Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yavuz ve Timuciny ilginize çok teşekkür ederim...

    Timuciny; başka bilgisayara (hatta niteliklerinin daha düşük olduğunu söyleyebilirim) ulead yükleyerek denedim. Harika görüntü verdi. (sinir oldum) Bu yüzden programda bir hata olacağını zannetmiyorum.

    İnternetten RAM test eden bir program indirebilir miyim? Belki 512KB olduğunu zannettiğim ram gerektiği gibi çalışmıyordur. Artık tüm olasılıklar aklıma geliyor.

    Uleadde yaptığım fotoğraf düzenlemeleri, animasyon vs. var. Ulead'i kaldırıp pinnacle yüklersem silinir mi? Başka bir dosyaya aktarsam, pinnacle da görebilir miyim?

    Herşey için teşekkür - iyiki varsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .ozlem. -- 24 Mayıs 2005, 14:27:14 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugi



    bu topici açan yavuz ve bilgilerini sunan bütün arkadaşlara teşekkürler

    işten fırsat buldukça burada yazılanlar ışığında çalışmalar yapıp belli bir noktaya ulaşmaya muaffak oldum. Fakat son aşamada s-vcd kydı ile çok net görüntüler elde etmeme rağmen başka bir problemle karşılaştım. Anlatması biraz zor ama başarabilirsem açıklamaya çalışacağım. Şöyleki

    kaydettiğim vcd yi playerdan izlerken özellikle hareketin olduğu sahnelerde (örneğin yürüyen bir insansa hareket eden organ (bacak) merdiven gibi) tırtıklı bir görüntü oluşturmaktadır. . Sabit görüntülerde mmanzara vb. böyle bir şey olmuyor. Çözümü konusunda en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim.

    Zira kafayı yemek üzereyim

    quote:




    arkadaşlar pinacle 9,3 kullanıyorum ve problemim budur. çözümde yardımcı olursanız sevinirim (Unlead la daha düzgün ve net çıkıyor fakat onda da edit yapamıyorum) Yardımcı olmak isteyen arkadaşalra probleme ilişkin örnek dosya göndere bilirim




  • timuçin bey
    cevap için teşekkürler
    gitti gidiyorda aşağıda özelliklerini paste edeceğim ürünü gördüm
    bu ürünün gold bilgisayarda satılan 24+kdv $ olan capture card dan farkı nedir

    77 milyona satılıyor. eğer üzerinde video editing işini pc nin daha rahat yapmasını sağlayacak bir chipset barındırıyorsa tercih edilebilir diye düşündüm ama bu chipin olup olmadığını anlayamadım

    sizce bu iki üründen hangisi alınır?

    1)http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=14619 (24 dolar+kdv)
    2)http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=789461 (77 ytl)

    gittigidiyordakinin özellikleri
    Genel Özellikler:
    · MovieDV Suite software version 4
    · PCI Firewire (IEEE 1394) card
    · Texas Instruments TSB12LV23 chipset




    Software Features:
    · Capture video
    · Storyboard mode
    · Compose and edit, add special effects and music
    · Roll, Marquee, and Standard Titles using Truetype fonts
    or text-based motion graphics.
    · Over 20 spectacular effects included, expandable via
    MovieX plug-in library
    · Studio quality audio processing
    · Output to a variety of formats, including AVI, Quicktime
    native DV, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DIB Sequence, RealVideo,
    Windows Media (.wmv, .wma) JPEG, TIFF, BMP, and FLC
    · DVD Authoring tools




    Firewire Card Features:
    · Three (3) 6-pin Firewire ports
    · PCI interface
    · OHCI compliant Texas Instruments chipset




  • Herkese selam..

    Bu sefer DV kameranızla görüntüyü kayıpsız bir şekilde bilgisayarınıza nasıl aktaracağınızı, daha sonra da isteğe bağlı olarak nasıl DVD / VCD /SVCD yapacağınızı anlatacağım..

    Öncelikle ihtiyaçlarımızı belirleyelim..

    Bir adet DV özelliği olan dijital kamera, pek tabi de içinde kaydedilmiş bir DV kaseti olmalı..

    Bol bol boş yeri olan NTFS HDD (zira FAT32 tek dosyada maksimum 4 GB destekliyor..).. Ortalama 35 dk'lık mini DV formatında bir görüntü için 8-9 GB kadar yer gerekmektedir, dikkatinize sunulur...

