Şimdi Ara

DH Alfa Romeo Klübü (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.002
Cevap
41
Favori
226.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Kasko fiyatlarına bakmayın. Benim 2000 model 156'mın kasko değeri de 14.000. Ama piyasa 14.000e bi 156 görsem kesin taklalı falandır diye görmeye bile gitmem. Araçların gerçek değerleri değil kasko değerleri. Piyasaya bakarsanız zaten o fiyatlarda sağlam alfa bulamazsınız.

Bir de kandi sınıfındaki rakiplerine bakın, fiyatların fazla değil, aksine epey düşük olduğunu görürsünüz.
    2002 Alfa 156 1,6 Tsaprk Bordo
  • arkadaşlar 2005-2006 model alfa 156 1.6 almayı düşünüyorum.yanlız okadar araştırmama rağmen kesin bir yakıt değeri bulamadım.yol bilgisayarı değilde aranızda kendinizin hesapladığı 100 kmde nekadar yaktığını söyleyecek olan varmı.istanbulda binicem aracı benzin canımı yaksın istemiyorum.şuan elimde dizel bir araç var fakat alfa 156 beni cezbediyor.normal bir kullanımda şehir trafğinde dur kalkta nekadar yakıyor 1.6 motor olanı acaba ?

Ama bu değerlerden fazla söyleyenlere de inanmayın, sağlıklı bir motorla elde etmeniz gereken veriler bunlar.

Şehir dışında uzun yolda da 6,5 - 7 litre civarı olur.

Orijinalden alıntı: scudetto
    Dur kalkta 10 civarı, pek dur kalk olmayan şehir içinde 8 civarı yakar. Kısacası canınızı yakar (Çok basarsanız bunların üzerine 1-2 litre daha ekleyin)

Ama bu değerlerden fazla söyleyenlere de inanmayın, sağlıklı bir motorla elde etmeniz gereken veriler bunlar.

Şehir dışında uzun yolda da 6,5 - 7 litre civarı olur.

Veriler reel. Sürüş stiline göre 1er litre artı ya da eksi de olabilir.
  • merhaba arkadaşlar.uzun zamandır alfa bakıyorum önceleri 156 vardı kafamda ancak şuanda daha ziyade makyajlı 2006 ve üstü 147 ağır basmakta.forumlara biraz göz gezdirdim,malum etrafa alfa derken romeosunu ağzımıza tıkıyolar. benim siz alfa kullanıcalırından öğrenmek istediğim bu 2006 ve sonrası olan 147 alırken neye dikkat etmem gerektiğidir? internette fiyatlar 23den başlayıp25-28 arasında değişmektedir. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
  • şimdi nerdeeen nereye diyeceksiniz ancak tiguan düşünürken kendimi alfanın içinde buldum. olay da tamamen duygusal :) beklediğim bir iş olmadı daha doğrusu biraz uzun bir döneme yayıldı. o sebeple de tiguan alma olayım da bir süre rafa kalktı. yakın bir zamanda bir ufaklıkta katılıyor aileye e tabi zıpır eski megane coupe um gibi gibi bir araçta ufak kalacaktı bana. ama bir araçta lazım. sahibinden den bakmaya başladım alfa romeo başlarda. dedim nedir ne değildir. 147 ismini duyduğum bir model. bir bakayım dedim. ve sadece oraya bakıp kapattım sayfayı. hem spor hatta çok fazla ortalarda görünmediği için belki ilk gören gözler nerden bulmuş bu parayı dedirtecek bir dış görünüm :) , hem 5 kapı bir aile arabası. sonra uğradım benim eski dostum ve ustamın yerine. kafamdaki modelleri verdim. megane hatchback - peugeot 307 - 2004 147. alfayı duyunca sakın aman sakın.

beni tatmin etmedi bu sözler. 3 modelide aldım karşıma koydum. açık söyleyeyim herkes aracın yakıtı vs. derken biraz da dıştan görünüşüne önem verir. sonuçta yük veya mal taşımak için binmiyoruz araçlara. en azından benim için böyle. fiyat ortalaması bu 3 aracında 18 20 bin lira arası. ancak alfa bambaşka bir dünyada. araştırayım dedim neden fiyatı bu kadar iyi. baktım ön takım, parça sıkıntısı vs. her yer kaynıyor bu konuyla.

