Şimdi Ara

dgs kaldırılmalıdır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Detayını bilmiyorum fakat ytü kazanmaları bile aşırı saçma sonuçta

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dgs hazırlanmayı düşünmüyorum. Tamam sınav kolay buna itiraz eden yok. Ama istediğin adam akıllı uniye girmek için ilk 300e falan girmen gerekiyor. Diğer bölümler için o çile değmez 300-500k yapmadıysan.

Sınavda yapacağın en ufak hata-göz kaçırma vs. seni direk 300den atabilir. Dgsyi önceden çok bilen de yoktu her sene bu işe cesaret edenlerin sayısı artıyor. Şimdi soruyorum gerçekten dgs korkak işi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 8 Eylül 2021; 14:11:16 >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

yös , dgs her türlü obpden önce gelir. Evet obpde hak yeniyor ancak bir yere kadar. İyi sıralama yapan adam az cok hak etmistir zaten. Tekrar söylüyorum hak yemiyor demiyorum ama obp kesinlikle diğerlerinden sonra gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 8 Eylül 2021; 14:11:44 >
  • mbayediagne10 kullanıcısına yanıt

Şimdi önünde yks denilen bir sınav var.Ve bu sınava ülkedeki fen liseleri,anadolu liseleri,kolejler ve adı olan çok sağlam okullardan(galatasaray,kabataş) öğrenciler katılıyor.Bu adamlarla yarışıp itü,ytü,odtü gibi okullara gidiyorsun.Ki ytü-ceng 9kdan falan alıyor.Veya 30kya girip hacettepe gazi ytüde mühendislik okuyorsun.Bu dediğim sıralamaya girmek hiç kolay iş değil bence.

Daha sonra 300k 500k yapan öğrenciler için ilkokul sınavı gibi bir sınav yapılıyor.Buna dgs deniyor.Tabi bu dgsnin içinde ankara fenden,izmir fenden adam bulamazsın.Kötü lise mezunu 500k yapan adamlar toplaşıp en iyi 300 kişiyi bu ilk etapta saydığım okullara yolluyorlar.Sence hangisi daha zor ?

Rakiplerini iki durumda da düşün.Diğer adam keriz mi de iyi lise iyi ünide okuyor ?

Sırf size ytü,itü,odtüyü ulaşılabilir kılıyor diye dgsyi savunuyorsunuz bence  

• kardeşim dgs girmeyi düşünmüyorum diyorum son cümlede sanki öyle niyetim varmış gibi konuşuyorsun.

ayrıca dediğini çok da inkar etmiyorum zaten. Sadece dgs bebelere balonmuş gibi düşünülüyor onu anlamıyorum. Sınav kolay ama dediğim ünilere girmek yks kadar olmasa da zor bence.

kaldı ki iyi ünilere 300-500klık öğrencilerin doldurduğunu da zannetmiyorum. O adamların coguna dgs bile zor gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 8 Eylül 2021; 14:19:31 >
  • dgsde de %2-3 lük dilime kadar bir çok insan var. anadolu ünilerine giden boş adamlar oluyor da ytüye dgsden giren en kötü 100k duydum ben

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

hocam dgsye iki yıllık okuyanlar girmiyor mu ? iki yıllıkta 300k veya 400kdan sonraki sıralamalar diye biliyorum.ben gazide 2 yıllık adam duydum.100k yapmamıştır herhalde

ya bırak siz 28 haziranda neredeydiniz ?

• ne demek istiyorsun anlamadım ?

• 2 yıllık okuyanlar da giriyor da 50-60k dan müh kazanıp açıktan 2 yıllığa yazılan var. 100kdan 2 yıllık yazanlar da çok var özellikle bilgisayar programcılıığı. 80kdan kapatan burslular var.

•  

• Dostum ilk 50nin çoğu ile muhattabım oldu, gördüklerimin hiçbiri sadece 2 yıllık okumuyor haberin olsun. Ben de kalburüstü bir lisede okudum zamanında, yks sıralamam da 500k falan değil. Mezuna kalmak istemeyen ve temeli iyi olan biri için gayet güzel bir alternatif. Zaten Boğaziçi'nin açtığı kontenjan 2 yaw, yılda 2 kişi insanlara neden bu kadar dokunuyor anlam veremiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Okulda adamına göre yapılan kayırmalar çok oluyor hocam. Her okulda vardır diyemem ama var yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

ilk 50kyı mı kast ettiniz

• Hayır dikey geçiş sınavında ilk 50'ye girenlerden bahsediyorum. Sandığınız gibi önlisans okuyanlar girmiyor yani top class okullara.

• kaç k geldi hocam sizin

• Yksde 60k'ya girmiştim. Dgs'de 63. oldum. Benim sıralamama yakın olanlar arasında 4 tane inşaat mühendisliği mezunu gördüm. Bu sıralamalardaki çocukların birçoğu hali hazırda lisans okumakta zaten, keza ben de ee okurken girdim sınava.

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

şimdi  nerdesin

• Bilmem. Boun-odtu endüstri tercihi verdim hangisi gelirse artık.

•  

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.