Şimdi Ara

Dershane gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dershaneye 6k vereceğim parayı Fizikte Ertan Sinan Şahin, Matematik de eksik olduğum konuları da Mikail Hocadan alıp izleyebilirim diye düşünüyorum ki kaliteli Hocalar gerçekten.

Dershane ise disiplin ve soru Çözümü konusunda gayet iyi oluyor.

Bu sene çalışacak olan arkadaşlar dershane sizce +/- olarak nelerdir aydınlatır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılmıyorum.

Dershane tamamen şans işi, hocaları seversen yolunu buluyosun sevmezsen hayata küsüyosun.

5 yıl önce son sınıfta açık liseye geçip, merkezdeki bir dersaneye yazılmıştım benden 20km uzak. Yani yola alışıyosun bir süre sonra ancak sınıf değişimleri falan daha çok yoruyor insanı.

Sınava girmediğimden en kötü sınıfta başlatmışlardı, her konuyu incelikle anlatan hocalar; sınıf atladığımda üstün körü anlatmaya başladı. Sınıf düşürün dediğimde iplememişlerdi ve bırakmıştım dersaneyi. 3 ay civarında gittim.

Özetle değişken çok fazla. İrade buluyorsan gitmemek %100 daha mantıklı. Ama gecen gündüzüne karışacaksa git.
  • 11de dershaneye gitmiş 12de gitmeyecek biri olarak
    +ları
    Deneme(okul kursuna kaydoldum her hafta yapıcaklar,deneme için kaydolursun sıkıntı kalmaz)
    Arkadaş ortamı-dershanedeki arkadaşlarımla okuldakilere göre daha iyi anlaştığım için-(1 yıl sosyal olmasak ölmeyiz
    Rakiplerinin çalışmalarını gözlemek(onu okulda falanda görebilirsin)
    -leri
    Vakit kaybı,eve geliyom saat 8 olmuş ki daha geç bitenlerde var ,yemek ye dinlen saat çok geç oluyor
    Yorgunluk, benim okul ev dershanem aynı mahalllede olmasına rağmen bu tempo beni çok yoruyordu
    Üstte yazdığım dezavantajları yaşayıp üstüne güzel anlatamamaları(dershaneden dershaneye değişir)
    Benden de 7000 lira istediler o paranın yaklaşık yüzde15 i kadar ücret ödeyip online dersler aldım çok memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 30 Ağustos 2019; 7:43:52 >
  • Mamga kullanıcısına yanıt
    Benimde kafamda böyle bir fikir var. Hangi online hocaları aldınız dersler olarak Hocam?
    Pişman oldunuz mu dershaneye gitmek ile?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tepkimesiz Tepkime

Benimde kafamda böyle bir fikir var. Hangi online hocaları aldınız dersler olarak Hocam?
    Pişman oldunuz mu dershaneye gitmek ile?
    Hocam açıkçası pişman değilim ,11deyken dershanelerin ne halt olduğunu öğrendim ve dediğim gibi arkadailarım iyiydi
    Kimyaözel(1.5 izliyorum çok iyi olur çok iyi anlatıyor)
    Ertan sinan şahin(çokk iyi)
    Mikail alcam haftasonu çok övüyolar(pkop fonk lti)
    Umutun deneme paketi alıcam(o da çok iyimiş)

Mikail Kullanıyorum gerçekten iyi o fiyata efsane bir hoca.
    Kimya özel gayet iyi
    Dershaneye gitmez isem ESŞ (On numara)

Bana son olarak ne dersiniz kararsız kaldım epey?

Şu dershanede sadece rekabet ortamı bile yeter diyorlar

• quote:

Mikail Kullanıyorum gerçekten iyi o fiyata efsane bir hoca.
    Kimya özel gayet iyi
    Dershaneye gitmez isem ESŞ (On numara)

Bana son olarak ne dersiniz kararsız kaldım epey?

Şu dershanede sadece rekabet ortamı bile yeter diyorlar
    Hocam dershanenizi bilmediğim için pek bir şey diyemiyeceğim,benim dershanemde 3 sınıf vardı ,arkadaşlarım 9 sınıflık bi yere de gidiyorlardı onlarda memnun değildi hep,benim tavsiyelerim bu kadar iyi düşünün bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 30 Ağustos 2019; 8:8:0 >
    Teşekkür ederim Hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Ders mi Dershane mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yorgunluk + vakit kaybı oluyor zaten bunlar en önemlisi. Önemli olan bir diğer konu ise Mikail Hoca 30 saat fonksiyon anlatmış hiçbir dershane 30 saat aynı konuyu anlatmaz anlatsa bile tek başına daha iyi anlarsın. Dershane hocalarına bir program verilir gerisi önemli değildir onlar için. Onlar zaten yıl sonunda fen liseli kaymak tabakadan reklamlarını yapacaklar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yolunubulacak kullanıcısına yanıt
    En büyük korkum fizik. AYT max 3 yanlış, TYT de max 1 yanlış gibi hedefim var.