sonra bir baktım bizim forumda iyi bir bilgi bankası var. araştırayım. baktım durum ortalarda. parça yok pahalı diyen de var. parça sorunum yok diyende var. şu anki kararım: istanbul gibi yerde parça sorunu yaşamam sanıyorum.servis olarakta büyük şehirde yaşamanın avantajı olacaktır sanıyorum.

diğer şikayet konusu yakıt. çoğu satılık araç lpg li. aslında benim için hiç bir sorun yok ancak avm lere giriş tam bir dert daha doğrusu girememek. kafamı kurcalayanda bu zaten. arada insan biraz uzun yol yapmak istiyor mesela yazın 1 2 kere antalya bodrum yapmak istiyor ancak 8-10 lt arası tüketimle bu zor. sanıyorum aranızda lpg li kullanan arkadaşlar mevcuttur. bu durumun ne gibi eksilerini yaşadınız. uyum sorunu vs beni açıkçası çok korkutuyor. her hafta her kontak basışta lpg ayarına gitmek beni soğutuyor.

bu 2 durum dışında bu arabanın bir eksisi olduğunu düşünmüyorum. çok yazdım kusura bakmayın.

• Merhabalar... 2000 model 55.000km'de bir 156'ya sahibim. 147'yle aynı motoru ve benzer şasiyi kullanır. Tüm özellikleri aynı yıllardaki modeller için aynıdır. Sorunları da.

1.si dış ve iç görünüş olarak alfa romeo'nun rakibi yoktur. Model yılı ne olursa olsun, hangi model olursa olsun, 2011 model araçlar dahil, dış ve iç görünüşte rakibi yoktur. Verdiği his de buna dahil. 147de o kadar olmasa da 156da bir süperspor kullanıyorsunuz hissini verir.

2.si, "parça bulamama" gibi bir sorunu kim söylüyorsa çok açık bir şekilde yalan söylüyordur. 80lerin sonunda veya 90ların başlarında üretilen bazı modellerin (33-75-164 vs.) bazı spesifik parçaları (kelebek camı, tente, kapı kulbu gibi) hariç "parça bulamıyorum" diyen insan ya hayatında hiç sanayiye gitmemiştir, ya sadece birmot'a sormuştur, ya da bilerek markayı kötülemeye çalışıyordur. Özellikle 156 ve 147 için parça bulunmaması gibi bir şey söz konusu değil. Hatta benim bildiğim en bol parçası olan modeller bunlar. Çünkü en çok satılmış modeller bunlar. Pahalılık konusuna gelince Birmot sanayiye göre en az 2 kat daha pahalıdır. Adam soymayı çok severler. Ayrıca işlerini de giden arkadaşlardan öğrendiğimize göre HİÇ iyi yapmazlar. Giden herkesin söylediği şey "siz gitmeyin"dir. Ama Bostancı ve Maslak gbi sanayi bölgelerinde Alfa Romeo Türkiye'ye geldiğinden beri bu işi yapan ve sadece alfa ile ilgilenen çok değerli ustalar vardır. İşlerini çok iyi yaparlar ve en önemlisi para için adam düdüklemeye uğraşmazlar. Buralara giderseniz zaten arkadaşlarınız arasında en az bakım masrafı ödeyen kişi olduğunuzu göreceksiniz Bu ustalar çok büyük çoğunlukla, özellikle siz yan sanayi istemedikçe, orjinal parça kullanmaya özen gösterirler. Çünkü sahibi olursanız anlarsınız, alfa tutkusuyla yaşayanlar sadece kendi alfasının değil, herkesin alfasını kendi arabası gibi görürler. Ona aynı sevgiyi ve özeni gösterirler.

3.sü, yakıt konusu. Evet maalesef araçlarımız epey çok benzin yakıyor. Başlarda bu bana biraz sıkıntı verse de artık çok da önemsemiyorum. 10 lira daha fazla verip paha biçilemeyecek bir zevk alıyorum Şahsen bir TwinSpark sesi duymayı, az yakıyor diye Opel Corsa'yla tatile gitmeye yeğlerim. Sonuçta bu bir Alfa Romeo (bu benim için çok şey ifade ediyor). Ayrıca yaktığı benzini motor hgacmine göre değil, performansına göre değerlendirirseniz daha mantıklı bir sonuca zaten varırsınız. Aynı yılda aynı hacme sahip araçların alfalardan çok daha güçsüz olduğunu görürsünüz. Hatta son yıllarda moda olan turbolu araçları saymazsanız tüm rakiplerinden HALA bile daha güçlü olduklarını söyleyebiliriz. 2007 bmw 3 serisi ile 1998 156 kafa kafaya performans sunarlar Aynı hacimdeki 2007 A3 zaten ışıklarda baya arkanızda kalır. Bu yüzden yakıt tüketimini bu araçlarla kıyaslamayın. Elbette ki onlardan biraz daha fazla yakacaklar.

