Şimdi Ara

Ders Çalışma Günlüğüm (TM ve Dil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
5
Favori
7.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Önce bir kendimi tanıtayım. Ben Neinname (Bir isim söylemem gerekiyordu ) 3. Seneme kaldım. Aslında sayısal çıkışlıyım ama ilk mezun senemde sınava 5 ay kala TM'ye geçip ardından üç ay yattım. Sonuç olarak 40k gibi rezalet bir sonuç yaptım. Geçen sene de bir günlüğüm vardı ama sadece 4 ay sürdürdüm. Daha sonra saçma bir nedenden dolayı günlük tutmayı bırakım. Günlük bana gerçekten çok disiplin sağlıyor o yüzden bu günlük, o gün hiç çalışmamış olsam bile, sene boyunca her gün güncellenecek.

    3. seneye kaldığım için artık hazırlık okuma lüksüm kalmadı, o yüzden Amerikan Kültür İngilizce kursuna yazıldım. Seviyem B1 şu an için. Buraya İngilizce çalışmamı da yazacağım. Sene sonu belki zevkine İngilizce sınavına da girerim. Ağustosun sonlarına kadar YKS çalışmasına başlamayacağım. Burayı sadece İngilizce günlüğü olarak kullanacağım.



    9 Ağustos 2018:
    Bugün Speaking Club vardı. İngilizce ile Tabu oynadık. Takım benim yüzümden fark yedi. (Her türlü kaybedecektik ) Kelime bilgimin ne kadar zayıf olduğunu tekrar anladım. Akşam eve geldikten sonra 2,30 saat çalıştım şimdilik yeterli bence. Present Continuous Tense'i hallettim. Önceden öğrendiğim kelimeler ile ilgili cümleler kurdum. Yeni kelimeler öğrendim onların tanımını falan yazıp onlarla ilgili de cümle kurdum.

    10 Ağustos 2018:
    Sabahtan misafirim geldi, daha şimdi gittiler. Pek çalışma fırsatım olmadı. Aslında iyi bir başlangıç da olmadı ama zaten şu an için çok kasmama gerek yok. İleriki zamanlarda yeterince ciddiye alacağım zaten bu durumu.

    11 Ağustos 2018:
    Bugün kurs ve speaking club vardı. Kelimeler çok birikmişti (Ekonomi ile ilgili çok sıkıcı kelimeler) ve kursta kelimeleri ezberlememiz için zorluyorlardı. Ben de üç saat kelime çalışması yaptım. Epey kelime öğrendim.

    12 Ağustos 2018:
    Bugün yine kurs ve speaking club vardı. Eve geldikten sonra 1 saat coğrafya çalıştım. (Coğrafya cepte Harita bilgisi ilk video) Ardından 1 saat İngilizce çalıştım. (Stative verbs ve Grammer'de yapılan 8 hata adlı bir video) Hala tatil modundan dersleri çıkıp çok ciddiye almaya başlamadım. Bu haftanın sonunda biraz daha ciddi çalışırım belki.

    13 Ağustos 2018:
    Bugun askerlik tecili ile uğraştım, eve geldiğimde de pek çalışmadım. Yarından itibaren ciddi olarak başlamayı düşünüyorum, ama sadece düşünüyorum henüz

    14 Ağustos 2018:
    Iki saat İngilizce çalıştım sadece. Geniş zaman vs şimdiki zaman diye bir konu vardı ona baktım. Stative verbs'ü tekrar ettim ve ing almayan fiillere falan baktım. Bir de kelime çalışması işte.

    15 Ağustos 2018:
    Toplam 3 saat çalıştım. Geçen sene çözdüğüm halde karekok mps 1'i tekrar aldım. Epey unutmuşum çünkü. Geometrik kavramları Metin hocamdan izleyip konuyu mps'den tamamen bitirdim. Selamı Yalçın'dan ilk çağ uygarlıkları ile ilgili ilk 1,5 videoyu izledim. Ağustosun yarısı bitti, bundan sonra daha düzgün çalışsam iyi olur. Ne kadar desem İngilizce ve TM ikilisi o kadar kolay değil.

