düşünsenize bir maraton koşusu yapıyorsun ilk 3e madalyalarını veriyorsun sonra geri kalanlarra ayrı bir koşu yaptırıp aynı madalyaları veriyorsun. |
dgs kaldırılmalıdır

-
-
Koşullar aynı değil.İlk yarışta 40 kişilik kontenjana girmeye çalışırken ikinci yarışta 2-3 kişilik kontenjana girmeye çalışıyorsun.Bu sistemde bir şeyin kaldırılması gerekiyorsa kaldırılması gereken ilk şey OBP'dir.
-
Bu sistemin tek sıkıntısı soru sayısındaki azlık ve ayt süresinin fazla olmasıdır. Obp kaldırılmamalı ama özel okullar iyi denetlenmeli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ArchthedironKoşullar aynı değil.İlk yarışta 40 kişilik kontenjana girmeye çalışırken ikinci yarışta 2-3 kişilik kontenjana girmeye çalışıyorsun.Bu sistemde bir şeyin kaldırılması gerekiyorsa kaldırılması gereken ilk şey OBP'dir.
engelliler arasında bi yarışta ilk 2 mi daha zor prolar arasında ilk 40 mı? dgsye 2.500.000 ün barajı geçen 1.500.000 küsuru girmiyorki barajı geçemeyenler giriyor çoğunlukla
-
DGS ve YKS aynı zorlukta değil bunu hesaba katmadınız hocam.100 metreyi 20 saniyede koşan kişi sayısı 200 metreyi 20 saniyede koşan kişi sayısından fazladır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-BAB213558engelliler arasında bi yarışta ilk 2 mi daha zor prolar arasında ilk 40 mı? dgsye 2.500.000 ün barajı geçen 1.500.000 küsuru girmiyorki barajı geçemeyenler giriyor çoğunlukla
Alıntıları Göster40 net matematik ile taşra üniversitesi geliyor. 50+ net (Hem Türkçe, hem matematik.) yaparsan faydalı onun dışında YKS daha iyi.
-
yks çok daha zor dgsden
-
Ben de onu kastettim zaten hocam.DGS'nin kolay oluşu,katılan kişi sayısının da az oluşu bir rekabet ortamı oluşturuyor.Saçma bir sistem diyemem yani
-
2yıllıklardaki eğitim biraz kaliteli olsa dgsye ses çıkaran çıkmaz bence
2 yıllık seçen öğrenci çöp gözüyle bakıyorlar genelde ondan dgsyi sevmiyor millet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 7 Eylül 2021; 18:19:35 > -
aynen dostum dünyanın her yerinde olan dikey geçişi kaldıralım yerine ne getirelim ne istersin?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam yks kısmında zaten rakiplerden en sağlamları çekiliyor.Mesele 30kda dgs kasan yoktur.DGS'de 300k var 500k var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop
aynen dostum dünyanın her yerinde olan dikey geçişi kaldıralım yerine ne getirelim ne istersin?yerine hiçbir şey gelmemeli zaten yeterince üniversite okuyan var
-
?:D biz çağ dışı bir ülke miyiz kardeşim? dgslilerin gittiği okulları beğeniyorsan git oku 2 yıllık gir sınava
Kaldirilmali dedigin sinava herkes girebilir tek sart onlisans mezunu olmak dgs ye girmek sonra onlisansa bagli bolumlere tercih vermek sanki dgs sadece belli bir grup insana özel bir sinavmiş gibi yazmışsın ama herkes girebiliyor bildigin gibi adam kayirma torpil yapma kiyak gecme durumu yok yani madem kolay sizde girebilirsiniz tutan yok
Birde soyle bir algi var dgs ile gecen adam yok 300klik yok 500klik adamdir insanlari siralamaktan vazgeçin bir insan calismadi birkere basarisiz oldu diye surekli basarisiz olcak anlamina gelmiyor. Dgs ile gecenlere universitede ikinci sinif adam muamelesi yapiliyor denilirdi, top universitelerde boyle bir bakis acisi yok kimse kimseyi bu sekilde siniflandirmiyor bunu yapanlar genelde top universiteleri kazanamayip buralara dgs ile girenleri kiskananlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 7 Eylül 2021; 20:55:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dgs’ye gelene kadar yös’ü obpsi vs var. Bulgar göçmeni diye yös ile ederinden çok daha iyi ünilere girenler tanıyorum. Taş çatlasa 10 net matematik falan yapacak insanlar ytü,itü kazanıyorlar çok rahat yös ile. Benim bilmediğim birsürü açık daha vardır eminim
quote:
Orijinalden alıntı: -Shepard-
Dgs’ye gelene kadar yös’ü obpsi vs var. Bulgar göçmeni diye yös ile ederinden çok daha iyi ünilere girenler tanıyorum. Taş çatlasa 10 net matematik falan yapacak insanlar ytü,itü kazanıyorlar çok rahat yös ile. Benim bilmediğim birsürü açık daha vardır eminimBu sene tytde 20bininci oldum %1 bile değil okul puanı 33bine attı şaka değil okul puanım 73 mü ne ama
-
2 yıllık yazıp dgsye girseydin?
YÖS ile mühendislik olarak max ytü kazanılabiliyor. İTÜ kabul etmiyor yös'ü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kaldi ki dgs icin 2 yilini feda ediyorsun
aof girsen mezun olmak zorundasin ayni anda idare edebilmek cocuk oyuncagiymis gibi
cogu kisi dgsye cesaret edemedigi icin kuduryor zaten hocam
kaldi ki dgs yokken sinavsiz 4 yilliga geciliyor diye biliyorum dgs olmasa daha mi iyi yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bi de gelip dgsyi övmüşler :) oturun adam akıllı yks kasın.2 yıllıktan 4 yıllığa dgs ile geçmek korkak adam işi
En Beğenilen Yanıtlar

Koşullar aynı değil.İlk yarışta 40 kişilik kontenjana girmeye çalışırken ikinci yarışta 2-3 kişilik kontenjana girmeye çalışıyorsun.Bu sistemde bir şeyin kaldırılması gerekiyorsa kaldırılması gereken ilk şey OBP'dir. |
Kaldirilmali dedigin sinava herkes girebilir tek sart onlisans mezunu olmak dgs ye girmek sonra onlisansa bagli bolumlere tercih vermek sanki dgs sadece belli bir grup insana özel bir sinavmiş gibi yazmışsın ama herkes girebiliyor bildigin gibi adam kayirma torpil yapma kiyak gecme durumu yok yani madem kolay sizde girebilirsiniz tutan yok
Birde soyle bir algi var dgs ile gecen adam yok 300klik yok 500klik adamdir insanlari siralamaktan vazgeçin bir insan calismadi birkere basarisiz oldu diye surekli basarisiz olcak anlamina gelmiyor. Dgs ile gecenlere universitede ikinci sinif adam muamelesi yapiliyor denilirdi, top universitelerde boyle bir bakis acisi yok kimse kimseyi bu sekilde siniflandirmiyor bunu yapanlar genelde top universiteleri kazanamayip buralara dgs ile girenleri kiskananlar |
DGS ve YKS aynı zorlukta değil bunu hesaba katmadınız hocam.100 metreyi 20 saniyede koşan kişi sayısı 200 metreyi 20 saniyede koşan kişi sayısından fazladır |
Benzer içerikler
- paraf şampiyonlar yarışıyor ilk 100 okul
- marmara ybs
- 2. mezuna kalmak
- yineleme nedir
- sadece deneme için dershane fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X