Şimdi Ara

Deu ceng

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burada okuyorum, yazmak isteyen arkadaslar varsa yardim edebilirim.

• Ege mi daha iyi DEU mu
    Arada fark var mı çok
    Ege'nin ismi sanki dha iyi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C77B8F2E6 -- 23 Haziran 2023; 13:39:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorluk ve egitim acisindan deu daha onde. Bir kac arkadasim egenin odevlerini yapiyordu para karsiligi aradaki farki gorunce cok sasirmistim. Zorluk ve egitim icin deu ceng one gecse bile lokasyon farki da cok onemli bu konuda da ege fazlasiyla onde. Kisacasi, daha zor ve iyi egitim istiyorsan Dokuz eylulu daha rahat ve iyi bir sosyal hayat istiyorsan egeyi oneririm. Is biraz da bireyde bitiyor bu konu icin.

Ogrenciler arasinda ege daha iyi bilinse bile piyasada Deu daha iyi bilinir. Bu arada ben ikisi arasindan Dokuz eylulu tercih etmistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 23 Haziran 2023; 13:45:42 >
  • up

• muhendis2019girisli kullanıcısına yanıt

21 girisliyim. 3.sinif misin

• muhendis2019girisli kullanıcısına yanıt

Az kalmis senin bizim daha bitmesine baya var :D

• Uyazaaa arkadasım seninle daha önce de deunun ege bölgesini kalkındırmak amaçlı olarak ege üniversitesi içinden ayrıldığını ve ceng bölümünü de egecengdeki birkaç profun deuya geçmesiyle kurulduğu konusunda konuşmuştuk hatırlarsın belki tartışmayı kaybedince dmden özür dilemiştin. Sana eski tartışmada da yazmıştım bu okulların eğitim seviyelerini nasıl kıyaslayabiliyorsun? Bu kıyaslamayı yapabilmek için iki okulun da ceng bölümünden eğitim alıyor olmak lazım. Piyasada deu nasıl daha iyi biliniyor acaba? İzmir piyasasının çoğu ege mezunu zaten. Egeyle deunun puanının bu kadar yakın olmasının tek sebebi egenin ingilizce olmamasaydı millet sırf izmirde ing eğitim alabilmek için deu yazıyordu ama geçen sene bölüm ingilizceye döndü zaten artık öğrenciler egeyi daha çok tercih edecekler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ CENG VS IYTE CENG
    5 yıl önce açıldı
    Odtü >iyte>itü>ytü>gtü>ktü
    5 yıl önce açıldı
    CENG SIRALAMALARI
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bohboh B kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/savunma-sanayii-ve-buyuk-firma-calisanlari-hangi-okullardan-mezunlar--156155993

Buradan bakabilirsin. Dmden ozur dilemedim ama haksizsam ozur dilerim. Prof.Dr. Ahmet Esen ÖZKARAHAN(Amerikadan bolumu kurmak icin getirildi) tarafindan kuruldu. Bizim bolum aslinda Computer science engineering adi altinda kuruldu. Sonradan isim degisikligine gitmek zorunda kaldi bolum. Ege bolgesinde olmayan belli ihtiyaclari karsilamak icin kuruldu bolum. Zaten o donemlerde kurulan bolumler belli eksiklikleri gidermek icin kuruluyordu. Bize anlatilan sebebler de anlattigim gibidir bu arada. Hocalara da sorabilirsin bunlari. Ege cengin domine ettigi taraf daha cok bankalardir. Bankalarda calisan dev ve engler hakkinda konusuyorsak ege daha ondedir.

• Linke bakarsan egenin en onemli iki firmasi olan bmc ve vestelde daha cok deulu oldugunu gorebilirsin. Sevgiler. Savunma sanayii ve asml gibi yerleri soylemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 1 Temmuz 2023; 15:31:39 >
  • asmlnin net worthu $285.98 milyar, aselsaninki $4.77 milyar aradaki fark ucurum. On numara bir holding Hollandaya calismak istiyor insan sadece bu firma oldugu icin.

• ceng eğitiminde üniversitede öğreneceklerinin pek etkisi olmayacağı için ege daha iyi, en azından metroyla okula kolayca gidersin.

tabii üniversite eğitimiin dışında kendim öğrenmem tembelim, pek bir şey yapmam diyorsan deü daha iyi olur.

• Ahmet esen hocayı tanıyorum bizim şu an bölüm başkanı olarak görev yapan murat osman hoca kendisinden bahsetmişti. Sanıyorum ahmet hoca da ege mezunuydu abdye gitmişti ve egeye prof olarak çalışmak için dönünce devletten teklif yapmışlar deu ceng bölümünü kurması için ve o da kabul etmiş. Murat hoca sürekli ahmet hocanın çok iyi bir prof olduğundan ve deu olayı olmasa kendisiyle birlikte çalışacaklarından bahseder :) Aşağıya da geçenki tartışmamızda yazdığım mesajı bırakıyorum.

ege üniversitesi ege bölgesinde ilk, türkiyede kurulan 4.üniversite ve şu an olduğu kadar sadece bornovaya sıkışmış bir üniversite değil o zamanlar. egenin fakulte ve yüksekokulları ilerleyen dönemlerde pamukkale, adnan menderes, celal bayar gibi üniversiteleri oluşturmuş. yani bunlar egenin bir parçası iken daha sonra yeni fakulteler ekleyip üniversiteye dönüşmüşler. egede ceng bölümü 1970 yılında Elektronik Hesap Merkezi adı altında eğitim vermeye başlamış. sonra 1982 yılında mühendislik fakültesine dönüştürülmüş ve bölgenin kalkınması adına yine aynı yıl kurulan dokuz eylul üniversitesine akademisyen transfer etmişler. yani fakültenin dokuz eylüle bağlanması gibi bir durum yok zaten oyle olsa egede şu an muhendislik fakultesi olmazdı. bunun dışında o zamanlar dokuz eylulde kurulan mühendislik fakultesinde ceng bölümü yok imiş, 1994te kurulmuş ceng bölümü. ayrıca dokuz eylül sadece teknik bir üniversite olarak oluşturulmamış egeden tıp, iktisat, hukuk, güzel sanatlar, turizm gibi bölümlerden de akademisyen almış.
    uzun lafın kısası bu muhabbet uzayıp gider çok tartışmamıza gerek yok dokuz eylül türkiyede kaliteli eğitim veren birkaç üniversiteden biridir tıpkı ege gibi. sektör için egenin çok avantajlı olduğunu biliyorum ama deuda eğitim almadığım için bir şey diyemeyeceğim senin de egeyi çok iyi bilemeyeceğin gibi. akademik ilerleme hedefi olanlar kesinlikle iyteye gitmeli. belki de türkiyedeki en iyi akademik eğitimi veren 3 üniversiteden biridir. ama duyduğuma göre çok çok zorluyorlarmış zaten her sene egeye geçiş yapanlar oluyo dayanamayıp :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.