Şimdi Ara

Dersane seçimi bi bakın önemli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi ben lise son oldum.11.sınıfta pianalitik dersanesine gittim.dersane çok kalabalık değildi.hocalar bizle ilgiliydi.ama sene sonunda sınav olmadığı için hocalarla çok eğlenirdik,dersler tam dolu geçmezdi çoğu zaman.gırgır şamatayla geçti diyebilirim dersler.hocalar kaliteliydi diyebilirim ama mesela dersanenin yaptığı sınavlar ciddi geçmezdi.kopya çekerdik hocalar güler geçerdi vs vs ciddiyet yoktu pek.açı , final gibi dersanelere giden arkadaşlarımın dersleri disiplinli felan geçerdi.sık sık sınav olurlardı.bizim dersanede ayda bir sınav yaparlardı.

Şimdi gelelim benim soruma.Bu sene için ya pianalitige devam edecem yine ya da final dersanesine yazılacam.bi arkadşaım finale gidiyo.ben onun dersane çıkışına gitmiştim bi kere acayip kalabalık bi dersane.kimse kimseyi tanımıyo.bizim pianalitikte herkes arkadaştı.bu final kalabalık olunca hocaların ilgisi azalır gibime geliyor.pianalitikte nerdeyse bütün hocalar beni tanır ilgi gösterir

eğer hepsini okuduysanız sizce hanigisine gitmeliyim.Final Dersanesine mi Pianalitik dersanesine mi?
    teşekkürler.

• Ünitesiteye hazirlanacan madem o zaman arkadaşlığı bi kenara bırak,ciddiyet lazım bi dershanedede.Final ağırdır ders olarak ama güzel ve disiplinlidir.
  • Final dediğin gibi kalabalık, hocaların ilgiside azalıyor. Azalmaması için final sınıfı ve ya alternatif sınıfı gibi iyi sınıflarda olman lazım. Fakat, ciddiyet konusunda gayet ciddi işini yaparlar. Öyle boşver, dersi işlemeyelim vs. gibi boş şeyler yoktur. Yalnız üst seviye öğrenci değilsen ve ilgi alaka bekliyorsan hayal kırıklığına uğrayabilirsin.
  • çalışan öğrenci için büyük dersane, çalışmayan için küçük dersane iyidir.

karar senin
  • Final bence.ne kadar çok tanıdık o kadar az konsantrasyon.o diyecek şuraya gidelim bu diyecek sunu yapalım is dışkıya saracak.
  • Dersanedeki eğitim kalitesinde pek bir fark yok ama çevre çok etkileyici, bende bu sene pek kalabalık olmayan bir dersanede hazırlandım YGS&LYS sınavına. Tek bir düz sayısal sınıfı ve iki tane meslek sayısal vardı. Meslekler stajlarından dolayı denemelere bile gelemiyordu zaten. Biz sınavda tmleri falan geçiyorduk haliyle hep ilk 15 i tutuyorduk, kendimizi iyi hissedip pek ders çalışasımız gelmiyordu, hocalar pek sıkmıyordu. Dersane genelde boştu, en ufak bir rekabet hissetmeyince öyle geçti günler ve YGS de ilk hüsranı dersanece yaşadık. Sonrası için ne kadar çırpınsan boş yani, en fazla İstanbul'da iki senelik okurum oda işime gelmez, sonuç olarak bende seneye Final'de olacağım muhtemelen.
  • Hocam ben 4 yıl önce OKS'ye hazırlanırken aynı küçük, büyük dersane olayını yaşadım ve bizzat test ettim. Dersanenin OKS'si, ÖSS'si arasında pek fark olacağını sanmıyorum. OKS'de 7. sınıfta Açı Dersanesi'ne gidiyordum ve dersanede her denemede istisnasız ilk 5e girebiliyordum ve derslerimizin çoğusunda da geyik, makara olurdu. Bu bir yıl boyunca böyle devam etti. 7. sınıf bittikten sonra 8. sınıfta Final Dersanesi'ne yazıldım ve sınava hazırlanmaya burada devam ettim. Final Dersanesi'nin öğrenci sayısı Açı'nın birkaç katıydı. Sene başında yapılan sınıf seçme sınavlarında derece sınıfına girdim ve derslere girmeye başladım. İlk günlerde gerçekten zorluk çektim, çünkü Final'deki sistem Açı'dakinden tamamıyla farklıydı. Farklar neydi dersen;

1- Öğrenci profili gerçekten çok farklıydı. Dersanede gerçekten çok başarılı ve gerçekten çok çalışan öğrenciler vardı ve Açı'da dereceye oynayan bir öğrenciyken buradaki deneme sınavlarında 40 yada 50. oluyordum. Bu gerçekten beni çok gaza getirdi ve Açı Dersanesi'ne gittiğimde çalıştığımın kat kat fazlasını çalışmaya başladım. Dersane sıralamam diğer öğrencilerin çalışmalarından ve başarılarından aldığım gaz sayesinde sene sonlarına doğru ilk 5-10 arasına girdi.

2- Öğretmenler daha tecrübeliydi.

