Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PANSONİC NV-GS-21 KAMERAM VAR ANCAK KURULUM CDSİ V.S OLMADIĞI İÇİN FİREWİRE KART VE KABLOYLA AKTARIM YAPIP YAPAMAYACAĞIMI ÖĞRENMEK İSTİYORUM.İŞLETİM İSİSTEMİ XP WİNDOWS OTOMATİK OLARAK TANIR MI FİREWİRE KARTI İLE???
  • Sevgili talkie77, kurulum cd.si olsun olmasın Windows XP tüm minidv kameraları sorunsuzca tanıyor. Bunun için ihtiyacın olan firewire kartı ve bir firewire kablosu. Bunları edinirsen görüntüyü nasıl aktaracağını konunun en başından itiraberen okursan (1. sayfanın başından) rahatlıkla anlar ve yaparsın. Sıkça karşılaşılan problemlerin çözümüne de sayfalar içerisinde yer verdik. 7 sayfayı gözden geçirmen senin için oldukça faydalı olacaktır.
  • teşekkürler yavuz bey.yazıları okudum sadece kafama kurulum cdsi olmdan çalışıp çalımayacağı takılmıştı.deniycem...BU FORUM TEK KELİMEYLE BU ALANDA BİR NUMARA
  • abi benim bir sorum var USB 2.0 dan kameradan görüntüyü bilgisayara yüksek kalitede capture edebilirmiyim yoksa illa firewire bir kart almam gerekiyormu bu arada kameram panasonic gs25
    cevabinizi bekliyorum
  • Sevgili mozasur, usb 2.0 dan yüksek kalitede capture etmen mümkün değil. En kayıpsız ve kaliteli görüntü ancak firewire arabirimiyle aktarılabilir. Bu konuda capture cihazları dahi dv arabirimi kadar başarılı değildir.
  • yavuz abi tesekkürler peki dedigin dv arabirimi hakkinda biraz bilgi verebilirmisin ayrica ben bu formda yeniyim ama hayran kaldim yavuz abi bu kadar kisa sürede cevap yazman beni çok etkiledi
  • selamlar,

    Dün ilk defa kameramdan bilgisayara görüntü aktarabildim. Divx yapmak için virtualdub programini kullandim. Benim sorunum ise mpeg1 (vcd) yapmak için tmpgenc i kullanayim dedim ancak yapinca sesler bir acaip oldu sanki yankilaniyomus gibi. acaba aranizda kullanan varsa en iyi ayarlarin hangileri oldugunu söyleyebilir mi?

    ayrica bu forum için çok tesekkür ederim.
  • Selam, kısa bir süredir kameradan bilgisayara, firewire kartı ile görüntü aktarmaya çalışıyorum. Kamera Panasonic NVGS21. Bilgisayar P4, 1,8. Pinnacle kullanmayı denedim fakat bilgisayar capture'un ilk saniyelerinde kilitlendi. Tek kare bile capture edemedi. Ulead ile denemeye çalışıyorum şimdi. Bu seferde ekrandaki görüntü kesik kesik capture ediliyor ve bir süre sonra bilgisayar kitleniyor. Firewire kartından kaynaklanabileceğini düşünerek aldığım yerle görüştüm. Kartın üç girişinide tek tek denememi söyledi. Bu da kesik görüntü aktarımını düzeltemedi.

    Bunun nedeni benim görüntüyü vcd veya .mpeg olarak aktarmaya çalışmam olabilir mi? Avi olarak aktarırsam çözümlenir mi? Ya da benim anlamadığım başka ne çözümü olabilir? (bu arada görüntü 1saat, montajlayarak 10dk.'ya indirmeyi hayal ediyorum.)

    Herkese kolay gelsin




  • Sevgili Yavuz, Tarih olayı ile ilgili bir gelişme varmı? Capture ettiğimiz görüntüye tarih ve saati nasıl ekleyeceğimiz hususunda bilgisi olan arkadaşlar, bir gelişme varmı ?
    Teşekkür ediyorum...
  • Kemalim 23 tarih olayı kullandığın kamera ilgilidir. kameranda bu özellik varsa tarih koyma kaydettiğin kasetede tarih koyar. sen kameranın ayarlarını bi kurcala belki bulursun
  • arkadaşlar hc42E kameramı satıyorum. 10 günlük kutusuyla beraber herşeyini veriyorum bu iş bana göre değil alan varsa haber etsin. mail atsın. 800 $ a almıştım. isteyen varsa veriyorum. çanta ve kasette benden. akeskin10@hotmail.com
  • arkadaşlar ben video kameradan dv formatıyla bilgisayara kayıt atıyorum görüntü mükemmel tabiiki sonra bunu nero ile vcd yapmak istiyorum atıyorum neroya vcd 'ye çeviriyor fakat görüntü kötüleşiyor.bunu nasıl görüntü kaybetmeden yapabilirim.bu dışardan aldığımız vcd filmler gibi görüntü elde edebilirim?
  • slm tum arkadaslara..araniza yeni katildim,burda olmak guzel..

