Şimdi Ara

Detaylı Ranked AD Nidalee Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
6
Favori
5.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şöyle bir baktım da foruma hiç yararı olmayan biriyim. Ben de yeni Nidalee için bir build hazırlayıp arkadaşlara yardım edeyim dedim. Season 4'ün başından beri AD Nidalee solotop oynuyorum herhangi bir şekilde Season 4 Dereceli oyunlarında AP Nidalee oynamadığımı belirtmek isterim

Belki güven sağlar diye statlarımı koymak istedim

İçindekiler

1. Masteries ve Runes (Kabiliyet ve Rünler)
    2. Nidalee'nin Temel Yetenekleri ve Speller
    3. Build (Türkçesi hakkında pek bir fikrim olmasa da Nidalee'yi kasmak diyebiliriz buna.)

1. Masteries and Runes (Kabiliyet ve Rünler)

Klasik AD Nidalee Kabiliyetleri 21-9-0 olarak ayarlamanız hem laning hem tf kısmında size büyük avantaj verecektir

Kabiliyeti Kaplan Q'nun %50 canın altındaki hedeflere kritik hasar sayması ve kasacağımız itemler sebebiyle bize çoğu zaman faydalı olacağını düşündüğüm için aldım. Diğer kabiliyetlerse açık bir şekilde ihtiyacımız olan kabiliyetler

AD Nidalee için şu an en faydalı olduğunu düşündüğüm rünler

9x Hybrid Penetration Kırmızılar
    9x Armor Sarılar
    9x Magic Resist Per Level Maviler
    3x Attack Damage Büyükler

Hybrid Penetration Kırmızılar bütün rünler için de olabilecek en iyi rünler olduğuna inanıyorum kırmızılar içinde AD Nidalee'ye bu kadar yarayacak başka bir rün olmadığı düşüncesindeyim.

Magic resist'i per level almamın sebebi günümüz metasında topa genelde ad karakterler alınması ve late game'de bizi per level'ların daha kolay tutacağına inanmam.

Büyükleri de Hybrid Penetration alabilsek de last hit ve laning kısmını zora sokup early gamede ezilmemize sebep olabiliyordu AD'ler early game'imizi dolaylı olarak da mid ve late game'imizi daha etkili kılıyor.

2. Nidalee'nin Temel Yetenekleri ve Speller

Pasifimiz olan Kolaçan (Prowl):

Nidalee'nin Çalılara girdiğinde 2 saniye için Movement speed'i %10 oranında yükselir. 5500 Range içindeki (Twisted Fate ultisi range kadar.) görülebilir hedeflere doğru ilerlemesi bu yükselmeyi %30 değerine çıkarır. Vahşi Pusu ve Mızrak atışı rakipleri ''Av'' olarak işaretler. Bu hedefler 5500 range içindeyse Nidalee bu hedefleri görünür kılar ve Çalılarda bulunmasa bile bu hedeflere doğru ilerlerken Movement Speed'i %30 artıp sıradaki Yere Ser, Atıl veya Pençele yeteneği ekstra kazanır.

Yorumum: Kaç veya Kovala ikisi için de müthiş etkili bana kalırsa oyundaki en iyi pasif yetenektir.

Q Yeteneğimiz olan Mızrak Atışı/Yere Ser (Javelin Toss/Takedown) Bekleme Süreleri: 6 ve 5 saniye

Nidalee, insan formundayken kat ettiği mesafe ile doğru orantılı olarak hasarı artan 50/75/100/125/150(+ Yetenek gücünün %40'ı) kadar büyü hasarı veren bir mızrak atar. Mızrağın hasarı hedefin uzaklığına göre %300'e kadar çıkabilir. Bu yetenek isabet ettiği hedefi 4 saniye boyunca ''Av'' olarak işaretler.

Nidalee, kaplan formundayken sıradaki düz vuruşu 4/20/50/90(+ Yetenek gücünün %24'ü)+ (+ Saldırı hasarının tamamı) kadar büyü hasarı verir. Bu vuruşu +75 range kazanırken rakibin canının düşüklüğüne doğru orantılı olarak bu hasar %250'ye kadar çıkabilir( Maksimum canının %20 veya daha azına sahip rakipler maksimum hasarı alır.). Avlanmış hedefler Yere Ser'den %33 daha fazla hasar alırlar.

