Şimdi Ara

Dershaneden Ayrılmak İstiyorum Yardım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
14.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben lise 4 teyim.bu sene tercih yapmayıp gelecek sene hazırlanmaya karar verdim.hem evime uzak olması,hem hocaların yetersizliği hem de uygun arkadaşlık ortamını bulamadığım için bir aydır gitmediğim dershanemden ayrılmak istiyorum.ayrıca babam Şırnak'ta astsubay ve 1,5 yaşında küçük bir kardeşim var.dolayısıyla onunla ilgilenmem de lazım.okul notlarımda düştü neyseki hocaların sözlüleri yüksek vermesi sebebiyle ilk dönem i kazasız atlattım ama bu dönem işi sıkı tutmam lazım.dershane nin bana verdiği kitaplar dışında hiçbir katkısı olmadı çoğu zaman evde kendim çalışıyorum zaten.evim Gölbaşı'nda ötobüs ve dolmuşlar çok dolu olduğundan 1-1'5 saat önceden evden çıkıyorum.dolayısıyla artık soğudum.2-3 saat sonra görüşmeye gidecem.Acaba sorunsuzca ayrılmama izin verirler mi?aylık 3000tl ye anlaşmıştık.her ay 250 veriyoruz ağustos a kadar.sözleşmeyi iptal ederler mi acaba?ayrıca üstte yazdığım nedenlerden iki velimde gelemez.bu yüzden işi benim halletmem lazım.babam 19 mart ta gelicek.sorunsuz bir şekilde ayrılabilirmiyim?napıcam yardım edin lütfen?

Not:Ankara-Kızılay Kampüs Dershanesi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershaneden Ayrılmak İstiyorum: Adım Adım Kılavuz

Dershaneden ayrılma kararı almak zorlu bir süreç olabilir. İşte öğrencilerin dershaneden ayrılmalarına yardımcı olacak adım adım bir kılavuz:

1. Ayrılma Nedenlerini Belirle

Dershaneden ayrılma kararı vermeden önce neden ayrılmak istediğini belirlemelisin. Nedenlerini yazılı olarak kaydetmek, süreci daha net hale getirebilir.

2. Dershane Sözleşmesini İnceleyerek Fesih Şartlarını Öğren

Dershane sözleşmeni dikkatlice incelemelisin. Fesih şartları ve cezai şartlar hakkında bilgi içerir. Sözleşmeyi anlama konusunda yardıma ihtiyacın olursa bir avukata danışmalısın.

3. Dershaneye Ayrılma Talebinde Bulun

Dershaneden ayrılma talebini yazılı olarak yapmalısın. Ayrılma nedenlerini ve fesih şartlarına uyduğunu belirtmelisin. Talebini dershanenin ilgili yetkilisine iletmelisin.

4. Ayrılma Sürecini Takip Et

Ayrılma talebinden sonra dershane yetkilileri seninle iletişime geçerek süreci takip edecektir. Gerekli belgeleri eksiksiz olarak teslim etmeli ve dershane senedinin iptali için gerekli adımları atmalısın.

5. Dershane Senet İptali

Dershane senedinin iptali için dershaneye ödemiş olduğun tutarın iadesi veya taksitlendirme seçeneği sunulabilir. Senet iptali şartlarını dikkatlice incelemelisin.

Dershaneden Ayrılmak İçin Bahaneler

Dershaneden ayrılmak için geçerli bazı bahaneler şunlardır:

• Maddi zorluklar
    • Ders programının uygun olmaması
    • Öğretim kalitesinin beklentileri karşılamaması
    • Sağlık sorunları
    • Ailevi durum değişiklikleri

