Şimdi Ara

Deri Koltuğun Espirisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
6.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biri bana Deri Koltuğun espirisini anlatabilir mi?

Neden deri koltuk? Neden deri döşeme?
    Lüks gösterdiği için mi yada başka sebeplerden dolayı mı?

Aracımda deri koltuk mevcut fakat ben hiç sevmiyorum!
    Yazın oturamazsın yanarsın, kışın oturamazsın donarsın? Böyle şey mi olur yav...

Tamam kışın güzel oluyor koltuk ısıtma felan varda peki yazın ne halt yicez koltuk soğutma yok maalesef
    Yazın gerçekten binilmiyor heleki güneşin altında kaldıysa..

Hadi bindik diyelim geceye kadar deri koltuğun çektiği güneş ısıları kaybolmuyor. Gece olmuş saat 11 halen koltuklar sıcak...

• aynı fikirdeyim bir ara deri koltuklu araç kullanmak durumunda kaldım tövbe ettim bir daha deri koltuk olayına

bence sırf etiket olsun diye yapılıyor gibime geliyor veya süper lüks olacak araca biner binmez her daim full ısıtması soğutması stabil ve güçlü bir şekilde çalışacak yoksa yazın klima düğmesini çevirene kadar su oluyor insan
  • görünüm ve temizliği kolay..kullanılışlılık pek yok..en kralı ortası alcantra ,kenarları deri olanlar.. naylon bazlı olan kumaşlar da yaramaz..
  • zevkler ve renkler meselesi bana göre.kimine göre önemli bir detay kimine görede ego
  • Yemişim görünümü.
    Temizlik evet kolay oluyor.
    Mesela lüks araçlarda koltuk soğutmada var.
    Adam aracına bindiği gibi koltuk buz gibi oh.

Aynen hunter06 aracın içine binip klima düğmesine basana kadar şarıl şarıl oluyorum.
  • bence deri koltuk iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Yemişim görünümü.

Aynen hunter06 aracın içine binip klima düğmesine basana kadar şarıl şarıl oluyorum.

marka vermeyeyim fanatiği çok çünki, d segment bir araç otomatik dijital kilması var ve deri koltuk işte 18-20 neyse ayarlı klima derecesi önemli değil zaten her şekilde yapıyor bunu .
    yolculuk yapıyoruz klima termostat yapıyor , duruyor arada bir . işte o anda araç yavaşlaması veya durması gerekiyorsa, otomatik klimanın hava değişikliğini hissedip tekrar soğutmaya geçmesi için geçen kısa sürede geçmiş olsun su oldunuz . d segment lüks bir araç mı kullanıyoruz sağlığımıza kast eden bir teneke kutusumu belli değil bu araçtan kurtulduktan sonra asla gereksiz hiçbir lüks ü almayacağım demiştim

edit

şimdi kliması performansa etki etmeyen düğmesine bastınmı adam gibi soğutan ben kapatmadıkça aynı seviyede çalışan sıcak soğuk ayarı baya bir hassas manuel klimalı kumaş koltuklu bir c segment bir araç kullanıyorum önceki d ye bin basar

sonuç lüks her zaman faydalı birşey değilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 17 Ağustos 2010; 21:12:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Parke döşemesi ve rengi
    12 yıl önce açıldı
    Yırtılan Koltuk Döşemesi Hk.
    9 yıl önce açıldı
    Ön cama plastik yapıştırma
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deri koltuğunun kalitesine bağlı.

Her malın bir kalitesi var ben aracımda 10 senedir rahatsız olmadım deri koltuktan ne terletti ne üşüttü. Bindiğin kaliteli deri koltuğa sahip araçlarda da aynı durum geçerli.

Ama mesela geçenlerde İzmir sıcağında bir L200 e bindim deri koltuk(fabrika çıkış) Sırtım sırılsıklam oldu.
  • Deri koltuk eminim bir otomobili çok lüks, kaliteli, prestijli ve havalı gösteriyordur, hele bir de 3 karış Alcantara olursa dayanılmaz bir cazibesi oluyor. Fakat bence deri koltuk soğuk memleketlere daha uygun. Mesela deri koltuklu bir aracın Adana'da zor alıcı bulduğu bir gerçek, tek istisna belirli bir modeli deri koltuktan başka bir donanım ve/veya döşeme paketiyle satılmaması.

quote:

Arkadaşlar biri bana Deri Koltuğun espirisini anlatabilir mi?