    16 Ağustos 2018
    Toplam 6 saat çalıştım. İki saat coğrafyaya baktım. Coğrafya cepteden izohipslere kadar izledim. Ardından ingilizcede epey kelime öğrendim. Sonra da bir bölüm ingilizce altyazili dizi izleyeyim dedim, izledim de ama bilmediğim çok kelime çıktı. İngilizceden nefret ettiğimden dolayı İngilizce çalışmam hiç verimli olmuyor. Hiç sevmediğim coğrafya bile İngilizceden sonra bana çok eğlenceli geliyor :(

    17 Ağustos 2018:
    Üç buçuk saat geometri çalıştım. Metin hocamdan doğruda açı videolarını izledim ardından mps'de ilgili soruları çözdüm.

    18 Ağustos 2018:
    3 saat çalıştım. Coğrafya'da izohiplsleri bitirdim. Birey b gelişim geodan harita bilgisi ile ilgili ilk 3 testi çözdüm. Cumartesi ve pazar günleri İngilizce kursu oluyor bu arada. Onu da ekleyeyim.

    19 Ağustos 2018:
    İngilizce kursuna geldikten sonra evden çıktım. O yüzden çalışamadım. Artık gezme işini falan azlatmam gerek sanırım :(

    20 Ağustos 2018:
    Toplam beş saat çalıştım. Ingilizcede kelime çalışması yaptım. Grammeri tekrar ettim. Geometride ise Metin Hocam'ın üçgende acılar konusunun ilk 1,5 videosunu izledim.

    21 Ağustos 2018:
    Kurban bayrami muhabbeti vs dolayısıyla evden çıkmak zorunda kaldım. Akşam çalışırım demiştim ama pek halim kalmadı açıkçası. Bu arada şeyi buraya da yazayım. Henüz bilerek tatil/ders arası modta takılıyorum. Hızlı koşan atın b*ku seyrek düşer mantığındayim diyebilirim. Tam olarak başlamam lazım, artık bayramdan sonra mı olur bu, yoksa eylülün başında mı ben de bilmiyorum. :/

    22 Ağustos 2018:

    Iki saat çalıştım sadece. Simple past tense, past continous tense ve when/while'a baktım. Eski konular ile ilgili alıştırma falan çözdüm bir de. Kesin kararımı verdim, haftaya pazartesi gününden itibaren düzgün çalışmaya başlıyorum.

    23 Ağustos 2018:
    Bayramda çalışmak gerçekten sıkıntı oluyor, sürekli evde olmuyorum falan. Kısacası pek çalışmadım :(

    24 Ağustos 2018:
    Bayramı rezil bir şekilde geçirdiğimin farkındayım ama yine bütün gün evde değildim, yine çalışamadım. Cumartesi günü de evde olur muyum bilmiyorum. Ama pazartesi gününden itibaren her şeyi rayına oturacağım.

    25 Ağustos 2018:
    Evde değildim yine :( Neyse ki bugün son gün. Bundan sonra ders çalışabilirim :)

    26 Ağustos 2018:
    İngilizce kursu ve speaking club vardı. Ardından eve gelince 3 saat çalıştım. Türkçe'de Hocalara Geldik'ten sözcükle anlam videolarını izleyip Bilgi Sarmal'dan 5 test çözdüm. İngilizce'de when/while'ın birbiri yerine kullanımını pek anlamıyordum. Hintli bir kadından video izleyince anladım. Ardından past tense, past continuous tense ve when/while/just as ile ilgili alıştırma çözdüm.

    27 Ağustos 2018:
    Toplam 6 saat çalıştım. Geometride akrep ile yelkovan arasındaki açı soru tipi ile ilgili bir video izledim. Doğruda açı ile ilgili tekrar amaçlı açı yayınları ygs soru bankasından bir test çözdüm. Metin Hocam'dan son üç video hariç üçgende açı videolarını izledim. Pdf'i kullanmıyorum. Yazarak çalışıyorum. Her bir video yarım saat olduğu için çok uzun sürüyor :( Bilgi sarmaldan bir test sozcukte anlam çözdüm. Hocalara geldik tyt kimyadan ilk üç videoyu izledim. İngilizce çalışmadım.

    28 Ağustos 2018:
    5 saat çalıştım. Metin hocam üçgende acılar bitti. Mps'den 10 köşe taşını hallettim. Coğrafya tekrarı yaptım ve birey gelişim b'den harita bilgisi ile ilgili 3,5 test çözdüm.

    29 Ağustos 2018:
    Kendime şu an için haftada bir gün tatil hakkı verdim. Normalde tatilim cuma günleri ama özel bir durumdan beri bu hafta için Çarşamba gününe çektim. Cuma ders çalışacağım artık.

