Şimdi Ara

DFI DK P45 T2RS PLUS Power Olmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,

    DFI DK P45 T2RS PLUS anakartım var ve bu anakart ile yaşadığım sorunu sizler ile paylaşmak istiyorum. Anakartı herhangi bir şekilde açılması için tetikleyemiyorum. Öncelikli olarak sistem bilgilerimi aşağıda belirtiyorum.

    MB: DFI DK P45 T2RS PLUS

    CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz

    RAM: Supertalent 2x1GB 667MHz

    PSU: Xilence 700w Gaming Edition

    Chasis: Thermaltake Armor Plus VH6000

    Yaşanan sorunu kısaca özetlemek istiyorum. Anakartın PSU ile bağlatılarını yaptıktan sonra, PSU'ya güç verdiğim zaman anakartın üzerinde bulunan led yanıyor. Buradan anakarta güç geldiğini anlıyorum. Anakartın üzerinde bulunan power tuşuna bastığım zaman herhangi bir tepki almıyorum. Önce anakartın üzerindeki bileşenleri tek tek çıkararak deneme yaptım, sorun aynen devam etti. Anakartın üzerindeki tüm bileşenleri çıkaraıp deneme yaptığım zamanda sorun aynen devam etti.

    Sorunun ne ile alakalı olabilceği hakkında fikir ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

    Saygılar,







  • Kasanızın power düğmesi için olan 2adet bağlantı olacak sag alta takılan ...o iki ucu tespit edip herhangi bı iletkenle iki ucu birbirine degdirin bakalım açılacakmı
  • @cs875

    Öncelikle vermiş olduğunuz fikir için teşekkür ederim. Ancak şu şekilde bir durum mevcut; kartın üzerindeki power tuşundan dahi çalıştıramıyorum. Şuan aklıma gelen ilk fikir tekrar jumper ayalarını kontrol etmek olacak.

    Tüm bileşenlerimi farklı bir anakart üzerinde deneme şansım oldu ve diğer tüm bileşenlerim sorunsuz olarak çalışıyor. Daha da ilginç olan durum, bu anakartı aldıktan sonra aynı sorun ile karşılaşmıştım ve tam sorunlu olduğunu düşünüp, aldığım yere gönderecektim ki, sabah kalktığımda kartı çalıştırabilimiştim. Daha sonra, sistemimin PSU'sunu farklı bir makinada denemem gerekti. PSU'nun anakart bağlantılarını çıkarttım ve diğer makinada denemeyi yaptıktan sonra tekrar anakartım ile bağlantılarımı yaptım ve bu sorun tekrar baş gösterdi. Hali hazırda hala kartı hiçbir şekilde tetikliyemiyorum.

    Konuyla ilgili farklı fikir ve önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinrim.

    Saygılar,




  • anakartınız üzerinde oldukca fazla jumper var diğer model ve markalara nazaran....bazı durumlarda psu ile anakartın uyumsuzluk durumlarından bahsedilmişti ama tam bilmiyorum ..onu biraz araştırın derim netten
  • bios clear jumperlarını default olarak ayarla ilk bende açamamıştım

    clearing jumperları hangileri dersen anakartın kitapçığında var yada sitesinden manuel e bak
  • anakart üzerinde açık sistemler için yapılmış power ve reset tuşu var,ordan denediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozbirik

    anakart üzerinde açık sistemler için yapılmış power ve reset tuşu var,ordan denediniz mi?

    arkadaş zaten o tuşlarla açmaya çalışıyor.

    öncelikle bios clear jumperini kontrol edin. kart üzerinde iki tane var. birisine arka panelden ulaşabilirsiniz. diğeri ise ekran kartının altında kalıyor(hangi mantıkla oraya koymuşlarsa artık). ikisinide def olarak (yanlış hatırlamıyorsam 1-2 şeklinde) düzelttiğinizden emin olun. işlemci beslemesi kaç pin powerin? onu doğru taktığınızdan eminseniz. daha önce bu bileşenlerle sistemi açmış olduğunuza dayanarak, 24 pin beslemesinin tüm kablolarını takılıyken tek tek denemenizi ve her seferinde de kart üzerindeki power tuşuyla açmaya çalışmanızı önerebilirim. kabloları hafif zorlayın içeri doğru.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.