Şimdi Ara

Dev Projede Sona Yaklaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

Dünyanın 4. büyük köprüsünün kule yüksekliği 254 metre. Araçların geçeceği tabliyeleri taşıyacak olan ana kablo için kılavuz kablo çekimine başlanırken iki yaka ilk defa birleşiyor.

Ana kablo, montajı tamamlandığında 330 bin metre ince kablodan oluşacak. Ana kablonun tamamlanmasının ardından önümüzdeki mayıs ayında tabliyelerin döşenmesine başlanacak. Köprünün bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde 12 adet, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 14 adet betonarme viyadükte çalışmaların devam ettiği projede, Gebze-Bursa arasındaki 6 adet viyadük tamamlandı.

kaynak

• Pazartesi gel ise başla zeynep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeynep İstanbul'daysan eğer benim bulunduğum genel müdürlük plazaya gel randevu ayarlamakta insan kaynakları departmanıyla konuşabilirim
  • pek takdir edeni yok sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanfc

pek takdir edeni yok sanırım..

Yol yapmak icraat değil, ulaşımı sağlamak zaten devletin görevi. Sosyal haklar, eğitim, sağlık alanında yapılacak reformlar önemli.

• 3. havalimanı ve 3. köprü'ye göre çok çok daha gerekli bir proje. Allah'tan önce bu başladı da finansman bulundu, önce diğerleri başlasaydı buna kredi bulunamayabilirdi.
  • Istanbul-İzmir 3.5 saat.

İzmir'den Orhangazi en az 5 saat sürüyor zaten. Rakamları sallama konusunda üstümüze yok.
    Boşa yatırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Projenin otoyol ana gövdesi 406 KM. Bunun 22 KM'lik Bursa Çevre Yolu şu anda kullanımda, önden yapıldı ihtiyaç nedeniyle. 384 KM yol inşaa edilecek bu proje kapsamında.

Otoyollarda hız limiti 120 km. Dolayısıyla 406 KM, teorik olarak sabit 120 KM hız ile gidilirse, 3.5 saatte alınır. Bu şekilde hesaplayıp 3.5 saat diyorlar. Memleketimde bu yolu 3 satte giden de çıkar 5 saatte giden de.

Ha bir de proje Gebze'den başlıyor tabi. Başka yerden yola çıkılacaksa İstanbul şehir için trafiği de hesaba katılmalı.
  • AKP'nin topladigi vergiyi Cumhuriyet tarihinde toplamis baska hukumet yok.Paralari almasini biliyorlar tabi ki hizmet verecekler.Ne yani alkis mi tutacaktik ?
  • quote:

nasıl edecekler? oy vermedikleri kişiler cumhuriyet tarihinin en büyük porjelerini türkiyenin her yerine aynı anda başlayıp bitiriyor.
    bir çok kişi yol otoban ve köprü yapımını 3 katlı ev yapmak ile aynı şey sanıyor .
    ahh güzel ülkem yilardır bu zihniyet yedi bitirdi. yapılamaz denilen şeyler bitti içindne geciyoruz üzerindne geciyorz.

geçen bir izmirli ile tartisiyorum. bak otoyol geliyor kopru geliyor dedim. istanbula bağlanacak izmir. banane diyor ben ucakla gelip gidiyorum yuh dedim pes artik dedim sen haklısın hadi yoluna git

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 15 Ocak 2015; 17:16:25 >
  • ooo bugün panik sirasi san franciscoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

quote:

nasıl edecekler? oy vermedikleri kişiler cumhuriyet tarihinin en büyük porjelerini türkiyenin her yerine aynı anda başlayıp bitiriyor.
    bir çok kişi yol otoban ve köprü yapımını 3 katlı ev yapmak ile aynı şey sanıyor .
    ahh güzel ülkem yilardır bu zihniyet yedi bitirdi. yapılamaz denilen şeyler bitti içindne geciyoruz üzerindne geciyorz.

geçen bir izmirli ile tartisiyorum. bak otoyol geliyor kopru geliyor dedim. istanbula bağlanacak izmir. banane diyor ben ucakla gelip gidiyorum yuh dedim pes artik dedim sen haklısın hadi yoluna git

Hala yolu, köprüyü icraatten sayıyor. Deli gibi vergi alınıyor, yaparlar tabi. Bana sosyal güvenlik ve enflasyondan bahset.

