Şimdi Ara

DERIN MEVZULAR [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar... Evet derin mevzuları burada tartışalım istedim. Yani kafamıza takılan herşey felsefi bakımdan. Tartışalım. Ilk soruyu ben soruyorum izninizle efendim...

1. Neden şuanda bulunduğum bedenin içinde "Ben" varım? Yani neden ahmet değil mehmet değilde ben?(doğal seleksiondan bahsetmiyorum)

2. Beni ben yapan şey nedir? Ailemden aldığım eğitim mi, zorunlu olarak bana öğretilen şeylermi, yoksa belli bir yaştan sonra bildiğimiz herşeyi sıfırlayıp, ince eleyip sık dokuduğumuz şeyler mi? Yani kısacası karakterimizi oluşturan, beni iyi seni kötü, seni zeki beni cahil yapan en önemli faktör nedir? Insan değişebilirmi yoksa dna'sı ne ise ona göremi hareket eder.

• bedene emir veren ruhtur. bu olay tamamen metafiziktir. mesela bu yazıya mesaj atılmış mı bakmak istediğinde, vücuduna emir verecek olan ruhtur. kemiğe, ete, kasa hükmeden varlık önemsiz değil olağanüstüdür. ama et ve kemik hareket edince kimse heyecanlanmıyor malum. mesela araba kendiliğinden hareket etse kimse şaşırmaz. ancak et ve kemiği hareket ettiren birşey var. kısaca bedene giren ve onu kullanan, ne isterse yaptırtanın adı ruhtur. bir tane ruh vardır, yaşı da yoktur. hiçbir değişikliğe uğramaz. beden değişikliğe uğrarken ruh sabittir. ancak olgunlaşabilir. bu olgunlaşma yaşına da Allah 40 yaş olgunluk çağıdır diyor. neye göre olgunlaşıyor insan, bilgi görgü ve tecrübesine bağlı olarak. sahip olunan bedenin içerisine ikinci bir ruhun hakim olması durumunu az çok herkes gözünde canlandırıyordur, mümkün değildir. ama metafizik ve maddenin yok oluculuğu, ruhun varlığının kalıcılığı bildirilir islamda. ikinci sorunun cevabı da belli oldu lakin biraz açıklayalım. insan bedenini çocuk yaşlarda kullanamaz malum. mesela doğumu gerçekleşip dünyaya gelmiş olan bir bebek en masum varlıktır. gülücüğe gülücükle cevap verir. kötü muamele edersen ağlatırsın. bedenin gelişimi ile birlikte bedenin varlığının farkına veren hakimiyeti ele almaya başlayan da ruhtur. ilerleyen yaşlarda da gitgide olgunlaşır ve kabiliyet, hakimiyetine vs birçok konuda yetişme konusunda kendine yol bir çizer. ne kadar çok araştırır okursa o derecede bilgi, görgü ve tecrübe sahibi edinecektir. kim daha fazla çalışırsa o daha çok bilgi sahibi olacaktır. ilgi alanına artık neleri alacağına ruh kendisi verecektir. bu kararı verirken de bedenini kullanacak ve iyi kötü ortamlarda bulunacaktır. değerlendirmeyi de tamamen kendisi yapacaktır. nasıl ki bu satırları birileri okurken hiçbir baskı hissetmeksizin kendi iradesiyle okuyacaksa, bedeni kullanacak olan da ruhun kendisi olacaktır. ancak islamda Allah' ın mü'min kuluna vadettiği cennette, insan tek ruhu ile daha çok bedene hakim olacak inşaAllah. bu nasıl mümkün olabilir, biraz anlatsana nerden duydun nerden biliyorsun denebilir. okuyorum, görüyorum, araştırıyorum. doğruluğuna ve olabileceğine ikna oluyorum şeklinde cevap verebilirim. en basitinden bir örneklemeyle, bedenimizi çok kompleks bir teknoloji harikası olarak düşündüğümüzde ve bugünkü elektronik teknolojisine baktığımızda ve yine ruh konusunda detaylı bilgiye sahip olamayacak oluşumuz bir nevi delil olarak karşımıza çıkıyor bence. dna konusuna gelince, bu bedenin hakimiyetinin sadece ruhun elinde olmadığına işaret eder. ruh ve beden arasındaki iletişim nasıl oluyor hiçbir fikrim yok ama düşünmüyorum da değilim. düşünmek lazım. kimse bilemeyecek de olsa düşünmeli diyorum. derin düşünmek iyidir. çok düşünme kafayı üşütürsün diyene uymamak lazım. "ruhun sahip olduğu bedenin hakimiyetine bir baskı" şeklinde bir cümle üzerinden yine "ruhun almakta olduğu kararların bedenin hakimiyetine etki etmekle (nefis...) etkilenmesi" cümlelerinden hareketle, şeytanın ve yine cinlerin hem ruh hem de beden olarak insanın karşısına çıkması düşünülmelidir. ve her insan da mutlak suretle şeytan, cinlerle muhatap olur karşılaşır. bunu bilerek veya böyle bir durumla karşılaşabileceğini düşünerek hareket eden biri, karar alma aşamalarında tabiri caizse birçok dürtü ile karşılaşabilir. çok dikkat edilirse, bu durumun farkına varmak mümkün. bu durumda hani deriz ya " şeytana uymak " şeklinde doğru yoldan sapma meydana gelir geliyor da. kim ne kadar iyi mücadele eder, ediyor bilebilir miyiz? evet bunu gözlemlemek mümkün bence. herkes kendisi bir seçim yapacak. nasıl yapacak, doğru ya da yanlış bildiklerine, yani öğretildiklerine uyacak. ya da doğru ve yanlışları kendi iradesiyle savaştırıp galip olanın tarafına geçecek. ya da birilerinin peşine takılıp gidecek. şu forumun peşine takıldığımız gibi belki diyebiliriz ama yani en azından bilgi paylaşımı yaparak bir nebze olsun faydalı olmak da var. lakin forum da destek olmalı diye düşünüyorum. kimbilir belki de bu desteği göremiyor olmak beni forumda tutan nedenlerden biridir. kim bilebilir..

