Şimdi Ara

Devlet ev sahiplerine ve kira fiyatlarına daha fazla müdahale etmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm Türkiye yoksullaşıyor, bunun suçlusu hükumet elbette.

Memur yoksullaşıyor, geliri düşüyor.

İşçi yoksullaşıyor, geliri düşüyor.

Doktor, öğretmen bile yoksullaşıyor.

Esnafların kârı düşüyor, geliri düşüyor.

Sadece ve sadece EV SAHİPLERİ EVİNİN KIYMETİNİN ASLA DEĞER KAYBETMEMESİNİ İSTİYOR.

Şimdi soruyorum, bütün milletin yoksullaştığı ve gelirinin azaldığı bir dönemde, bütün millet ev sahiplerinin kârını koruması için para ödemek zorunda mı? Mecbur muyuz arkadaş biz seni finanse etmeye? Devlet %25 yasağı koydu, buna acıyıp %60-70 zamlar yapmalarına göz yuman kiracılar oldu, ama doymadılar, %200-300 zam istiyorlar.

Soruyorum, herkes yoksullaşırken ev sahiplerini bundan ayrı tutmaya gerek var mı? Madem yoksullaşıyoruz, ev sahipleri de bundan payını alacak. Üstelik ev sahipleri bu yoksullaşmadan payını kiracılardan daha fazla alması lazım, daha az muhtaç durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19E46406E -- 5 Haziran 2023; 14:12:1 >

• İnanak mı? 60k kazancı olan doktorsun ve 7/24 forumda kira da kira diye ağlama konusu açıyorsun.

Fakirler kendisine acımazken sen niye acıyorsun ki ayrıca. Kardeşim bu millet, enkaz altında can verdi, günlerce ölümü bekledi, fakirleşti, sefilleşti de yine ampule oy verdi. Demek ki fakirlerin, yoksulların böyle dertleri yok. Sen kendi keyfine bak. Ben böyle bir muhalif olsam fakirmiş, yoksulmuş umrumda olmazdı şahsen. Muhalif ve 60k geliri olan doktor olduğunu iddia ediyorsan senin hiç umrunda olmaması lazım. Ama 7/24 ağlıyorsun bu yankı odasında.

Yapmayın komik oluyorsunuz.

aylık kazancım 60.000 lira, ben doktorum.

benim burada savunduğum kesim yoksul kesim, bankalar aylık geliri 15.000 lira olan adama konut kredisi vermiyor, o adam ömrünün sonuna kadar kiracı kalıyor, çocuğunu da okutmaya gayret ediyor, bu çocuklar sizin saçma sapan kaprisleriniz yüzünden sürekli okul değiştirmek zorunda değil. Siz kendinizden başkasını düşünmez misiniz?

Herkes yoksullaşıyorsa sen de o evden 10.000 yerine 8.000 kazanacaksın, emin ol ölmezsin. Gayet de yaşarsın.

Dikkat çekmeye çalışan ergen gibi sürekli aynı konuyu açıyorsun, biz de aptal gibi cevap vermeye çalışıyoruz.
    Ekonomi bilgisinden, piyasa gerçeğinden, mantığından, hukuktan uzak uçuk mesajlara her defasında aynı şeyleri yazmaktan bıktık. Kapatılması için konuyu şikayet ettim. Gündem bölümünü zehirliyorsun, ciddiyetini düşürüyorsun.

Önce bir karar vermek lazım, serbest piyasa mı, değil mi... Sabah serbest piyasa, akşamüzeri karma ekonomi olmaz. Dürüst değil.

Kiracı acımış da %70 zam yapmış, mal sahibi hoş görmüşle olmaz. Öyle olursa işte bu oluyor. %25 limit getirildi, kiralar 3000'den 15000'e çıktı. %500. Daha çok kontrol etsinler de 30000'e çıksın...

