Şimdi Ara

Ders çalışmadığım için çok pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
3
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim kardeşlerim lise son sınıf 18 yaşında biri olarak ders çalışmadığım için çok pişmanım şimdiki aklım olsa 9.sınıftan itibaren deli gibi ders çalışırdım arkadaşlıklar karı kız olayları hepsi yalan boşa vakit maelesef bunları daha bu sene anlıya bildim genç kardeşlerim siz siz olun derslerinize önem verin ve aileniz hariç herkesin herşeyin yalan olduğunu anlayın ders çalışıp güzel bir meslek sahibi olmaya bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• senin yaşında bir genç 1 yıl içinde dersler konusunda dehalar yaratabilir sakın karamsarlığa düşme yapar biliyorum yaşlarımızı değişsek senin yerine geçsem evlat bırak geçmişteki 3 beş yılın tembelliğini kısa sürede en iyi üniversiteyi rahtlıkla zorlanmadan girerdim ve bil ki ölümüne çalışırdım ne gündüz ne gece ne de zaman engel olurdu bana .. sen için vakit geçmiş değil ama ben gibiler için hayal bile değil yaş 50 evlat.. sizler bu kadar basit bir şeye dert tasa diyorsunuz kaçırdım diyorsunuz aslında gemi halen bekliyor sizi ya o gemiye bineceksin geleceğinde bir çok limanda gezeceksin ya da gemiyi kaçıracaksın tek bir limanda hayatın bitecek.. Ki ben okuduğum halde yazıyorum ama sen yaşta olsam çok daha mühim üniversitelere girerdim rahatlıkla hatta nükleer tıp bile okurdum şimdiki kafam olsa keşke siz yaşta olabilsek te o hocalar o dersler yağmur gibi yağsa üzerime alayına haddini bildirirdim bir saniye bile kaybınız gençlikte geleceğiniz deki onlarca yılınızı etkileyecek ben çocuklarımı başarılı yaptım hepsi üniversitelerde o yetmedi 6 7 zayıfı olan yetim bir kız çocuğunu himaye aldım bir tanıdığın ve biliniz ki orta sonda ilk yılında teşekkür aldı şimdi lise 1 de ve sınıf birincisi okulun en başarılı çocuklarından biri oldu. Genç ihtiyara demiş ki sen ne bileceksin ihtiyar demiş ki ben senin yaşını yaşadım ama sen ben yaşa gelmedin. Ve sana bu amcan diyor ki sen ve sen yaştaki gençler isterse uyanırsa ve hırslanır sa akıl almaz başarılara imza atar bunu ben gibiler bilir asıl olan genç yaşta birinin geleceği görebilmesi işte sen için anahtar budur geleceğindeki korkulan gerçek hayatı bir görürsen yatırım için var gücünle çalışacaksın ya sıradan bir vasıfsız insan olacaksın ya da herkes tarafından saygı gören bir baba bir ana olacaksınız seçim senin evlat ALLAH tüm gençlerimize keşke dedirtmesin..
    vallahi ders calismayan aptaldir. diyeceksinizki dersler ne kadar mantiksiz ne yapacaz bunlari falan filan. bosverin siz ustunuze duseni yapin. demiyoruzki hayvan gibi butun gun gomulun. en basitte bir kitap alin gunde 40 soru cozun. 11. sinif olsan hesapla ygs geldiginde kac soru olacak. endustri meslek lisesi okudum. hayatimin pismanligini yasadim. devlet itti bizi bu duruma. ya 450 yap anadolu kazan ya da git endustri meslek oku dedi. bizde endustriye meslege gittik mecburen. sonra ne yaptik? okulda olan 2 kiza 100 erkek sulandik mal mal gezdik kafelere gittik oynadik dersler bos olunca sevincten deliye donduk. sonda ne var? SIFIR! lise bitti herkes dagildi sinifin yarisi baraji bile gecemedi diger yarisi 2 yilliga gitti. 1 kisi 4 yillik universite kazandi. kizin teki evlendi. ben mezuna kaldim. simdi gotum tutustu resmen sinava 60 gun kaldi ve ben hala malım. sinavda gene birsey yapamayacagim buyuk ihtimal. ve bu berbat bir duygu. insan ailesinin yuzune bakmaya utaniyor.

kisaca arkadaslar, ders calisin guzel bir universite kazaninca hepsini unutacaksiniz emin olun.
  • Çok içten ve çok doğru şeyler yazmışın. Ben de geç anladım malesef.
  • Suan 8. sinifdayim senin icin uzuldum (abi). bende pismanim ama seninki kadar koymaz bana ...