Yorumum: Müthiş bir sinerji biri mesafe kat ettikçe hasarı artan bir harass skili biri rakibin canı düştükçe daha fazla vuran bir finisher yeteneği AD Nidalee'yi AD yapan yeteneği de budur. Oyundaki en yüksek Attack damage scaling potansiyeli olan yetenek olmasına rağmen bu hasarı büyü hasarı olarak vermesi bence bulunmaz bir nimettir.

W Yeteneğimiz olan Vahşi Pusu/Atıl (Bushwack/Pounce) Bekleme Süreleri: 17/15/13/11/9 ve 5 Saniye

Nidalee, insan formundayken yere bir tuzak yerleştirir basan hedefe 20/40/60/80/100 büyü hasarı + %12/%14/%16/%18/%20(+50 Ap başına %1) güncel canlarını büyü hasarı olarak verir. Hedef 4 saniye boyunca ''Av'' olarak işaretler. Tuzaklar yerde 2 dakika durur.

Nidalee, kaplan formundayken ileri atılarak oradaki hedeflere 50/100/150/200(+ Yetenek gücünün %30'u) kadar büyü hasarı verir. Avlanmış hedeflere karşı ''Atıl''ın range'i 700'e yükselir. Kaplan formundayken rakip öldürmek ''Atıl''ın bekleme süresini 1 saniyeye düşürür.

E Yeteneğimiz olan İlkel Güdü/Pençele (Primal Surge/Swipe) Bekleme Süreleri: 12 ve 5 Saniye

Nidalee, insan formundayken hedef dost şampiyonu 45/85/125/165/205(+ Yetenek gücünün %50'si) iyileştirir ve ona 6 Saniyeliğine %20/30/40/50/60 Saldırı hızı verir.

Nidalee, kaplan formundayken imlecin olduğu yeri pençeler ve rakiplere 70/130/190/250(+ Yetenek gücünün %45'i) büyü hasarı verir. Eğer rakiplerden biri bile ''Av'' ile işaretlenmişse ATIL'ın bekleme süresi 1 saniyeye düşer.

Yorumum: Saldırı hızı ve can vermesi işimize yarayan bir yetenek ile minyon süpürmemize yardım eden bir yetenek. ''Av'' işaretini tetiklemek daha mobil olmamızı sağlayabilir. Doğru kullanıldıktan sonra hem hasarı ile hem Atıl'ın bekleme süresini düşürmesi ile işimize yarayabilecek bir yetenek

R Yeteneğimiz olan Puma Sureti (Aspect of the Cougar) Bekleme Süresi: 3 Saniye

Her seviyesi Nidalee'nin kaplan formundaki yeteneklerinin hasarını arttırır. Nidalee bir kaplana dönüşür ve yeni yetenekler kazanır. Tekrar kullanılırsa İnsan suretine geri döner. Bu yetenek 1. seviyede de açıktır.

Yorumum: Nidalee'yi Nidalee yapan yetenek Yeri gelince bir amazon yeri gelince de ortalığı birbirine katan bir pisicik yapıyor bu yetenek bizi

Speller:

Bunlarla oynayın zaten mobil karaktersiniz başka ihtiyacınız olan spell yok.

3. Build
    1
    Build her zaman rakibe ve takımınıza göre yapılması gereken değişebilen bir şeydir. Size öncelikle 3 AD 1 AP 1 SUPPORT takıma karşı yapılması gereken buildi yazacağım ve sonra da alternatifleri not olarak ekleyeceğim.

+
    Trinket olarak da
    alıp lane'e gidiyoruz. Karşı solotopta early burst varsa
    alınabilir.
    İlk dönüşte 1 tane daha veya İlk
    ,
    ve de mümkünse
    alın. Ondan sonra build şöyle gidecek
    Oyunlarımın %90'ında bunu çıkarım çok daha rahat laning veriyor
    Bu item olmadan olmaz ya candır bu can.
    Oldukça işe yarar bir item verdiği defans olsun attack speed düşürmesi olsun
    Bize mana konusunda yardım ederek''Av'' işaretini vermemiz ve takımımıza destek olacak canı vermemiz için mutlaka alıyorum müthiş bir teamfight yöneticisi yapıyor bu item bizi
    Karşı magical hasarları azaltmak için bunu alırım
    Yediği nerfler yüzünden pek almak istemesem de alternatifi olmayan harika statlar veriyor
    genelde bunu alırım fakat rakip apc aşırı kasmışsa

rakip Magic resist stacklemişse
    Rakip çok magic resist kasmamışsa
    Rakipte fazla hasar var ve dayanıklılık lazımsa
    Seçeneklerini kasmanızı tavsiye ederim. Duruma göre alacağınız itemler değişecek onları da ekleyeceğim