• Özürlü bir bedenin içindeki de eşit şartlara sahip bir ruh değil mi peki? Eğer öyleyse, bedeni kontrol eden ruhsa, bu kişi neden bedenine bağlı bir sorunu kabullenir ki? Onu istediği gibi hareket ettirmesi gerekmez mi sonuçta? Örnek veriyorum beyin özürlü birisinin sorun beynindeyse ruh neden bundan etkilenecek olsun ki?
  • Ruh diye birşey yoktur. Kompleksleşen insan biyoloji ve beyninin ürettiği soyut, yapay, gerçek olmayan fikirlerden birtanesidir, ruh.

Tüm kararlarınız, kişiliğiniz beyninizce yönetilir, diğer organ ve mekanizmaların yönetim merkezi de beyindir.

İlerleyen zamanlarda robot çağında bunlar daha iyi anlaşılmaya başlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©hessmaste®

Ruh diye birşey yoktur. Kompleksleşen insan biyoloji ve beyninin ürettiği soyut, yapay, gerçek olmayan fikirlerden birtanesidir, ruh.

Tüm kararlarınız, kişiliğiniz beyninizce yönetilir, diğer organ ve mekanizmaların yönetim merkezi de beyindir.

İlerleyen zamanlarda robot çağında bunlar daha iyi anlaşılmaya başlayacaktır.

Neden hayaller değer biçilmekten yoksun olmalı? Hayallerinizi mi kaybettiniz?
  • Ne ruhu yavv! Ruh diye bişey yok, palavracı bir mahlukat olan insanoğlunun 10000 yıllık palavra birikiminin toplamı var yalnızca!
  • Yanıt 1; Fark etmez, bunda mistik bir şeyler yok, Ahmet, Mehmet te aynı soruyu sorabilir, neden Albinoni değil de ben varım bu bedende? Olabilecek en iyi yanıtları ilahiyattan alabilirsin, bilim dudak büker bu soruya, soru boşlukta der

Yanıt 2; Brecht insan değişir değiştirir der, zordur, pek çoğu başaramaz, yapabildikleri makyajlanmak olur, o da değişim demek değildir, değişemeyen değiştiremez

Seni sen yapan” bir” kavram yok, yaşadığın çevre, ailen, genetiğin, aldığın eğitim, okudukların, sosyal ortamının niteliği hepsi buna etkilidir

