< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoMoReKo -- 8 Ağustos 2020; 23:27:19 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoMoReKo -- 8 Ağustos 2020; 23:27:19 > |
Hocam öncelikle ben olayı gayet iyi anladım ters anladığım bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Forum’da AGÜ ve AGÜ Bilgisayar Mühendisliği yazan istisnasız her konunun altına gelip okulu kötülüyorsun ve sanki okulun tüm öğrencileri nefret ediyormuş gibi yapıyorsun. Aynısını Ekşi’de de yapıyorsun. Okulla alakalı iyi bir şey diyen herkese okuldan para alan veya okulu körü körüne savunan insanlar yaftası vuruyorsun. Afedersin ama ben artık yanlış düşünmeye başladım. Normalde bu tarz düşünce sistemlerinin içine girip kendimi faydasız muhabbetlere sokmak, tartışma başlatmak istemem fakat madem biz okuldan para alıp bu işi yapıyoruz, sen kimden para alıp okulla alakalı istisnasız her konuya kötü yorumda bulunuyorsun. Bunu empati yapabilmen açısından söylüyorum, kaba ve mantıksız olduğun davranış bu maalesef.
Ayrıca işletme öğrencisi olduğun için mühendislikle alakalı pek bir şey bilmediğini düşünüyorum, bu yüzden çoğu konuyu sığ bir mantıkla düşünüyorsun. Ha gelip AGÜ İşletme böyle böyle desen benim ona karışmak haddime olmaz fakat sen bilmediğin bir disiplin, bilmediğin hocalar bilmediğin dersler hakkında farazi yorum yapıyorsun ve işin içinde olan kişilere söz hakkı bırakmayı istemiyorsun. -Hazırlık sistemiyle alakalı kendi görüşlerimi yazdıktan sonra üstüne basarak belirttim zaten sistemde değişiklikler var tekrar bilene sormak lazım diye. Yabancı hoca sayısının azaldığını da belirttim. Onun harici sistem komple yıkılıp baştan inşaa edilmiş değil %80 %90 oranında benzerlik gösteriyor, ee kalitesi düşmüş müdür? Düşmüştür. Bizden önceki yıllarda hazırlıkda yabancı hoca sayısı da bizimkinden de daha fazlaydı. - AGÜ’nün kendi öğrencisini yurtdışına götürdüğü durumlar da oluyor. Senin veya çevrendeki insanların bu tarz durumlar sayesinde yurtdışına gitmemesi böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmiyor. Yine söylüyorum AGÜ Bilgisayar Mühendisliğinin içerisinde olmadığın için bu konu hakkında da farazi konuşuyorsun maalesef. EPIC projesi yazıp aratabilirsin internetten her yıl 5-6 öğrenci yurtdışındaki farklı ünilerden öğrencilerle bitirme projesi yapıyor. En az 2-3 ülkeye gidiyorlar bu proje kapsamında. Erasmusla staja gidiyorlar az kişi oldukları için herkes gidiyordu diyorsun fakat yukarıda da belirttim kontenjana paralel olarak erasmus kontenjanı da artıyor, geçen yıl staj kontenjanı 4’ken bu yıl 6’ya çıktı gibi. Onun haricinde şu an bizim sınıfta 25’e yakın arkadaş var bunların %60 - %70’i Amerika hariç başka ülkeye gitmedi, üzerine basarak çok defa söyledim bu kişisel çabaya bağlı bir şey. Öyle bizim zamanımızda aa sizin kontenjanınız az hadi hepinizi yurtdışına gönderelim olmuyordu yani. Fakat bu konuda çaba harcayan, emek veren herkes de bir çok ülke gezme fırsatı buldu. Yani herkesin AGÜ’de benim gibi okuması için önünde hiçbir engel yok, çok insanüstü şeyler yapmadım; sadece insani ve sosyal ilişkilerimi geniş tutmaya çalıştım ve kendime ders dışında da bir şeyler katmaya çalıştım, bunu herkes yapabilir diye düşünüyorum. - Yine yukarıda gidenlerin hepsi hazırlıktan diye bir şey söylemedim fakat bir çoğu hazırlıktan bunu biliyorum. Bu konuda da yine sayı vermeyerek konuşmuşsun, mesela AGÜ Bilgisayar Mühendisliğinden kaç tane 4. sınıf öğrencisi son senesinde okuldan ayrılmış. Veya diğer bölümlerden kaç kişi bu şekilde son sene diplomamda Abdullah Gül Üniversitesi yazmasın diye ayrılmış. Bilgisayar Mühendisliğinde 19/20 döneminde 4. sınıf olanların hemen hemen hepsini tanıyorum, yatay geçişle okul değiştiren yoktu. Yine dediğim gibi işletme okuduğun için mühendislik mentalitesinden uzaksın ve sığ düşünüyorsun. Yurtiçinde ve Yurtdışındaki bazı şirketler veya akademisyenlerle mülakat yapma fırsatım oldu. Hiçbirinde özel olarak yok hangi üniversitenin kaçıncı sınıfındasın, yok üniversite devlet mi özel mi, yok isminden dolayı kapanır mı gibi düşüncelere rastlamadım. 