• Gecmise pismanlikla bakmak kacinilmaz. Olgunlasinca anliyor insan. Onemli pismanlik kacinilmaz ama onumuzde bombos bir sayfa var. Keskelerle bu kagidi doldurmaktansa gecmisi birakip devam etmek daha iyidir.

Yazarken ben motive oldum. Ne guzel ic sesim varmis lan!

• Kardeşim senin için geç değil otur adam akıllı çaliş derslerine matematiği şimdiden sağlam temeller üzerine kur

• Hayatin kurali bu. Once sinav yapar sonra ders verir. alisin buna. Daha cok taşlara vurucaz bu kafayı.

• bende 18 yaşındayım ama tekrar 9. sınıfı okuma hakkım olsa asla gitmezdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vallahi ders calismayan aptaldir. diyeceksinizki dersler ne kadar mantiksiz ne yapacaz bunlari falan filan. bosverin siz ustunuze duseni yapin. demiyoruzki hayvan gibi butun gun gomulun. en basitte bir kitap alin gunde 40 soru cozun. 11. sinif olsan hesapla ygs geldiginde kac soru olacak. endustri meslek lisesi okudum. hayatimin pismanligini yasadim. devlet itti bizi bu duruma. ya 450 yap anadolu kazan ya da git endustri meslek oku dedi. bizde endustriye meslege gittik mecburen. sonra ne yaptik? okulda olan 2 kiza 100 erkek sulandik mal mal gezdik kafelere gittik oynadik dersler bos olunca sevincten deliye donduk. sonda ne var? SIFIR! lise bitti herkes dagildi sinifin yarisi baraji bile gecemedi diger yarisi 2 yilliga gitti. 1 kisi 4 yillik universite kazandi. kizin teki evlendi. ben mezuna kaldim. simdi gotum tutustu resmen sinava 60 gun kaldi ve ben hala malım. sinavda gene birsey yapamayacagim buyuk ihtimal. ve bu berbat bir duygu. insan ailesinin yuzune bakmaya utaniyor.

kisaca arkadaslar, ders calisin guzel bir universite kazaninca hepsini unutacaksiniz emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 11 Ocak 2016; 23:00:03 >

• Bu kadar basit şeylere pişman olmayın.Bunlar düzeltilebilir şeyler.Geçmişinde yaşadığın şeyleri pişmanlık duyarak değil ve övünerek değil özlerek hatırlaman lazım,özlüyosan geçmişini emin ol doğru yoldasın

• Bende pismanim hocam yas 17 3 sene kari kiz kovaladik pc oynadik 60 gun kalmis ygs ye hic bir sey bilmiyorum halimiz ne olacak durum vahim mezuna kalacagim sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowRivers -- 11 Ocak 2016; 23:07:12 >
  • otuzbirin adı karı kız kovalamak olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin yaşında bir genç 1 yıl içinde dersler konusunda dehalar yaratabilir sakın karamsarlığa düşme yapar biliyorum yaşlarımızı değişsek senin yerine geçsem evlat bırak geçmişteki 3 beş yılın tembelliğini kısa sürede en iyi üniversiteyi rahtlıkla zorlanmadan girerdim ve bil ki ölümüne çalışırdım ne gündüz ne gece ne de zaman engel olurdu bana .. sen için vakit geçmiş değil ama ben gibiler için hayal bile değil yaş 50 evlat.. sizler bu kadar basit bir şeye dert tasa diyorsunuz kaçırdım diyorsunuz aslında gemi halen bekliyor sizi ya o gemiye bineceksin geleceğinde bir çok limanda gezeceksin ya da gemiyi kaçıracaksın tek bir limanda hayatın bitecek.. Ki ben okuduğum halde yazıyorum ama sen yaşta olsam çok daha mühim üniversitelere girerdim rahatlıkla hatta nükleer tıp bile okurdum şimdiki kafam olsa keşke siz yaşta olabilsek te o hocalar o dersler yağmur gibi yağsa üzerime alayına haddini bildirirdim bir saniye bile kaybınız gençlikte geleceğiniz deki onlarca yılınızı etkileyecek ben çocuklarımı başarılı yaptım hepsi üniversitelerde o yetmedi 6 7 zayıfı olan yetim bir kız çocuğunu himaye aldım bir tanıdığın ve biliniz ki orta sonda ilk yılında teşekkür aldı şimdi lise 1 de ve sınıf birincisi okulun en başarılı çocuklarından biri oldu. Genç ihtiyara demiş ki sen ne bileceksin ihtiyar demiş ki ben senin yaşını yaşadım ama sen ben yaşa gelmedin. Ve sana bu amcan diyor ki sen ve sen yaştaki gençler isterse uyanırsa ve hırslanır sa akıl almaz başarılara imza atar bunu ben gibiler bilir asıl olan genç yaşta birinin geleceği görebilmesi işte sen için anahtar budur geleceğindeki korkulan gerçek hayatı bir görürsen yatırım için var gücünle çalışacaksın ya sıradan bir vasıfsız insan olacaksın ya da herkes tarafından saygı gören bir baba bir ana olacaksınız seçim senin evlat ALLAH tüm gençlerimize keşke dedirtmesin..

