Şimdi Ara

Dershane gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem içeridesiniz, öğrencilerin başladıkları genel ortalama ile bitiş genel ortalamalarını bizimle paylaşın. İşin içerisindeyken ben olsam bende överim.
  • Ben ortaokulda gittim lisede parasızlıktan gitmedim, pişmanım. En önemli sorunum evde ders çalışacak ortam olmamasıydı, küçük 2+1 evde 5 kişi yaşarken ders çalışamadım, zaten disiplinli de değilim. Ayrıca dershanede sana çalışan birisi var, mesela soru sorabiliyorsun, hocalar cevaplamak zorunda. Evden çalışsan anlamadığın bir şeyi internetten yabancılara soracaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerek yok kitaplar çözümlü zaten zibilyon tane bedava kanal var.

• quote:

Orijinalden alıntı: _giray_

Ben ortaokulda gittim lisede parasızlıktan gitmedim, pişmanım. En önemli sorunum evde ders çalışacak ortam olmamasıydı, küçük 2+1 evde 5 kişi yaşarken ders çalışamadım, zaten disiplinli de değilim. Ayrıca dershanede sana çalışan birisi var, mesela soru sorabiliyorsun, hocalar cevaplamak zorunda. Evden çalışsan anlamadığın bir şeyi internetten yabancılara soracaksın.
    Dershanedeki "tanıdığın" hocalar da adam kayırıyor. İlk birkaç ay birileriyle kanki oluyorlar diğerlerini geliştiriyorlar sürekli

• Dersaneler para ve zqman kaybı bence

• Dershaneler deneme yönünden, motivasyon yönünden öğrenciye çok şey kazandırır bu bir gerçek ama şart mı dersen o kadar da şart değil.
  • Dershane diye kendinizi şartlamayın.
    Ben 10.sınıfta dershane kullandım bana birşey katmadı.Konu anlatımlarını hızlı ve detaya inmeden geçmeler hemen ardından yaprak testleri dayamaları.
    Böyle ders mi öğrenilir.11 de evde kendi düzenimi oturtup youtube ve ücretli hocalarla ilerledim 11 i çok sağlam geçirdim.Bu sene 12 ye geçtim ve ne dershane ne özel ders kullanıyorum.Evde sizi rahatsız edecek bir ortam yoksa kusura bakmayında ben evde çalışamıyorum diye birşey deme hakkınız olmamalı(Dediğim gibi evdeki ortam sakinse sizin ders çalışmanızı engelleyecek bir ortam yoksa) Dershanede kullansanız eve gelince çalışmak durumundasınız.Ben Haziran ayında ders çalışmaya başlarken 5 saat ile başladım 8 saate kadar çıktım.Daha fazlada çalışabilirdim ama kendimi bukadar fazla zorlama gereği duymadım.Spor kursuna yazıldım haftada 4 gün akşamları kursa gidiyorum.Yeri geliyor arkadaşlarla haftada 1 veya 2 haftada bir yine akşamları olmak kaydıyla çıkıp geziyoruz.Korkmayın evde çalışırsanız asosyal olmazssınız.Asosyal olsanızda zaten üniye geçince elbet ot gibi yaşamayacağız.
    Ben dershaneyi kullanırken sadece kimya hocamız iyiydi mat ve fizik çöptü.12 ye geçenler için dershanelerin tek faydası eğer sürekli deneme yapan bir dershane ise o şekilde faydasını görürsünüz.Deneme üzerinden uyguna anlaşabilirseniz anlaşın.Bana burada denemeleri için çok yüksek fiyat çektikleri için gitmeyeceğim.

• Değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maketle

Madem içeridesiniz, öğrencilerin başladıkları genel ortalama ile bitiş genel ortalamalarını bizimle paylaşın. İşin içerisindeyken ben olsam bende överim.
    Seviye tespit sınavı ile sınıf belirliyoruz ama derslere giren hocalar dengeli bir şekilde dağılıyor. Yani kimsenin hakkı yenmiyor.

