devreyi nasıl yaparım

-
-
Ne anlamda sorduğunuzu anlamadım, nasıl PCB devre haline getirebilirim mi diyorsunuz yoksa neyi nereye bağlayacağımı nasıl anlayacağım mı diyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ikiside hem nasıl anlayacağım neyi nereye bağlayacağımı hemde bakır levhaya nasıl geçireceğim
-
Devreyi kurduktan sonra bakır plakete aktarma kısmı https://forum.donanimhaber.com/utu-ile-baski-devre-pcb-hazirlama-resimli-anlatim-guncelleme-02-03-2013--9720955 burada anlatılıyor. (Mobilden yazdığım için mobil site açılabilir)
Nereye bağlayacağınızı nereden anlayacağınız ise, örneğin ground kısmı (şase) çok genel konuşmak gerekirse güç kaynağının - kutbuna bağlanır.
Ancak bunu böyle düşünmemek lazım. Mesela bir devrede güç kaynağı olmadığını düşünün, burada diyotun bacağı ground'a aynı zamanda bir kapasitörün bacağı ground'a bağlı olsun. Bu şu anlama gelir. Her ne kadar ikisinin ground a bağlanan bacakları birbirine bağlı görünmese de bu ikisinin ground a bağlı bacakları aslında birbirine bağlıdır. Mantık bu şekilde işliyor. Birçok parçanın güç kaynağının negatif kutbuna bağlanması gerektiği için devre karışık görünmesin diye güç kaynağının negatif kutbunu ground a bağlı gösterir; sonra negatif kutba bağlı olması gerek bacakları direkt gorund a bağlı gösteririz ki devre şeması karışık görünmesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkür ederim yani anladığım kadarıyla bu devrede şaseleri güç kaynağının eksi noktasına bağlamam gerekiyor değilmi.
-
teşekkür ederim yani anladığım kadarıyla bu devrede şaseleri güç kaynağının eksi noktasına bağlamam gerekiyor değil mi. Ya da şöyle sorayım entegrenin mi eksi noktasına bağlamam gerekiyor güç kaynağının mı ?
-
Şöyle düşünün, entegrenin eksi bacağı zaten güç kaynağının eksi bacağına bağlı olacağı için entegreye de bağlasanız eksiye bağlanmış olur.
Şemada düz bir çizgi üzerinde arada parça bulunmayan her nokta aynı noktadır mantığında çalışıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi daha da iyi anladım vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
-
Rica ederim, sorun yaşarsanız özel mesaj da atabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X