Şimdi Ara

Devlet mülküme el koyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devlet mülkümü zorla yol yapıyor. (mülkün değeri dört yüz bin TL)
    Dalga geçer gibi 30 bin TL vermek istiyorlar. Böyle bir durum babamla da olmuştu, devlete dava açmıştı ve devlet dava açtık diye o verdikleri 2 gram parayı da düşürmüştü.



  • kamulaştırma yapılıyor sanırım. kamulaştırma işlemine karşı dava açabilirsiniz. iptal ettirme olasığınızda var süre geçmediyse. konu ile ilgili bir avukatla detaylı görüşmeniz yerinde olacaktır.
  • kamulaştırma bedeli için dava açmanız gerekecek
  • Kamulaştırmada fiyatta anlaşamadıysanız idare asliye hukuk mahkemesine gidecektir bedel tespiti ve tescil kararu için. Akabinde size meşruhatlı davetiye yollayacak ve anlaşmaya çağıracaktır. Davetiye aldığınız zaman kamulaştırma kararına karşı idare mahkemesinde 30 gün içinde dava açmanız gerek aksi taktirde asliye hukuk mahkemesi süreci işletecektir. davetiyeyi aldıktan sonra idare mahkemesine gidin dediğim gibi.
    eğer bu aşamalar çoktan geçtiyse 5 yıl beklemeniz gerek. Kamulaştırılan alan sözkonusu amaç için kullanılmadıysa 5 yılın sonunda dava açabilirsiniz ki bu da 1 yılla sınırlıdır.
    eğer idare kamulaştırma aşamalarına hiç başvurmadan böyle bir işe kalkıştıysa mülkiyet hakkının ağır ihlali söz konusudur ve adli yargıda borçlar hukuku hükümlerine göre zararınızın tazminini isteyebilirsiniz. Ya da müdahalenin meni davası. Fakat çoktan yol olup kamu yararına açıldıysa büyük ihtimal size idareden kamulaştırma talep etmeniz istenecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPhoner -- 8 Mayıs 2017; 22:24:40 >




  • sağ olun arkadaşlar, alan adam devletten torpilli olduğu için
  • Fiili el atmadan kaynaklanan davalar. Hımmm, arazinin kamulaştırılması ile alakalı size dava açılmadı mı ? Yukarıdaki arkadaş detayları anlatmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAM TELİ

    Fiili el atmadan kaynaklanan davalar. Hımmm, arazinin kamulaştırılması ile alakalı size dava açılmadı mı ? Yukarıdaki arkadaş detayları anlatmış.

    çözüldü hocam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.