    DVD yapacaksanız bir adet DVD yazıcı

    Kayıpsız aktarım için bilgisayarınızda olması gereken ya da ekleyeceğiniz Firewire (nam-ı diğer I-link / IEE1394) girişi ve de kablosu (laptop'lar için 4 pine 4 pin'lik, pc'ler için 4 pine 6 pin'lik kablo gerekmektedir..


    DV kameraların firewire girişleri şu şekilde oluyor, arz ederim..

     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA




    Bu bir firewire kartı

     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA




    Alttaki şekilde 4-6 pin'lik, desktop PC'lere uygun bir firewire kablosu görülmekte..

     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA





    Laptop'lar için ise her iki ucu alttaki şekilde olan bir kablo gerekiyor...
     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA


    Bu kadar ön bilgi yeter.. İşleme başlayalım..

    Öncelikle bilgisayarınıza bir DV codec kurmanız tavsiye olunur.. En basitinden BU adreste bulacağınız codec'i indirip zip dosyasının içinden çıkanları bir yere açtıktan sonra inf dosyasının üstüne sağ tuşla klikleyip install / yükle seçeneğini seçin..

    1. Adım :

    WinDV adında çok küçük (92 kb'lik) bir programı görüntü aktarımı için kullanacağız.. Burada yapacağımız data transferi olduğundan kalite kaybımız olmayacak..




    Programı BURADAN indirip çalıştırdıktan sonra Config tuşuna basın...



    2. Adım :



    Burada DV capture type seçeneğini Type 2 olarak seçin (1. ok).. Discontinuity treshold seçeneğini 0 yapın ve max. avi size seçeneğini 1000000 olarak düzeltin (2. ok).. Sonra ok deyip ana pencereye dönün..



    3. Adım :



    Önce oluşturacağınız dosyayı kaydedeceğiniz klasörü belirleyin (1. ok), sonra küçük kutuyu tıklayın (2. ok), ve en son olarak Capture tuşuna basın (3. ok) ve de işlem başlasın.. Bu işlem 1x hızda olduğundan video'nuzun uzunluğu kadar zaman alacaktır, bu nedenle çayınızı, kahvenizi vs.. içip keyfinize bakın..




    4. Adım :

    Şimdi sıra oluşan DV formatındaki avi dosyasını Mpeg 2 formatına çevirmeye geldi.. Burada TMPGEnc kullanımını anlatacağım.. Programın 15 günlük tam işlevsel deneme sürümünü ana sitesinde bulabilirsiniz..

    Programı kurup çalıştırın ve wizard modunda DVD tipini belirleyin (büyük olasılıkla 4:3 PAL formatında çekmişsinizdir..) Sonra CBR MPEG-1 Layer II Audio seçeneğini seçin (uyumluluk için CBR olması önemli..) ve next tuşuna basın..






    5. Adım :

    Bir sonraki ekranda Browse seçeneği ile HDD'nize kaydettiğiniz avi dosyasını seçin (hem video hem de audio için) (1. ok)
    Expert settings'e basıp doğru seçeneği seçin.. (4:3 625 line PAL) (2. ok) Next deyip devam edin..






    6. Adım :

    Karşınıza bir pencere daha çıkmış olmalı.. Burada video için çeşitli filtreler ekleyip video'nuzun süresinde değişiklikler yapabiliyorsunuz.. Unutmayın, ekleyeceğiniz her filtre size uzun bir bekleme süresi olarak geri dönecektir .. Bence buraya hiç dokunmayıp next'e basın..

     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA





    7. Adım :

    Burada çözünürlüğü 720*576 olarak seçin (1. ok). Audio bitrate 384 kbps olarak kalsın (2. ok) ve kullanmak istediğiniz Disk kapasitesini seçebilirsiniz (3. ok).. Eğer DVD yazacaksanız doğru disk tipini seçtiğinizden emin olun tabi..






    8. Adım :



    1 numaralı okta belirtildiği gibi ses ve video dosyasını ayrı birimler olarak seçebilirsiniz.. Bunu faydasını ya da zararını denemek lazım ama nihayetinde her iki şekilde de olabilir.. Tek bir dosya ile uğraşacaksanız "Start encoding immediately" seçeneğini seçip OK tuşuna basın..