Siz yanlış anladınız ben dershanemizi övmüyorum. Dershane sistemini övüyorum. Nice öğrenciler tanıdık nicelerini güzel bölümlere gönderdik. Etkin bir şekilde yararlananlar gayet güzel bir sonuç elde etti

• Hocam bana temeliniz varsa gereksiz gibi geliyor. Ben 12 ye geçtim bu yaz ve okul boyu gitmek üzere bir dershaneyle anlaşmıştık. Yazın haliyle herkes aynı seviyede olmadığı için çok temelden alıyorlar ve bence vakit kaybı oluyor. Bir de dershane 9-12 arası bu yüzden uykumu bölüyor ve eve geldiğimde hiç ders çalışma isteği olmuyor. Ama benim temelim pek yok derseniz dershane iyi olabilir. Avantajları hem okulda hem dershanede bir konuyu iki hocadan dinlemek konuyu daha iyi anlamanı sağlar. Ayrıca dershaneden dershaneye değişir ama rekabet ortamı oluyor. Ve istediğin kadar soru sorabiliyorsun hocalara o da bir avantaj.
    Kısacası temelin zayıfsa dershane iyi olabilir, ama yoksa bence vakit kaybı. Ben pişman oldum biraz açıkçası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Hocam

• Dershaneden dershaneye, kişiden kişiye değişir ben okulu eksik gördüğüm için gitmeye karar verdim ve gitmeseydim şuan bu kadar çalışmazdım. Rekabet ateşleyici bir faktör oldu ayrıca kendi seviyemi de görmüş oldum ve beklediğimden çok daha iyi çıktı ve beni çok motive etti. Fizik hocası dışında hocalarından da memnunum, hem kaynak kalitesi hem konuyu mantığıyla anlattıkları için çoğu kişinin dediği gibi ''zaman kaybı'' gözüyle bakmıyorum. Şart değil ama imkanınız varsa gidin. Benim evime yakın olduğu için o kadar da yorgun olmuyorum.
  • Tek korkum gerçekten Fizik Hocam. Fiziği nasıl hallettiniz ve sınava girdiyseniz TYT ve AYT Fizikte kaç net yaptınız? 😊

Fiziği nasıl bir yöntem ile hallettiniz? 😊

• 2018 tyt cozdum seviye tespite hazirlik icin 7/6 yapmistim bir cok kanaldan dinliyorum konuyu birinin atladigini oburu anlatmistir diye sonrasinda soru cozumleri izliyorum meb testlerinden sonra da cozum yayinlari.

Mantigini anlamak icin de esen yayinlarinin cok iyi animasyonlari var ozellikle dalgalar konusu icin onlari izliyorum daha iyi yorumlayabilmek icin ayrica yabanci hocalarin videolari da fayda saglar.

Isin ozu sevmek ders olarak degil bilim ogreniyor gozuyle bakmak bence

• Dershaneye de gittim evde de çalıştım mezuna kalma sebebimdir dershane..
    Gerekli midir?
    Kesinlikle hayır, ev ortamınız uygunsa gereksizdir.

• Diğer alanlarda çok da önemli değil ama sayısalda gerekli bence, tabii kişiden kişiye değişir ama sayısalcı olsam ben kesinlikle giderdim. Ama kötü bir dershaneye gidersen yararına değil zararına olur
  • Rakipler eleniyor loading

• Anlamadım Hocam?

• Gitmeyeceğim Hocam, bu sene dershane hocama da sordum. Kendi iraden varsa gereksiz dedi. İradem var 1 sene durmak zorlamaz. İnşallah yapacağım bu sene 😊

• Gollume kullanıcısına yanıt
    Dershane hocama da sordum, iraden varsa gitme dedi. ESŞ + Mikail Hoca + Kimyaözel ile gideceğim bu sene evde 😊 Olmadı kütüphane ve kafeye bile gidebilirim 2 ev yakınımda 😊

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.