< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
senin yaşında bir genç 1 yıl içinde dersler konusunda dehalar yaratabilir sakın karamsarlığa düşme yapar biliyorum yaşlarımızı değişsek senin yerine geçsem evlat bırak geçmişteki 3 beş yılın tembelliğini kısa sürede en iyi üniversiteyi rahtlıkla zorlanmadan girerdim ve bil ki ölümüne çalışırdım ne gündüz ne gece ne de zaman engel olurdu bana .. sen için vakit geçmiş değil ama ben gibiler için hayal bile değil yaş 50 evlat.. sizler bu kadar basit bir şeye dert tasa diyorsunuz kaçırdım diyorsunuz aslında gemi halen bekliyor sizi ya o gemiye bineceksin geleceğinde bir çok limanda gezeceksin ya da gemiyi kaçıracaksın tek bir limanda hayatın bitecek.. Ki ben okuduğum halde yazıyorum ama sen yaşta olsam çok daha mühim üniversitelere girerdim rahatlıkla hatta nükleer tıp bile okurdum şimdiki kafam olsa keşke siz yaşta olabilsek te o hocalar o dersler yağmur gibi yağsa üzerime alayına haddini bildirirdim bir saniye bile kaybınız gençlikte geleceğiniz deki onlarca yılınızı etkileyecek ben çocuklarımı başarılı yaptım hepsi üniversitelerde o yetmedi 6 7 zayıfı olan yetim bir kız çocuğunu himaye aldım bir tanıdığın ve biliniz ki orta sonda ilk yılında teşekkür aldı şimdi lise 1 de ve sınıf birincisi okulun en başarılı çocuklarından biri oldu. Genç ihtiyara demiş ki sen ne bileceksin ihtiyar demiş ki ben senin yaşını yaşadım ama sen ben yaşa gelmedin. Ve sana bu amcan diyor ki sen ve sen yaştaki gençler isterse uyanırsa ve hırslanır sa akıl almaz başarılara imza atar bunu ben gibiler bilir asıl olan genç yaşta birinin geleceği görebilmesi işte sen için anahtar budur geleceğindeki korkulan gerçek hayatı bir görürsen yatırım için var gücünle çalışacaksın ya sıradan bir vasıfsız insan olacaksın ya da herkes tarafından saygı gören bir baba bir ana olacaksınız seçim senin evlat ALLAH tüm gençlerimize keşke dedirtmesin..
|
vallahi ders calismayan aptaldir. diyeceksinizki dersler ne kadar mantiksiz ne yapacaz bunlari falan filan. bosverin siz ustunuze duseni yapin. demiyoruzki hayvan gibi butun gun gomulun. en basitte bir kitap alin gunde 40 soru cozun. 11. sinif olsan hesapla ygs geldiginde kac soru olacak. endustri meslek lisesi okudum. hayatimin pismanligini yasadim. devlet itti bizi bu duruma. ya 450 yap anadolu kazan ya da git endustri meslek oku dedi. bizde endustriye meslege gittik mecburen. sonra ne yaptik? okulda olan 2 kiza 100 erkek sulandik mal mal gezdik kafelere gittik oynadik dersler bos olunca sevincten deliye donduk. sonda ne var? SIFIR! lise bitti herkes dagildi sinifin yarisi baraji bile gecemedi diger yarisi 2 yilliga gitti. 1 kisi 4 yillik universite kazandi. kizin teki evlendi. ben mezuna kaldim. simdi gotum tutustu resmen sinava 60 gun kaldi ve ben hala malım. sinavda gene birsey yapamayacagim buyuk ihtimal. ve bu berbat bir duygu. insan ailesinin yuzune bakmaya utaniyor.
kisaca arkadaslar, ders calisin guzel bir universite kazaninca hepsini unutacaksiniz emin olun. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 11 Ocak 2016; 23:00:03 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowRivers -- 11 Ocak 2016; 23:07:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D0EA365C -- 12 Ocak 2016; 0:44:41 > |