Dershaneden ayrılma sürecinde haklarını ve sorumluluklarını bilmen önemlidir. Yukarıdaki adımları takip ederek ve dershane yetkilileriyle etkili bir şekilde iletişim kurarak süreci sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanmıyorum iptal ediceklerini ama sen durumu anlat
  • Ayrılamazsın. İmzaladığınız senetteki meblanın ödemesini yapmanız şart. İster git ister gitme. Zaten velin olmadığı için seni kaale almazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Ayrılamazsın. İmzaladığınız senetteki meblanın ödemesini yapmanız şart. İster git ister gitme. Zaten velin olmadığı için seni kaale almazlar.
    DERSTE KARGASA ÇIKAR ATIL PARANIDA GERİ AL ALDIĞIN PARAYLA İDDA OYNA KAZAN SENEYEDE MAYAMİDE EV AL ÇATUR ÇUTUR SABU GEL ELİNİ TİK
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanga.1988

DERSTE KARGASA ÇIKAR ATIL PARANIDA GERİ AL ALDIĞIN PARAYLA İDDA OYNA KAZAN SENEYEDE MAYAMİDE EV AL ÇATUR ÇUTUR SABU GEL ELİNİ TİK

Alıntıları Göster
    dershaneye peçete ve sabun götür, ne ima ettiğini anlayacaklar zaten o zaman ya atarlar ya da isteyince izin verirler
  • dershane muduru anlayisliysa yaparsin
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben de Lise 3'teyim İstanbuldayım bu seneki dersane ortamını ben de hiç sevmedim seneye gitmek başka bir dersaneye şimdiden yazıldım. Senet varsa imzalanan tutarı ödemeden ayrılmanıza izin vermeyeceklerdir gitmesen de. Bende çok istedim ayrılmayı ama senet menet işleri olunca idare edelim dedim. Bence sende bu sene idare et benim gibi seneye zaten kurtulursun Şubat'ı saymazsak 2-2.5 gibi bir süre kalmış zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

Ben de Lise 3'teyim İstanbuldayım bu seneki dersane ortamını ben de hiç sevmedim seneye gitmek başka bir dersaneye şimdiden yazıldım. Senet varsa imzalanan tutarı ödemeden ayrılmanıza izin vermeyeceklerdir gitmesen de. Bende çok istedim ayrılmayı ama senet menet işleri olunca idare edelim dedim. Bence sende bu sene idare et benim gibi seneye zaten kurtulursun Şubat'ı saymazsak 2-2.5 gibi bir süre kalmış zaten.

öyle yapıcam mecbur napalım artık mayısta bitiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium 

quote:

aynı kaderi paylaşıyoruz kardeşim sadece içerikler farklı
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaş ayrıldı dershaneden senin gibiydi oda. Konuştular dershanedende tamam demişler.

• quote:

MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Arkadaş ayrıldı dershaneden senin gibiydi oda. Konuştular dershanedende tamam demişler.

Alıntıları Göster
    hayatta yapma o hatayı ben yaptım hala pişmanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Alıntıları Göster
    Ben lise 2 deyim bende ayrılmaya çalıştım benim işim kolaydı çünkü parayı peşin vermiştik Yani senettteki ödememiz gereken para ödenmişti. ama yinede senedi iptal etmediler ben şimdi dersaneye hiç gitmiyorum(yaklaşık 2 aydır) hala öğrencimiz dersaneye gelmedi diye mesaj geliyo çok uğraşman lazım bu arada velinin gitmesine gerek olacağını sanmıyorum bizim dersaneye kayıtta veli telefonu istiyolar sizdede öyleyse kayıttan o numarayı arattır ve velinle konuşsunlar velin durumu anlatsın o zaman iptal edebilirler belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: mackman01

Ben lise 2 deyim bende ayrılmaya çalıştım benim işim kolaydı çünkü parayı peşin vermiştik Yani senettteki ödememiz gereken para ödenmişti. ama yinede senedi iptal etmediler ben şimdi dersaneye hiç gitmiyorum(yaklaşık 2 aydır) hala öğrencimiz dersaneye gelmedi diye mesaj geliyo çok uğraşman lazım bu arada velinin gitmesine gerek olacağını sanmıyorum bizim dersaneye kayıtta veli telefonu istiyolar sizdede öyleyse kayıttan o numarayı arattır ve velinle konuşsunlar velin durumu anlatsın o zaman iptal edebilirler belki.