Kontrollü ekonomi diyosanız da hepsini kontrol edin. Yarısına serbest, birisine kontrollü olmaz. Piyasa oluşmaz.

Neyse... enflasyona hoş geldiniz. Enflasyonu faiz hesaplamak sanıp, geliri de artıyor diye umursamayanlar, artimetik problemi zannedenler biraz bedelle öğrenecek malesef.

• "Yok tüm Türkiye yoksullaşırken ben zenginleşmeliyim, çünkü ben zıkkımın kökü tarihinde şu kadar düşük faizden kredi çekip ödedim."

Olabilir kardeşim, hayatta her zaman her istediğin zaman kazanmıyorsun. Ülkece yoksullaştık, sen de nasibini alacaksın.

Nokta.

• Adaletli olan Asgari ücrete göre kira artışıdır (% 25 artış ev sahibinin malına çökmedir %100 artışta insanlıktan çıkmadır

Pandemi de iyi niyetten dolayı artış yapmayanlar ise eskiye göre asgari ücrete göre hesap yapılır orta nokta bulunur bunun başka çözümü yoktur)

Ne zaman asgari ücrete zam verilirse kira artışıda o zaman olur

Ocak 2023 8500

Temmuz 2022 5500 TL

5500 . (x+100) = 8500.100

x = %55

geçen sene 5000 kira ödeyen bir kişi ocak 2023 7750 TL ödemesi gerekir

Temmuz 2023 asgari ücret 11000 tl olursa

8500 . (x +100) = 11000.100

x = %30 olur

Temmuz 2023 10075TL ödemesi gerekir

---------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Haziran 2023; 13:44:50 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

Yani yemesin içmesin ölsün diyorsun.

Bence ülkede kiralar asgari ücretin yarısını geçmemeli. Her evde 5 çalışan yok olaya böyle bakılması gerek.

• Öyle bir dünya yok

bende şehrin en güzel yeride villada oturmak isterim

yaş kaç

Almanyada

Merkezden uzak en düşük kira 300 - 700 euro

Merkezde yakın kira 1000 - 1500 euro

Münihte 2500 - 10000 euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Haziran 2023; 14:1:15 >
  • Önce bir karar vermek lazım, serbest piyasa mı, değil mi... Sabah serbest piyasa, akşamüzeri karma ekonomi olmaz. Dürüst değil.

Kiracı acımış da %70 zam yapmış, mal sahibi hoş görmüşle olmaz. Öyle olursa işte bu oluyor. %25 limit getirildi, kiralar 3000'den 15000'e çıktı. %500. Daha çok kontrol etsinler de 30000'e çıksın...

Kontrollü ekonomi diyosanız da hepsini kontrol edin. Yarısına serbest, birisine kontrollü olmaz. Piyasa oluşmaz.

Neyse... enflasyona hoş geldiniz. Enflasyonu faiz hesaplamak sanıp, geliri de artıyor diye umursamayanlar, artimetik problemi zannedenler biraz bedelle öğrenecek malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 5 Haziran 2023; 14:1:55 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Piyasa serbestse devlet türk lirası üzerindeki politika faizini de belirlemesin, böyle bir şey var mı? Her serbest piyasa bir nebze kontrol edilir. Sonsuza bırakılmaz. Enflasyonun getirdiği saçmalıkların farkındayız, ancak vatandaşın tamamı yoksullaşırken ev sahiplerini bundan azade görmek de nedir?

Bu durumda kiracıların parasıyla ev sahipleri finanse ediliyor demektir. Bunun neresi mantıklı? Neden ev sahibi de yoksullaşmasın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bjkyener kullanıcısına yanıt

Bakınız asgari ücret diyorum. Yani asgari ücretle çalışan adam gidipte sahilden villa kiralamaz. Onlar ayrı kategori. Ben şekir içinden sıradan mahalleden bahsediyorum.