    30-31 Ağustos 2018:
    Tercih olaylarından dolayı çok fazla ve çok verimli çalışmadım. O yüzden iki günü birleştireyim dedim. İngilizce ile ilgili mesajlaşırken kullanılan kısaltmalara baktım. (LOL, Gf vs.), bir de klişe cümleler yerine kullanabilecegimiz cümleler tarzı bir video vardı. Onu izledim. Geometriden 70 soru üçgende açı çözdüm ve Kenan kara'dan ek çizimler videosunu izledim. (Bence tüm öğrenciler bu videoyu izlemeli, epey iyi bir video) bilgi sarmaldan 20 soru sozcukte anlam çözdüm.

    1 Eylül 2018:
    Bugün düzgün çalışacağım diye güne başladığım halde çok rezil bir gün geçirdim. Kendimden iğreniyorum :( İngilizce kursu ve speaking club vardı. Speaking Club'dan sonra hoca zamanım var, isteyenler ile sohbet edebiliriz dedi. Hoca yabancı bu arada, bunu söylemeyince anlamı olmuyordu :( Neyse 1,5 saat daha konuştuk. Eve geldikten sonra İngilizce defterimin yarısını falan düzenledim. (Notları hep oraya buraya yazıyordum çünkü) Bir de 12 tane yeni kelime öğrendim. Kelime öğrenirken artık tamamen ingilizce ingilizce sözlük kullanmaya karar verdim. Daha uzun sürüyor ama daha kalıcı. Sonrasında da bir şey yapmadım :(

    2 Eylül 2018:
    -Haftasonlari ingilizce kursu ve speaking club oluyor. Saat 2 gibi eve geliyorum.
    - İngilizce kelime çalışması yaptım.
    - İngilizce listening ile ilgili bir ödev vardı onu yaptım ve tekrar yaptım.
    - 2017 tyt matematik kısmı full iken 2018'de ben zaten biliyorum havalarına girdiğim için sınav daha basit olduğu halde fulleyemedim. Hocalara geldikten temel kavramlar, tam ve doğal sayı, ardışık sayı, aralarında asal sayılar vs. videoları izledim. 3-4-5 tyt soru bankasından 84 soru çözdüm. (Kitap da videolar da seviyemin altında kalıyor ama olsun. Gerçi kitabın orijinal soru kısmını hala çözmedim ama neyse )
    Mps'den üçgende acı testlerinden 84 soru çözdüm. 50 soru falan kaldı. Sürekli açı çözüyorsun diyorlar da ne yapayım bitmiyor, yarına umarım artık
    - Bütün bunlar 6 saat aldı. (Kurs hariç) Özellikle ingilizce kelime çalışması çok zaman alıyor.

    3 Eylül 2018:
    Toplam beş saat çalıştım. (Başım çok ağrıyordu, yarıda kesmek zorunda kaldım :() Present Perfect Tense'i hallettim. Ceyhun hocanın pdf'inden rasyonel sayılara göz atıp , 3-4-5 tyt matematikten gerçek sayılar 2'yi bitirdim. Doğru dürüst çalışmadığım verimsiz bir gündü :(

    4 Eylül 2018:
    Tarih için nasıl çalışmam gerektiğini bulamadım. En son süresi çok uzun olsa bile Selami Yalçın'dan izlemeye karar verdim. Sayısalcı olsam özet bir yerden okuyup geçerdim de TM'ci olduğum için yemiyor. Neyse ilk çağ uygarlıklarından yunan uygarlığı hariç hepsinin videosunu izledim işte. Sonra geometride mps'de üçgende acı ile ilgili soruları bitirdim. İngilizce'de de kelime çalışması yaptım.

    5 Eylül 2018:
    Sabah evde değildim, akşam da evden çıktım. Anca dört saat çalışabilidim o yüzden. Matematikte hocalara geldikten faktöriyel ve basamak kavramı ile ilgili videoları izleyip, üçdörtbeş'te testlerini çözdüm. Geometride genel tekrar yapıp açı yayınlarından bir test çözdüm.

