Şimdi Ara

dershanelerde devamsızlık yaparsan ne oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim dershenem bu gün başladı ve bence sadece artistlik olsun diye ağustosun 10 unda başladılar.okulların açılmasına 40 günden fazla var ve ben bunların artistliği yüzünden günde 7,5 saatimi kaybediyorum.dersheneye gitmezsen ne oluyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershanede Devamsızlık Yaparsan Ne Olur?

Dershaneler, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak için ek eğitim desteği sağlayan özel eğitim kurumlarıdır. Dershanelerde devamsızlık, öğrencilerin eğitim sürecini olumsuz etkileyebilecek ciddi bir konudur.

Dershanede Yoklama Alınır Mı?

Evet, dershanelerde genellikle yoklama alınır. Yoklama alma şekli dershaneden dershaneye değişebilir, ancak çoğu dershanede öğrencilerin derse katılımları kayıt altına alınır.

Dershane Devamsızlık Var Mı?

Dershanelerde genellikle belirli bir devamsızlık sınırı bulunur. Bu sınır, dershanenin kendi kurallarına göre belirlenir. Devamsızlık sınırı aşılırsa öğrenciler çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilirler.

Dershanede Devamsızlık Yaparsan Ne Olur?

Dershanede devamsızlık yaparsan karşılaşabileceğin yaptırımlar şunlardır:

• Uyarı alma
    • Ödev cezası
    • Ek ders alma zorunluluğu
    • Sınıf tekrarı
    • Dershaneden uzaklaştırma

Devamsızlık cezasının türü ve şiddeti, devamsızlık sayısına, dershanenin kurallarına ve öğrencinin genel performansına göre değişebilir.

Sonuç

Dershanede devamsızlık, öğrencilerin eğitim başarılarını olumsuz etkileyebilir ve çeşitli yaptırımlara yol açabilir. Bu nedenle, dershane öğrencilerinin derslere düzenli olarak katılmaları ve devamsızlık yapmaktan kaçınmaları önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizde şöyleydi: İlk derse gitmediğinde hemen ailene mesaj atıyorlardı. Sonra da ebeveynler sizi arayıp bir ton laf sayıyordu.
  • Velini arıyolar.. Eğer veline bildirilmiş ve sen hala gitmiyorsan dershaneye seni şutluyolar

(Kardeşimden tanırım. Onu dershaneye kayıt edince söylemişlerdi)
  • zaman kaybediyorum derken... ders yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

Bizde şöyleydi: İlk derse gitmediğinde hemen ailene mesaj atıyorlardı. Sonra da ebeveynler sizi arayıp bir ton laf sayıyordu.

ben annemlerin umrunda değilim,karakoldan arasalar takmazlar.onun dışında dershaneden atma gibi bir durum oluyor mu?

neden şutluyorlar Allah Allah para veriyoruz...

ders var da -3+2 şeklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 11 Ağustos 2009; 23:37:08 >
  • Devamsızlık olayı yok sadece gitmediğin için aileni ararlar bilgilendirmek için.
    Ama orada kavgaya karışırsan yada hocalara,öğrencilere hakaret edersen olay milli eğitime ulaşır ve disiplin cezasına çarptırılabilirsin.
    O sistem okul ile aynı.Dershaneden atılmaya kadar gider.
    Ne olur paran yanmış olur.
  • Üniversiteyi kazanamıyosun onun harıcınde yok aileye haber vermişler yok bilmem ne hepsi boş :
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boidae

Devamsızlık olayı yok sadece gitmediğin için aileni ararlar bilgilendirmek için.
    Ama orada kavgaya karışırsan yada hocalara,öğrencilere hakaret edersen olay milli eğitime ulaşır ve disiplin cezasına çarptırılabilirsin.

peki okuldaki gibi devamsızlık sistemi var mı?müdüre sordum gelmezsem ne olur diye o da senin kafanı kırarım dedi.
  • Ailen para veriyor sonra boşuna zamanımı çalıyorlar diyorsun ayrıca gitmezsene hiç bir şey olmuyor.Kısa mesaj çekiyorlar veya arayıp canlı bağlantıya alıyorlar
  • Hiçbir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Devamsızlık olayı yok sadece gitmediğin için aileni ararlar bilgilendirmek için.

peki okuldaki gibi devamsızlık sistemi var mı?müdüre sordum gelmezsem ne olur diye o da senin kafanı kırarım dedi.

Yok hayır öyle bir sistem yok.Hiçbirşey olmaz.
    Ama dediğim gibi zarar edersin sadece.
    Gidersin müdüre dersin birebir ders almak istiyorum hocalardan tersler engel koyar falan.
    Yoksa devamsızlıkla kimse atamaz seni dershaneden.

