Şimdi Ara

Devlet yöneticileri çıkıp neden halkı sakinleştirmek yerine telaşlandırıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halkın parasını istemek nedir ya. Bu insanları paniğe sürükler. Türkiye'nin durumu o kadar kötü değilken bu açıklama neden yapılır anlamıyorum. Gerçekten piyasalara benzin dökülüyor sürekli. Biraz sakin olun.

Şimdi yine bilmişler paniklerse paniklesin ne olur diyebilir. Sadece bir olayı söyleyeyim. Anında sistemi durduracak bir olay. Diyelim insanlar panikledi. Bankalara gitti paralarını çekti. %11'i bile gitse paramı bana geri verin dese sistem çöker. Bankacılık sistemi şöyle işler.

Diyelim Siz. A bankasına 100 bin tl yatırdınız. A bankası bunun %10'unu tutar %90'ını da ya birine kredi olarak verir. Yani sizin paranız hesabınızda evet sayı olarak gözükür ama o aslında başkasının evinde, arabasındadır. Bankalar böyle kazanır. Zaten büyük rakamlar çekecekler bilir bankaya önceden söylersiniz onlar ise bu parayı toplar size öyle verir. Gittim bana 500 bin verin deyince kasadan inip alıp buyrun paranız demezler.

Yani X bankasına 200 kişi 100 bin Tl yatırdı. 20 Milyon Tl hesaplarda gözüküyor Ama banka sadece bunun 2 milyonunu tutar. 18 milyonunu da ya kredi olarak verir ya da yatırım yapar. Diyelim 21 kişi gitti paramı bana verin dedi. 21. kişinin parasını ödeyemez.

İşte bu yüzden halkı endişeye sokacak açıklamalar yapmak yerine sakinleştirmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 8 Ağustos 2018; 12:34:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.