Şimdi Ara

DFI ANAKART KULLANMA REHBERİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
17.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sonunda 2 rami beraber çalıştırabildim.dual olmadılar ama en azından beraber çalışıyolar.zeus yardımların için saol.verdiğin linklerde gezerken tmod bios cd buldum.cd image çekiyosun cd ye basıyosun.ocz bios var içinde.neyse beyler yaptım cdyi taktım cdden açtım biosu yükledim.kapadım.cmos resetledim.taktım turuncuya rami baktım açıyo.alttaki turuncuyuda taktım öbürünü.açtım gene o uyuz ses.başımdan aşağa kaynar sular döküldü gene.neyse kapadım.çıkardım ramleri ve rastgele slotlara takmaya başldım.üstteki sarı ve kırmızıyı(1ve2) açıyodu zaten ama 512 görüyodu.neyse gene açtı ve aynı şey oldu.ramin teki yok.dedim yeter artık uğraşmıcam.yaptım ayarlarımı çıktım.girdim windowsa.bilgisayar özelliklerime baktım 512 yazıyo.ama cpu z ye bi baktım ki 1024 single modda.inanamadım spdye baktım.evet 2 ramide tanıyor.everesttede bütün ayrıntılarına kadar gösteriyo.nasıl mutlu oldum anlatamam.bundan sonra amaç dual yapmak bunları.olmazsada varsın olmasın.forumdaki herkese çok teşekkürler.sana özel teşekkür zeus.

cd image i burdan çekebilirsiniz
    http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=22031&page=1&pp=15

• quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

DFI de 5-6 model marka ram denedim corsair mushkin Ocz vs. her sart altinda hic sorun cikarmayan ram Gskill oldu. TCCD lerde DFI ile pek sorun yok ama BH ve UTT ler ile DFI nin yildizi pek barismiyor cold boot.

Bende twinmos utt var ve gayetde güzel neden barişmiyor olsun ki
  • tekrar yıkıldım.hemde + birkaç defa daha
    1.ne yaparsam yapim bios 1024 görmüyor
    2.hiçbir şekilde dual çalışmıyor
    3. 1t yapınca açılmıyor
    4.pek fazla oc olmuyor
    5.super pi de ram 512 göründüğü için rezil zaman yapıyor(50sn)
    6.kullandığım oyunlar programlar vs..nin çalışmasında iyileşme yok hatta kötü zamanlar ve 1t den dolayı performans yerlerde geziyo
    7.ocz biosları falan hikaye 2t yapınca hepsi aynı sonucu veriyo
    8.yalan oldum
    9.napıcam?
    10.yardım edin

buarada artık kimse bana nasıl cmos resetleniyo anlatmasın.kusucam
  • beyler bu kadar saçma bişey olamaz ya.bu dfi ne kadar lanet bi board yapmış ya.bendeki dual ramleri çalıştırmıyor.arkadaştan aldığım markasız birbiriyle alakasız tek taraflı 256lık ramleri dual görüyo.ramler dual falan değil.dual olayıda harbiden dual.ve 1t çalışıyo.super pi 48 saniyeye düştü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: delibash2002

beyler bu kadar saçma bişey olamaz ya.bu dfi ne kadar lanet bi board yapmış ya.bendeki dual ramleri çalıştırmıyor.arkadaştan aldığım markasız birbiriyle alakasız tek taraflı 256lık ramleri dual görüyo.ramler dual falan değil.dual olayıda harbiden dual.ve 1t çalışıyo.super pi 48 saniyeye düştü.

Hoca git o ramleri bir başka boarda dene mümkünse hatta yine dfi olsun..Eğer onlarda sorunsuz çalışıp sende sorunluysa boardunda hata var dmektir ben 30 bin tane ram denedim bu boarda hiç biriyle sıkıntısı olmadı bu gibi..
  • msi k8n diamond ve asus a8n slida çalışıyor ramler.buralarda benden başka tanıdığım kimsedede dfi yok.bursada dfisi olan arkadaşlar benle irtibata geçerse iyi olur
  • Hımm mümkünse bulmaya çalış. sanki senin boarunda bi hata var.Galiba bursdan rebresantrata vardı galiba dfi kullanan bi ona pm at olmazsa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: federaL

quote:

