Şimdi Ara

Dezenfeksiyon Sağlayan Su Üreten Cihazlar hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Virüs ve bakterilere karşı hipokloröz asit ile dezenfeksiyon sağlayan su üreten cihazlarını uzunca bir süredir araştırıyorum. Tecrübelerimi paylaşmak istedim. Fakir Hypo Clean ve Hypomiss adında iki marka var. Bu cihazların çalışma prensipleri de yaptıkları iş de aynı. Araştırdığım ve edindiğim bilgilere göre bu cihazlar hipokloröz asit üretiyor. Bir tanesini kendime diğerini de babama, her iki cihazdan da aldım ve kullandım. Eşim kalite mühendisi ve bir gıda işletmesinde kalite müdürü olarak görev yapıyor. Kendi imkanları ile Hypomiss ve hypoclean markalı cihazlarla üretilen suyu laboratuvarda bakteriler üzerinde test etti ve bakteri veri virüsleri yok ettiğini kendi gözleri ile görmüş. Aklım almıyor bütün dünya kırılıyor salgından kimse çıkıp da ya bırakın kimyasalları su ve tuz ile bu işi çözmüşler buyrun bakın niye demiyor acaba? Bu ürünlerle tanışmadan önce eve aldığımız her şeyi çamaşır suyu ile yıkayıp silmekten ellerimiz yara olmuştu resmen.







  • Forumda bu konuda bilgi olmamasi cok sasirtici. Muazzam bir olay halbuki. Sercair marka olanini aldim fiyat avantajindan oturu. Gelmesini bekliyorum dort gozle. Her yere sikacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende fakir aldım bir aydır kullanıyorum. Aldığım tüm sebze meyve ne varsa bu cihazla yıkıyorum. EvDe arabada devamlı kullanıyorum. Ama kimyasal bir analiz yapma şansım yok sadece güvenerek ve YouTube da izlediğim bir iki inceleme videosuna inanarak aldım. En çokta koku yok etme özelliğine bayıldım. Kendi sprey aparatı bozulmasın diye boş sprey aldım. Yaptığım suyu içine koyup öyle kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirable

    Forumda bu konuda bilgi olmamasi cok sasirtici. Muazzam bir olay halbuki. Sercair marka olanini aldim fiyat avantajindan oturu. Gelmesini bekliyorum dort gozle. Her yere sikacagim
    Sercair markasının malzeme kalitesi beklentimin çok altında kaldı. Geldiği gibi iade edip fakir aldım. Kalite olarak çok önde.

    Eşimin çalıştığı diş kliniğinde de fakir kullanıyorlar. Bir bildikleri vardır diyerek fakire karar kaldım.
  • Fakir’in özellikle sprey başlığının bozulmasıyla ilgili baya şikayet okudum.

    € 38,52 48% Off | ALTHY Electrolyzed Water Disinfectant Generator Sodium Hypochlorite NaClO Disinfection Machine Spray Hypochlorous Sterilizer
    https://tr.aliexpress.com/item/4000857913293.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&tt=MG&aff_request_id=4062f67eaf1c471d97b437eb0eba614c-1597683605464-02501-_BUvqSM&aff_platform=default&sk=_BUvqSM&mergeHashcode=65976736935&description=%E2%82%AC+38%2C52++48%EF%BC%85+Off+%7C+ALTHY+Electrolyzed+Water+Disinfectant+Generator+Sodium+Hypochlorite+NaClO+Disinfection+Machine+Spray+Hypochlorous+Sterilizer&aff_trace_key=4062f67eaf1c471d97b437eb0eba614c-1597683605464-02501-_BUvqSM&businessType=ProductDetail&title=%E2%82%AC+38%2C52++48%EF%BC%85+Off+%7C+ALTHY+Electrolyzed+Water+Disinfectant+Generator+Sodium+Hypochlorite+NaClO+Disinfection+Machine+Spray+Hypochlorous+Sterilizer&platform=AE&terminal_id=70dc2e073d984f72858d22e587037395&templateKey=white_backgroup_101

    Şuradaki ürünün HypoMiss Clean’den farkı nedir? AliExpress’teki ürünün Satıcısına sordum, 1000ppb (1ppm) sölüsyon üretme kapasitesi olduğunu söyledi. Gerçekten hypoclean 1200 küsür lira edecek kadar iyi bir cihaz mı? Görünüş olarak çok benzerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayalttantire -- 17 Ağustos 2020; 20:1:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bakteriyel dezenfeksiyon deniyor hep, bakteriyel virüs deniyor bir de.
    Bunun virüslere karşı (özellikle covid) etkili olduğunu zannetmiyorum, yanlış algı ile iş yapılıyor gibi geliyor.

