Şimdi Ara

Devlet Ile Ilgili Sorum Olucak (Kesinlikle Siyaset Değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şunu çok merak ediyorum.Cumhurbaşkanı geçenlerde Genel Kurmay başkanına baya sert çıkıştı.Simdi insanlar diyorki yakında bunu ipini çeker.Benim anlamadığım genel kurmay askerlikle ilgili askerlerde devlet değil sonuçta devlet içinde devlet gibi bir şey.Genelkurmay başkanı varken cumhurbaşkanını dinliyceklerini sanmıyorum.Sonucta bütün askerler Genel Kurmay başkanınına bağlı hani ülkede kendi arasında savaş çıksa cumhurbaşkanı linç olur bence.Sizin görüşleriniz nedir bununla ilgili ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cumhurbaşknı başkomutan oluyor aynı zamanda fakat bu yeterli mi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeRunner

Cumhurbaşknı başkomutan oluyor aynı zamanda fakat bu yeterli mi bilmiyorum

ayn cumhurbaskani orduda en yetkilidir genel kurmay baskanida ondan once

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhurbaşkanı aynı zamanda başkumandandır. Yani Askeriyenin en üst makamı bir nevi cumhurbaşkanlığıdır. Bütün askerler Genel Kurmay Başkanlığına, GKB da Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. Genel Kurmay Başkanı'nı Cumhurbaşkanı atar. Eğer bir savaş olacaksa orduyu kullanma yetkisi cumhurbaşkanına aittir. Mesela CB şu an çıkıp hadi kıbrısa gidiyoruz, 82 kıbrıs olacak dediğinde ordu bu emre uymak zorunda. Anlatabilmişimdir umarım.
  • Ona askeri darbe diyorlar yeeeeğen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GKB ayrıca Başbakanlığa sorumludur. GKB ve MSB Başbakanlığa bağlıdır. Ama ordunun başkomutanı Cumhurbaşkanı'dır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • genelkurmay baskanini en iyi biz biliriz bizzz.
    azicik gecmise gidiyorum metehan onluk sistemi kurmustur.

• Diğer ülkelerde öyle olabilir ama burada öğle değil.
    Burası Türkiye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Cumhurbaşkanı aynı zamanda başkumandandır. Yani Askeriyenin en üst makamı bir nevi cumhurbaşkanlığıdır. Bütün askerler Genel Kurmay Başkanlığına, GKB da Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. Genel Kurmay Başkanı'nı Cumhurbaşkanı atar. Eğer bir savaş olacaksa orduyu kullanma yetkisi cumhurbaşkanına aittir. Mesela CB şu an çıkıp hadi kıbrısa gidiyoruz, 82 kıbrıs olacak dediğinde ordu bu emre uymak zorunda. Anlatabilmişimdir umarım.

Teşekkür ederim hocam istediğim cevabı aldım

• Gelişmiş ülkelerde Genel Kurmay savunma bakanlığına bağlıdır. Genel Kurmay Başkanı Savunma Bakanının emri altındadır.

Bizim gibi ülkelerde bazı konularda milli savunma bakanlığı bazı konularda kendi başına hareket eder. Yani geçiş formu gibi.

Gelişmemiş ülkeler de ise Genel Kurmay yani ordu kafasına göre takılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.