• Tebrikler ama torpiller adam kayırma yargıya müdahale cemaat(cemaati heryere yerleştiren onlar) enflasyon nolcak

• Evet isabetli bir teşhis daha yapmışsın.
    Ülke tarihinde ilk vergiyi alan hükümet olan Ak Parti Hükümeti aldığı vergi ile alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor.
    Önceki hükümetler vergi ile değil iddia oynayarak para yapma derdinde olduklarından bunları yapabilmiş değillerdi.
    Belki ileride bir hükümet gelip para basmayı da icat eder de biz daha müreffeh günler görürüz.
  • Türkiye şu zamanda dünyada dev köprü inşaatı olan birkaç ülkeden biriyken bazıları gelmiş hala çamur atmaya kalkıyor. Sanırsın her ülkede üçer beşer köprü yapılıyor. Daha projenin yap-işlet-devret modeliyle yapıldığından habersiz kendi vergisiyle yapıldığını sanan cahiller var. Bunlar daha muhalefet etmeyi beceremezken bir de ülkenin başına gelseler hepten ayvayı yeriz valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Evet isabetli bir teşhis daha yapmışsın.
    Ülke tarihinde ilk vergiyi alan hükümet olan Ak Parti Hükümeti aldığı vergi ile alt yapı çalışmalarını hızla tamamlıyor.
    Önceki hükümetler vergi ile değil iddia oynayarak para yapma derdinde olduklarından bunları yapabilmiş değillerdi.
    Belki ileride bir hükümet gelip para basmayı da icat eder de biz daha müreffeh günler görürüz.

Pkk parayı basıyor sen merak etme, yol vs bunlar sadece oy amaçlı... Adamlar kimden nasıl oy alacağını iyi biliyor.
    Geçmiştekileri zaten öven ya da destekleyen yok, bugüne bakıyoruz. Bugün gelinen nokta içler acısıdır, bakmak ile görmek... Çok fark var. Ne mutlu görebilene.
  • Iyi hoşda birazda sanayiye yatırım yapin ne millet aç asgari ücrete talim ediyo yazıktır be hiç mi düşünen yok bu insanları

• quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Türkiye şu zamanda dünyada dev köprü inşaatı olan birkaç ülkeden biriyken bazıları gelmiş hala çamur atmaya kalkıyor. Sanırsın her ülkede üçer beşer köprü yapılıyor. Daha projenin yap-işlet-devret modeliyle yapıldığından habersiz kendi vergisiyle yapıldığını sanan cahiller var. Bunlar daha muhalefet etmeyi beceremezken bir de ülkenin başına gelseler hepten ayvayı yeriz valla.

• İstanbul - İzmir otoyolu, 3. köprü, 3. havaalanı, şehir hastaneleri vb. projeler yap-işlet-devret modeli ile inşaa ediliyor. Finansmanı özel sektör karşılıyor, buna karşılık devlet de otoyol / köprü geçiş ücreti vb. haklarından feragat etmiş oluyor. Cebimizden ilk etapta bir para çıkmadığı doğru. Fakat yatırım maliyetini uzun vadede cebimize girecek para ile karşılıyoruz. Acil bir ihtiyaç var ve bu ihtiyacı karşılayacak para yoksa cebinizde doğru model bu.

İnşaat sektöründe geçerli bir modeldir bu. Otoyol / köprülerin bakım onarımı da kapsama alınıyor sözleşmelerde, örneğin İstanbul - İzmir otoyolu için yapım + işletme 22 yıl civarı bir süresi var müteahhitlerin. Bu süre boyunca yolun tüm bakım onarım hizmetlerini de sağlamak durumundalar. Böylece karayolları teşkilatını da küçültme olanağı buluyorsunuz.
  • Daha hala pkk para bastı diyen birisi ile sağlıklı bir tartışma yapılamaz.
    F tipi kalemşörü Millet gazetesinin Trinidad ve Tobago parasına shop yaptığı haberini dillendirip algı yönetimi mi yaptığını sanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 16 Ocak 2015; 17:22:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.