Şimdi Ara

Devre üzerinde pic programlamanın incelikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşkar elimde PicKit2 klonu bir programlayıcı var.Bunun ICD2 soketi ile devre üzerinde programlama yapıyorum.Daha doğrusu ilk defa denedim ve çalıştı.Ama bu işlem hakkında hiçbirşey bilmiyorum.Mesela devrede besleme varken yani devre çalışıyrken program atabilir miyim?Devrede ki gerilim programlayıcıya zarar verir mi?(Yaptığım denemelerde pil bağlantısını kesip programlıyorum)
    Birde elimdeki PicKit2 Programmerda (bilgisayar programında) şu ayarları yaptım;

http://img697.imageshack.us/i/toolg.jpg/
    http://img202.imageshack.us/i/48121660.jpg/

Bu ayarlar dışında birşeyi değiştirmem gerekir mi?Birde 2.resimde "On" seçeneği Tools menüsünden LVP seçeneğini seçtikten sonra işaretli olmuyor fakat okuma veya yazma yaptığım anda otomatik olarak işaretleniyor.Bu tuşun görevi nedir?
    Son olarak 3 sorum daha olacak;
    1-Programmer-To-Go ne oluyor?
    2-Büyük boy 16F877A için yaptığım bağlantının aynısını SMD 16F877 içinde yaparsam bu programlama şekliyle (devre üzerinde programlama) SMD elemanıda programlayabilir miyim (Programlama gerilimini 3.3v yapmak şartı ile)
    3-Son olarak ICD2 ile ICSP aynı şeymi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strom -- 21 Nisan 2010; 22:35:51 >

• Usb özelliği olan bir PIC kullanmalısın.Bkz: 18F2550
  • O 2 resimdeki ayarlara gerek yok.

Tools menüsünde "Target VDD Source" menüsü "Auto-Detect" ayarlı olması yeterlidir. Default auto detect ayarlı kuruluyor. Bir sey degiştirmene gerek yok.

1- PTG seri üretimde kullanılıyor. Bir hex yüklüyorsun sonra pc ye baglı olmadan programlayıcı üzerndeki dügmeye bastıkca program atılıabiliyor tekrar tekrar. Sizdeki klonda bu olmayabilir.
    2- "ICSP" "In circuit serial programming" "Devre üzerinde seri programlama" demektir. DIP yada SMD için bağlantı şekli değişmez. SMD kullanılan devrelerde 6 Pİnli ICSP bağlantısı için header eklersen program atmada rahat edersin.
    3- ICD microchipin bir programlayıcısının adıdır. PK2nin abisi diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merakliturk

O 2 resimdeki ayarlara gerek yok.

Tools menüsünde "Target VDD Source" menüsü "Auto-Detect" ayarlı olması yeterlidir. Default auto detect ayarlı kuruluyor. Bir sey degiştirmene gerek yok.

1- PTG seri üretimde kullanılıyor. Bir hex yüklüyorsun sonra pc ye baglı olmadan programlayıcı üzerndeki dügmeye bastıkca program atılıabiliyor tekrar tekrar. Sizdeki klonda bu olmayabilir.
    2- "ICSP" "In circuit serial programming" "Devre üzerinde seri programlama" demektir. DIP yada SMD için bağlantı şekli değişmez. SMD kullanılan devrelerde 6 Pİnli ICSP bağlantısı için header eklersen program atmada rahat edersin.
    3- ICD microchipin bir programlayıcısının adıdır. PK2nin abisi diyebiliriz.

Hocam çok teşekkür ederim.Bayağı aydınlandım.Peki SMD elemanları programlarken 6 pinlğiheader kullanın diyorsunuz.Bu bendeki programlayıcıda AUX pinine denk geliyor.Aux pininin programlamayı kolaylaştırmadaki etkeni nedir?Son olarak belki gözünüzden kaçmış olabilir diye tekrar sorayım.Programlamayı yaparken devrede besleme olursa programlayıcı ve devre açısından bir sakınca olur mu?
    Dediğiniz gibi ayarları değiştirmeden Auto Detect kullanarak yaptım.İşlem oldu.Çok teşekkür ederim.

• AUX LVPde (Low voltage programming) kullanılıyor. LVP ile program atmayacaksan onu bağlamana gerek yok. O zaman 5 pin taşıman yeter.
    Besleme için endişe etmene gerek yok.2 durum vardır.
    1- Hedef dere programlayıcı VDD üzerinden beslenir. Hedef devrede VDD cok fazla kullanılıyorsa, yani vdd üzerinden pici beslediğinizde diğer malzemelerde çok akım çekiyorsa programlayıcı bu akımı oluşturamaz. Bu durumda VDD gerilim seviyesinde bir çökme yaşanır ve programlama işlemi düzgün olarak gerçekleştirilemez. Bu durumda hedef devrenin programlayıcı tarfından sürülmemesi tercih edilmelidir.
    2- Hedef devrenin kendi beslemesi vardır. Bu durumda programlayıcıdan VDD pini hedef devreye taşınmaz. Bir önceki mesajımda belirttiğim menüde "Force target" ayarı seçilmelidir. Auto dedect te bırakılırsa, pk2 hedefin kendi beslemesinin olduğunu anlayabiliyor. Bunu bir uyarı penceresinde yazarak force target durumuna geçiyor.

PK2 deki bu otomatik besleme tanıma, otomatik pic tanıma özellikleri çoğu programlayıcıda yoktur. Bu sebeple pk2 seçimi yapmanız çok yerinde olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 22 Nisan 2010; 8:56:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devre çizmek için program
    20 yıl önce açıldı
    Arduino ile LOGO yapma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.