    Eğer birden fazla video dosyası ile uğraşacaksanız 2 numaralı oktaki kutuyu işaretleyip aynı işlemleri diğer video'lar için tekrarlayın ve de "batch" şeklinde hepsini birden dönüştürsün ;)




    9. Adım :

    Şimdi elimizde görüntü ve ses dosyaları olduğunda göre DVD Authoring işine girşebiliriz.. Bu işlem için yine TMPGEnc'in DVD Author programını kullanacağız.. Bunun için ayrıntılı bir kılavuzu BURADA bulabilirsiniz..

    Programı indirip kurduktan sonra çalıştırıp "Create New Project" diyoruz..






    10. Adım :

    Add file deyip oluşturduğumuz video dosyasını seçiyoruz..






    11. Adım :

    Video Settings kısmındaki browse tuşuna basıp oluşturduğumuz video dosyasını seçiyoruz.. Birden çok dosya varsa ilk gösterilecek dosyayı seçin.. Sonra Audio kısmında daha önce oluşan Audio dosyasını seçin (1. ok) ve de işiniz bitince en üstteki "Chapter cut edit" tuşuna basın (2. ok)






    12. Adım :



    Oluşacak DVD'mize video chapter ekleyelim ki DVD player'ımızın next tuşuna bastığımızda zavallıcık nerede duracağını bilsin :wave:


    Burada istediğiniz sıklıkta ya da zaman aralığında chapter ekleyebilirsiniz.. Yanlız dikkat edin, chapter'larınız birbirine çok yakın olmasın



    İşiniz bitince OK tuşuna basın..




    13. Adım :



    Ana ekrana döndük.. Eğer birden fazla video dosyanız varsa 1 numaralı okta gösterilen "Add new track" seçerek DVD'nizde yeni bir iz oluşturup daha sonra 2 numaralı okun gösterdiği "add video file" seçeneği ile hangi dosyanın geleceğini belirleyebilirsiniz.. İşiniz bitince 3 numaralı okun gösterdiği "Create Menu" seçeneğine tıklayın..




    14. Adım :



    Burada bir menü yapacaksınız.. Sol üstteki seçmeli kısımda menünüz için istediğiniz şekli seçebilir, hata kendi zevkinize göre yeni bir stil yaratabilirsiniz.. Metin kutularına çift tıklayarak içindeki metni chapter'lara uyacak şekilde değiştirmeniz video'nzuun içinde gezinmenizi kolaylaştıracaktır.. Ayrıca yazı tipi ve boyut ayarlarını da yapabilirsiniz..

    Daha sonra sağ üstteki "firstplay action" kısmında "display main menu" seçeneğini seçmeyi unutmayın yoksa DVD'yi oynattığınızda önce menü gelmez.. İşlemleriniz bitince "Output" tuşuna basın..



    15. Adım :

    Fazla bir şey kalmadı.. Create DVD Folder" seçeneğini seçtikten sonra dosyaları kaydedeceğiniz klasörü belirleyin ve "Begin Output" tuşuna basıp arkanıza yaslanın..



    Tüm işlemler bitince geriye DVD'nizi yazmak kaldı.. Onu da yaparsınız artık, herşeyi devletten beklemeyin canım

    Önemli Ekleme : TmpegEnc Plus kullanırken option kısmındaki environmental settings kısmında CPU tabında encoding performansını önemli ölçüde artırıcı ayarlar var.. Hele hele Athlon XP ya da P4 ve daha sonrası bir işlemciye sahipseniz seçeneklerde görünen tüm komut setlerini işaretleyerek ve de pipelining'i aktive ederek ciddi anlamda performans artışı sağlayabilirsiniz.. Neden bilmiyorum ama bu seçenekler default olarak seçili değiller..


    Asıl Kaynak

    Not : Orjinal mesajımhttp://forum.donanimhaber.com/m_2928668/tm.htm linkindedir ama farklı birkaç başlık olmasın diye buraya yazmam istendi.. Umarım kaybolup gitmez arada..