Neden deri koltuk? Neden deri döşeme? Lüks gösterdiği için mi yada başka sebeplerden dolayı mı? Aracımda deri koltuk mevcut fakat ben hiç sevmiyorum! Yazın oturamazsın yanarsın, kışın oturamazsın donarsın? Böyle şey mi olur yav... Tamam kışın güzel oluyor koltuk ısıtma felan varda peki yazın ne halt yicez koltuk soğutma yok maalesef Yazın gerçekten binilmiyor heleki güneşin altında kaldıysa.. Hadi bindik diyelim geceye kadar deri koltuğun çektiği güneş ısıları kaybolmuyor. Gece olmuş saat 11 halen koltuklar sıcak...

4 saat yakıcı ve kavurucu güneşin altında bekledikten sonra kapıları açılan araçtan çıkan hava bir yana koltukların hatırı sayılır bir süre daha ISI KOMPANZASYONU yapmaması ve kılsız sıcak ölü derinin kıllı sıcak canlı deriye temas ederken aradaki müleküler sıcaklık transferinin nedenli hızlı gerçekleştiğini sanırım biliyorsunuz. Deri koltuk bilhassa Avrupa'da çok yaygın ve ABD'de de standart gibi ama Türkiye'de, sıcak havada deri koltuk ancak soğutma fonksiyonu (klimalı koltuk) olması durumunda düşünülebilir. Deri koltuklu bir aracı mümkün mertebe kapalı garajda ve güneşten uzak bir yerde tutmak gerekir.

Ben deri koltuk ister miyim? Hayır. Neden? Gerek, ihtiyaç duymuyorum. Alacağım araçta deri koltuktan başka bir seçenek sunulmazsa aracı almaktan vazgeçer miyim? Tabi ki hayır. Deri koltuğun üstüne bir kilim sererim, olur biter.

• evet,biraz kaliteye de bağlı.. octavia elegance ile memlekete gidip-geldim geçen yaz,pek terletmedi;kooltuğun derisnin vücuda denk gelen yerleri gözenekli idi.. ama yine de çoğu deri koltukta sırtımıza ve gerimize yapışan kıyafetimizi,iki parmağımızla özgürlüğüne kavuşturmak gerekiyor
  • tek sevmeyen ben değilmişim demek
    görünüşü dışında bir avantajı olduğunu düşünmüyorum.zaten çoğu araçta da o görünüm bir süre sonra patates tarlasına dönüşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Yemişim görünümü.

marka vermeyeyim fanatiği çok çünki, d segment bir araç otomatik dijital kilması var ve deri koltuk işte 18-20 neyse ayarlı klima derecesi önemli değil zaten her şekilde yapıyor bunu .
    yolculuk yapıyoruz klima termostat yapıyor , duruyor arada bir . işte o anda araç yavaşlaması veya durması gerekiyorsa, otomatik klimanın hava değişikliğini hissedip tekrar soğutmaya geçmesi için geçen kısa sürede geçmiş olsun su oldunuz . d segment lüks bir araç mı kullanıyoruz sağlığımıza kast eden bir teneke kutusumu belli değil bu araçtan kurtulduktan sonra asla gereksiz hiçbir lüks ü almayacağım demiştim

edit

şimdi kliması performansa etki etmeyen düğmesine bastınmı adam gibi soğutan ben kapatmadıkça aynı seviyede çalışan sıcak soğuk ayarı baya bir hassas manuel klimalı kumaş koltuklu bir c segment bir araç kullanıyorum önceki d ye bin basar

Bu d sınıfı aracı çok merak ettim üstad söylermisiniz acaba?

• Eğer PASSAT'sa aha arabamı yakmaya gidiyorum!

quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

Adam YüTüp'te Nissan Maxima'nın koltuklarını satıyor. Ses tonundan adamın nasıl biri olduğunu tahmin edebiliyorsunuz...