    yavuz rkadasımın acıklamalarını ilgiyle izldim,bi konuda yardımını isteyecem.

    ben aver tv kart kullanarak pc me mpg formatli goruntuler kaydettim..ve simdi bunlari nero programimla vcd yapmak istedim..fakat desteklenmeyen format gibi bir uyari aldim..işletim sistemim iyi p4 vs..

    cok ayrintiya grmeden(cunku acemiyim bu koularda) yeniden kayit yapmaksizin bunlari nasil donusturebilirim..mevcut kayitlarimi..onerecegin programlar falan...
    yardimci olursan sevinirim..gorusmek üzre..
  • Çeviri için bir çok program kullanabilirsiniz. Ancak Pinnacle 9.u edinebilirseniz hem görüntülerini bu programa alır üzerinde işlem yaparsınız ister hiç işlem yapmadan direkt vcd yaparsınız.
  • yo hayır i-link kablosu USB kablo deildir.....bu kabloyla attıgın görüntünün 1 saatlik buyuklüğü yaklasık 12 GB tır...sana sölediim program aynı zamanda profesyonel dijital montaj programıdır...görüntülerini bu program ustunde kesersin biçersin efektlersin.Sonra da expert eder DVD kalitesi elde edersin....bu görüntüyü de sorenson squeeze 3.1 adlı programda istediin boyut ve formata dönüştürdükten sonra tamamdır ister CD ye bas ister HD de misler gibi dursun...
  • Burada vcd formatı ile çalışan arkadaların netlik sorunu için sadece bir öneride bulunmak isterim... TPM encoder proğramı kullanır ve wizard modunda yada diğerleride olabilir other setting ( settings) kısmına girerseniz Motion searc Precisious kısmında very slow (highest Quality) seçerseniz daha temiz bir vcd çıkıyor...
  • daha önce sormuştum ama bir yanıt alamadım.

    lütfen bana çok pahalı olmayan bir video capture kart modeli önerebilirmisiniz. kısa süre içinde alacağım fakat hangisinin uygun olduğuna karar veremedim (video kamera sony dcr pc350e).

    şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar; foruma yeni üye oldum. İlk sayfadan itibaren tek tek okuyup kendim için gerekli bilgileri almaya çalıştım. 1 Nisan' a kadar gönderilen mesajları okudum. Diğer mesajları okumadan; ısrarla kameradaki tarih ve saati nasıl VCD veya DVD üzerinde göstereceğini soran arkadaşların yapacağı işlem: Kameradan bilgisayara kayıt yaparken tarihin çıkmasını istediğiniz kısımlarda kamera kumandasının "DATA CODE" tuşuna basın. Bastıktan sonra görüntü üstünde tarih görülmeye başlar. Bir daha "DATA CODE" tuşuna bastığınızda tarihin kayıt üzerinde görülmesi durur. (Bende DCR-TRV410E kamera var ve VCD yaparken tarihi VCD üzerine bu yöntemle atıyorum.)
  • benim sorum yavuz ve timuçin bey'e
    forumdaki yazılarınızı ilgiyle okuyorum
    çok teşekkürler
    bilgiyi paylaşmak gerçekten zor bir davranış

    benim sorularım

    1)sony hc90e kamera aldım, bunu bilgisayarıma bağlarken almam gereken ilink kablosu hangisidir. bu kabloların bir standartı varmı(fiyatları çok değişiyor). bir de 4-4 pin mi yoksa 4-6 pinmi olacağına neye göre karar veriyoruz?

    2)http://www.gold.com.tr/urunozel.asp?ID=14619 deki capture kartı nasıl bir ürün. üstelik anladığım kadarıyla içerisinde yazılım ve ilink kablosu da bulunuyor. üstelik fiyatı dolar cinsinden 24+kdv

    3)görüntüleri minidv içerisinde saklamanın ne zararı var. örneğin bunları minidv kasetler içerisinde kaç yıl muhafaza edebiliriz.
    1-2 yıla kadar blueray denilen kayıt sistemi çıkıp yaygınlaştığında, bırakın 1 saati 2-3 saati ham şekilde saklayabilecek kayıt medyaları ortaya çıkacak.


    şimdiden teşekkürler




  • agalık arkadasım bendede senin SonyDCR-TRV410E kamerandan var. Sen kayıt için nasıl bir kart ve i-link kablosu aldın ve hangi programı kullanıyorsun. Banada bu konuda yardımcı olursan sevinirim. Aynı zamanda bunu nerden bulacagım ve fiyatı ne kadar? Yardımcı olursan sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.