    6 Eylül 2018:
    Toplam 7 saat 15 dakika çalıştım. Geometride Metin Hocam' dan açı kenar bagintilari ile ilgili 3 videoyu izledim. Matematikte Üçdörtbeş tyt soru bankasından görsel zeka kısmını çözdüm. (4 ÖSYM bir orijinal test) Sorular aşırı kaliteliydi. Sırf bu konunun soruları için bile bu kitap alınabilir Biyolojide Selin Hoca biyokampın ilk videosunu izledim. (Son 10 dakika hariç) Ardından palmedeki canlıların ortak özellikleri ve grafik yorumlama adlı 6 testi çözdüm. Sonra biraz coğrafya bakayım dedim. Tekrar yaptım ve izohipsler ile ilgili bir test çözdüm. Bu coğrafya benim bütün hayat enerjimi emiyor. Çalışmaktan nefret ediyorum. Eskiden yazılı varken bile coğrafyaya çalışmaz, düşük almayı coğrafya çalışmaya tercih ederdim. O kadar yani :( Neyse bir de ingilizce pratiği 2 bölüm friends izledim. (Bu toplam ders çalışma süresine dahil değil.)

    7 Eylül 2018:
    Cuma günleri benim tatil günüm. Aslında tatili haketmemiştim ama neyse :( 1,5 saat tekrar yaptım sadece. Bir de anlatmak istediğim başka bir şey oldu. Forumda tyt'de 55k yapıp ayt'si çok iyi olduğu için sıralamasını 600 civarına çeken birini gördüm. Benim tyt puanım da bu civarda. Demek ki TYT'ye hiç dokunmasam bile hedefime ulaşmam teknik olarak mümkünmüş. Ben de bu günden sonra ayt'ye yoğunlaşacağım.

    8 Eylül 2018:
    Kurstan geldikten sonra rahatsızlandım biraz. O yüzden bütün gün pek çalışmadım :(

    9 Eylül 2018:
    Kursa ve speaking Club'a gittikten sonra üniye gidecek arkadaşlar ile buluştuk, dolayısıyla yine çalışmadım. 3 gündür saçma sapan geçirdiğimin farkındayım. Bundan sonra daha düzenli çalışırım umarım.

    10 Eylül 2018:
    Ingilizce kelime çalışması yaptım sadece :(

    11 Eylül 2018:
    Toplam 8 saat çalıştım. Once Harun Ardıç ders notlarından şiir bilgisi konusunun %90'ıni hallettim. Ardından fdd soru bankasından 12 soru çözdüm. (Fdd almayacaktım ama bütün Antakya'da fdd, esen ve limit harici bir şey yoktu, mecbur kaldım) Neyse daha sonra geometride mps acı kenar bağıntilarindan 73 soru çözdüm. Köşe taşları bitti neredeyse. Sonra mola verdiğimde itu profiency (?) ile ilgili konuyu gördüm. Gitmek istediğim yerin hazırlığı ile ilgili araştırma yaptım. Daha özelleşmis bir şekilde hazırlığa çalışmadan önce çok bilinen kelimeler, phrasel verb ve B2'ye kadar olan tüm Grammer konularını bitirmem gerektiğini farkettim. Önce passive voice çalıştım ardından gelip ingilizce bilmeniz için bilmeniz gereken 416 fiil adlı videodaki kelimeleri not aldım. Ezberlemeye başladım. Bilmediğim 150 kelime falan vardır herhalde. Ezberlemem biraz sürecek :(

    12 Eylül 2018:
    Görünürde üç saat İngilizce çalıştım ama aslında üç saatten daha fazla. Present Perfect ve Continuous'u tam anlamadığım için İnternette ne bulduysam baktım diyebilirim. En sonunda anladım :D

    13 Eylül 2018:
    Toplamda altı saat çalıştım ve speaking Club'a gittim. İngilizce'de past perfect ve past perfect continuous Tense'i hallettim. Hüseyin Demirtaş' tan reading, speaking ve listening nasıl gelişir videolarını izledim. Geometriden de mps de üçgende açı kısmını hallettim. İngilizce'ye fazla zaman harcadığımi farkettim. O yüzden bundan sonra normal çalışmam bitmeden ingilizce çalışmasına başlamayacağım.

