Şimdi Ara

DH Alfa Romeo Klübü (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.002
Cevap
41
Favori
221.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yalova-İnegöl arasında radar varmı açıkçası 2-3 bölge haricinde pek şüpheleneceğim ve yavaşlamamı gerektirecek bir durum oluşmadı diyebilirim.O da Yalova yönünden gelirken Gemliğe kadar bir kaç noktada radar olma ihtimaline karşı yavaşladım, yavaşladım dediğim de 110-120 :)
    Zaten İstanbuldan İzmite kadar bol şeritli yollarda keyifli bir şekilde geldim.Yalova dan Bursa'ya kadar trafik biraz yoğunlaşsa da hiç sıkıntılı bir yolculuk olmadı :) Özellikle uyaracağım bir yer yok.Sadece ilçe girişleri haliyle trafik ışıkları ve şehir içi hızlarının düşürülmesi ki bu da standart bir durum takdir edersiniz ki.

    Hayırlı olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ederim.Daha iyisi sizlere de nasip olsun.Herkese sorunsuz kazasız günler diliyorum.
  • Bende trafikte Alfa Romeo gördüğümde hangi model olursa olsun ister istemez bir heyecanlanıyor,selamlıyor,sellektör yapıyor eğer göz teması kurabiliyorsam kornaya bile hafifçe dokunuyorum.
    Sadece Alfaya sahip olmasından dolayı bile o aracı kullanana karşı bir yakınlık uyanıyor bende ;)
    Demek ki yalnız değilmişim :)
    Alfa Romeo ruhundan kaynaklanıyor demek ki bu selamlaşma çabam.
    Bu mesajda bahsettiğim durumları Alfa Romeo'yu bir kez dahi olsa kullanmayanların anlaması zor,manasız,saçma ve çocukça gelebilir.
    Ama bu durum,yani bu markaya ve araçlarına olan tutkumuzun anlamsız gelmesi tam da bizi diğerlerinden ayıran şeydir diye düşünüyorum.
  • Değer ALFA ROMEO kullanıcıları MOTORU BENZİNLİ OLUP YAKITINDAN ŞİKAYETÇİ İSENİZ ARTIK JTS MOTORLU BÜTÜN ALFA ROMEO'LARA SIRALI LPG UYGULAMASI SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE BAŞLAMIŞTIR. DETAYLI BİLGİ İÇİN SERVİSİMİZLE İRTİBATA GEÇEBİLİRİSİNİZ.

    FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CADDESİ NO:104
    ALSANCAK -İZMİR
    TEL:02324781313
    CEP:05462710820
    farukustaotogaz@hotmail.com
    www.farukustaotogaz.com
     DH Alfa Romeo Klübü




  • SAYIN FORUM KULLANICILARI

    Öncelikle LPG işletme adımları ve fiyatları hakkında bilgi vermek istiyorum.


    İlk olarak LPG taktırdığınız yerden PROJE VE FATURANIZI alıyorsunuz.

    Bu evraklarla MMO(MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI) 'na gidip sızdırmazlık almanız gerekiyor (Bu işlem ilk defa LPG taktırıp gittiğinizde gerekli , daha sonrasında TÜV-TÜRK'ten hallediliyor)
    NOT : İNTERNET ÜZERİNDEN RANDEVU ALINIZ.

    http://lpgrandevu.mmo.org.tr/

    Oraya gittiğinizde Ruhsatınız , Projeniz , Faturanız ile birlikte EK-1 belgesi alın(Orada işinize yaramıyor daha sonra TÜV-TÜRK ve EMNİYETTE kullanacaksınız bunu) 20 TL

    Sonra Sızdırmazlık için 35 TL vezneye yatırıyorsunuz.

    Burdan onayınızı aldıktan sonra TÜV-TÜRK 'e gidiyorsunuz (165 TL muayene ücreti) , eğer Egsoz emisyon yoksa 35 TL daha veriyorsunuz ( Egsoz emisyon kartınızda yer yoksa 6 TL de kart parası vereceksiniz)

    Muayene işlemide bittiğine göre artık Emniyete gitme zamanı emniyet öyle yada böyle çift yaprak değiştirmek istiyor (Muayene kartınız dolmadıysa tek yaprakta yeterli aslında) 165 TL 'de oraya veriyorsunuz ve Ruhsatınıza LPG işlenmiş oluyor.

