Şimdi Ara

Ders Çalışmayınca İçimde Acaip Bir Huzursuzluk Oluyor :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene ilk defa sınava giricem, lise sondayım. Dersane arkadaşlarım harıl harıl çalışıyorlar adamlar tenefüse çıkmayıp soru çözüyorlar.. İlk deneme sınavında benden düşük olan çocuk bile beni son denemede geçti, çok kötü oldum. Heves gitti nerdeyse, ama çok huzursuzum. Bugün tatil olmasına rağmen okul hiç çalışmadım ders, test çözmedim. O kadar huzursuzki içim. Sanki konular birikmiş masanın üstünde kitaplar duruyor ve çığ gibi beni bekliyorlar. Hangi birinden başlayacağımı bile düşünmek beni huzursuz ediyor. Cuma günü babam neti kapattırıyor, bende istedim zaten.. Çalışırım umaırm artık..

Paylaşmak istedim sadece sizlerle..

• Öncelikle lise son yaşaması gereken ama bu gerekliliğin ileriye atılan büyük adımlar olduğunu düşünüyorum…
    İlkokulda bir temel atılıyor yıllar yılı bu temelden bir bina yükseliyor…
    Lise dönemiyse binanın taşıyıcı kolonları oluyor ne kadar sağlam kolon yaparsan sonrasın inşa ettiğin binan o kadar sağlam olur…
    Bende bu dönemden geçtim…
    Benim hırslarım yoktu, olursa olur olmazsa tekrarcıyım ama tavsiye etmem sıkıntılı bir süreç oluyor…
    Hayat şartlarını yaşamını bu dönemde asgari düzeyde yaşayıp dersler konstre olmalısın bu süreçte ailende sana destek olacaktır.
    Neti kapattırmak hem iyi hem kötü
    İyi tarafı seni meşgul etmeyecek akılının kalmasını engelleyecek bir uygulamanın ortadan kalkması demek ..
    Kötü tarafıysa her şeye engel üniversitede asosyalleşiyor bu sefer insanlar neden 1 sene 2 sene her şey engelli hayattan 2 senenin boşluk silinmiş olması …
    Yukarıda da yazdığım gibi asgari düzeyde yaşamını sınırlandır engelleme …
    Başkasıyla yarışma kendinle yarış bir kimseni rakibi kendisidir…
    Ahmet sunu yapmış su dereceyi yapmış bunları düşünme sen ne yapacaksın onu düşün…
    Kazanamadım 1 sene boşluğa düşme bunalıma girme bu sene hırs yap çalış…
    Mesela bugün çalışmadım diyorsun tamam bugün için suçlu hissetme ama yarın için çalışmaya konstre ol …

• Bu sene üniversite sınavına girmiş ve kazanamamış biri olarak aynılarını yaşadım. Hatta bende bu tür bir konu açmıştım. Sana messenger'da konuşurkende demiştim, sakın konu biriktirme. Psikolojik olarak burada bir konuda aynı, on konuda aynı. Konular biriktikçe birikiyor, sen birini anlamadan geçince diğerinide yapasın gelmiyor. Sonra baştan halledicem diyorsun ama nereden başlasan fayda etmez gibi duruyor. Düzenli olmakta burada büyük önem taşıyor.

Sana tavsiyem, öncelikle odanı düzenle. Her şeyi yerli yerine koy. Yani odana girdiğin zaman kitaplar dağılmış, çanta ters dönmüş, kalemler başka yerde, soru bankaları ters dönmüş vs. düzensiz olmasın yani. Bunlara bakınca insanın en ufak bir çalışma istediğide varsa gidiyor. Ben geçen sene bu kararı verip herşeyi düzenlemem yaklaşık 2 saatmi almıştı, sen hesap et artık.

Çok fazla konuda geri kaldığını düşünmüyorum. Ben cidden çalışmamış, baya geri kalmıştım. Sonrada toparlayayım desemde olmadı. Bu düzenleme işini yaptıktan sonra konulara başla, bir sene kaybetmek istemezsin emin ol.

Birde başka birinin seni geçmesinin seni üzmemesi, dahada gazlaması lazım. O çocuk senin gerindeyken, hemen bir sonraki denemede seni geçmiş. Demekki sende düzenli çalışmaya başlarsan onu rahatlıkla geçebilirsin.

Öyle işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 6 Ekim 2009; 19:48:55 >

• Bende de tam tersi oluyordu. Çalışmaya tam başladığımda bir uyku ve çöküntü bastırıyor. Ama başka türlü hiçbir zaman öyle uyku gelmez.
  • bir önerimde şu cep telefonun varsa ki vardır... eve geldiğin zaman kapat ve senden uzakta bir yere koy dikkatini dağıtmasın...
    bu yüzden kuzenim sıkıntı çekmişti cep telefonuyla arayan mesaj atan bunlarda dikkat dağıttan etkenlerdendir.
  • Tşkler
  • dediğin duyguyu öss den kurtulmuş biri olarak hala taşıyorum. sana bu duyguyu aşmak için programlı çalışmanı öneririm hem işini zamanında bitirir hem de kendine güven kazanırsın, onun bunun yaptığı puanları sallamazsın.
    çalışma isteğinin olup olmaması ise amacının olup olmadığı veya onu ne kadar benimsediğinle ilgili. ben kendi kendime okusam mı başarılı olurum veya okumasam mı diye sormuştum mesela. hedefini sorgulamak seni daha çok motive eder. çalıştığın ders seni sıkmaz. yeter ki bir şeyi iste ve çaba göster olay budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abnop -- 7 Ekim 2009; 22:57:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.