• Bende çok pişmanım, 3 seneyi uyuyarak geçirdim, şimdi elim ayağıma dolanmış durumda 2 ay kaldı. Temel olmadığı için çok zorlanıyorum konulari anlamakta. Netlerim de yerlerde. Mezuna kalıcam

• Hedefin yuksekse emin ol uni de daha cok calisiyprsun ayni zamanda seni tabirin ile karo koz oso daha rahat ve daha bol oyuzden simdi otur calis kutuphabeden yaziyorum :) lisede hic kutuphaneye gitmemistim dersaneye fala da gitmezdim simdi lisenin 2 kati calisihorum

• Sınava 60 gün var dostum, adam gibi oturur programlı çalışırsan fark yaratabilirsin süre az değil hem bunun lys si var. Seni teselli etmeye felan çalışmıyorum gayet ciddiyim

• Ben da 7.sınıfım bendr son zamanlar saldım hemen batırdım bi ders aldım Allahtan daha erken benim içi9

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 den itibaren kassak olmaz mı ?
  • Dikkatle okuyun ve anlayın gençler... zaman makinesi denen bir düşünce vardır bu alet gerçek olsa siz gençlerin işine yaramaz biz ihtiyarların ise alayı gençlik yıllarına gitmek ister sizler için zaman makinesi gerçektir ve aslında göremiyorsunuz halbuki etrafınızda ananız babanız amcanız ve bütün yaşlılara bakınız bunların yaptıkları bütün hatalar ve kaçırdıkları sizinde gelcekte yaşayacağınız aynı sahneler aslında ebeveynlere çok kızarım bildikleri halde uyarmazlar ya da uyarmanın nasıl yapılacağını bilmezler ama bu ihtiyarlara hepiniz sorsanız ah keşke derler umarım hepiniz ben gibi bir zaman makinesinden bir kıvılcım alırsınız sadece dersleriniz değil gençler hayatta yapacağınız her işte bu bahsettiğim zaman makinelerine dikkat ederseniz ve gözlemlerseniz ilerideki hayatınızda çok daha az hatalar yaparsınız bile bile o ihtiyarlarla aynı kadere göz yummak kader demek son derece hatalıdır. Ve biliniz ki bir yetişkinin çektiği bir günlük azap gençlerin tüm sorunlarından ya da sorun gördüklerinden çok daha farklı bir olaydır. Biz babaların ya da anaların hayatının bir önemi yoktur. Yaşlandıkça en büyük servetiniz çocuklarınızı iyi yetiştirmek kurtulmaları başarılı olmaları hatta torunlarınıza ve etraftaki bütün gençlere bu durumun yansıması bizlere en büyük huzur ve servettir. Etrafta karnesini 4 e katlayıp utanan gençleri görmek istemiyorum çünkü bu bizlere azap veriyor bizleri sizler vereceksiniz toprağa huzur içinde dediğim gibi ne hayatımız ne paramız pulumuz umrumuz dadır. Sizlerin başarılı ve sağlam nesil olması bizler için kutsaldır çevrenizdeki bu zaman makinalarının örnek alınacak hayatları yoktur sizler çok daha iyisini yapmalısınız çünkü bu ülke çok kötü zamanlar yaşadı 2 ekmek için anarşi ortasında akşama kadar bekledik kurşunlar ortasında etrafınızdaki her ihtiyarın zor zamanları olmuştur bunlar mühim değildir iş işten çoktan geçti bizler için ama ne zaman siz gençlerde bir ışık bir başarı görüyorum işte o vakit sanki kendi evladım gibi seviniyorum ALLAH her birinize pırıl prıl bir gelecek nasip etsin ve çalışın herşey vaktinde güzel bunların farkına varınız..