DFI de 5-6 model marka ram denedim corsair mushkin Ocz vs. her sart altinda hic sorun cikarmayan ram Gskill oldu. TCCD lerde DFI ile pek sorun yok ama BH ve UTT ler ile DFI nin yildizi pek barismiyor cold boot.

ben BH ve UTT lerin hepsi demedim zaten biraz arstirma yaparsan DFI lerde UTT ve BH lerin hepsi degil ama yuksek oranda sorun cikardigini gormus olursun.. ozellikle UTT lerin sende cikarmamis olabilir. dogrudur. 2x256 twinmos 1A4T kullandim sorunsuz. bunun icin extreme systemde bir cok topicler acildi.. oylamalar yapildi genel sonuc sorunlu.. tabiki bu hepsi anlamina gelmiyor.. corsair BH denedim cold boot mushkin redline UTT denedim ayni 10-15bios denedim. her zaman degil ama basa bir bela oldumu cok ugrastirir.. DFI ler TCCD ler ile daha uyumlu BH ve UTT lere oranla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 22 Ekim 2005, 0:22:16 >

• quote:

quote:

quote:

ben BH ve UTT lerin hepsi demedim zaten biraz arstirma yaparsan DFI lerde UTT ve BH lerin hepsi degil ama yuksek oranda sorun cikardigini gormus olursun.. ozellikle UTT lerin sende cikarmamis olabilir. dogrudur. 2x256 twinmos 1A4T kullandim sorunsuz. bunun icin extreme systemde bir cok topicler acildi.. oylamalar yapildi genel sonuc sorunlu.. tabiki bu hepsi anlamina gelmiyor.. corsair BH denedim cold boot mushkin redline UTT denedim ayni 10-15bios denedim. her zaman degil ama basa bir bela oldumu cok ugrastirir.. DFI ler TCCD ler ile daha uyumlu BH ve UTT lere oranla..

+

• 865pe ye aynen katılıorum yanlız mushkin utt ch-5 ram kullanıorum bugüne kadar hiç coldboot sorunu yaşamadım bu bir şans mı yoksa psu nun bunda payı büyükmü psum enermax 600w sli (boardın kullanın dediği psulardan birisi olduğu için sordum bu soruyu)
  • quote:

quote:

quote:

kardeş zamanında geil one w(tccd) denemiştim.onları taktım süper pi aldım.sonra benim patriotları taktım çaaat ;cold boot.sonra tekiyle ve 2-3 denemeden sonra açtım geilleri yine taktım çaaaaat ;gene cold boot.yani anlatmak istediğim dfi kadar hem sorunlu hem de sorunsuz bir board yok.o\c bakımından sorunsuz ama bir kere tutturamadın mı default da bile sorunlu.tccd,utt,bh falan farketmiyor.aynı cold boot mevzunu tek d43 takıncada yaşamıştım.

• 512x2 biosta 512 gösteriyo.resimleri inceleyelim biraz.yorumlarınızı bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

quote:

quote:

kardeş zamanında geil one w(tccd) denemiştim.onları taktım süper pi aldım.sonra benim patriotları taktım çaaat ;cold boot.sonra tekiyle ve 2-3 denemeden sonra açtım geilleri yine taktım çaaaaat ;gene cold boot.yani anlatmak istediğim dfi kadar hem sorunlu hem de sorunsuz bir board yok.o\c bakımından sorunsuz ama bir kere tutturamadın mı default da bile sorunlu.tccd,utt,bh falan farketmiyor.aynı cold boot mevzunu tek d43 takıncada yaşamıştım.

Offf topic tam öldü diyodum yeniden hayat buldu

Bende yaklaşık 1 hafta önce dfi ultra-d,amd 3700 ve patriot XBLK almıştım daha yeni yeni sistemi bir araya getirip os yükleyecektim ki... mavi ekranlar res ler felan gelmeye başladı bu arada tüm ayarlar defultta! acaba hdd felanmı problemli diye düşündüm kuzenin siteminde denedik hiçbi sorun yok... Memtest i actım biostan test te hata aldım!!!

Şu anda bu postu akrabanın pc sinden atıyorum eve gidince biraz daha kurcalıyacam bana ram timingi ne önerirsiniz? Autoda 2-3-2-5 2.6v ile aldı yani ram lerin etiketine çok yakın 2-2-2-5. Ama sorun ne bilmiyorum!

Bundan başka san diego ile patriot(tccd) kullananlar ne önerebilir?