    14-15 Eylül 2018:
    Biraz rahatsızım bu günlerde. Süre tutmadan az bir şey çalıştım ama. Geodan 60 soru falan çözdüm. Metin Hocam dik ucgenlerin ilk üç videosunu izledim. İngilizce quiz gibi bir şey var. Yakınlarda da B1 bitirme sınavı olacak. Ona çalıştım bir de. Eylülün yarısının çöp geçtiğinin farkındayım. Kendimi toplarlamam lazım artık :(

    16-17 Eylül 2018:
    Hastaydım biraz, o yüzden çalışmadım :(

    18 Eylül 2018:
    Üçdörtbeş tyt soru bankasından örüntülü sayı grupları ve sayısal sözel mantık konularını çözdüm. Edebiyatta şiir bilgisi tekrarı yaptım. Toplam 4,5 saat çalışma falan ediyor sanırım. Geçen senenin sonlarında evde çalışabiliyordum ama bu sene öyle olmuyor. O yüzden kütüphaneye gitmeye başlayacağım. :(

    20 Eylül 2018:
    Sabah bir isim vardı. Öğlen eve geldim, biraz oturduktan sonra dershanelerin sinavina dışarıdan girmek için dershaneler ile konuşmaya gittim. Bulunduğum yerde ekin diye bir dershane var. Endemik, Ekstrem, Supara, Çözüm ve DC ağırlıklı sınavlar yapıyormuş. Sınavlar ekimden sonra başlayacakmış, muhtemelen ona kaydolacağım. Neyse çarşıda başka işlerim daha vardı. Eve saat altı gibi anca gelebildim. Üç saat matematik çalıştım. Hocalara geldikten denklemler videolarını izledim ve üç dört beşten konuyla ilgili testleri bitirdim. Çok düzensizlikler oldu ama yarından itibaren düzgün çalışacağım :)

    21 Eylül 2018:
    Bugün 6 saat çalıştım. Hocalara geldikten eşitsizlik videolarını izleyip üç dört beşten eşitsizlik testlerinin tamamını çözdüm. Sonra şiir bilgisini bitirip fdd'deki testleri bitirdim. Kitaptaki sorular cidden zormuş :(

    22-23 Eylül 2018:
    Iki günde sadece 5 saat İngilizce çalıştım. Listening çalışması ve kelime çalışması yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 24 Eylül 2018; 9:14:35 >







  • Anlamadığım bir şekilde anasayfaya düşmüyor, o yüzden up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilden girdim bu sene hocam hiç tyt çalışmadım(yani öyle arada bi motivasyon geliyordu bakıyordum ). 21917 yaptım. İmamhatipten anadoluya geçtim 11 de. Hayırlısı olsun senin içinde, tabi tm den bölüme girip ing +bir dil daha eklersen kendini çok güzel geliştirebilirsin. Başarılar🖐️🖐️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Tyt çalışmayan birine göre iyi yapmışsın bence hocam :) Tesekkur ederim bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol hocam :D baksana şu rezilliğe


    Ders Çalışma Günlüğüm (TM ve Dil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ -- 9 Ağustos 2018; 21:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Azıcık TYT çalışsan her şey farklı olurdu :( Artık geçti gerçi. Mezuna falan kalmıyorsun sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    SS yeni yükledim hocam. Ama maalesef mezuna kalma düşüncesiyle girdim sınava maddi durumumuz iyi olmadığı için ailem şehir dışı istemiyor hakbuki antalya turizm vs tutuyor :(. Kocaeli ing edb iö yazdım bakalım bekliyoruz işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Hocam mezuna kalmak istiyorsan neden tercih yaptın ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek istediğim mezuna kalacağımı düşünüyordum. Çünkü kendi denemelerimizde 60-65 arası yapıyordum ingilizce. Ama nasıl olduysa turizm rehberliği bölümlerini tutturdum. Ayrıca kocaelide yaşıyorum yani belki bi ihtimal çıkar diyerek yazdım. Küçük bi ihtimal olsa da var. MSÜ sınavına girdim bu sene 0.5 kuralından kaldım, halbuki sıralamam tutuyordu. Seneye artık tekrardan deneyeceğim hepsini, koü çıkmazsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, umarım gelir de seneye tekrar uğraşmak zorunda kalmazsın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol hocam zaten seneye daha zor olacağını düşünüyorum bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 40k cok kotu degil bence 15k basla 30k ya kadar yaz iyi universiteler belki gelir gidersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Zor olması daha iyi hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    40k çok kötü değil o konuda haklısın hocam ama hedefim 2k ile alıyor. Hukuk, Psikoloji vs. bölümlere de ilgim yok. Ayrıca ingilizce kursuna da kaydoldum artık. Mecbur mezuna kaldım yani :(











    İlk günü güncelledim bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Hmm istemiyorsan normal hocam bence kal derim o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar hocam.
  • Serhtt44 S kullanıcısına yanıt
    Mecburen öyle olacak işte hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.