4.sü ise tüp konusu. Bu konuda tüplü araç kullanmadığım için pek bir şey söyleyemeyeceğim. Ancak forumlardan ve kullanan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla, alfa romeo'ların bu konuda hassas olduğunu ve özellikle hem alfa romeo'dan hem de tüpten iyi anlayan ustaların bu işle ilgilenmeleri şart. Ayrıca tüp, aracın motorunda bir sorun varsa, bu sorunları daha da ortaya çıkartıyor. Alışveriş merkezleri konusu, tehlikesi ve imajını göz önüne alarak ben hep tüpsüz araçlara baktım. Yine tüpün tehlikesiz olduğu söylense de, hala tvlerde tüplü araçların nasıl cayır cayır yanabildiğini görüyoruz. Ben bu riski, hele ki ailem olsaydı kesinlikle göz önüne almazdım. Bence bagajda bomba taşımakla aynı şey.

Seçimizle mutlu olmanızı ve her ne marka araba alırsanız alın sağlığınızın ve mutluluğunuzun yerinde olmasını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scudetto -- 2 Nisan 2011; 14:16:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Merhabalar... 2000 model 55.000km'de bir 156'ya sahibim. 147'yle aynı motoru ve benzer şasiyi kullanır. Tüm özellikleri aynı yıllardaki modeller için aynıdır. Sorunları da.

1.si dış ve iç görünüş olarak alfa romeo'nun rakibi yoktur. Model yılı ne olursa olsun, hangi model olursa olsun, 2011 model araçlar dahil, dış ve iç görünüşte rakibi yoktur. Verdiği his de buna dahil. 147de o kadar olmasa da 156da bir süperspor kullanıyorsunuz hissini verir.

2.si, "parça bulamama" gibi bir sorunu kim söylüyorsa çok açık bir şekilde yalan söylüyordur. 80lerin sonunda veya 90ların başlarında üretilen bazı modellerin (33-75-164 vs.) bazı spesifik parçaları (kelebek camı, tente, kapı kulbu gibi) hariç "parça bulamıyorum" diyen insan ya hayatında hiç sanayiye gitmemiştir, ya sadece birmot'a sormuştur, ya da bilerek markayı kötülemeye çalışıyordur. Özellikle 156 ve 147 için parça bulunmaması gibi bir şey söz konusu değil. Hatta benim bildiğim en bol parçası olan modeller bunlar. Çünkü en çok satılmış modeller bunlar. Pahalılık konusuna gelince Birmot sanayiye göre en az 2 kat daha pahalıdır. Adam soymayı çok severler. Ayrıca işlerini de giden arkadaşlardan öğrendiğimize göre HİÇ iyi yapmazlar. Giden herkesin söylediği şey "siz gitmeyin"dir. Ama Bostancı ve Maslak gbi sanayi bölgelerinde Alfa Romeo Türkiye'ye geldiğinden beri bu işi yapan ve sadece alfa ile ilgilenen çok değerli ustalar vardır. İşlerini çok iyi yaparlar ve en önemlisi para için adam düdüklemeye uğraşmazlar. Buralara giderseniz zaten arkadaşlarınız arasında en az bakım masrafı ödeyen kişi olduğunuzu göreceksiniz Bu ustalar çok büyük çoğunlukla, özellikle siz yan sanayi istemedikçe, orjinal parça kullanmaya özen gösterirler. Çünkü sahibi olursanız anlarsınız, alfa tutkusuyla yaşayanlar sadece kendi alfasının değil, herkesin alfasını kendi arabası gibi görürler. Ona aynı sevgiyi ve özeni gösterirler.

