Şimdi Ara

Devre çizmek için program (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
28.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum araştırdım ama 10,5 sürümünden daha yüksek bir sürümü acaba yanında gelen sp1 paketinin bir etkisi varmı ona bakacağım az sonra dosyayı açıyorum bakalım ne olacak
  • arkadaslar elinizde proteus 6.7 warmı ?
  • soru1: yaw bu proteusta devreye DC gerilimi nerden verecez? Miscellanous altında BATTERY mi vermek lazım? Eğer cevap bu ise AC gerilim kaynakları nereden veriliyor?

soru 2: ISIS te açık şemayı çizdim diyelim. ARES e nasıl baskı devreyi otomatik çizdirecem??
  • quote:

Orjinalden alıntı: picagor

soru1: yaw bu proteusta devreye DC gerilimi nerden verecez? Miscellanous altında BATTERY mi vermek lazım? Eğer cevap bu ise AC gerilim kaynakları nereden veriliyor?

soru 2: ISIS te açık şemayı çizdim diyelim. ARES e nasıl baskı devreyi otomatik çizdirecem??

DC gerilim dört şekilde alabilirsin,

1 - Soldaki Terminals seçeneğinden Power Terminal ekeleyerek, daha sonra bu terminali VCC veya VDD haline getirisen 5V Digital kaynak alırsın Başka DC gerilim istiyorsan, üst menüden Design ==>> Configure Power Rails seçeneğini kullanarak Power terminal voltaj ayarlarını yapabilirsin.

2-yine Aynı sol taraftaki Generators butonuna tıklayarak verebilirsin.

4-bu seninde söylediğin gibi misc deki batery

5-Pick Devices ===>> Simulator Primatives (Misc in biraz daha altında kalan seçenek)

Devre çizmek için program

AC Gerilim

2 ve 5. maddelerde var.

Ares Baskı devre,

Üst menüden TOOLS ==>> Netlist to ares

2D graphics box (solda kare şeklinde) LAyer (altta) board Edge de plaketinin büyüklüğüne göre çizim yap.
    Önce
    Tools ===>>AutoPlacer
    Sonra
    Tools ====>>AutoRouter

Eğer Proteus 7.2 SP2 'in veya 7.1'den alt bir versiyon kullanıyorsan otomatik cizdirmeyi hiç önermem.
    Yok bu versiyonları kullanıyorsanda önermem yapınca anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 10 Ekim 2007; 16:35:28 >

• Arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim burdan yazıyorum proteusta kütüphanede olmayan devre elemanlarını(cny70 gibi) temin edebileceğimiz bir site var mı ?
  • Proteus (ISIS ve ARES) kullanıyorum. 4-5 saatte temel özelliklerini çözdüm, biraz daha uğraştıkça detay fonksiyonlar da ortaya çıkıyor. 2 haftada rahatlıkla baskı devresi aldım
  • Proteus (Isis,Ares)
  • arkadaşlar ben elektronikçiyim ama bilgisayarada merakim çok ben elektronik ve bilgisayarin da elektronik dizaynında çize bilekçek çizim program gerkiyor ne yapa bilirim
  • Proteus 7.2 yeya Electronics workbenchle başalyabilirsin

Proteus 7.2 (Ares ve İsis paketleri var içerisinde)

İsis ==>> Capture programı Devreyi cizip simulasyonunu burada yapabilirsin.

Ares ==>> LAyout programı baskı devreyi burada cizebilirsin, İsis te cizdiğin devreyi buraya aktarman mümkün.

Proteus 'u ciddiyetle öneririm yani bir gün başına otur her şeyini çözersin. Yine bununla ilgili bir sorunun olursa buraya yaz.

Daha profesyonel olarak çözümlerde var. Özellikle daha profesyonel PCB çizebileceğin programlar var Protel (Altium deisgner) , Orcad ,Mentor, Eagle v.b...

Bence sen Proteusla başla. Katırdan edinebilirsin.
  • Proteus içinde Cm8870 entegresini içeren kütüphaneye sahip olan varmı arkadaşlar bulamadım kafayı yicem..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.