3- Final'e gidersen öğrenciler arasında biraz ayrım yapıldığını göreceksin. Derece sınıfına girersen gerçekten öğretmenlerden, hatta dersane yöneticilerinden çok iyi ilgi görebilirsin fakat alt sınıflardan birinde olursan aynı ilgiyi göremezsin. Ayrıca, ben derece sınıfında olduğum için bizim bazı derslerimize normalde derse girmeyen müdür yardımcısı vs. giriyordu ve alt sınıflara giren öğretmenlerle bizim öğretmenlerimiz farklıydı.

sonuç olarak: Eğer başarılı bir öğrenciysen, çok çalışacağına ve derece sınıflarından birine gireceğine inanıyorsan kesinlikle Final derim, fakat orta seviyede bir öğrenci olarak devam edeceksen eski dersanene gidebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvallah.öneriler için teşekkürler.final yolu gözüküyor bana.
  • Final. Arkadaşların da daha önceden yazmış olduğu gibi küçük rakipleri yendiğini farkına varmadan kendini üst düzey göreceksin. Bunun yerine güçlü rakiplerle her zaman yarış içerisinde olursan en azından uzun vadede neler ile karşılacağını bilirsin. Hocalar sonuna kadar disiplinlidir, ama yanlış anlama adam filan da yemezler. Kendine ilgi bekliyorsan ilk başlarda Ocak ayına kadar sınavlardan yüksek notlar almaya bak. Çünkü Şubat Mart gibi Final ve Başarı sınıfları belirlenir. Buralarda yer almak ayrıcalıktır. Ben üniversiteye hazırlanırken Başarı grubundaydım. Final grubu maşallah İzmir Fen Lisesi özel sınıfı gibiydi. Her neyse onlarla ilk 100 ve ilk 1000 için bizlerle ise en az ilk 25000 için ilgileniyorlardı. Ancak bizim sınıftan bir tek ben başarı grubuna gittiğimden biliyorum hocalar giremeyenleri kenarı filan atmadan gerektiği gibi ilgileniyor. Tek fark hafta içi dersler ile paşa paşa tekrar yapar geçmiş konulardan soru çözersin. Ha bu arada Başarı grubuna girersen Çarşamba sınavlarına para ödemiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anzurbayev -- 24 Temmuz 2010; 9:54:30 >

• mezun olanlardan tanıdıkların vardır iki dershanede de .. Benim şehrimde olsan sana öneride bulunurdum ama şehirden şehire farkeder .. Benim şehrimdeki final burdaki en iyi öğretmenleri barındırır senin şehrindeki hocalar daha kötüdür. bunu en iyi sen ve mezunlardan alacağın tavsiyelerle karar verebilirsin bence.
  • Yeni yeni isim yapmakta olan dershanelere gitmeni öneririm. İsim yapanlar genelde kafaya oynayan öğrenciler üzerine yoğunlaşır onların altında olanlara, onlar kadar önem vermezler. Soru çeşitliliği ve döküman olarak isim yapmış dershaneler ile kimse yarışamaz. Bu su götürmez bir gerçek ! Kalabalık dershanelerde hocalara pek soru soramaz ve ilgi göremezsin. Orta halli, öğretmen referansları iyi ve fazla kalabalık olmayan dershaneler ile başarıya daha kolay ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail0625

arkadaşlar şimdi ben lise son oldum.11.sınıfta pianalitik dersanesine gittim.dersane çok kalabalık değildi.hocalar bizle ilgiliydi.ama sene sonunda sınav olmadığı için hocalarla çok eğlenirdik,dersler tam dolu geçmezdi çoğu zaman.gırgır şamatayla geçti diyebilirim dersler.hocalar kaliteliydi diyebilirim ama mesela dersanenin yaptığı sınavlar ciddi geçmezdi.kopya çekerdik hocalar güler geçerdi vs vs ciddiyet yoktu pek.açı , final gibi dersanelere giden arkadaşlarımın dersleri disiplinli felan geçerdi.sık sık sınav olurlardı.bizim dersanede ayda bir sınav yaparlardı.

Şimdi gelelim benim soruma.Bu sene için ya pianalitige devam edecem yine ya da final dersanesine yazılacam.bi arkadşaım finale gidiyo.ben onun dersane çıkışına gitmiştim bi kere acayip kalabalık bi dersane.kimse kimseyi tanımıyo.bizim pianalitikte herkes arkadaştı.bu final kalabalık olunca hocaların ilgisi azalır gibime geliyor.pianalitikte nerdeyse bütün hocalar beni tanır ilgi gösterir

eğer hepsini okuduysanız sizce hanigisine gitmeliyim.Final Dersanesine mi Pianalitik dersanesine mi?
    teşekkürler.

Şimdi başarı durumuna göre değişir ; ben Alsancak finalin daimi birinci sınıf öğrencisi olarak söylüyorum ki acayip ilgi gördüm ha ama tutup da 15. sınıfta olursan evet aynı ilgiyi bekleme bence.
    Kendini de tanımıyorsan bence iyice düşün taşın öyle karar ver ; üzülen sen olursun yoksa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.