3.sü, yakıt konusu. Evet maalesef araçlarımız epey çok benzin yakıyor. Başlarda bu bana biraz sıkıntı verse de artık çok da önemsemiyorum. 10 lira daha fazla verip paha biçilemeyecek bir zevk alıyorum Şahsen bir TwinSpark sesi duymayı, az yakıyor diye Opel Corsa'yla tatile gitmeye yeğlerim. Sonuçta bu bir Alfa Romeo (bu benim için çok şey ifade ediyor). Ayrıca yaktığı benzini motor hgacmine göre değil, performansına göre değerlendirirseniz daha mantıklı bir sonuca zaten varırsınız. Aynı yılda aynı hacme sahip araçların alfalardan çok daha güçsüz olduğunu görürsünüz. Hatta son yıllarda moda olan turbolu araçları saymazsanız tüm rakiplerinden HALA bile daha güçlü olduklarını söyleyebiliriz. 2007 bmw 3 serisi ile 1998 156 kafa kafaya performans sunarlar Aynı hacimdeki 2007 A3 zaten ışıklarda baya arkanızda kalır. Bu yüzden yakıt tüketimini bu araçlarla kıyaslamayın. Elbette ki onlardan biraz daha fazla yakacaklar.

4.sü ise tüp konusu. Bu konuda tüplü araç kullanmadığım için pek bir şey söyleyemeyeceğim. Ancak forumlardan ve kullanan arkadaşlardan duyduğum kadarıyla, alfa romeo'ların bu konuda hassas olduğunu ve özellikle hem alfa romeo'dan hem de tüpten iyi anlayan ustaların bu işle ilgilenmeleri şart. Ayrıca tüp, aracın motorunda bir sorun varsa, bu sorunları daha da ortaya çıkartıyor. Alışveriş merkezleri konusu, tehlikesi ve imajını göz önüne alarak ben hep tüpsüz araçlara baktım. Yine tüpün tehlikesiz olduğu söylense de, hala tvlerde tüplü araçların nasıl cayır cayır yanabildiğini görüyoruz. Ben bu riski, hele ki ailem olsaydı kesinlikle göz önüne almazdım. Bence bagajda bomba taşımakla aynı şey.

Seçimizle mutlu olmanızı ve her ne marka araba alırsanız alın sağlığınızın ve mutluluğunuzun yerinde olmasını dilerim.

söylediklerine tamamen katılıyorum birader...
    gayet açık ve net anlatmışsın eline sağlık..

• gerçekten klavyenize ellerinize sağlık bu açıklayıcı yazı için. şu anda benim içimden geçen araç budur.
    159 jts alırken özellikle dikkat etmem gereken bir husu var mı? (örnek olarak 147 alırken varyatör sesine dikkat et denmişti)
    Alacağım araç 159 jts 2008 40.000 km de 39.000tl sizce fiyat uygunmudur?
    teşekkürler
    Özellikle kırmızısı beni inanılmaz cezbediyor. Tüpe de son derece karşıyım. Hem güvenlik, hem de asalete limon sıkmamak açısından Varsın biraz fazla yaksın da adam gibi bir arabaya binebileyim.
    Piyasadan haberiniz olduğu üzere, şu anki bütçemle veya bin lira üzerine koyarak fiat, dacia gibi markaların bazı dizel araçlarını sıfır olarak alabilirim. Ancak amacım bir yerden bir yere gitmek değil. İşe zaten servisle gidip geliyorum. Araba evin garajında dursun, lazım olduğunda kullanırız.. Bu benim alacağım ilk aracım olacak, tabi eskiden şirketime ait birçok aracım oldu altımda. Ancak kendime ait bir araç ilk defa alacağım ve böyle fiyatlara sanırım alabileceğim en karizmatik, en fazla sürüş zevki verebilecek, kendine en fazla aşık edip belki de bir ömür boyu sürecek bir tutku olacak bende.. Şimdi sizlerden öğrenmek istediğim en önemli şey; ben memurum ve bu aracı kredi çekerek alacağım. ve her ay maaşımın %60' ını 3 sene boyunca bu arabanın kredisine yatıracağım. Eğer iyi, bakımlı, diri, sağlam bir araç alırsam, benzin haricinde bu aracın bana çok fazla masrafı olur mu acaba? Yani benim maliyet hesaplarıma göre, 156' mı alınca kasko bedeli, taşıt vergisi dışında bu araç çok fazla masraf çıkarıp beni maddi açıdan çıkmazlara sokar mı? Birmot değil de özel servislere gittiğimde bu adamlara güvenebilir miyim? Bahsettiğim gibi zaten maaşımın %60' ını 3 yıl boyunca bu arabaya harcayacağım ve durup dururken bir masraf çıkıp da arasına 1000 lira 2000 lira sıkışıp da beni çulsuz bırakır mı? Araba işinden anlayan arkadaşlardan kime sorduysam, hepsi arabanın masraf çıkaracağını, 2. elinin de çok hareketsiz olduğunu, satmaya kalkarsam satamayacağımı söylüyorlar.. Satmayı düşünmüyorum zaten.. En az bir 3 sene zaten borcunu ödeyene kadar kullanacağım, sonra da muhtemelen yine alfa' nın başka üst bir modeline geçerim diye düşünüyorum. Neticede böyle bir araba bana gelir mi, sizce almalı mıyım? Kullanan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim, Biliyorum, biraz uzun oldu ancak, değerli cevaplarınızı esirgemezseniz minnettar kalırım, saygılarımla..