    Bakteri ve virüs ap ayrı şeyler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derv -- 18 Ağustos 2020; 12:18:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derv

    Bakteriyel dezenfeksiyon deniyor hep, bakteriyel virüs deniyor bir de.
    Bunun virüslere karşı (özellikle covid) etkili olduğunu zannetmiyorum, yanlış algı ile iş yapılıyor gibi geliyor.

    Bakteri ve virüs ap ayrı şeyler..
    Bu cihazlarin urettigi HOCL, hem bakteri hem virus hem de mantarlara karsi etkili.
  • Merhabalar, ben de bu aralar çok araştırdım bu cihazları.
    Fakir ve hipomiss marka cihazlar biraz pahalı olduğu için diğer markalara da baktım, A101'de woon diye bir marka satılmış 199 liraya. Ben de Metro marketten HipoSmart diye bir cihaz satın aldım 279 liraya. Her iki cihazda Sunny garantisiyle satılıyor.

    Benim aldığım neredeyse Hipomiss marka cihazın aynı görüntüsünde. Sadece logo farklı gibi görünüyor ilk bakışta. Fakat ucuz olanın kullanma kılavuzunda hiç hipokloröz'den bahsedilmemiş, sodyum hipoklorit ile dezenfekte ettiği yazıyor. Sunny müşteri hizmetlerini aradım, destek bölümünden mail atmamı söylediler, mail attım fakat herhangi bir geri dönüş olmadı. Web sitelerinde cihaz yok bile.

    Merak ettiğim şu ki tüm cihazların çalışma mantığı aynı gibi. Acaba hepsinde hipokloröz asit üretiliyor mu yoksa ucuz olanlarda sadece sodyum hipoklorit mi üretiliyor kullanılan iletken madde farkı kaynaklı falan?

    Merak ettim çünkü hipokloröz asitin sodyum hipokloritten 80 kat daha etkili olduğunu da okudum :)




  • Ben de A101 de satılan woon markalı olanı aldım. İncelemelerini izleyip almaya karar verdim. Sadece su ve tuz ile yapılması garibime gitmişti. Fakat yapınca kokusundan ne kadar etkili olduğu belli oluyor. Çamaşır suyuna yakın bir kokusu var.Ama virüslere karşı etkilimi bilemem.
  • bu suya ne yapıyor da strelize eden bir su haline dönüşüyor? bununla ilgili bilgi veren bir link veya yazı var mı?
  • Uzmanamca U kullanıcısına yanıt
    Tuzlu suyu elektrolize edip hipoklöröz asit ortaya çıkartıyor. Ucu kesilmiş usb şarj aletini tellerinin ucuna çivi bağlayarak aynı ürün elde edilebiliyor. Bu aletler aynı prosesi çok daha kısa sürede yapabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirable -- 30 Eylül 2020; 22:23:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evime dışarıdan ne sokuyorsam mutlaka crystal ürününü kullanıyorum. Diğer temizlik malzemeleri alerji yaptığı için onu kullanmaya başladım. Diğer markaları bilmiyorum ama sercair beklentimin üzerinde bi performans sergiledi

  • Ben de Xiaomi Mi destekli bir ürün buldum, ama haznesi biraz küçük.


    https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-dunhome-nacio-el-dezenfektani-p-HBV00000WJSH3?magaza=TECHNICS&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.43.8



    A101' de satılan woon' dan memnun musunuz ? Kaliteli midir ? Fakir çok çok pahalı...

  • ben bir süredir fakir hypo clean kullanıyorum oldukça memnunum


    inceleme videosundan detaylara da bakabilirsiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne_ki_bu_ki -- 3 Ekim 2021; 14:32:54 >
  • Woon'un kullanım kılavuzunu atmışım da elinde olan bir arkadaş kılavuzda kullanım miktarları ile ilgili bir tablo vardı sanırım onun fotosunu atabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bende daha önce hava temizleme cihazından memnun olduğum için ışkın marka aldım malzeme kalitesi oldukça iyi incelemenizi öneririm bir de gıda dezenfekte makinesi var sanırım o başka markalarda yok.

    https://www.iskin.com.tr/gida-dezenfekte

  • Merhaba,

    A101'de satılan woon marka cihaz için el temizliğinde kullanılmaz yazıyor,

    El için neden kullanılmaz, bilgisi olan var mı?

    Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.