar bir yapıya sahip olacağını umuyorum tek sorun crossoverlere yer bulabilirmiyim o aklımı karıştırıyo yarın kapıyı söküp deneyeyim bi o zaman

bass da güzel duruyo valla
  • Vallahi inanılmaz düzgün kullanıyorum dobloyu. Verdiğim değerler iyi sayılır. Çok şükür öyle 9 ları falan görmedim hiç. Bir de gerçekten haklısınız dün 200 kilo yük taşıdım araba bitti. Bir de yanımda bir kişi daha vardı. Varın gerisini siz düşünün. Çok nazlı gidiyor.
  • iki gün boyunca yaptığım uzun yol sonucu bir depo ile 920 km yaptım... yol bilgisayarı daha 56 km var diyodu ama na güven olmaz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.