Şimdi Ara

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
375
Cevap
4
Favori
34.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
358 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

DEV ANKET - SURİYELİLER GÖNDERİLSİN Mİ KALSIN MI ?

(En Son Oy Tarihi: 27.6.2022)
Giriş
  • Mülteci kabulü öyle evet-hayır ile özetlenecek bir şey değil. Yanı başında insanların ölmesine göz yummak insan olmanın tabiatına aykırı. Ama mülteci kabulü de böyle yapılmaz maalesef.

Sırf Avrupa devletlerine karşı koz olarak kullanmak ya da seçim yatırımı yapmak için insanları plansız programsız kabul edemezsin. Her ülkenin, her ekonominin bir "doyma noktası" vardır. Sen eritemediğinden fazlasını koyarsan böyle aldığın mülteci ile kendi öz vatandaşını birbirine düşürürsün.

Bazı şerefsiz ve göz boyayan Avrupa ülkeleri gibi " sadece üniversite mezunu ingilizce bilen mültecileri alırım " dersen de o zaman senin yapacağın yardım değil fırsatçılıktır.

Keşke en başında bir şeyleri planlayarak yapılsaydı bu iş. Şimdi " Suriyeliler gitsin vatanlarında ölsünler " diyen Türk vatandaşları olmazdı aramızda.

• ne anketi arkadaşım gönderilsin tabi, kalsın diyenler yolda gördükleri ilk suriyeliyi alsın evinde baksın yardım etsin. ben istemiyorum.
  • Hiçbir insan katil olmadıkça ; Güvende yaşayan bir insanın, ailesi ile birlikte bombaların altındaki harabe evlerine dönmelerini istemez. Ama Suriye'de şehirlerin her gün en az biri temizleniyor. Temizlenen şehirlere döneceksin. Hala şehrinde terör mü var ? Güney Suriye'ye git.

Misafirliğin tadı kaçtı.

Bu arada para için 6 milyon insanı savaşın ortasına göndermek iteyen kim varsa allah akıl fikir versin. Şunun şurasında komşuyuz. Bugün onlar bize, yarın biz onlara.
  • Madridista1 kullanıcısına yanıt
    Bende her millet kendi ülkesinde yaşamalı değil de "Türkiye'ye yerleşeceksem de dediğim gibi bu ülkenin sırtına yük değil, bu ülkenin bir ferdi olmak için bunu hak etmek gerekir." dediğiniz çok doğru her şeyi bir yana geçtim dil bile öğrenmek gerekmiyor bizim ülkemiz için refah seviyesi en yüksek olan İskandinav ülkelerde ülkeye giriş için akıcı dil şartı olmazsa olmaz biz de yolda Türkçe konuşan sayısı azalıyor
  • AYY cnm benim ne kadar güzel gözleri var, bir suriyeli olarak burada kalmak istiyorum 7 yıldır turkiya dayım yakında vatandaş için kimlik verecekler
    الأتراك سيئون جدا.
    تركيا من حق السوريين.
    لدينا الحق في هذه الأرض.
  • Suriye'ye git o zaman yardımcı ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RuLazz_ -- 6 Ocak 2019; 22:37:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalsın diyen üyeler, adreslerini göndersinler, suriyeli gönderelim ağırlasınlar evlerinde,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl mevzu bu Suriyeliler heryeri parselleyip mahalle olduklarında kanları bitlendiğinde hak talep etmeye başladıklarında olucak.

Ben o zaman görücem bu kalsın diyen acıtasyon yapanları.

Ama kesinlikle kızmıyorum bu millet hak ediyor bu tabloyu az bile.

• _RuLazz_ kullanıcısına yanıt
    türklerin kadar bizim de hakkımız var !!!!!!!!!!
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Ne hakkın var anlatırmısın biraz?

• _RuLazz_ kullanıcısına yanıt
    dedelerim falan siz türkler için öldü savaştı

bizde vatandaş istiyoruz

Türkiya bizim memleket sen istemiyorsan git biz burada kalacakız
  • %9 suriyeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 6 Ocak 2019; 23:1:9 >

• Kalmasını isteyenler alsın evine beslesin.

• Demek istediğim tamamen bu. Kendi ülkesi için kılını kıpırdatmayan bu güruh ülkemizde kanı bitlenip özgüveni yerine gelince karnı doyunca gördüğünüz gibi ukalalık diz boyu.

Senin suçun yok sana bu cümleyi kurdurtacak cesareti verende suç.

Doğduğu yeri terkedip gelmiş burda meydan okuyor.

Zavallısınızda işte herşey siyasi. Bu devran değiştiğinde sizi de şutlarlar aslanım o yüzden efendi gibi otur oturduğun yerde saçmalama.

• Aslında olayı iki fotoğraf ile özetlemişsin, sorunun cevabı yine bu iki fotoğrafta.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    www.n0lur.com 0 yerine O yaz.

Benim bildiğim kadarıyla sizin dedeleriniz bizi arkamızdan vurmuştu ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 6 Ocak 2019; 23:21:25 >
  • sizin dedeleriniz bizim dedelerimizi sömürrdüler
  • Ucuz ve kayıtsız olarak çalıştıran Y*VŞAK diye tabir edilen esnaf ve patronlar sigorta ve asgari vermemek için ses çıkarmaz ama gittikleri zaman ağlayacaklar çünkü işçi bulamayacaklar o yüzden hükümete baskı yapan şirketler var içimizde

• Kalsın diyenler evlerine alsın beslesin ne diyelim
  • Dh anketlerinin reelde tersi oluyor hep 🤭🤭🤭🤭

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.