• Bıktık senin bu ev kira fiyatları ve Ev sahipleri konundan.burada yazacağını git bir tane ev al o ucuz kredilerle öde o zaman.millet ne zorluklarla alıyor milletin evine çöküyor kiracılar resmen.evin değeri 5 milyon 3bine oturuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında olay müslümanım deyip kredi çekmekten geri durmayan insanlar yüzünden de oluyor. Sırf ileride kar edecek diye hiç ihtiyacı yokken kredi çekip ev alan namazlı niyazlı arkadaşım var. Aldı evi kiraya verdi krediyi ödüyor kira ile.

Allah ve Resulü'ne savaş açmaktan korkmayan müslümanlardan daha kötüsü olamaz herhalde...

• turkay23 kullanıcısına yanıt

aylık kazancım 60.000 lira, ben doktorum.

benim burada savunduğum kesim yoksul kesim, bankalar aylık geliri 15.000 lira olan adama konut kredisi vermiyor, o adam ömrünün sonuna kadar kiracı kalıyor, çocuğunu da okutmaya gayret ediyor, bu çocuklar sizin saçma sapan kaprisleriniz yüzünden sürekli okul değiştirmek zorunda değil. Siz kendinizden başkasını düşünmez misiniz?

Herkes yoksullaşıyorsa sen de o evden 10.000 yerine 8.000 kazanacaksın, emin ol ölmezsin. Gayet de yaşarsın.

• Memur yoksullaşıyor, geliri düşüyor.
    İşçi yoksullaşıyor, geliri düşüyor.
    Doktor, öğretmen bile yoksullaşıyor.
    Esnafların kârı düşüyor, geliri düşüyor.
    diyen

Ev sahiplerinin kira geliri nasıl artıyor, bi zahmet anlatsın da dinleyelim

Bir kaç bilgi verelim bu kişilere kullanması için;

Sıradan bir mahalle sıradan bir bina ve 2020'de
    4 daire; biri 700, biri 1000, biri 1,500, dükkan 2,500 lira kira geliri olan bir yer

2020 sonunda asgari ücret ortalama 2800,
    2023 sonunda asgari ücret ortalama 10.000

2020'de bir kombi ortalama 3,500 TL
    2023'de ortalama 20,000 TL
    2020'de bir dairede kiracı kayıplarını onarmanın ortalama maliyeti 50 bin tl
    2023'de bir dairede kiracı kayıplarını kısmı onarmanın ortalama maliyeti 350 bin tl

Temel sorun şu, ezilen hep fakirler oluyor. Zengin evini zaten 10 bin tl'ye kiraya veriyordu, şimdi 15 bin tlye veriyor. Fakir ise evini 500 tlye kiraya veriyordu, şimdi ise 1000 tlye vermesi isteniyor. 90 tl alan doktor benim evimde 3000 bin tlye oturacak, ben asgari ücrete talim olacağım.

10 yılı dolduğu için çıkarılan (son verdiği kira 2,500 tl) kiracının oturduğu dairenin onarma maliyeti 350 bin tl oldu. 10 yıllık kira gelirinden fazla. 10 yılda daire alınıp satılsaydı, şu anda en az 2 daire olurdu. Peki zenginin tarafında durum nasıl bir bakalım; Şu an aylık 50 bin tl kira geliri olan bir yerin onarma maliyeti ne kadar, 500 bin tl. Bu devirde fakir evleri alıp kiraya vermek enayiliktir. Örneğin 1 milyon dolara alacaksın, 150 bin tl kiraya vereceksin.

