Şimdi Ara

Devirli kullanma ve gaz hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir kaç soru var ; öncelikle vites attığımda gaza biraz fazla yükleniyorum örneğin 1 den 2 yada 2 - 3 yaptığım zaman gaza fazla basıyorum araba hafif pati çeker gibi olup hızlanıyor bu normali bir durum mudur ? çekiş kontrol sistemi falanda var ama patiye giriyo hafiften hızlancağım zaman bu doğru bir kullanım şekli mi? yada arabada mı sorun var ? birde genelde 3000-3500 arası vites değiştiriyorum 4000 civarı devirde değiştirsem yakıtta motorun zorlanmasında çok buyuk bir fark olur mu ? Teşekkürler

• Doğru kullanım Şekli değil. Vites değiştirirken ayağınızı gazdan çekmiyorsunuz sanki. Yoksa ne kadar yüklenseniz de lastikler kabak değilse pati çekmez ikinci viteste (ya da araba aşırı güçlü değilse) direk hızlanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok hocam doğru devirli kullanınca banada oluyo aniden vitesi atınca oluyor daha çok (lastikler kabak değil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Doğru kullanım Şekli değil. Vites değiştirirken ayağınızı gazdan çekmiyorsunuz sanki. Yoksa ne kadar yüklenseniz de lastikler kabak değilse pati çekmez ikinci viteste (ya da araba aşırı güçlü değilse) direk hızlanır

Aslında hızlanmada çok sorun yokta patili oluyor gibi ufaktan lastik sesi bile geliyo gibi ama çok az

• Tahminim vites değiştirdikten sonra ayağınızı debriyajdan çekerken gaza çok yükleniyorsunuz araç yarım debriyajda patinaja düşüyor.baskı balataya zararlı.ayağınızı debriyajdan tamamen çektikten sonra gaza yüklenmeniz daha iyi olur

• Ayağınızı debriyajdan tamamen çekmeden gaz vermeyin bide
  • debriyajı bırakıp gaza basın , anlattığınız şekilde baskı balatayı yersiniz .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağolun arkadaşlar biraz daha seri gittiğini düşünyodum bu şekil ama dikkat ederim artık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.