Devam edin saykoman

Kişisel not; Bakmayın siz, neommy çok ince ruhludur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ruh olmaz olur mu?
    şu anki sözde modern bilimin tespit edemediği her şey yok o zaman
    bulunduğunuz ortamda havada radyo dalgaları var, gözle görülmez bilim tespit etmeden önce yokmuydu radyo dalgaları
    şu an ki bilim ile ne uzayda seyahat edebiliyoruz, ne tıp alanında çok ileriyiz ne de çevreye zararsız enerji üretebiliyoruz
    şu anki bilim ne biliyor ki siz ruhun olmadığına bu kadar eminsiniz
    her hayvanın beyni var, neden yalnızca insan düşünebiliyor
    bugün ortaçağ daki bilime bakınız: dünya geoit değil, dünya güneş sisteminin merkezinde bütün her şey dünyanın etrafında dönüyor
    yanlış değil mi
    3000 yılında ki adama 2011'dekiler ne kadar cahilmiş, bir şeyden haberleri yokmuş diye düşünecektir
    biraz geniş düşünün, bilime de sorgusuz sualsiz inanmayın, çünkü bilim değişecektir ve her zaman değişmiştir
    eskide bilime göre uzatda yaşam olması için illa su olması gerekmektedir, ama şimdiki bilime göre uzayda hayat olması için illa su olması gerekmiyor
    bugün ruh yok diyeceler yarın belki ruh varmış, eski insanlar da ne kadar cahilmiş diyecek
    ama şunu kesinlikle söyleyebilirim herkes ruhun olduğunu zamanı gelince anlayacak, tabi hiç ölmeyecek olanlar varsa o ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Ne ruhu yavv! Ruh diye bişey yok, palavracı bir mahlukat olan insanoğlunun 10000 yıllık palavra birikiminin toplamı var yalnızca!

Son gülen iyi gülermiş derler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55
    quote:

Orijinalden alıntı: neommy
    Ne ruhu yavv! Ruh diye bişey yok, palavracı bir mahlukat olan insanoğlunun 10000 yıllık palavra birikiminin toplamı var yalnızca!

Son gülen iyi gülermiş derler..

Bu konuşan tehdit ettiğine göre kesinlikle kızdığım dini anlamda ruh olmalı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 28 Mayıs 2011; 21:45:20 >

• Artık tehdit olarak mı algılarsın, yoksa nasihat olarak mı orasını sen bilirsin.Nasıl olsa benim kaybdecek olduğum hiçbir şey yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

ruh olmaz olur mu?
    şu anki sözde modern bilimin tespit edemediği her şey yok o zaman
    bulunduğunuz ortamda havada radyo dalgaları var, gözle görülmez bilim tespit etmeden önce yokmuydu radyo dalgaları
    şu an ki bilim ile ne uzayda seyahat edebiliyoruz, ne tıp alanında çok ileriyiz ne de çevreye zararsız enerji üretebiliyoruz
    şu anki bilim ne biliyor ki siz ruhun olmadığına bu kadar eminsiniz
    her hayvanın beyni var, neden yalnızca insan düşünebiliyor
    bugün ortaçağ daki bilime bakınız: dünya geoit değil, dünya güneş sisteminin merkezinde bütün her şey dünyanın etrafında dönüyor
    yanlış değil mi
    3000 yılında ki adama 2011'dekiler ne kadar cahilmiş, bir şeyden haberleri yokmuş diye düşünecektir
    biraz geniş düşünün, bilime de sorgusuz sualsiz inanmayın, çünkü bilim değişecektir ve her zaman değişmiştir
    eskide bilime göre uzatda yaşam olması için illa su olması gerekmektedir, ama şimdiki bilime göre uzayda hayat olması için illa su olması gerekmiyor
    bugün ruh yok diyeceler yarın belki ruh varmış, eski insanlar da ne kadar cahilmiş diyecek
    ama şunu kesinlikle söyleyebilirim herkes ruhun olduğunu zamanı gelince anlayacak, tabi hiç ölmeyecek olanlar varsa o ayrı

Güzel tespitler," modern insan " labovatuar ortamına sokamadığı her şeyi yok sayarak ve bilime " Kutsal İnek " muamelesi yaparak kendini her şeyin merkezine koyuyor. Böyle yaparak her şeyi açıkladığını zannediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 28 Mayıs 2011; 22:23:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.