Şimdi Ara

Dershaneyi Bırakmayı Düşünüyorum Çok Kararsızım Yardım Lütfen :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, çok kararsızım :( şimdiden teşekkür ederim

Anadolu lisesinde 12. sınıf sayısal öğrencisiyim. Dershaneye gidiyorum ancak pek faydalı olduğunu düşünmüyorum. Sözel derslerde zaten hocanın anlatması ile kitaptan okumak arasında fark yok. Sayısal derslere gelince, sınıfta sonlardayım bu yüzden hızlı geçilen şeyleri anlamıyorum. Aslında zeki biriyim, sadece önceki 3 sene yattığım için diğerlerine göre geride kalıyorum. Matematiği konu anlatımlı kitaplardan kolaydan zora doğru çözdükçe oturuyor, geometri aynı şekilde zaten dershanenin kattığı bişey yok. Kimya ile gerçekten problemliyim anlamıyorum bunu kendi başıma ne kadar yapabilirim bilmiyorum (ancak güzel bir konu anlatımlı kitap olursa anlayabilirim diye düşünüyorum). Fizikte ise kötü değilim, dershanenin bana kattığı tek şey fizik olduğundan belkide (öğretmeni çok iyi) :D kalırsam yapacağım tek şey birebirlere ağırlık vermek olucak dersler benim için zaman kaybı olucak :( ve son olarak maddi durumum pek iyi değil. yani eğer çıkarsam dershaneye vereceğim para yanıma kalacak ve kitap alabilecem. şuan ise istediğim tüm kitapları almam imkansız, sadece mecbur olduklarımı alıyorum.
    anneme konuyu açtığımda şimdi böyle diyorsunda birkaç hafta sonra sıkılıp pişman olabilirisin diyor.
    hedefim ilk 20.000, dershanesiz ne derece mümkün bilmiyorum.

yardımcı olacak herkese tekrar teşekkür ederim

• Ben bu sene mezun olup sınava girdim dersanenin yarısına gittim sonra sıkılıp bıraktım, tabi yarısında bırakınca kalan parayı çatır çatır ödedik.
    Zaten sene boyunca hiç çalışmadım 5 gün okul 2 gün dersane hafta içi ek dersler derken dedim bu iş böyle olmaz tamamen bıraktım çalışmayı Ocak gibi. Gerçi ondan öncede çalışmıyordum sadece dersaneye gidiyordum.

Ama şöyle bir ayrıntı var ki ben ea yım. Sen sayısalmışsın ea olsan bırak dersaneyi türkçe ve diğer sözel derslere evde inekle matematiktende belli başlı konularda özel ders alsan her türlü dersaneden daha yararlı olur çünkü dersanede çok boş vakit geçiyor. Ama fen olduğun için fizik kimya biyoloji gibi dersler var tabi bu dersler hakkında bilgim yok ama fizik sayısalların anasını ağlatıyor bildiğim kadarıyla.

Kişisel kanaatim 3 sene bir sayısal öğrencisi olarak yattıysan(ben tm öğrencisi olarak 4 sene boyunca yattım) ve hedefin ilk 20binse sadece kitaplardan çalışarak hedefine ulaşman kolay değil.

• Ciddiye aldığın için teşekkür ederim :) Korkulu rüyası dediğin fizik şuan rahat yaptığım tek ders :D biyolojininde sözel derslerden farkı yok bence ve MF4e etkisi az. Ama Kimyadan korkuyorum :(
  • Dershanenin rekabet ortamını çok seviyorum. Ayrıca iyi bir disiplin oluyor. Bide ders aralarında istediğin hocaya soru gösterebiliyorsun. Bide eksik olduğun ders veya soracağın sorular birikirse etüt alabiliyorsun. Ama dezavantajlarına gelirsek gerçekten çok zaman kaybediyorsun şu şekilde; Gidiş geliş, bildiğin konulardan konu anlatması hocanın. Aslında tekrar oluyor ama tekrarı kendinde yapabiliyosun. bide arkadaşın dikkatini dağıtabiliyor dershanede çalışırsan.

Dershaneye gitmek ile gitmemek arasında bende tercih yapamıyorum ama şu an yazıldım. İlk ay gideceğim yeteri kadar verim alamazsam ayrılacağım. Sende öyle yapabilrisin.
  • Bide diyorlar ya bazı konular vardır hoca anlatmadan anlaşılmaz ben bu cümleye inanmıyorum sadece burda süre farkedebilir. Ama sonuçta atıyorum 1 saat hoca anlatır kavrarsın sen 3 saat kendin çalışırsın yine anlarsın.

Dershaneye gitmezsen yapamadığın sorularını nasıl göstereceksin? Ben işte bu yüzden kararsız kaldım yapamadığım sorular....
  • Sana da çok teşekkür ederim hocam :)
    Dershanede bir rekabet ortamı bulunmuyor çünkü 1 anadolu sınıfı var ve sınıf atlama olayı yok. Ve disiplininde pek olduğunu söyleyemem. Ödevleri falan bazen kontrol ediyor bazen etmiyorlar 1 öğretmen (fizikçi) dışında ilgili değiller. Yapamadığım soruları okul öğretmenlerime sorabilirim. tek avantajı etütler kalıyor. ama o da buna değer mi bilemiyorum.
  • Yukarı Yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok kararsız kaldım yardım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer kendine gem vurabilen bir insansan, konuları da kendin öğrenebiliyorsan dershane sana hiçbir katkı sağlamayacaktır. Dershane öğrenciye belirli bir düzen sağlar, rekabet ortamıyla öğrencilerin çalışmasını ateşler, hocalar da kaliteliyse sana çok şey katarlar. Eğer kendine inanıyorsan hem düzenini hem rekabetini kendin sağlarsın. Ve gerçekten ama gerçekten uğraşacaksan hocalardan da feragat edip dershaneyi bırakacaksın. Anlamadığın vakitler sana dezavantaj olarak dönecektir yoksa.
    Derslere hazırlıklı gitmeyi dene. Vazgeçmek kolay, kazanmak olay. O gün göreceğiniz konuları önceden çalışıp da gitmeyi bir dene. Eğer halen verim alamıyorsan atalarımızın iki sözü var. Battı balık yan gider ya da zararın neresinden dönülse kârdır. Bunun seçimini sen yapacaksın. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCnar

Yukarı Yukarı

UP
  • Bende mezunum ve dershaneye gitmiyorum. Bence dershane gecen seneden biraz temeli olan aklı selim birine hic bir(bilgi olarak) şey katmaz(tabi derece sınıfında fan degilse)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.