• Deri koltuk konusundaki yakınmalara tamamen katılıyorum fakat bence aracıda gerçekten çok güzel gösteriyor.. Aslen deri, koltuk ısıtma ve koltuk soğutma ile kullanılırsa tam anlamıyla bence kusursuz.. Fakat günümüzde koltuk soğutma sadece ultra lüks araçlarda bulunuyor.. Şimdilik koltuk ısıtma yaygınlaşmaya başladı, ilerde soğutmanında yaygınlaşmasıyla beraber deri koltuk orta sınıfında vazgeçilmezlerinden olucaktır.. Şuan için soğutma, helede ısıtma olmayan bir araçda deri kullanmak ne derece doğru oda tartışılır gerçekten..
  • Hasan, o biraz da derinin cinsine bağlı. Kaliteli ve gerçek deri bir koltuk her zaman için iyidir. Kötülemek istemem ama I30'daki deri koltuk ne kadar deridir, şüphelerim var.
  • zevkler farklı..benim vazgeçilmezimdir ki gayet sıcak bir ilde yaşıyoruz araçta hep güneş altında bigün olsun sizinki gibi bir durum yaşamadık ( tabi bunda filmli camların etkisi olabilir ) ..deri diyip toplu infaz etmemek gerekir aracın fiyatıyla orantılı bence malzeme kaliteside ..sizinki c sınıfı bir araç sanırsam o yüzden çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum

ayrıca Taner abininde dediği gibi bir kilim veya kılıf öneriririm size bu günler için..birde deri koltuk sanıldığı gibi dayanıklı değildir bakımını düzgün yaptırın yoksa çatlar rengini atar ve gözenekleri kapandığı için daha kötü koku sıcaklık verir..
  • deri-kumaş karışımı koltuğu tercih ederim gereken yeri deri gereken yeri kumaş
  • Bu alcantara denilen malzeme şu Setra otobüslerin koltuklarında olan malzeme mi? Nubuk gibi olan kumaş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Yemişim görünümü.

edit

söyleyeyim ama bir allahın kulu araç ile ilgili konuyu uzatmasın rica edeyim

laguna 2

@Taner Göde yok taner hocam passat değil alamanlar o kadar becerikli değil

• Not: Deri koltuğa sakın İDRAR temas ettirmeyin.

Bu husus özellikle aracında ÇOCUK bulunduran veya sidik torbası zayıf olan kişiler için geçerlidir. Deri koltuğun imâlatında kullanılan kostik soda (sudkostik) (Sodyum Hidroksit) (NaOH) yıkandıktan ve tabaklandıktan sonra bile deride bir miktar kalır, hatta bırakılır, koruyucu olarak (derinin tümü cansız hücrelerden meydana gelir ve çürümesini önlemek için bu madde kullanılır çünkü kostik soda deri hücrelerinin içine su girmesini engeller).

Tabi İDRAR'dan İDRAR'a fark var. Aşırı sapsarı olan idrar susuzluk belirtilerine delâlettir, fazla açık sarı olan da kan dolaşımından B vitamininin azalmasını veya uzaklaştırılması işleminin gerçekleşmekte oldğunu gösterir. Her halükârda bu idrar deri koltuğun gözeneklerinden girer ve alt tabakaya ulaşırsa içindeki kimyevi madde yapısı (bilhassa kompleks tuzlar ve üre) kostik soda artığı ile birleşip bozulma işlemini başlatır ve deri koltuğunuzun derisi, boyası ve yapısı çözülmeye başlar.

Bu nedenle:

1. Bebeklerin altını bağlamadan araca bindirmeyin.
    2. 55 yaş üstü erkekler ve 50 yaş üstü kadınlara aracınıza binmeden önce sorun.
    3. Kendiniz aracınızda mutlak surette ACİL DURUM ŞİŞESİ bulundurun.
    4. Acil durumda doldurduğjunuz şişeyi camdan dışarı atmayın*.
    5. Prostat veya mesane sorunu olanlar varsa daha sık mola verin.

İyi geceler,

Taner Göde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.