• biraz daha uyandırayım sizleri umarım her gencimiz okur. Hepiniz karayip korsanlarını seyretmişsinizdir bu film çoğunuza sıradan macera filmi gelebilir dikkatinizi serinin 4 ncüsü olan gençlik pınarına çekeceğim orada anlatmak istediğim kelimelerin ve önemi gizli anafikir olarak belirtilmiş aslında. Siz gençlerin önemsiz ve değersiz sandığı gençlik yılları dünyanın en büyük servetlerinden çok daha pahalı ve mühimdir. Dikkatinizi çekerse kötü baba bile gençlik için kızını feda etme çabasındadır üstelik en büyük korsan olmasına rağmen. Anlayacağınız elinizde o kadar büyük bir servet var ki farkında bile değilsiniz ve sizlerin attığı her boş adım bu serveti heba etmektir yukarıda yazdığım gibi sizlerin her şeyi var zaman makineniz bile var tek kusurunuz gözler açık değil o gözleriniz söylediklerimi bir görebilse maddi ve manevi anlamda her biriniz neler yapar neler. Etrafınızda nasihat çeken yetişkinler vardır çocuklar biz gençliğimizde şöyleydik böyleydik külliyen yalandır amcanız olarak itiraf ediyorum bana anlatsınlar bizlerin örnek alınacak bir hayatı yoktu ya da başarısı sorsanız alayına zaman makinesi icat oldu alayı gençliğine gider neden mi? Çünkü bizler çok hatalr yaptık sizlere düzgün bir gelecek vermedik çoğu yaşıtlarımız o zekaya da sahip değildir bizden evvel ki nesil ise külliyen cahil di. bir örnek vereyim 1974 yılı hiç unutmam eve bir televizyon geldi atlas diye sadce bir düğmesine bastım diye sabaha kadar dayaklar yedim bu ve benzeri birçok olayda falakalara maruz kaldık ama biz nesil bundan ders alamadık bakınız çevrenize koca koca kadınlar 4 5 10 koca değiştiriyor aşk sevgi sözde eskiler biliyormuş külliyen yalandır ben yaşıt adamlar birçok kadından çocuk peydahlamış eli bilmem neresinde cahil herifler 20 30 çocuk yapmış istikbalini düşünen yok sonrada gençler suçlu bok suçlu.. Bizlerin çoğu cehennemi süsleyecek çocuklar bari sizler kurtulun ibret ve ders alınız ki aynı hataları yapmayın anam şunu yaptı babam şunu yaptı diye zannetmeyiniz ki bunlar insanlığa bir şey veriyor ve örnek alınacak nesiller değiliz bizler başarılı olup zengin olanı da sanmayın kafayı çalıştırmıştır biliniz ki yalan dolan acımasızlık la bir yerlere gelmiştir. Ben çocuklarımla konuşurken bana ne kadar saygı da duysalar derim ki asla beni veya başkasını örnek almayınız sizler çok daha üstün zekaya ve geleceğe sahipsiniz yetişkinlerin siz gençlere geçmişte şöyleydim böyleydim külliyen yalandır eğer ki gözleriniz dikkatle bakarsa çoğumuz mutsuz ve keşkelerle yaşamışızdır sanki bir örnek gibi sunarlar sizlere aslında hatalar yapmamanız içindir ama itirafta etmezler onların yerine ben açıkça itiraf ediyorum biz son derece ilkel dik. Ve bu ilkel anlayışı gençlere zehirleyerek kibirle ve şiddetle vermek istendi onların değerli olan yaşına falan saygı duyulmadı liseler üniversiteler de yetişen gelecek nesile siyaset dahil her türlü zehirler sunuldu öğrenciye nedir arkadaş devlet mevlet sorunu bir bırakın yaşasınlar nefes alsınlar iste sizlerin göremediği bu bizim iblis sanki bir bokmuşuz gibi elinizdeki servetle oynanması. Bakıyorum çevresi ya da medya falan hep şiddet külhanbeylik itlik uğursuzluk dizileri kızları kolay para kolay koca erkekleri adam vurma dövme ne tür pislik ararsanız zehir ararsanız mevcut maalesef.. Halbuki bu üstün kapasite ve gücünüz tıpkı japonlar gibi sizi aya da götürür marsa da götürür bunları bilin gençler hepinizden isteğim yepyeni bir dünya yaratın güçlü azimli kendine özgü ve tarz yaratın biz yaştakilerin inanınız ki kayda değer hiçbir tarzı yoktur ve bu yüzden akıllı devletlerin ve insanların güdümü içindeyiz bari sizler başarın.saygılarımla bir ihtiyar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D0EA365C -- 12 Ocak 2016; 0:44:41 >

• şuan konunun sahibiyle ayni durumdayim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.