Şimdi Ara

Devlet Daireleri Neden Microsoft Kullanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
12
Favori
2.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEB sistemine sadece IE ile girilebiliyor o da sadece IE9'a kadar; IE10 ve 11 ile de girilemiyor uyumluluk modu olmadan. Açıkça söyleyeyim, devletin tüm veri altyapısı Allah'a emanet, hiçbir güvenlik yok. Bir gün birileri tüm sistemi silecek ki ancak o zaman akıllanırlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windowsu zar zor kullaniyo amcalar
    Babamdan biliyorum
    Yeni bi sistem gelse resmen harf devrimi gibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkez Bankası linux kullanıyor.Babamdan biliyorum.
  • solitaire

• Alışkanlık.

• tam tikkafalı ya

• Yaklaşık 6 yıl önce Özgürlük İçin Forumlarında da dediğim gibi; Pardus'un kullanımını artırmak için mecbur koşmak şart. Ne zamandır takipte etmiyorum, TÜBİTAK desteğini kesmişti galiba bir zamanlar Pardus'a ancak sonra ne oldu, hangi sürümleri çıktı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

solitaire

+1 nokianın yılan oyunu gibidir bu olay

• aslında bende hep bunu merak ederim. şimdi yazsam uzun sürer.ama haklılar.şu varki biraz once arkadaş ta söylemiş dünyanın % 95 i windows kullanıyor. bi devlet dairesinde fatura yatirdigimiz gisedeki amcayi düşünün .bu amcanın evinde bilgisayar. vardır ve muhtemelen xp dir.bu adam evi de zar zor xp kullanıyor. sen burda ona win 7 kullandirtiyorsun.adam bunu bile doğru dürüst kullanamazken sen ona pardus gibi tamamen farklı bir os kullandirtiyorsun. yani bu meselenin personel ilede alakası var

• quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

solitaire

işte altin sebep
  • Aynen öyle,yazınızı bekliyorum takip.
  • Kapalı kod olmasından daha güvenli...ABD düşmanı değilseniz Microsoft en mantıklısı...

Bir de yazılıma destek veriyorlar...Yani sorun olursa karşında bir firma var...Linux da yok...Linux da parayla destek verilebiliyor ama...Hukuken bağlayıcılığı yoktur muhtemelen...Çünkü açık kaynaklı bir yazılımın garantörü yoktur...Nihai sorumluluk size ait...

Bu arada NSA falan dedinde...Avrupa da NSA ya karşı pek bir tepki yok...AB zaten tama yakın NATO üyesi...NSA ya tepki verenler NATO karşıtları zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli55 -- 20 Ocak 2014; 14:05:21 >
  • İşte bunlar hep amerikanın oyunları

• Ordu kendi işletim sistemini kullanıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

quote:

Orijinalden alıntı: A.S.A.P

quote:

Orijinalden alıntı: Tikkafalı

Söyle anlayayım
    Devlet daireleri ve bankaların Windows tercih etme sebebi bilgiyi ve yapılan işlemleri kayıt altında tutabilmedi içindir
    Yani bir devlet dairesinde belge çalınsa ve değiştirilirse Microsoft a bir mail ile hemen hangi gün hangi saat hangi masa hangi bilgisayar da olduğunu öğrenir ve görevlinin işine son verebilirsin
    Veya bankalarda aynı şekilde paranın kayıt altında tutulması için Windows gerekli
    Aselsan dahi bugün xp kullanmaya devam ediyor
    Dünya da tek bir ülke de Microsoft ürünleri yasak
    İsviçre de
    İşviçre dünya bankası linux kullanıyor ve dünya o ülkeye girip çıkan parayı takip edemiyor
    O yüzden dünya da kaçak yasadışı para ne varsa isviçre bankaları üzerinden oluyor
    Hong kong da Amerika'da yaşa dışı para elde ettin mesela o paranın seri numaraları ile dünyada seni yakalamaları kolay olur ama
    İsviçre bankalarında bulmaları imkansız

Şimdi bizim ülkede linux kullanıldığını düşün
    Vay halimize

İsviçre'nin kendi ülkesine giren paradan haberi olmadığını mı söylüyorsun ? İsviçre gerekli tüm bilgileri ne zaman, kim tarafından, nereden, kime aktarıldığını gayet iyi biliyor fakat bunları hiç bir devlet ile paylaşmıyor.
    Konuya gelirsek Microsoft'a her sene fahiş lisans ücretleri ödeniyor bu ücretin yarısına belki daha az maliyete bir ekip kurulsa ve ihtiyaçları karşılansa 1-1.5 yıl gibi süre içinde gereki yazılımlar devlete teslim edilebilir. Para gene ödenecektir fakat en azından para içeride kalır.