Dershane Hocaları genellikle formüle dayalı gittiği için korkum var ama evde duracağım sanırım, teşekkür ederim Hocam

• Hocam 12 de gittim. denemeler iyi oluyor diyorduk adamlar bir deneme yapıyordu sınav sistemiyle tamamen alakasız her seferinde kaldırılmış konulardan 5-10 soru özellikle kimyada iyice moral bozuyorlardı. Ders desen 2-3 andaval konuyu biliypr hocayu sürekli sözünü kesiyor bura böyle şura şöyle. Adamın 20 dk de anlatacağı şey 35 -40 dk de anca anlatıyor.

Haliyle eve gidince birdaha çalışıyordum konuları youtubedan.
    Yorgunluktan birşeyde anlamıyordum vaktim de yetmiyordu konuları pekiştirmeye vakit bile bulamadım
    Bu sene birdaha hazırlanıyorum gitmeyeceğim dershanelere. Denemelere alan kurum da bulamadım ankarada artık halledicez bi şekil

• Peki Hocam AYT ve TYT konularını yüzeysel mi geçiyorlardı. Hızlı mı geçiyorlar acaba? Bazıları sırf konular bitsin diye yarım yamalak anlatıp geçiyordu sormak istedim

• quote:

Peki Hocam AYT ve TYT konularını yüzeysel mi geçiyorlardı. Hızlı mı geçiyorlar acaba? Bazıları sırf konular bitsin diye yarım yamalak anlatıp geçiyordu sormak istedim
    Hocam benim gittiğim yerde hızlı geçiyorlardı. Fizikte özellikle kafamı karıştırıyordu adama formül neden böyle diye soruyorum sen öğren boşver falan diyolar yani çöp açıkçası.
    Evet dediğin gibi sırf idareye konu bitti demek için son ay bile konu işlediler.

• Ben Özel Öğretim Kursunda çalışıyorum. Dershane gerekli. Hem öğrenciyi disipline ediyor hem de düzenli çalışıyorsun. Yalnız sana tavsiyem etütü olan bir dershaneye gitmen ve mümkünse etütler geç saate kadar süreni bul. Düzenli etütte, düzenli programda, iyi bir kaynakta başarı oranı artıyor. Ha bir de iyi hocalara denk gelmen gerek yoksa bazı derslerde kendin çabalarsın. Özel ders denilen 'bire bir' ders veren dershane bizimki baya farkediyor.

• Katılmıyorum.

Dershane tamamen şans işi, hocaları seversen yolunu buluyosun sevmezsen hayata küsüyosun.

5 yıl önce son sınıfta açık liseye geçip, merkezdeki bir dersaneye yazılmıştım benden 20km uzak. Yani yola alışıyosun bir süre sonra ancak sınıf değişimleri falan daha çok yoruyor insanı.

Sınava girmediğimden en kötü sınıfta başlatmışlardı, her konuyu incelikle anlatan hocalar; sınıf atladığımda üstün körü anlatmaya başladı. Sınıf düşürün dediğimde iplememişlerdi ve bırakmıştım dersaneyi. 3 ay civarında gittim.

Özetle değişken çok fazla. İrade buluyorsan gitmemek %100 daha mantıklı. Ama gecen gündüzüne karışacaksa git.
  • 😞

• Gündüzün yorgunluğu ile gece verim almak imkansız gelecektir 😞

Sanırım gitmeyeceğim, teşekkür ederim Hocam 😊

• Önemli değil, kesinlikle öyle.

Bir iki tavsiyem daha var;
    1- 12den geç uyumaman. Dinç uyanmak için bu gerekli.
    2- Kendini hiçbir şeye şartlama. Şartlarsan sonuçları daha kötü oluyor. Dozunda kullanırsan her şeyi sorunsuz devam edersin :)
  • Teşekkür ederim Hocam 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Maketle

Önemli değil, kesinlikle öyle.

Bir iki tavsiyem daha var;
    1- 12den geç uyumaman. Dinç uyanmak için bu gerekli.
    2- Kendini hiçbir şeye şartlama. Şartlarsan sonuçları daha kötü oluyor. Dozunda kullanırsan her şeyi sorunsuz devam edersin :)
    Aynen öyle. Kütüphaneye bile şartlanmayın. bu sefer evde olduğum zamanlarda çalışasın gelmiyor kütüphanede çalışabiliyorum dediğinin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maketle

Katılmıyorum.

Dostum dershane şans işi diyorsun ne anlatayım sana ki :) gezmeden, araştırmadan tabiki üstünkörü bulup yazılmayacaksin. İradesi kuvvetli ise de en fazla 3 ay sonra yok tv yok telefon yok dışarı gezmesi vs.oluyor.
    Iyi bir dershanede iyi bir rehberlikçi var ise düzenli ve disiplinli çalışmak gibisi yoktur. Parça parça ilerleyeceksin ben bu konuyu biliyorum yok! Tekrar bakacaksın. En az 3 kaynaktan konu testi çözeceksin kaynaklar fasiküller. Doğal ders çalışma ortamı vs. Bu işin içindeyim ciddi anlamda fark ediyor. Fakat maddi durum yetersizse tabiki yutub benzeri programlarla ders takibi olabilir ama kaynak şart

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.