    Özet ile;

    LPG SIZDIRMAZLIK 35 TL + EK 1 20 TL + TÜVTÜRK 165 TL + EGSOZ EMİSYON 35 TL + EMNİYET 70 TL = 325 TL OLARAK ARACINIZA LPG İŞLETMİŞ OLUYORSUNUZ.

    İYİ AKŞAMLAR DİLERİM.

    FARUK USTA




  • Arkadaşlar 20000-25000 arası bütçem var ve otomotik vites Alfa istiyorum. Sitelere baktığımda pek de otomotik olanına rastlamadım, var ama çok az. Otomotik şanzumanda bir sorun yaşar mıyım? Mesela rampada geri kaçma vs oluyor mu?

    Kullanan arkadaşlardan ricam otomotik vitesin avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilir misiniz?

    İyi forumlar diliyorum...
  • Biraz daha araştırdım ve daha çok yarı otomotik araçlar. farkı nedir acaba tam otomotikten...
  • hanmanas H kullanıcısına yanıt
    Selespeed şanzuman var Alfalarda o yıllardakki modellerde (147, 156). Makyajsız modellerde selespeedin sorunlu olduğunu söylüyorlardı, makyajla beraber sorunu çözmüşler. Selespeed bir tür f1 şanzumandır, kulakçıkları var direksiyon arkasında, ordan vites değiştirebilirsiniz. Bütçenize uygun iki araba var, 156, 147. Makyajlı olanları almaya çalışın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohan kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim... Rahatsızlık vermezsem bir şey daha sorabilir miyim?

    156 ve 147 Ler makyajı hangi yıldan itibaren aldı...

    Kaç model almalıyım makyajlı...

    Tekrar teşekkür ederim...
  • hanmanas H kullanıcısına yanıt
    147 2005, 156 2004 hocam, şimdiden hayırlı olsun.

    Edit: makyajlılardan itibaren alabilirsiniz, makyaj öncesi görünümlerine göre oldukça düzeltmeler var, ön bölge göze çarpan ilk detay, farlar vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 10 Ağustos 2014; 18:04:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohan kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

    Saygılar...
  • hanmanas H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Bu sitede daha detaylı bilgiler bulursunuz, başka alfisti arkadaşlarımızdan yorum alabilirsiniz.
    http://www.alfaturk.com/forum/

    Alfa alırsanız gelişmeleri bizlere bildirmeyi unutmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alfa Romeo otomatik vitesli araçlar otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır.Yani günümüz modern otomatik vitesli araçlar tarzında bir otomatik vites performansı beklemeyin ancak üretildiği yıl bazında değerlendirmek gerekirse gayet keyifli ve selespeed keyfi diye tanımlanan kendine özgü bir çalışma prensibi vardır.Selespeed robotu bozulmamış, bakımları düzenli yapılmış, varyatör sorunu olmayan ya da giderilmiş bir araç sizi üzmeyecektir.Alfa Romeo aracınızı muıtlaka Alfa Romeo araçlarından anlayan bir yerde gösteriniz,ön takım,varyatör,motor kompresyon testi ve ikinci el arabalarda dikkat edilmesi gereken diğer hususlara da elbette baktırarak almanızda fayda var.

    Çok temiz düzgün bakımlı alfistilerin elinde şımartılmış alfalar olduğu gibi hor kullanılmış yağı ve suyu dahi değiştirilemeden binilmiş motoru yorgun,tüm yürüyen aksamı sorunlu araçlarda mevcut piyasada haliyle.Sonradan Alfa Romeo sorunlu arabadır tezine yönelmemeniz için titiz davranmanız lehinize olacaktır.