Vatandaşa taksit sınırlaması getiren devlet önce kendi harcamalarına sınır getirsin, linux kullansın.

Bu hükümetten önce sanki kendi işletim sistemimizi yapıp kullanıyorduk... Şekil ve siyaset yapmak gereksiz burda

• önden
  • Lu£ kullanıcısına yanıt
    F klavye Türkçe yazım için geliştirilmiş bir klavyedir. Yazıda Q klavyenin geliştirilme amacı da yazıyor. Keşke F klavye yaygınlaşsaydı.

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/F_klavye

http://www.dho.edu.tr/pusula/69/f-klavyenin-tarihi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinss -- 20 Ocak 2014; 14:20:34 >
  • Tüm devlet daireleri PARDUS'a geçecektik ne oldu o iş?
  • Böyle konulara duyarlı arkadaşlar olduğunu görmek mutlu etti beni açıkçası yıllardır sorulan cevabı bir türlü bulunamayan ve başka alternatifler sunulmasına rağmen hiç bir şekilde devlet tarafından kabul görmeyen bir husus.

Çok uzun uzadıya yazmayacağım ama bunun sebebi kuklalıktır arkadaşlar ve dünyada eşi yoktur bugün sizin TC belgelerinizden devletin en ehemmiyetli belgelerinin bulunduğu bilgisayarlara kadar hepsi microsoft yazılımıdır bunu birincil elden gördüm fakat bu ne yazık ki değiştirilemiyor. Buna ek olarak merkez bankası da kayıtlarını bu sistemlerde tutuyor.

Fakat durum şudur ki dünyadaki ciddi bankalar ve devletler salak bir biz akıllı olduğumuzdan nedense Almanya, Fransa, İngiltere linux kullanmaya devam ediyor ve her işlemini linux üzerinden yapıyor.

Bilenleriniz vardır Linux'un tamamen Türk yazılımcıları tarafından yapılan Pardus adlı bir versiyonu vardı ve gerçekten diğer linuxler arasında da lider konuma ulaşmıştık. Pisi denilen paket ve tabanın ne kadar önemli olduğunu ve bunu sadece bizim tarafımızdan yazıldığını programcı arkadaşlar bilecektir mutlaka, fakat kısa sürede lider konuma gelen ekip Ağustos 2011'de dağıtıldı TÜBİTAK bünyesinde resmne kıyıma uğratıldı bunun sebebini "Pardus ekibi neden dağıtıldı" diye arartırsanız çok net sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Şu an hala pardus var ama artık debian dağıtımda peki pisi dağıtımda linuxe ne oldu, katledildi binlercemizin hakkı yendi resmen yok edildi. Başarı yine ülkemizde cezasız kalmadı arkadaşlar buna direnilmesine rağmen artık bir daha pisi dağıtımlı linux olmayacak.

Gelelim sonuca neden microsoft, çünkü bizim ülkemiz bir kukla arkadaşlar hiç bir şeye kendi karar veremez ne derlerse onu yaparlar başkaları ve eğer siz bunu engellemek için çalışır başkalarının gözüne batarsanız sizi de dağıtırlar.

bu konu ile İlgilenen arkadaşlar pardus neden debian diye araştırma yaparsa beni çok daha iyi anlayacaktır.

Burdan zamanında pisi'ye emek veren tüm hocalara ve arkadaşlara selam yolluyorum. Sağlıcakla kalın.

Edit: Şimdi böyle bir konu gelince aslında söylenecek çok fazla şey var;

-Devlette kullanılmaması için ilk engel "sizde smart kart desteği yok" savıydı yaklaşık 4 ayda çözüldü ve işler hale geldi.
    -Sonrasında MEB'in geçeceği akıllı tahta desteği olmadığı üzerine gidildi ki buda hemen çözüldü ve CeBIT 2011'e katılan arkadaşlarda hatırlaycaktır standda buna en güzel cevap vardı.
    kanıt:http://www.youtube.com/watch?v=55vgRIc1djQ

Bunlar ilk etapta aklıma gelenler fakat buna rağmen 2011 sonunu göremedi bu grup ve kısa sürede dağıtıldı. Aradan 3 yıl geçti ve Pardus'un şu anki hali 4-5 sene önceki haline yaklaşamadı bile. FATIH projesi ile ekibin dağıtılması arasında da çok güzel bağlantılar var arkadaşlar ararsanız bulursunuz ki üstteki videonun "Açıklama" bölümündekileri şimdi okuyunca sadece tebessüm edebiliyorum, ne yazık ki. Kendi yurdundan çıkan ürünü desteklemeyen bir devlet. (Eksiği olmamasına rağmen)

Ve tüm bunlara rağmen hala PARDUS adı kullanılıyor ya işte buna yazık, çok yazık...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.