  • Dr_Canon'a Teşekkürler....
    İşte forumda yapılması gereken açıklama şekli bence bu olması gerekir. Bu şekilde yapılan bir açıklama foruma atılan yüzlerce mesajı engelleyecek ve forum üyelerinin kendilerinin günlerce arayıpta bulması gereken bilgiler için harcadığı zamanı farklı alanlarda harcamasına neden olacak.
    Dr_Canon Ulead Video 8 veya 9, Pinnacle Studio 9 proğramlarının da bu şekilde açıklamalı kullanımını bekliyorum. Tüm forum üyeleri sana minnettar kalacaktır. Teşekkürler.
  • ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERE TARİH ATMA:
    Gup ve Kemalim23, mesajımda açıklama yaptım. Sonuç elde edip edemediğiniz hakkında bir mesaj yazmamışsınız.
  • staroftheskies... piyasada o kadar marka ve model var ki sonuçta insan hangisini alacağını şaşırıyor aslında ....yazdığın her 2 karta işini görür...ama FIREWIRE MOVIEDV SUITE, biraz daha bu işe profesyonel yaklaşmış bir kart ama sadece biraz...sonuçta data aktaracağın için görüntü kalitesinde çok farklılık görmezsin...ama kutu içeriği daha iyi olabilir...örneğin pinnacle moviebox deluxe 'te de 100 dolarlık yazılım var kutuda ama 270 dolar civarı bir fiyatı var...bütçene göre sen karar ver...
  • konfigrasyonunu yazmamışsın ama ben Adobe Primier 1.5 kullanıyorum bu işte görüntü kartı çok mühim benimki ati redon 9600 birde ramda mühim tabii
    premierden iyi ormans alabilmen için en az P4 2.8 ve daha yukarısı en az 1GB Ram ama şiddetle 2 MB ve daha yukarısı tavsiye olunurana kartında mesala abit c7 gibi olması iyi olur
  • patron

    formda aynı soruyu daha öncede yazdım ama ilgilenen ve bilgilendiren olmadı
    pinacle.4.3 kullanıyorum

    1.kaydettiğim vcd yi playerdan izlerken özellikle hareketin olduğu sahnelerde (örneğin yürüyen bir insansa hareket eden organ (bacak) merdiven gibi) tırtıklı bir görüntü oluşturmaktadır. . Sabit görüntülerde mmanzara vb. böyle bir şey olmuyor. Çözümü konusunda en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim.

    2. PAL/NTSC Seçeneklerinin olduğu kısımda ntsc seçilmiş ve pasif. Bu seçeneği değiştiremiyorum. Bunun benim kayıtlarımda ne gibi etkisi olur. DVD olarak capture ederken capture tamamladıktan sonra "pal olarak encode edilemez" şeklinde bir uyarı alıyorum. ve encode edemiyorum
  • Agalık... Benim kameram TRV 460 E ve benim kameramın kumandasında senin bahsettiğin şey yok, ekrandan giriyorum ve data code'ye orayı camera data'ya getiriyorum ama yinede tarih ve saat çıkmıyor capture ettiğim görüntüde... Malesef bir türlü olmuyor...
  • Arkadaşlar,

    Benim klasikleşen vede kronikleşen, "kameradan aktarılamayan görüntünün donması ve akabinde kitlenme" isimli problemim halen çözümlenememiştir. Kısaca özetlersem;

    -Bilgisayar donanımında problem yok!

    -Firewire kart ve kablosunda problem yok!

    -ulead, pinnacle, movie maker vs. tüm programlarda aynı problem yaşanıyor(yani programlarda bir problem yok)!

    -IRQ çakışması yok!

    -kamerada problem yok (en dandik bilgisayarlarda bile capture yapabiliyorum, mis gibi görüntü)!!!

    -Tüm PCI slotları ve kart kombinasyonları (artık slotlar yalama oldu) denendi gene yok yok!!!!!!!!!!!!

    şu anda aklıma gelmeyen ve saatlerimi alan daha birçok şey denedim ama sonuç aynı....