    Makyajsız kasada alınaiblir.Mk1 kasa diye tabir ettiğimiz 2003 ve öncesi kasalar da çoğu alfisti tarafından beğenilerek kullanılıyor.Bende 2002 156 2.0 TS Distinctive sahibiyim.Bana göre ön far tasarımı ve ön panel ızgarası bu aracın daha başarılı.Çünkü hala daha hiçbir aracın tasarımına benzemiyor.Kendine özgü yani.2003 yılında iç aksam(interior) olarak makyajlanan 156 modeli 2004 de mk2 diye tabir ettiğimiz yeni görünümüne kavuştu.147 2005 yılından sonra yeni görünümdedir arkadaşımızın dediği gibi.
    Lpg ile kullanmayı düşünüyorsanızda çekinmeden 2.0 motor tercih etmenizi öneririm.Lpg ile uyumludur Alfaların hemen hemen tümü.Tüm marka lpg ler uyumlu olmakla birlikte en çok tercih edilenler BRC,Lovato,Atiker.Tabii ki Prince yüksek fiyatlı olsa da hep en iyi tercihtir.Ara hızlanmaları ve uzun yol performansı çok başarılı.Ben benzinlide kullanmama rağmen memnunum yakıtındanŞehir içi yüksek ama bu araç için normal aslında 50 kuruş civarı yakıyor sakin kullanılırsa 40 kuruşlara düşüyor.Şehir dışı 6,5- 7 lt( 35-38 kuruş)civarı yakan 2000 cc sportif ruha sahip bir araç bence kolay bulunmuyor.Lpg de ise şehir dışı 25 kuruş/km şehir dışı 28-30 kuruş civarı yakarsınız.Tabii ki bunlar değişken ve sürüş stiline,yüke yol durumuna bağlı kriterler birazda.

    Alfa Romeoya bir kez binerek tadını aldıktan sonra yukarıda yazdıklarımın hepsi bir ayrıntı olacaktır.Buna emin olabilirsiniz.Bunu yol tutuş,sürücü pozisyonu,ve sportif performanslı kullanıma izin vermesi ve verdiği o muhteşem his için söylüyorum.Diğerleri otomobilse Alfa ruhu olan bir makine ;)

    Aracı aldıktan sonra dawww.alfistiturkey.com 'a da bekleriz.Etkinlikler,bilgi belge,parça paylaşımı,ikinci el ürünler,uygun fiyatlı ve bazende ücretsiz yedek parça temini buluşmalar,tanışmalar renkli ve oldukça seviyeli elit bir atmosferdir.Alfa kullanıyor olmak kadar bu sitede olmaktan büyük keyif alıyorum.Bekliyoruz iyi haberlerinizi ;=




  • <!--ok-->

    S.a değerli arkadaşlar.

    alfa romeo almayı düşünüyorum. fakat kafamı kurcalayan iki şey var.

    Birincisi yakıt tüketimi. İkincisi arıza sorunları ve masraflar..

    Öncelikle kendimi ve nasıl araba kullandığmı söyleyim.

    Bu arabayı kredi çekip alicam. Bütçem 10 12 civarı. Şehir içi kullanıcam. Uzun yol yılda bir iki defa yaparım.

    En azından aldığımda bir yıl 200 300 ü geçmeceyecek şekilde masrafsız binmek istiyorum. Mümkünmü?

    Yaşadığım yer Adana burası dümdüz ova. Rampa yokuş flan yoktur. Arac yorulmaz, 1.4 ts spark modeli düşünyorum. Yeterli olurmu? Çok da basmicam.

    Yakıt tüketimi olarak tüplü araç bana gelir mi?

    Aklımdaki yakıt tüketimi oranı şehir içi tüpte kmde 22-27 kr
  • Neden 2.el alfa romeo alınmaz.. alfa romeo kullanıcısından deneyimler


    neden alfa romeo alınmaması gerektiği konusunda deneyimlerimi yazmak istiyorum
    2 yıla yakındır alfa romeo 147 selespeed kulllanıyordum
    sattım kurtuldum darısı diğerlerinin başına

    1- araç aslında sıradan bir araç mubalağa edildiği gibi yer uçağı şu bu değil yaktığı kadar giden bir araç

    2-aracın parçası pahalımı yoo pek değil herhangi bir avrupa araçtan çok daha fazla pahalı değil ama bunu parçacılar ve servisler bilmiyor
    en basit arka arma veya ön arma 65 lira bildiğiniz sticker ucuz plastik üzeri resimli parçası normal bir satıcıda uygun fiyata fakat dürüst satıcısı çok az ..