• çok iyi bir yetkili serviste expertizden geçirin ayrıntılı rapor alın servis bakımlı kazasız 3 parça boyasız ve km si 115 binlerde olmasın yani düşürülmüş

kronik varyator sorunu var diyorlar 156 lar için ama 2004 ten sonraki modellerde pek olmuyor oyle fazlada yakmaz emin olun bastıktan sonra her araba yakar aynı motor hacmindeki astra golf kadar yakar 10 11 litre normaldir sehir içi

ve inanın servislerde çok karşılaştım mercedesten inip alfaya binene ve alfadaki konfor mercedeste yok diyene

evet şaka değil hangi marka modelde var o fiyatlarda o konfor
    145.000 de triger değişmiş ve lovato lpg li
  • Bence maaşınızın en fazla %40ını borca ayırın. Gerekirse arada kalan farkı amorti etmek için kredi çekmeden önce biraz kendi imkanınızla biriktirin. Bu kadar zamanda zaten anca isteidğiniz özellikte güzel bir 2. el bulursunuz. Yalnız şu ihtimali de düşünün. Diğer özellikleri istediğiniz gibiyse eğer, ve döşemeleri de biraz aşınmışsa, pazarlık yapın veya fiyatı uygun bulduğunuz bir aracı alıp art car gibi işini iyi bilen bir yerde yeni deri yaptırın. Hem sıfır km hissi verir, hem de yine aynı fiyatlara almış olursunuz.

Benim tavsiyem aldıktan sonra bir 1000tl kadar kenara ayırın ki genel bir bakımını ne olursa olsun yaptırın (yağ-filtre değişimleri - triger - ön takım ve fren sistemi kontrolü vs.), sonradan başınıza iş açmasın. Özel servislerden yana korkunuz olmasın. Zira yetkili servisten daha iyi iş yaptıkları bu forumda bile onlarca defa söylendi. Alfistiturkey'de yetkililer zaten taşa tutuluyor

Şimdiden hayırlı olsun.

• ŞU LPG konusunda ben de bir kaç söz söylemek istiyorum..hatta düşünenlere de objektif verileri ortaya koyayım...bir yıl öncesine yani şimdiki alfa 156 aracıma takana kadar ben de çok karşıydım. evet benzinli üretilmiş benzinle kullanılması mantıklı...Yalnız lpg taktıktan sonra inanın hiçde sıkıntılı olmadığını gördüm.. maddi durumu çok iyi olanlara saygı duyarım... ama orta halli bir vatandaş olarak geç bile kaldığımı düşünüyorum...1 yıl oldu Allaha çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım ve tek bir sıkıntı için lpg ciye uğramadım..performans mükemmel asla ve asla motor lambası dedikleri yanmadı.. TEHLİKE meselesine gelince kaçak göçek vs değilse sorun benzinde ne ise aynı. 2-3 araba yanmış deniliyo, yılda bunun 2-3 misli lpg siz araçta da patlama oluyor..yani sevmessiniz durumunuz müsaittir eyvallah .. kimse dizellerin de sarsıntısını ve ekstra bakım masrafını sevmez ama milyonlarca dizel satılıyo.tabiki ekonomik olmanın bazı zahmetlari vardır..kimse aracının bagajında sürekli bir yük tasımsk istemez......VERİLER:: kullanım olarak benzinden kesinlikle farkı yok performans mükemmel,,tüketim şehiriçi 1 lt gaz ile 8-85 km....uzun yolda 1 lt gaz ile 12 km yol...zaten benzinle uzun yolda 14-15 km gidiyor....inanmayan gelsi denesin

• şehir içi 1 lt gaz ile 8--8,5 km ,uzun yolda ise 12 km demek istedim...
  • size mükemmel bir alfa 156 vereyim .lpg li ,bir kuruş masrafsız....çıkacak masrafına garanti bile veririm. uzun yol 17 --18 krş....şehir içi 22-25 krş civarı..yakar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.