SONSÖZ: Şu anlık bu kadar yazabildim kusuruma bakmayın zaman buldukça ekleyeceğim Laning, Teamfight belki de Split push gibi yerleri umarım beğenirsiniz ve işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nick Valensi -- 4 Temmuz 2014; 2:52:30 >

• Niye canbiçen aldık ona anlam veremedim. Onun yerine başka bisey kasabilirmiyiz BOTRK mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline saglik. Yanliz son item olarak kesinlikle Void Staff ve IE icin katilmiyorum. Botrk Nidaleyi super bir bruiser yapiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Niye canbiçen aldık ona anlam veremedim. Onun yerine başka bisey kasabilirmiyiz BOTRK mesela?

insan kaplan dengesini kurmak için mana gerekti
  • Deniycem yazarim buraya

• Void staff + ie tek atiyo beyler facebook onayli

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapid Step

Void staff + ie tek atiyo beyler facebook onayli

senin oyununda mı denemiştim? :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takip

• ooo gelmiş rehber

res okuyacağım kanka

güzel olmuş da taktik ver bize. senişn buildi zaten biliyorum ben :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelthalyste -- 25 Haziran 2014; 18:03:58 >
  • HotshotGG bu aralar epey oynuyor. Karşıda doran blade ile başlayan biri varsa deliyor da build biraz mantiksiz geldi, 1-2 maçını izle replayden bence daha mantıklı build oluşturabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oe6

HotshotGG bu aralar epey oynuyor. Karşıda doran blade ile başlayan biri varsa deliyor da build biraz mantiksiz geldi, 1-2 maçını izle replayden bence daha mantıklı build oluşturabilirsin.

hocam tüm itemleri ve çoğu kombinasyonu gözden geçirdim bazılarını da uyguladım denedim fakat şu an bu kombinasyondan daha iyi bir kombinasyon bulamadım teamfightlar için hotshottgg'yi biliyorum season 2'den beri ve o abimiz split push nidalee oynuyor daha çok ama doğrusu şu nidalee değişikliğinden beri hiç izlemedim bro
  • eline sağlık
  • Beyler ben de iyi bir ad nidalee oyuncusuyumdur Khione'yi de gerçek hayatta tanırım ama runeleri illa o şekilde yapmak zorunda değilsiniz biraz daha defansif bir rune de dizebilirsiniz can falan içeren :D. Ama iyi bir nidalee oyuncusudur her ne kadar benim daha yüksek win rate'ım falan olsa da .Güvenebilirsiniz arkadaşa :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarlaxFabby

Beyler ben de iyi bir ad nidalee oyuncusuyumdur Khione'yi de gerçek hayatta tanırım ama runeleri illa o şekilde yapmak zorunda değilsiniz biraz daha defansif bir rune de dizebilirsiniz can falan içeren :D. Ama iyi bir nidalee oyuncusudur her ne kadar benim daha yüksek win rate'ım falan olsa da .Güvenebilirsiniz arkadaşa :D

eyvallah imran ^^
  • Essence Reaver açıklamasının doğru olduğundan emin misin?
  • Başarılı takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jax dan sonra oyunun en op karakteri 1-2 patch içinde nerf yemesi temennisiyle

• Selam dostum öncelikle sağol güzel bir rehber olmuş. Peki mesela demişsin ya mr çıkmış rakibe void staff anladım mryi penetrate ediyorsun ama adam mr köklemişse ad olarak lw çıksak? Zaten armoru az olacak daha da fazla vuramaz mıyız?

• quote:

Orijinalden alıntı: shortcut

Selam dostum öncelikle sağol güzel bir rehber olmuş. Peki mesela demişsin ya mr çıkmış rakibe void staff anladım mryi penetrate ediyorsun ama adam mr köklemişse ad olarak lw çıksak? Zaten armoru az olacak daha da fazla vuramaz mıyız?

nidalee'nin ana hasar kaynağı kaplan formundaki q'sundan geliyor bu yetenek çoğu zaman kritik olduğu ve ad'den aldığın için infinity lw'den daha etkili oluyor düşüncesindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burning Desire

Essence Reaver açıklamasının doğru olduğundan emin misin?

evet doğru yazdım mana ihtiyacımızı karşılamasıyla çok işimize yarıyor bu item
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.