Yav daha oc yapmadan hata alınca biraz sinirim kaçtı ama inşallah bu anakartı öğrenecez yavaş yavaş...

• Aynı sorun bende de war
    DFI + Venice + Patriot XBLK
    Bendede mavi ekran verip duruyor sorunu çözemedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Solu

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

quote:

quote:

Offf topic tam öldü diyodum yeniden hayat buldu

Bende yaklaşık 1 hafta önce dfi ultra-d,amd 3700 ve patriot XBLK almıştım daha yeni yeni sistemi bir araya getirip os yükleyecektim ki... mavi ekranlar res ler felan gelmeye başladı bu arada tüm ayarlar defultta! acaba hdd felanmı problemli diye düşündüm kuzenin siteminde denedik hiçbi sorun yok... Memtest i actım biostan test te hata aldım!!!

Şu anda bu postu akrabanın pc sinden atıyorum eve gidince biraz daha kurcalıyacam bana ram timingi ne önerirsiniz? Autoda 2-3-2-5 2.6v ile aldı yani ram lerin etiketine çok yakın 2-2-2-5. Ama sorun ne bilmiyorum!

Bundan başka san diego ile patriot(tccd) kullananlar ne önerebilir?

Yav daha oc yapmadan hata alınca biraz sinirim kaçtı ama inşallah bu anakartı öğrenecez yavaş yavaş...

bios update ile sorunu cözmeyi deneyebilirsin ama defaultta hata vermesi pek nomal degil.. slot 1-3 turuncu yu kullan. 2.5-3-3-5 1T olarak denemelere basla sonra stabiliteyi sagladiktan sonra geri cekersin timingleri.. o remler icin 2.7v uygundur. ben bir cok bios denedikten sonra 510-3 de karar kildim yaptigim testlerde remler icin max mhz en performansli 510-3 cikti. 2.5-3-3-5 1T 2.7v olarak 320 (ddr 640) dayaniyor. deniceksin en ince ayarlari bulacaksin. bios biraz karisiktir remlerle ilgili olan kisim ama cözünce cocuk oyuncagi gelir inan.

• @delibash arkadaş rica ederim.işlerim vardı giremedim 1-2 gün.bende bursadayım.eğer istersen bende deneyebiliriz.ocz nin kendi sitesinde yardım bölümü var.istersen orayada bi bak.yurtdışında böyle sorunları olan birinin evine kadar gittiklerini okudum.bu arada senin sorun farklı ama bi topictede adam 4x512 ramden 2x512 rame dönerken boot etmeme problemi yaşamış ve tek çözüm biosu 15-20 dakika resetledikten sonra düzelmiş.bi dene istersen resetlemeyi.birde hangi biosları denedin dediklerimi yaparken.önce her zaman offical biosları dene.310 olmazsa 623 ü dene.daha sonra diğerlerini dene.dfi in corsairlerle bazen problem çıkardığını okudum ama patriotla nasıl olur.
    saygılar.
  • saol zeuscum.dfinin forumlarında ocz yetkilileriylede mesajlaştım ben ama bişey çıkmadı.bursadasın demek pm not bırakıyorum bi ara buluşup halledelim şu işi.
  • 865pe Hocam saol sanırım sorunu çözdüm

Bu topic i izleyerek XtremeSystemsdeki kakaroto nun TCCD rehberinde ufak bi ayrıntı benim sorunu ortaya çıkardı...
    Sandiego ve TCCD defult ayarlarda bazen uyumsuzluk gösterebiliyormuş onun için Drive ve Data strenght leri ayarlamak gerekiyormuş ve ayrıca DQS değerinide 128 e düşürmek ve Bank interleave modus üde disable yapmak gerekiyormuş...

Şu anda sistem gayet stabil ve tüm Memtest leride geçti.

Valla bios ver. una bakacak zaman bile olmadı ama oc işine iyice dalınca herşeyi detaylı bi şekilde yapacam inşallah...
  • Solu, o dediğin ayarlar sadece San Diegolar için geçerli değil. Bendeki clawhammer fx55 için de o ince ayarları yapmak gerekiyor. O ayarları yapmadan geil one s ramlerim 2.5-3-3-6 zamanlamalarda 275 mhz'i geçemiyordu. Sonrasında şimdi aynı zamanlamalar ile 300mhz yapıyorlar.
  • cadt ramler sorunsuz calısıyormu
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.