ÖZEELLİKLE ŞU KİRACI BEYAZ YAKALILARIN EV SAHİBİ MAVİ YAKALILARIN EVLERİNE ÇÖKMESİ İLGİLİ BİR ÇİFT SÖZÜM VAR. KISA VADELİ TATLI SU YAVUZUNDA YÜZMEYE DEVAM EDİN, UZUN VADEDE TUZLU OKYANUSTA BOĞULACAKSINIZ. GÜN GELECEK HEPİNİZİN KİRALIK SÜRENİZ DOLACAK, İSTERSE 10 YIL OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 5 Haziran 2023; 15:5:42 >

• Lan oğlum ne ağladın ya! Yazık valla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz arkadaşım... yapamazsın. Serbest piyasa varsa olmaz. Piyasa değerinin altına kiralarsanız kiracınız içeri kiracı sokar. Bu yüzden yapamazsınız. Ek olarak rayiç bedeli ödeyemeyen kiracıların ödemeleri aksatacağını düşünüyrlar. Binadaki diğer mal sahipleri de istemiyorlar. Piyasa çünkü rant üzerine oluışturulmuş. Bunu yapan acaba ev sahipleri mi... bir düşünmek gerekir.

Piyasayı regüle etmek teknik kanallarla olur / olmalı. İnşaat arzını kontrol edersiniz, şehirlere ihtiyaç kadar bina yapılmasını sağlarsınız, emlakçılar arasında devlet organizsayonuyla koordinasyon sağlar bir tane konut fazlasına izin vermezsiniz, insanların evsiz kalmasına da . Yatırım amaçlı ev alınmayınca ev fiyatları da yükselmez, kiralar da normalleşir ve uzun vadeli olur. Bonus olarak şehirleriniz güzelleşir, trafiğiniz azalır, çalışma verimliliğiniz artar. Piyasa böyle regüle edilir.

Diğeri toplumu birbirine hedef göstererek politikacıların sorumluluklarından kaçmasından başka bir şey değil. İstanbul'da beş milyondan aşağı ev yok. Kiraya veren 40 senede amorti ediyor. Eskiden 30 seneydi, daha önce 20 sene. Demek ki ev sahipleri de fakirliği paylaşmışlar.

• İnanak mı? 60k kazancı olan doktorsun ve 7/24 forumda kira da kira diye ağlama konusu açıyorsun.

Fakirler kendisine acımazken sen niye acıyorsun ki ayrıca. Kardeşim bu millet, enkaz altında can verdi, günlerce ölümü bekledi, fakirleşti, sefilleşti de yine ampule oy verdi. Demek ki fakirlerin, yoksulların böyle dertleri yok. Sen kendi keyfine bak. Ben böyle bir muhalif olsam fakirmiş, yoksulmuş umrumda olmazdı şahsen. Muhalif ve 60k geliri olan doktor olduğunu iddia ediyorsan senin hiç umrunda olmaması lazım. Ama 7/24 ağlıyorsun bu yankı odasında.

Yapmayın komik oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Haziran 2023; 15:11:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

60k alan bir kişi kira fiyatından ağlamaz buraya da konu açmaz

kazancı 60k olan bir kişi rahat şekilde villa da 30 bin tl kira ödeyebilir

bu hükümete oy verip asgari ücretten ağlayan kişiye hiç acımayın

evim olsa kiraya bile vermem ne uğraşacam kiracıyla devletin adaletsiz politikası ev sahibi kiracı ilişkisini bitirdi hatta birbirlerini öldürmesi için kira artışını %25 yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Haziran 2023; 15:39:49 >
  • Allahtan insaflı milletiz kiralar olması gerekenin hala altında.

Demek ki gerçek rakamlar olsa bunlar iyice şirazeyi aşar.

• Adaletli olan dolar/euro ya endekslemektir. Ha dolar/euro artarsa onun hesabını da döviz büroları ve dış güçlere sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 5 Haziran 2023; 15:58:44 >
  • Şimdi ben ev sahibiyim diyelim. Geçen sene kira piyasası 10k olan bir evim var. Bu sene kiraya vermeye niyetlendim ve 18k ya koydum kiraya.

Eğer ertesi gün tutuluyorsa bu ev ben neden daha düşüğe koyayım? Ya da neden varolan kiracıya az zam yapayım ben hayır kurumu muyum?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.