2-3 dakika teknik olmayan bi konuşmanın ardından adam sana direkt listview’ı tersine çevirme algoritması yaz, şurda search algoritması kur, burda hangi sorting algoritması mantıklı olur tarzı sorular soruyor. Diplomanda Abdullah Gül Üni yazdığı için sana daha fazla fazla zor sorular sormuyor veya Boğaziçinden mezunsun diye hadi bu adamı mülakatsız geçirelim demiyor. Dünya’daki çoğu önemli yazılım şirketi üniversite diploması zorunluluğunu bile kaldırmışken hala üniversitenin etiketi mantığında olanları gördükçe cidden hayret ediyorum. Sürekli yok ülke böyle yok ülke şöyle tarzı konuşuyor insanlar ama ülkedeki isimlere ve cisimlere gereksiz önem verme muhabbetini hala sürdürmeye devam ediyor. -Referans mektubu olayında bir sıkıntı göremiyorum, üniversite okuyup mezun olan hemen herkes danışman hocasından, bölüm başkanından ve beraber çalışma yaptığı hocalardan referans mektubu ister, ki bu bildiğim kadarıyla yasaklanan veya etik olmayan bir durum değil. Hatta Amerika’daki şirketlerin çoğunda iyi bir referans mektubunu önemlidir. Buradaki referans mektubu muhabbeti torpil kavramıyla benzer değil. Ama şunu tekrar soruyorum, bi arkadaş geçen yıl mezun oldu Aselsan’da çalışıyor şu an; diyelim ki tüm hocalar ona referans oldu, Aselsan bu adama bakıp tamam ya referansı var alalım bunu mu diyor. Yine aynı şekilde Koç Üniversite’sinde doktorya başlayan bi arkadaş var, büyük ihtimal beraber çalıştığı hocasından referans almıştır. Bu adam oraya referansı sayesinde mi girdi mesela? Ya da tüm mezunların %47’si yurtdışında çalışıyor bu adamlar oralara hocalarının referansı ile mi gitti? Eğer böyle bir şey söylüyorsan bana sayı söylemeni isterim AGÜ Bilgisayar’dan şu kadar kişi sadece hocaların referans mektubu sayesinde işe girdi veya benim tanıdığım şu kadar kişi bunu yaşadı tarzında. Ben Milano Politecnic’den kabul aldığımda veya başka bir arkadaş Cambridge’den kabul aldığında veya başka bir arkadaş başka bir yerden kabul aldığında referans mektubu ne kadar etkilemiş onu. Ben hiç referans mektubu kullanmadım bildiğim kadarıyla Cambridge’e giden arkadaş da hocaların referansı vasıtasıyla gitmedi. Onun haricinde geçen yıl Fransa’da, İrlanda’da, Danimarka’da, İngiltere’de, Almanya’da staj yapan arkadaşlar da hocaların referansıyla gitmedi buralara, kendi çabaları ve çalışmalarının sonucuydu hepsi. - Okulun asıl sıkıntısı hazırlık değil bölüm demek de çok saçma geliyor bana. Hangi bölüm sıkıntı mesela. Sen işletme okuyorsun memnun olmayabilirsin, başka adam inşaat okuyo memnun olmayabilir (tamamen sallıyorum şu an) ama bu tarz bir genelleme nasıl yapılabilir. Atıyorum ODTÜ’de endüstriyel tasarım bölümü iyi değil diye ODTÜ Elektrik Elektroniğe kötü diyebilir misin? Bilgisayar mühendisliğiyle pek alakan olmadığını düşünüyorum fakat gerçekten böyle düşünmene sebep olan şey nedir merak ediyorum. Yani gelip bilgisayar mühendisliğindeki şu ders çok kötü projeleri çok sıkıntılı, gereksiz ödevleri var hocası şöyle egolu böyle işi bilmiyor desen bir nebze inandırıcı olacak. Ha ben soruyorum AGÜ Bilgisayar Mühendisliğinden aldığın ve en sevmediğin dersler ne? Hangi hoca dersi daha akıcı anlatır, hangi hoca devamsızlığı sıkıntı etmez veya hangisi çok ödev verir? Bu bölümde şu olduğu için yaz stajımda, iş hayatımda çok sıkıntı çektim diyebilir misin? Ya da AGÜ Bilgisayarda okuyorum abi ne staj bulabildim ne iş bulabildim bence gelmeyin diyebilir misin? Yani dediğim gibi bölümle alakalı çok az bilgin var büyük ihtimalle sağdan soldan duyduğun ve bunlarla alakalı yorum yapıyorsun. Ha sen desen ki abi işletme böyle hocası şöyle, şu aldığımız dersin şu projesi çok gereksiz; ben derim ki haklısın doğrudur. Bunun hakkında yorum bildirmek de haddime olmaz çünkü bilmiyorum. Hala diyorum madem bölümde yatay geçişler fazla AGÜ Bilgisayar Mühendisliğinden yatay geçişle ayrılanların oranı nedir? Hazırlıktan sonra yani bölümde ayrılanların oranı nedir? AGÜ Bilgisayar’dan başka ünilerin bilgisayarına geçenlerin oranı nedir? Bu soruların cevabını bekliyor insanlar doğal olarak. Yukarıda da belirttiğim gibi tercih olayı tamamen kişiye bağlı bir şey. 2017’de bölüme 1. giren arkadaşın sıralaması 2000 lerdeydi yani 1-2 üni hariç her yeri tutuyordu sıralaması. Adam memleketinde okumak istemiş yazmış buna birisi karışabilir mi? Öncelikler ve istekler kişiden kişiye değişiyor. Bizim burada yapabileceğimiz tek şey insanların sorularına cevap verip okulu, bölümleri vs. artısıyla eksisiyle açıklamak ve görüş bildirmek. Geri kalan seçim işini de bırakalım da hayatı yaşayacak olan yapsın. Bu yüzden şu sıralama varsa yaz şu varsa yazma demek insanların aklına bir hakarettir bence insanlar araştırmasını yapar iyisiyle kötüsüyle çıkartır ortaya bi sonuç çıkartır ve benim sıralamam bu burayı yazmak mantıksız olur der. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |