Şimdi Ara

Deus Ex: Mankind Divided (2016) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
7
Favori
9.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun en eski MSAA tekniğini kullanıyor. Bu yüzden korkunç bir kaynak götürüsü var. O yüzden testlerde millet kapatıyor. Tek başına 20 fps yiyebildiği yazılmış. Umarım temporal bir AA desteği vardır en azından FXAA gibi. Yoksa AA'sız mı oynayacağız kalkıpta...

    Kendi sayfalarında 1080p Ultra için gtx970 önermişler, ama gerçekte 980-ti bile baş edemiyor oyunla.

    Ah pc ah. 1 gram düzelmedin. Eski pc mefta olunca parada varken gtx1070'e girdik ama bunun gibi oyunlar gelmeye devam ederse zaten giden paranın heybesine oldukça pişman olacağız gibi. Umarım yamalar faydalı olur hızlı bir toparlanma süreci geçirir. Şimdilik benden kuruş oynamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 24 Ağustos 2016; 1:04:00 >
  • Oyunda optimizasyon sorunu var ama kısmen. Öncelikle 1920x1080 den daha fazla yüksek çözünürlükle oynuyorsanız AA ayarlarını zaten açmanıza gerek yok fakat oyunda 1080 SLI kullansanız bile MSAA bozuk olduğundan dolayı 30'lara düşmek mümkün, benchmark yapanlara göre tek 1080 ile 2x MSAA bazı yerlerde 20'lere düşürüyor. O yüzden MSAA kapalı oynamak zorunda kalıyoruz fakat TAA ayarı gayet başarılı bir iş ortaya çıkarıyor. Ben 980ti ile MSAA kapalı her ayar Ultra girdim ve 60 sabit olsa da ilginç yerlerde 55-52'lere düştü. İlginç yerler derken aksiyon ortasındayım sabit 60 ama bir yere boş bakıyorum 52'lere düşüyor. O yüzden herkese tavsiyem Volumetric Lighting ve Contact Hardening Shadows ayarlarını Ultra dan On'a getirin o zaman sabit sorunsuz 60 FPS alıyorsunuz. Yani ortada bir Unity yada Arkham Knight vakası yok ayarları düşürmeniz gerçekten fark yaratıyor o yüzden almak isteyenler gönül rahatlığıyla alabilir ki oyun şimdilik harika gözüküyor. Yine ilk oyundaki gibi her detaya uğraşmışlar ve grafikler gerçekten çok iyi. Düşürmenizi tavsiye ettiğim ayarlarda öyle aman aman fark yaratmıyor karşılaştırmalı resimleri karşınıza alıp fark aramak için bakarsanız anca o zaman belli oluyor. Gerçi forumlarda mouse kullanımı ile ilgili sorun yaşayanlar olmuş ama sanırım bu ufak sorunları çıkış tarihine yetiştirmek için yok sayıp DX12 update'i ile düzeltiriz demişler. Bu arada yok PS4'de 24 saniye yok Xbox One da 41 saniye diye muhabbeti çok dönen yükleme süreleri PC'de 5 saniye.




  • Prag şehrine girişte genel bir sorun var, oyun sürekli çalışmayı durdurdu hatası veriyor.
  • freshmind kullanıcısına yanıt
    İnsan buna üzülüyor gerçekten 1070 , 1080 gibi kartların dişine göre hiçbir oyun yok adam gibi piyasada ve verilen onca paraya yazık gerçekten . RGB ışığı ile süs niyetine duruyor kasada boşu boşuna almış gibi hissediyorum .
  • Bu arada yamalara falan fazla umut bağlamayın. Just Cause 3'e neredeyse 1 senedir DX12 getirecekler hala gelmesini bekliyoruz. Tomb Raider desen DX 12 ile bile şahane bir optimizasyona kavuşmadı. İki oyuna da defalarca update geldi ama hala optimizasyon sorunları devam ediyor. Zaten genel olarak, çıkan sorunlu oyunları baz alırsak, ciddi bir sorunla çıkan problemler ne yazık ki kökünden çözülemiyor.
  • Zaten yama bekleyecek pek bir durum yok. Geliştirici ekip forumlarında MSAA ayarını zaten 2 veya daha fazla ekran kartı olanlar için koyduk dedi. Bir iki ayarı Ultra dan On'a getirdiğiniz zaman sorun çözülüyor. Tek sorunlar o da bazı kişilerde gördüm mouse problemi ve Prag bölümünde atma o da altyazı ve ayarları sırf orayı geçmek için düşürdüğünüz zaman düzeliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2K

    Zaten yama bekleyecek pek bir durum yok. Geliştirici ekip forumlarında MSAA ayarını zaten 2 veya daha fazla ekran kartı olanlar için koyduk dedi. Bir iki ayarı Ultra dan On'a getirdiğiniz zaman sorun çözülüyor. Tek sorunlar o da bazı kişilerde gördüm mouse problemi ve Prag bölümünde atma o da altyazı ve ayarları sırf orayı geçmek için düşürdüğünüz zaman düzeliyor.

    MSAA ayarı ne zamandır 2 ekran kartını şart koşuyor?

    Oyunun grafikleri ortada. Abartılacak bir grafik yok. Beceremedim demiyorlar böyle bahane uyduruyorlar işte.
  • Evet oyunu bitirdim..
    Give me challenge zorlukta 18 saat sürdü. HR'den kısa ki o kadar yan görev yaptım oyalandım ve full stealth.
    Beklentileri düşürün, ancak öyle zevk alabilirsiniz açıkça söylemek isterim.

    Biraz da vurdulu kırdılı New Game+ yapayım bakalım + ya da - yönleri neler?
    Deus Ex: Mankind Divided (2016) [ANA KONU]

    Oyun adam olana kadar uzak durun, en mantıklı şeyi yapmış olursunuz

    Birkaç ekleme de yapayım:
    Human Revolution'a göre kimseyi öldürmemek çok çok daha kolay. Şahsen çatışma sahnem yok gibi bir şey..
    Daha çok alternatif rota var. Gizliliğe sınırsız izin veriyor oyun en sevdiğim yanı bu oldu.
    Yeteneklerinizi isteğinize göre geliştirmek daha da yararlı olmuş. Gerçekten etkisini hissediyorsunuz. Yen yeteneklerin çoğu Rush yani kafa göz dalma ağırlıklı olduğundan ben hiç açmadım orası başka
    Şehirlerdeki gece-gündüz geçişleri çok hoşuma gitti (geçiş dediğim hikaye ilerleyince sabah gece oluyor o.. Döngü yok) Akşamki renk paleti çok hoş.
    Boss savaşlarına hasret kalacaksınız.. Human Revolution'da bile az diyorsanız (4 tane) Mankind Divided'a hiç değinmeyeyim
    Yapay zeka iyi. Ses, soluk, hareket olduğu an hemen kulakları dikiyorlar. (Alarm çaldırmadım, yerimi öğrendiklerinde ne oluyor bilemiyorum)
    Human Revolution'a göre fark ettiğim güzel bir durum var. Human Revolution'da deneme amaçlı bile başladığınız oyunda birini öldürseniz, alarm çaldırsanız Kimseyi oyunda öldürmeme (Pacifist) ve Alarm çaldırmama (Foxiest of the Hounds) başarımları gitmiyor.
    Yeter ki önceki save'inizi load yapın ve öldürmeyin, görünmeyin. (Human Revolution'da bir önceki kayıt dosyanızı alsanız dahi bu başarımlar kitlenmiş olyuordu.. Az çekmedik onun yüzünden)
    Yan görevleeer.. Yani. Muhteşem değil ama Human Revolution ile kıyasla aynı ayarda. Yapmanızı tavsiye ederim ama baştan söyleyeyim oyunda (şu iki yan görevi kastediyorum) bug yok, SM03 ile SM07 biraz geç bitiyor ve sizi yönlendirecek bir ikon vs olmuyor. Biraz bekleyin ana hikaye kasın ve size devamı gelir. (Side 3 görevini tamamlamadan size şu göreve gidersen aktif tüm yan görevler yalan olacak diyor. Bu uyarıyı ilk duyduğunuzda aldırış etmeyin. He deyip geçin. 3. Yan görev iptal olmuyor haberdar edeyim)
    Grafikler fena sayılmaz.. Optimize rezalet tabii onu demek isterim. Onun dışında anormal boyutta sarı renk paleti artık yok. Daha gerçekçi ve güzel diyebilirim.
    Açık dünya işi eh biraz doğru ufak tefek 5-6 bölge var. Ama içerisi full dolu onda tamamız. Boş değil, insanlar, muhabbetleri vs vs çok dönen şeyler var. Human Revolution'a oranla daha dolu daha büyük.. Eee büyük gibi. Şimdi Human Revolution'daki şehirlerde fena değildi


    Aklıma geldikçe yazarım buraya

    Desperate Measures eklentisin de bitirmiş bulunmaktayım.
    Güzel bir eklenti, ana oyun senaryosunda yan görev olsa güzel olurmuş ama şirketler paragöz olduğundan bu işlere giriyorlar maalesef..


    Bu arada en en zorda da sadece hızlı kayıt var, öldüğünüzde oyun biter diyor haberiniz ola.. dikkat.

    Son Edit: Tüm ana ve yan görevleri yaptım (13 Yan 16 Ana görev, alternatif seçimlerle birlikte) New Game+ oyunumda ve 23 saatimi aldı (oyalanmama rağmen)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ustanak -- 28 Ağustos 2016; 19:03:25 >




  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Helal olsun hocam bir gün de bitirmişsiniz peki hikaye nasıl memnun kaldınız mı nasip olursa biraz indirim olunca bende almayı planlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinsityotrofoblast kullanıcısına yanıt
    Hikaye normal oyunlara göre güzel,
    Deus Ex evrenine oranla yetersiz..

    Buna güzel indirim gelir yılbaşında ya da daha erken bir vakitte. Şimdi bi DLC'si var onu oynamaya başladım bakalım o nasıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ustanak

    Hikaye normal oyunlara göre güzel,
    Deus Ex evrenine oranla yetersiz..

    Buna güzel indirim gelir yılbaşında ya da daha erken bir vakitte. Şimdi bi DLC'si var onu oynamaya başladım bakalım o nasıl

    Teşekkürler hocam size iyi eğlenceler o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Biraz kısa gibi geldi sanki bana? Witcher 3'de yan görevlere bile zaman zaman saatler harcadığım olmuştu. Siz birde yan görevleri de yapıp stealth gitmişsiniz. 17 saat çok az gibi.
  • RPG yapımlarının kısa ve uzun olması oynayan kişiye göre değişkenlik gösteren bir durum. Arkadaş 18 saatte bitirmiş mesela ama benim oyun sürem en son bıraktığımda 19 saatti ve bu süre içerisinde sadece 1 ana görev, 2 tane de yan görev yaptım. Şahsen RPG'leri köşe bucak araştırmadan oynamam kesinlikle ama kimisi de bir, iki yan görev yapar sonra bodoslama ana hikayeye dalar, o yüzden kısa ya da uzun olarak net bir ifade kullanılması doğru değil.
  • Yine optimize özürlü bir oyun. HR'da böyleydi.

    Bide genel olarak bu seri biraz abartılıyor herhalde. Gizlilik, hack falan iyi güzelde oyun çok çabuk sıkıp tekrar ediyordu önceki oyunlarda. İlk oyun ve Hr'yi sıkılıp bırakmıştım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustanak U kullanıcısına yanıt
    Ortada bir Witcher 3 örneği olduğu için insanların kafası ister istemez ona gidiyor ama Withcer 1-2'de ana ve yan görevlerle 30 saatte biten oyunlardı. Diğer bir yandan Deus Ex hiçbir zaman 100 saatlik bir deneyim de sunmadı. Oyunların dolu dolu geldiği geçmiş dönemlerde bile ilk oyun 25-30 saatte bitiyordu, IW'in çok daha azdı. Keza HR'de ana ve yan görevlerle 20-25 saat aralığında biten bir oyundu. Söylediğim gibi RPG'leri uzatmak oynayan kişiye bağlı, senin oyunu bitirdiğin sürede ben 3 görev yaptıysam bence bu oyun kısa değil.

    Beklentimi karşıladı, daha doğrusu ne bekliyorsam o geldi. Şahsen RPG'lere kolay kolay burun kıvırmam, Deus Ex çıkmadan önce The Technomancer'ı bitirmiştim mesela.
  • Deus Ex:HR de Witcher gibi bir oyun değildi ve öyle bir amacı da yoktu o yüzden MD'den ben bambaşka bir şey beklemiyordum. Bende oyunu bitirmedim ama bana hiç kısa gelmedi şu an 12 saat kadar oynadım ve spoiler değil merak etmeyin ilk bölümden sonra HUB'da başlıyorsunuz ve git rapor ver diyorlar daha rapor bile vermedim. Yani daha oyun senaryo olarak başlamadı bile. Yan görevleri geçtim, gezilecek, keşfedilecek bir sürü yer var. Yok yukarıdan giderken bir apartmana giriyorsunuz orada ilginç bir e-mail buluyorsunuz, HUB'daki farklı iş yerleri birbirini bağlıyor gizli yollar ile gibi keşfetmeyi bekleyen bir sürü yer var. Bankaya gideyim dedim gizli ilerleyerek tüm bankanın kasalarına, her yerine ulaştım, gezdim ve bunun gibi sürü şey. Bu arada oyunu tebrik etmem gereken bir yanda HUB'u 2'ye bölmüşler ve geçişte yükleme oluyor ama onun dışına hangi binaya, yere girerseniz yükleme yok ve girdiğiniz yerlerde de bir sürü NPC, detay mevcut ve büyük de yerler. Herkes performans sorunları ile ilgili konuşuyor ama gerçekten bunu mümkün kılan oyun motoru ve yapan ekibe bravo.




  • Benim en çok hoşuma giden detaylar ve harita/bölüm tasarımları oldu. Birbine benzeyen 2 tane apartman dairesi veya oda bile bulmak imkansız, hepsiyle tek tek uğraşmışlar. Her girdiğimiz yerde iyi kötü ufak hikayeler var. Bunları keşfederek ilerlemek gibisi yok.
    Ama bu işin kötü tarafının da ortaya çıkarıyor, her yeri gezip tozarak oynadıktan sonra açıkçası 2. defa oynamanın pek olayı kalmıyor. Anca ele silah alıp ruh hastası bir Adam olarak herkesi tarayarak oynanabilr ikinci bir defa.
    Grafikler ve detaylar muazzam ama gene de bir Witcher 3 değil buna rağmen daha güçlü bir makina istemesi beni şaşırttı açıkçası. Hep kart sattırmak için yapıyorlar bu numaraları (al sana komplo teorisi )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 27 Ağustos 2016; 13:13:36 >
  • HR ilk çıktığında halini gördükten sonra DC versiyonu çıkana kadar oynamayı bırakmıştım gene mi aynı şey .
  • Oyunun uzunluğu kişiden kişiye göre değişir. Benim 30 küsür saat oldu, telefon uygulamasından baktığımda ilerlemem %50'ye ulaşmamış daha
  • Araştırmayı, gezmeyi seviyorsanız oyun asla kısa değil zaten bunları sevmiyorsanız da RPG pek sizin favori oyun türünüz değil. Oyunu satın almayı düşünenler acaba kısa mı diye çekinmesin bence o yüzden. Fakat kısa diyenleri de anlayabiliyorum bazı görevleri eğer başından nasıl yapılacağını çözer veya bulursanız pat pat bitirebiliyorsunuz ama güzelliği de burada zaten bu tarz oyunların. Oyunda beni tek sinir eden şey o kadar dikkat ediyorum, kimse beni görmüyor, şüphelenen bile olmuyor ama görev bitince Ghost yerine Smooth veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.