    Karar verdim önce bilgisayarı.... Sonra kendimi vurucam..... Kurtulucam..........
  • sevgili özlem...anlattığın kadarıyla gerçekten kafayı yedirtecek bir durumdasın...bilgisayar bilgin olduğu da anlaşılıyor ki birçok şey deneyebilmişsin...aslında böyle forum üzerinden anca bu kadar yardımcı olunabiliyo...senin bilgisayarı gerçekten çok görmek istiyorum acayip bir merak oluştu çünkü bende...zannedersem başka türlü çözülmeyecek bu sorun...bu konuda bir fikrin olursa görüşebiliriz...
  • Üstad konuyla alakasız ama bilgisayarın ekranında herhangi bir anda gördüğün bir görüntüyü nasıl resim olarak kaydediyorsun. Bi anlatabilirmisin...?
  • Merhaba, ben genelde klavyedeki "Print Screen" tuşuna basıyorum. Otomatik olarak ekrandaki görüntüyü kopyalıyor. Daha sonra Program Files-Accessories-Paint'e atıyorum ("Paste" komutu ile). Burada istemediğin yerleri rahatça kesebilir, resmi değiştirebilirsin.
  • Arkadaşlar bi capture kartı buldum.Avermedia EzMaker Gold.Bu kartla Analog kameramdan pc ye video kaydetmek istiyorum.Fiyatı da çok uygun(65$)Diğer analog capture kartları 300-500 YTL civarı.Çok büyük fiyat farkı var.Bu kart hakkında bilgisi olan var mı?Vcd ve DVD şeklinde kayıt yapabliyormuş galiba....
    http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_capture_ezmaker.asp?show=4
     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA




  • Dr. Conan,

    dvd yapma olayi için çok tesekkürler. Vcd için nasil bir yol izleyecegimizi de anlatirsan çok sevinecegiz. Vcd için de dvd authoring gibi birsey var mi? Sirada onu bekliyoruz.

    slmlar
  • vcd yapmak sanırım forumun baslarin yazilmis.. oralarda bi suru bisey var bunla ilgili. simdi sanki ben farklı bisey sorucam da.. benim sorunumda vcd yapmakla ilgil.. bu isi ticari olarak yapmaya basladim. fotograficyim. yani en hızlı nasıl vcd yapabilrimi ogrenecektim. render suresi kısa olan. snazzi movie maker kullaniıyorum. amd islemcim var 2600. pinaccle 9.0 yuklu pcimde. neroyu kullanmak gerekirmi.. yazma hızı artarsa goruntu bozulurmu? cevaplarsanız sevinirim. benimde bildiğim seyler olursa elbette yardımcı olurum. bu benim bir forum ayazidigim ilk mesaj.. hadi hayırlı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agma

    Dr. Conan,

    dvd yapma olayi için çok tesekkürler. Vcd için nasil bir yol izleyecegimizi de anlatirsan çok sevinecegiz. Vcd için de dvd authoring gibi birsey var mi? Sirada onu bekliyoruz.

    slmlar


    VCD ya da SVCD yapmak için de 4. adımda DVD yerine uygun seçeneği seçip devam edeceksin (PAL olmalı). Zaten daha sonra fazla bir ayar yok, herşeye OK deyip devam etmen yeterli.. Kaliteyi artırmak istersen 6. adımdaki filter settings kısmında high quality seçeneğini seçmen görüntüyü iyileştirecek ancak encoding zamanını oldukça artıracaktır.. Seçim senin..
  • önce ugi çok sormuş bende bir hafta boyunca o sorundan dolayı kafayı yeme notasına gelmiştim... Kayır esnasında yada daha sonra oluşan hareketli resimlerin kenarlarında görülen kesik çizgilere interlace deniyor... Nasıl düzeltileleceğine dair bir sürü açıklama vardı ama nasıl önleneğini öğrenmek uzun sürdü... Neticeye gelirsek bunu çözmek için alterenatif bir yol öneriyim sana öncewww.iulab.com adresinden iuvcr proğramını indir Dv destekli bir proğram ikinci olarakta alternatif bir dv codec kullanhttp://www.mainconcept.com/ adresinden dv codec proğramını indir. sorununla ilgili olarakhttp://www.100fps.com/ com adresine bakabilirsin. İıvcr ve mainconcept dv codec ile kayıt yaparken istersen daha önceden deinterlace filtresi uygulayabilirsin ama o codec le gerek kalmıyor... Fakaat bu programlardan iuvcr 15 günlük demo codec ise kısıtlı ama internette kırılmışlarını bulabilirsin... Dene umarım işini görür. Özlem görüntü preview olarak yani kayıt yapma haricinde izlenebiliyormu ? Eğer izlenebiliyor fakat kayır edilemiyorsa yazılım ve codec meselesi eğer onuda yapamıyorsan o zaman ekran kartı ve sistem sorunlu...




  • arkarkadaşlar ben bir firewire kartı almak istiyorum bana hangisini tavsiye edersiniz önerirken kutu içinide belirtirseniz çok memnun olurum. hepinize teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.