Alıntıları Göster
    şu an ödemeiz gereken 1750tl var.aslında parayı ödeyip aileme ayrıldım diye yalan söylemeyi düşünüyorum.haftanın 5 günü kim evden çıkacak yoksa

• quote:

şu an ödemeiz gereken 1750tl var.aslında parayı ödeyip aileme ayrıldım diye yalan söylemeyi düşünüyorum.haftanın 5 günü kim evden çıkacak yoksa

Alıntıları Göster
    ayrıl. sanayide bir ustanın yanında çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenewcm

ayrıl. sanayide bir ustanın yanında çalış.

Alıntıları Göster
    Ayrılamassın. Zaten seninle görüşmezler, velin ile görüşürler. Velin gelse de yine de iptal etmezler.

çünkü yapılan senetler ve sözleşmen var. Ve o sözleşmede belirli şartlar haricinde sözleşme iptali gerçekleştirilmez.

Birincisi, kursa devam edemeyecek şekilde hastalığın bulunması. o da devlet hastanesi heyet raporu
    İkincisi de dershanenin şubesinin bulunmadığı bir yere taşınman halinde. Bunda da ikametgah ve nakil ilmuhaberleri istenir.

Bunların haricinde iptal olmaz. Eğer ödemezsende senetler avukata gider ve icra takibi başlar. Baban devlette çalıştığı için maaşının belli bir kısmına el konur falan filan.

Ha dershane sahibinin kendi insiyatifinde kalmıştır iptal eder orasını bilemem ama kolay kolay hiç bir dershane iptal etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

Ayrılamassın. Zaten seninle görüşmezler, velin ile görüşürler. Velin gelse de yine de iptal etmezler.

çünkü yapılan senetler ve sözleşmen var. Ve o sözleşmede belirli şartlar haricinde sözleşme iptali gerçekleştirilmez.

Birincisi, kursa devam edemeyecek şekilde hastalığın bulunması. o da devlet hastanesi heyet raporu
    İkincisi de dershanenin şubesinin bulunmadığı bir yere taşınman halinde. Bunda da ikametgah ve nakil ilmuhaberleri istenir.

Bunların haricinde iptal olmaz. Eğer ödemezsende senetler avukata gider ve icra takibi başlar. Baban devlette çalıştığı için maaşının belli bir kısmına el konur falan filan.

Ha dershane sahibinin kendi insiyatifinde kalmıştır iptal eder orasını bilemem ama kolay kolay hiç bir dershane iptal etmez.

dershaneye gittiği ay kadar parayı ödemesi yeterli

ben öyle yapıp ayrılmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR17

quote:

MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ
    MAYAMİ

imzamın altındaki liselş adayını gerçeğiyle değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Dershanenin insiyatifindedir o. Sonuçta senet var elinde ödemezsen avukata veririm der. Çatır çatır da tahsil eder.

Arkadaşın söylediği bahaneleri kabul etmez dershane. Eğitim almaya engel bir durum yok çünkü. Dershane banane baştan düşünseydin der.

Nerden biliyorsun dersen, dershanede çalışıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Dershanenin insiyatifindedir o. Sonuçta senet var elinde ödemezsen avukata veririm der. Çatır çatır da tahsil eder.

Arkadaşın söylediği bahaneleri kabul etmez dershane. Eğitim almaya engel bir durum yok çünkü. Dershane banane baştan düşünseydin der.

Nerden biliyorsun dersen, dershanede çalışıyorum

bence babasıyla gitsin sert bir konuşma yapması onlara yeter.

ayrıca avukata vermesi bu işlemlerin başlaması dersek o parayı sittin senede anca alır dershane.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.