    3-alfa servisleri ve yedek parçacıları kullanıcı profilini çok iyi analiz etmişler o yüzden alfa kullanıcılarını yolunacak kaz gibi görüyorlar

    4-servis dışındaki özel servisler artık leşçi olmuşlar öyledikleri tek şey abi bu araç alfa ..biniyorsan katlanırsın iması ağızlarından eksik olmuyor ve sizikazıklamak içinde bahaneleri bu

    5-alfa romeo nasıl bir araç .? kesinlikle bir artısı yok sürekli bakım isteyen bir araç ..bendeki sorunlumuydu motor sorunsuz demesemde sorunsuza yakındı ama selespeed gerçekten soruna heran gebe bir şanzıman bendeki neden sorunsuzdu ..çünkü aşırı bakım yaptırıyordum narin araçlar ..
    bir gün ara ile birbaşka arkadaşımda alfa aldı .motor yağtırmasına rağmen o da izmirde kelli felli bir servise güya en iyi alfa servisi biziz diyorlar
    araç sürekli yağ eksiltiyor ..yakmada değil kırık bir bardak gibi yağ eksiltiyor ..arkadaştan 6000-7000 bin lira para aldıkları halde yaptıkları işin arkasında durmayacak kadarda tuhaflar..

    selespeed şanzıman normal çalıştığında çok keyifli..normal çalışırsa o da ..alfa romeo bence asla bir sleespeed şanzımanlı alfaya yaklaşmayın
    çünkü izmirdeki servisler sürekli selespeediniz arızalı deyip değiştirme peşindeler ..mesela küçük bir temas sorunu var diyelim robot bitmiş değişecek ver hediyesi 3000 lira diyorlar selespeedden kendileride anlamıyorlar
    mesela selespeedde yağ hava alma vidası var onu açıp sorunu çözecekleri yerde hemen selespeed bitmiş yenisi alınacak diyorlar
    DAHA DÜNE KADAR ATLARA NAL ÇAKANLARDAN bugun selespeed onarmaları zaten beklenemez

    6- artık aracımı alfa servislere götürmeyeceğim dediğinizde karşınıza diğer leş kargaları çıkıyor .. abi sen bunu alfa servise götür anlamayız dedikklerinde yok götürmüyorum dediğinizde yaparız ama maliyetli olurla karşılaşıyorsunuz.. yaparım ama masraflı olur .. sürekli alfa romeo kullanıcısı kazıklanmaya aday

    7- araç çokmu yakıyor ..yakıyor kardeşim ..ha bu arac 5200 cc değil 4700 cc değil.. ama 2000 cc bir araç ne kadar yakabilirse emin olun hepsini yakıyor
    dur kalka hiç gelmiyor eğer alfa hastasıyım illa alacağım diyorsanız şehir içi için asla önermem

    8-diyelim ki sonunda satmaya karar verdiniz..müşterisi varmı şöyle söyliim benim ilana 3 ay içinde 35000 kişi bakmış 190 kişi favorisine eklemiş ama kuru gürültü
    zar zor sattım oda zararla

    9- bir daha alfa romeomu.ASLA ASLA ASLA ..neden ?
    sıradan bir araç olmasına rağmen çok iyi bir araçmış gibi lanse edilmesinden parçalarının pahalı olmamasına rağmen leşçi yedek parçacıların pahalı olması gerekmiş gibi izlenim yaratmasından
    arabayı onarmaktan ziyade lego gibi sök takcı tamircileri yüzünden

    asla bir eşime dostuma alfa romeo tavsiye etmiyorum
    alfadan uzak durun ...
    ne bir artısı var aracın imajı dışında ne de binilesi bir yanı