• bizim de 17sinde başlayacak eğer son sınıfsan hızlandırmayı sakın kaçırma derim
  • quote:

quote:

quote:

Yok hayır öyle bir sistem yok.Hiçbirşey olmaz.
    Ama dediğim gibi zarar edersin sadece.
    Gidersin müdüre dersin birebir ders almak istiyorum hocalardan tersler engel koyar falan.
    Yoksa devamsızlıkla kimse atamaz seni dershaneden.

yarın dershane müdürü ile açık açık konuşacağım,öss den önce son tatilim ve ben bu 40 gün boyunca - li toplama çıkartma yapacaksam yada zamanla ağırlaşacaksa konular ben 1-2 hafta sonra geleyim.bir de sınıf mal dolu,inanmıyorum ya.basit toplama işlemini yapamayanlar var.hocalar gerçekten iyi keşke okul da böyle olsun dedim içimden kaç kere ancak günde 7,5 saatimi buna harcamk istemiyorum.

• Bizim dersanede var 50 ders saati geçince kayıt siliniyor ama benim bir kaç senedir 125 civarı oluyor ama atmıyorlar
  • İlk başlarda ailelere disiplinli gözükmek için kaçtığın zaman ararlar.Aradan bir süre geçtikten sonra ise neredeyse hiç aramazlar.Kalabalık bir dersaneyse hangi biriyle uğraşcaklar her gün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qraff

İlk başlarda ailelere disiplinli gözükmek için kaçtığın zaman ararlar.Aradan bir süre geçtikten sonra ise neredeyse hiç aramazlar.Kalabalık bir dersaneyse hangi biriyle uğraşcaklar her gün.

peki ama hazır ben gelmiorum bahanesi ile kaydımı silip yeni öğrenci almayı denerlerse?
    ben çünkü sadece yazın gelmek istemiyorum.ama okul zamanı düzenli bir şekilde gideceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArFa_

bizim de 17sinde başlayacak eğer son sınıfsan hızlandırmayı sakın kaçırma derim

hiç sorma ya.bizimde 17sinde başlıyo.işim gücüm yok yazlıktan kalkıp istanbula gidicem

bide bilgisayarı götürmiycem.çalışmaya alışmam lazım.daha önce hiç oturup saatlerce çalışmadım.bunun için tavsiyesi olan var mı?lise4 üm
  • quote:

quote:

İlk başlarda ailelere disiplinli gözükmek için kaçtığın zaman ararlar.Aradan bir süre geçtikten sonra ise neredeyse hiç aramazlar.Kalabalık bir dersaneyse hangi biriyle uğraşcaklar her gün.

peki ama hazır ben gelmiorum bahanesi ile kaydımı silip yeni öğrenci almayı denerlerse?
    ben çünkü sadece yazın gelmek istemiyorum.ama okul zamanı düzenli bir şekilde gideceğim...

Silemezler.Aileni arayıp bilgilendirirler o kadar.Eğer ailenle konuşup son tatilin vs. olduğunu açıklarsan dershaneyi arayıp yazın gelemeyeceğini bildirirler ve bir sorun olmaz okul zamanı düzenli olarak gidersin.

• Yok hacım benim bildiğim atıyolar. Ben kardeşimi Uğur dershanesine kayıt edince müdür bana söyledi.

Ama kardeşim liseye gidiyor .öss de farklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiEveryThink

quote:

quote:

Silemezler.Aileni arayıp bilgilendirirler o kadar.Eğer ailenle konuşup son tatilin vs. olduğunu açıklarsan dershaneyi arayıp yazın gelemeyeceğini bildirirler ve bir sorun olmaz okul zamanı düzenli olarak gidersin.

bu hafta gideceğim,dershane müdürüne söz verdim bu haftaki duruma bakayım hiç değilse şeklinde.
    ancak ondan sonra anne babama diyeceğim,en azından bu dönemlerde tatil hakkım olduğunu.

arkadaşlar otobüs oraya 1 saatte gidiyor.15 dk de durakta bekleme de,15 dk önce de dershanede olma de günde 3 saat neredeyse bu ulaşıma gidecek.bir de sabahçı olduğum günler kahvaltı da yapmak zorundayım.öğlenci olduğum günler de 1 de otobüste olmam lazım hangi ara yemek yiyeceğim?

@CCaaNN:annenler seni bu yüzden doktora götürüp litarin gibisinden ilaçlar vermeye çalışırlarsa kesin dille red et,hayatımın 6 senesini aldı o uğursuz şey.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.