Şimdi Ara

Devir kesici (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
78.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim, yakında dacianın motoru elimde kalacak gibi hissetmeye başladım ama hayırlısı bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy_helboy

yanlız LPG li araç kullananlara söliyeyim LPG de devir kesici devreye girmez sadece benzinde giriyor LPG deyken gidebildiğine kadar gider

Yok LPG'de kesmez. Siz de motoru kucağınıza alırsınız.

Yeni araçlarda böyle bir şey olur mümkün mü? Bir ihtimal, eski araçlarda sistemin çalışması bozulabiliyordur. Benim LPG'li aracım, aynen benzindeki gibi 6900rpm'de kesiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: CouragePapillon

yeni civic 7000

5500 de vtec açılıp 7000 de devir mi kesiliyor ya da saatten dolayı benim kafa baya uçmuş

5500 de vtec açan honda motorlar 8000 devirin üstüne çıkıyor. Bizimkiler i-vtec tek egzantirik mili var devir çeviriyor ama vtec açma hissedilir derecede değil 7000 deviride 2 ve 3. viteste görebiliyorum ben otomatik oldugundan dişli oranları uzun epey 1. viteste kesiciye erken giriyor 4. viteste kesiciye gircek hıza ulaşamadım tahminim 240 falan yapması lazım kesicide 5. vitesi hiç sölemiyorum lifte kaldırılması lazım

edit : vitesi boşa aldıgımda 4000-5000 arası dalgalanıyor redline girmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 18 Eylül 2011; 2:46:38 >

• Bişey sorucam bizde fort transit 15 vardı dizel.
    gaza ayarı çok kısıktı 3500dd çıkıyo en faza gaza sonunakadar basınca motorda varya bişeyi o yarım tur daha dönüyo motordan basınca devir 7000oluyo ama denemedım... bide Gösterge 240km 7000dd doğrumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

Bişey sorucam bizde fort transit 15 vardı dizel.
    gaza ayarı çok kısıktı 3500dd çıkıyo en faza gaza sonunakadar basınca motorda varya bişeyi o yarım tur daha dönüyo motordan basınca devir 7000oluyo ama denemedım... bide Gösterge 240km 7000dd doğrumudur ?

Dizel arac 7000 devir yapmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araç devir kesmiyor ama...astra twintop-1.6 twinport.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Şimdi siz böyle yazınca aklıma Dacia Logan geldi. Akrabam Dacia Logan 1.5dci almıştı araca ilk bindiğimde devir göstergesini görünce baya şaşırmıştım. Hatta bunu dizel olduğundan eminmisin diye sordum.7000 rpm devir saati var ne kırmızı ne sarı ne de turuncu renk var yani sınırlandırılmamış gibi duruyor.Videolara bakınca 5000 rpm 4500 rpm civarından sonra zaten gitmiyor ee o zamn neden 7000 rpm çevirebilen bir araçmış gibi bu gösterge konmuş. Aklıma maliyetten kaçınma geliyor dacia nın benzinlileri 7000 rpm çevirebiliyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 18 Eylül 2011; 13:05:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Şimdi siz böyle yazınca aklıma Dacia Logan geldi. Akrabam Dacia Logan 1.5dci almıştı araca ilk bindiğimde devir göstergesini görünce baya şaşırmıştım. Hatta bunu dizel olduğundan eminmisin diye sordum.7000 rpm devir saati var ne kırmızı ne sarı ne de turuncu renk var yani sınırlandırılmamış gibi duruyor.Videolara bakınca 5000 rpm 4500 rpm civarından sonra zaten gitmiyor ee o zamn neden 7000 rpm çevirebilen bir araçmış gibi bu gösterge konmuş. Aklıma maliyetten kaçınma geliyor dacia nın benzinlileri 7000 rpm çevirebiliyor mu acaba?

Bayagi arabada boyle bir durum soz konusu zaten. Genelde benzinlilerdeki paneli kullaniyorlar. Benzinli olanlari 6500 devir yapar herhalde. Zaten arabalarin cogunda son 2000 devir redline bolgesi olur, dci motorlar 5000 devir yapar +2000 yaparsan redline bolgesi ile 7000 yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 18 Eylül 2011; 13:15:20 >

• Herkesten özürdliyorm Benım aklımda bızım suankı arabanın devrı kalmıs. affola Araba 6bin devir yazıyomuş :D

Devir kesici

Devir kesici

• Ama 6000d çevirmiyo onu biliyorum ama aklıma takılan motorda gaz teli bağlanan şey var adını unuttum o gaza sona kadar bastıktan sonra gine onda yer kalıyo denicektim deneyemedın araba satıldı
  • Dizeller devir çevirse ... Bizde söylerdik
  • Yeri gelmişken söyliyeyim benim aracım elektrik kesmiyor neden acaba ?
  • 91 lada samara da yok. devir saati de yok :) istediğin kadar basıyosun, 2. vitesle 100 civarı çıkıyor :)
  • Golf 4 lerde devirkes varmı ?
    bizim şuanki şahinde 2 de 90-100 arası yapıyorum golfte yaparsam avuçlarım heralde
    Birde alacağım golf lpg li olacak sadece benzinlemi çalışırken devirkes. devrede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TornadQ

Golf 4 lerde devirkes varmı ?
    bizim şuanki şahinde 2 de 90-100 arası yapıyorum golfte yaparsam avuçlarım heralde
    Birde alacağım golf lpg li olacak sadece benzinlemi çalışırken devirkes. devrede ?

Denemeden öğrenilmez

Şaka bir yana evet golf 4lerde devir kesici var ama lpg ile nasıl olur bilemedim..
  • sıralı lpg de devir kesmiyorsa, lpg nin kalibrasyonundandır.
    benim multijet boşta iken 5000 de gaz kesiyor. dizelde devir kesici yok diye birşey yok. neticede common rail sistemde de ecu var ve üst devir noktası belirleniyor.
  • 2002 model fiat bravam var sorunum aracım 5. Viteste 160 a falan gelince devir kesiyo bazen 170 e geliyo ama 5000 devirde kesiyo lpg de bunu nasıl duzeltirim kırmızı çizgi 6500 de gösteriyo ayarlanıyorsa ayarlayalım düşük devire ayarlanmış olabileceğini düşünüyorum

• 2009 dan beri i30 sahibiyim.
    Aldigimdan beri bir kere redline girdim. 6750 de kesiyor.

Yuksek devire pek cikan biri degilim sollamalarda bazen 5000-6000 devir anca.

• Benzinde aktif, lpg de pasif durumda olan devir kesiciyi lpg de nasıl aktif hale getirebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trueblueee -- 29 Ekim 2013; 21:24:48 >
  • trueblueee kullanıcısına yanıt
    lpg de aktif hale gelmiyor diye biliyorum. ben mercedeste lpgde 7.000 gördüm. kesiciye girmedi. ama benzinde 4500den sonra giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.