Şimdi Ara

Devlet böyle olmamalıydı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edit: AKPLİLER HEMEN KONUDAN ÇIKSIN. İstemiyorum, nefret ediyorum hepinizden. Irkçılardan da nefret ediyorum. Silahlı mücadeleyi savunanlardan da nefret ediyorum. Sosyalistlerden de nefret ediyorum. Şimdi konudan çıkın, defolun.

Bir gün kanser olduğumu öğrenirsem fakirlikten kurtulacağıma çok sevineceğim.

Bugüne kadar devletten hiçbir hizmet almadım. Devletin sırtından geçinmedim. Devlet hepimizin sortından geçindi. Ama karşılığında hiçbir şey vermedi.

Biraz gerçekleri konuşalım. Okulu bitirsem işsizim birkaç yıl sürüneceğim. Hayatımda en fazla alabileceğim para 6bin, o da 40 yaşından sonra. O zamana enflasyon iyice fırlar, ancak orta sınıf olabilirim.

Yaşamak için, temel ihtiyaçlarım için para ödüyorum.
    Ulaşım için para ödüyorum.
    Sağlık için para ödüyorum.
    Eğitim için para ödüyorum.
    Mahkemede hakkımı aramak için para ödüyorum.

E ben niye vergi veriyorum o zaman?

Allah'ın bana verdiği toprakta yaşamak için para ödemem, üstüne ağır vergi vermem gerekiyor. Bu enayilik.

Bu vatan bu toprak bizimdi, bizim ve atalarımızın sayesinde var oldu. Ama devlet bizden onu çaldı. Halkın yarattığı vatanı para karşılığı halka sattı. Halkı yoksul bıraktı.

Parası olmayanın yaşam hakkı yok.

Kimse kusura bakmasın, ben böyle devleti tanımam.

Oyum halka yararı olmadığı için hiçbir partiye yoktur.

Türküm hatta yörüğüm baya atalar orta asyadan gelme. Ve bu önemsiz. Çünkü bütün insanlar eşittir. İnsanları insan olduğu için seviyorum. Türk, latin, güzel, sarışın ayırt etmeden. Bence partiler milliyetçi duygularınızı kabartarak sizi soyuyorlar.

Bir şey daha var. Allah bu dünyayı harika bir uyumda yaratmış. İnsanlar burada yaşasın diye.

Devlet ise her gün yaptığı avm, rezidansla doğayı katlediyor. Kaç şehirde doğanın kokusunu alabileceğiniz park bahçe orman var? Kalmadı, hepsini betonlaştırdılar. Bizi 4 duvar arasında yaşamaya mahkum ettiler.

Benim devletten bir isteğim yok, zararı olmasın yeter.

Özet: Devletten uzak, bulutlara yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi design.code -- 14 Mayıs 2015; 21:27:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ozaman sandıkta tercihini düzenden istikrardan yana kullanacaksın
  • Buna devlet değil de hükümet diyelim siyasi partiler diyelim. Bu adamlar temiz değil dur herkes temiz değildir Yada olmayacaktır diye birşey yok..

• haydarkarapuar kullanıcısına yanıt
    Lan troll müsün nesin bsg.

• Toplumda hukaka güven ve yolsuzluk algısında bizden iyi afrika ülkeleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Lan troll müsün nesin bsg.

en az senin kadar bende burada yazıp okuyabilirim işte bu ötekileştiren hedef gösteren yaftalayan zihniyetiniz yüzünden tarih boyunca kaybettiniz ve bundan sonra her seçimi kaybedeceksiniz
  • haydarkarapuar kullanıcısına yanıt
    Lan ben parti tutmuyorum neyin kafası?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağlık sistemi ile ilgili şu entryi okuman gerekiyor:https://eksisozluk.com/entry/51059766

Okulda verilen eğitim üniversite sınavına göre zor olduğu için dershaneye gidilmek zorunda.

Üniversiteler balon. İşsizliği 4-5 sene ertelemek için kurulmuş kurumlar.
    Üniversite dediğimiz yer, yüksek lise. Eğitimi bok gibi. Balon. Oradan hiçbir işe yarar şey öğrenmedim ve bıraktım.

2. öğretimlerde harçlar var. Üniversite yurtları hem kötü hem yetmiyor. Özel sektör yurtları ve kiralar kol gibi. Ama birileri öğrencinin cebinden 20 lira alıp saraylarda kalıyor.

Patases 5Tl, Dolar 3Tl. Asgari ücrete göre çalışma ücreti saatlik 2,5 Tl.

Bir daha benim konularıma cevap yazmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

dersaneyi,
    orasıda bir okul ve maliyeti daha kolay bulalım diye söyledim

yani netice itibari ile
    EĞİTİM İÇİN PARA VERMİYORSUN
    SAĞLIK İÇİN PARA VERMİYORSUN.

tamamen ücretsiz değil sadece ufak katılım payı ödüyorsun.

ayrıca, bu ülkede 25milyon ögrenci var. ülkenin 3 te 1 i ögrenci :)
    bunların 3 milyonu üniversitede okuyor. (aöf hariç)
    hangi birine hizmet edicen arkadaş :)

ok insanlar devletten herşeyi bekler arkadaş. birşey demiyorum.
    ama yani... :)

sağlık için para vermiyoruz gss denilen şey ZORUNLU sağlık sigortası değil zaten
  • Sende forumdan defol lan konudan defol diyo kimsin la sen .
  • bldoy kullanıcısına yanıt
    Konuya cevap yazmayın ya.

Size 1500 kişi anlatmış. Anlamamışsonız

Ben sizinle tartışmak size laf anlatmak istemiyorum.

Huzur istiyorum, defolun.

• ..FAKİRLER ÖLSÜÜNNNN..... ...ama yol yaptı...

izlede gör halkın halini herkes isyanda.....

http://www.takunya.tv/onlar-konusur-ak-parti-yapar-13-yilda-evlerine-et-girmeyen-bir-toplum-yarattilar?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=Postcron.com

sağlık başlıkları var orda muayneden - ilaca kaç para kesiliiyor bakabilirsin.

eğitim konsunda tam bir başlık yok zaten eğitim sistemi çökmüş durumda.

tarıma - sanayiye girmeyelim bile ..

...AMA BİR MİLLET UYANIYOR....

Devlet böyle olmamalıydı!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.