  • Arkadaşlar araştırma yaparken üstteki yazıyı buldum.sizinle paylaşmak istedim.ben alfa kullanıcısı değilim fakat kısa zamanda almayı düşünmekteyim..olumsuz eleştirileri de görüp değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum
  • hanmanas H kullanıcısına yanıt
    hala araç almadıysanız;
    Alfistiturkey forumunda temiz ve özenle bakılmış bir selesspeed var.

    ve cok makul bir fiyatı var. Alfa alacaksanız Alfisti bir kişiden almanızı tavsiye ederim.Bilir kişi olması alfada çok önemli

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-alfistadan-sorunsuz-masrafsiz-mk2-ss-177578714/detay
    İsmim Kutay. Görüşme yaparsanız adımı verin tanıyacakdır.
  • Alfa Romeo 147 1.6 ts spark progresive 2003 fıstık yeşili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz220

    Arkadaşlar araştırma yaparken üstteki yazıyı buldum.sizinle paylaşmak istedim.ben alfa kullanıcısı değilim fakat kısa zamanda almayı düşünmekteyim..olumsuz eleştirileri de görüp değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum

    Valla ben de 4 yıla yakınca bir süre 147 Düz vites bir araca sahiptim ve açık söyleyeyim periyodik bakımları dışında (keyfii taleplerim dışında) tek bir kez dahi servise götürmedim.. 4 yıl tık demedi, maaşallahı vardı :)
    E yıl olmuş 2014 ve 147 denen aracın çıkış tarihi 2000, mesajı yazan arkadaş izin versin de artık al benisi biraz kaybolsun yani.. 8 yaşındaki 147lerin tasarımını yeni çıkan leonlarla karşılaştırıyorduk zamanında.. Bana sorarsan da kesinlikle Alfanın diğer araçlardan farklı bir sürüş keyfi var. Yakıyor mu evet aracı hak ettiği devirde hakkını vererek kullanınca baya yakıyor.. Ben bilgisayarda (ş.içi) 11,5 lt de gördüm, 7,5 lt yi de gördüm ama neticede her halükarda çok yakıyor. Donanım olarak da gayet doyurucu bana göre, 2. el bu fiyatlı kaç marka araçta Bose müzik sistemi bulabiliyoruz ki? Yedek parça konusunda ise bence fiyatlar yüksek ya da ben sadece Birmot a gittiğim için faturaları öyle gördüm. Örneğin sol önden bir kazam vardı, ön çamurluk + tampon + kaput hasar almıştı ve şaside sorun yoktu, 11.500 tl fiyat çıkmıştı :) Satışa gelince ben 5 yaşındaki 147mi 2 hafta içinde sattım, hiç kimse aptal değil aracın hakkından fazlasını istersen volkswagen de olsa zor satarsın.. Kısacası ben kaçılacak, uzak durulacak bir marka olarak görmüyorum, yakıt konusunda cebime güveniyorsam reno peugeot citroen vb gibi markalara bineceğime tercihim yine Alfa olurdu.




  • Selamun Aleyküm, 3gün oldu bi 159 aldım jtd m serisi 2008 model dizel ve manuel, çok severek ve isteyerek aldım , yaklaşık 7yıldır bu arabayı almayı bekledim. Bi sorum olacak Alfa sevenlere, bu aracım siyah ,ben mat siyah karbonla kaplatmak istiyorum, bi sıkıntı olurmu
  • Alfa rome 147 1.6 ts spark 105 beygir 2 ay oldu alalı, neredeyse 5 bin km yaptım, araçtan çok memnunum biraz fazla yakıyor mu evet, şehir içi 10 lt sehir dışı 6-7lt ye düşüyor. Ben biraz fazla agresif kullanıyorum ve birde 6000 devirdeki sesi duyunca insanın vites atası gelmiyor. Bazen yakıt km/60 kuruşu buluyor (6000+ ) devir.. :=) Belki benim aracın önceki sahibi extra bi yalıtım yaptırmış olabilir, aracın ses yalıtımı çok iyi, söyle ki şehir içinde giderken ibre 100 oluyor ve farkında olmuyorsunuz.




    Düzeltme hatalı bilgi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecnotr -- 23 Eylül 2014; 0:03:08 >
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.