Şimdi Ara

Deri Direksiyon Kılıfı Dikimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
5
Favori
31.324
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çinden inek derisi direksiyon kılıfı getirttim ven kendim dikmeye başladım. oldukça eğlenceli bir uğraş. henüz tam bitmedi. bitince tam fotolarını atarım. aşağıda çıkardığım deseni görebilirsiniz;

• arkadaşlar bir direksiyon kılıfı yapımı da benden sıfır maliyet diyebilirim

ilk önce koltuk döşemeciye gidiyoruz artık 12.5 cm genişlik ve taksiler için 96 cm uzunlukta (siz 100 cm alın ) deri alıyoruz.

deriyi satana evde yama yapacagım derseniz para almaz yok çünkü bu parçalar atıktır .
    Arabama çok önem veriyorum kendim patlayan hava yastığının üzerine yapıştıracağım, vites körüğü yapacağım yada direksiyon kılıfı yapacağım derseniz 20 TL verirsiniz

Aşağıda aşama aşama anlatmaya çalışacağım.

taksiler için 12.5 x 96 cm (çevre) ideal ölçü aslında çevre daha fazla ama gergin olması için 96 cm en ideal

kısa kenarın yanlarından ister bally ile ister dikiş makinesi ile arkaya kıvıralım. Böylece dikim sırasında deride yırtılma olmaz

ben farklı renklerle yaptım kafa karışıklığı olmasın

taksilerin simidin el tutulan yerleri 10.5 cm dir ( 12.5 cm - 1 cm - 1 cm = 10.5 cm)

şimdi elimizde 10.5 x 96 cm lik parça mevcut

sıra iki ucu dikiş makinesi yada el ile tersten sıkıca dikmekte. bu durumda simit şekline ulaşmış durumdayız.

aracımızın rengine yada kılıfla uyumlu renk iple (ayakkabı tamiri yapanların kullandığı ipler olabilir , ipte kalite önemli ) artık aracın yanına inmekte sıra

96 cm yaptığımız için simide giydirme yaparken zorlanacağız ama kaliteli bir görüntü ve tutuş hiissi elde edeceğimize emin olabilirsiniz

ben kılıfı giydirirken direksiyona bally sürüyorum ki kılıf direksiyondan kaymasın çünkü sıcak havalarda oynama yapabiliyor.

artık dikime sıra geldi igne olan resim dikim yönünü size gösteriyor. Dikim sırasında dikilecek bölge aşağıda olursa kolay dikim oluyor bilginize

herkese kolay gelsin

faydam olmuşsa ne mutlu

ilk yapacaklar için karışık gelebilir ama 2. 3. 10. kez yaptıktan sonra olay rutine biniyor

arkadaşların araçlara yaptıklarımıda paylaşıyorum.

İNSAN KENDİ YAPTIĞI ŞEYLERDEN DAHA ÇOK MUTLULUK DUYAR

• Benzeri bir kılıf bende diktim. Görüşüm ise siyah bir iple dikmeniz yönünde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Benzeri bir kılıf bende diktim. Görüşüm ise siyah bir iple dikmeniz yönünde olur.
    Kurban bayramı arefesinde direksiyonumu bende deri kaplattım. Hakiki deri olup BMW ve Mercedes arabalarda kullanılan deridir. Yapımı gözümün önünde tam 4.5 saat sürdü. Direksiyon söküldü ve çok da güzel kapladı. Daha sonra direksiyon deri olunca vites sırıttı. Onuda kaplatırdım ama onu da Renault Symbol Expression pakette kullanılan deri topuz ve deri körük alıp serviste taktırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Kurban bayramı arefesinde direksiyonumu bende deri kaplattım. Hakiki deri olup BMW ve Mercedes arabalarda kullanılan deridir. Yapımı gözümün önünde tam 4.5 saat sürdü. Direksiyon söküldü ve çok da güzel kapladı. Daha sonra direksiyon deri olunca vites sırıttı. Onuda kaplatırdım ama onu da Renault Symbol Expression pakette kullanılan deri topuz ve deri körük alıp serviste taktırdım.

Alıntıları Göster
    kolay gelsin.bitmiş halinin de fotosu varsa daha iyi görebiliriz sonucu.

• kırmızıyı bilerek seçtim. aracımın rengi kırmızı. o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

kırmızıyı bilerek seçtim. aracımın rengi kırmızı. o yüzden.
    maliyeti ne bu işlerin ve yaptırmaya değer mi? yenilemek istesek kaça çıkarız gibi sorular gelsin benden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

maliyeti ne bu işlerin ve yaptırmaya değer mi? yenilemek istesek kaça çıkarız gibi sorular gelsin benden...

malzeme çinden 10 dolara geldi. kendim diktiğim için herhangi başka bi maliyeti yok. zannedersem bu işi daha profesyönel yapanlar 100-200 tl arası para istiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Deri Direksiyon Nasıldır?
    14 yıl önce açıldı
    deri ruhsat kılıfı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: infinite

malzeme çinden 10 dolara geldi. kendim diktiğim için herhangi başka bi maliyeti yok. zannedersem bu işi daha profesyönel yapanlar 100-200 tl arası para istiyorlar.

Alıntıları Göster
    Ben mesela 170 lira verdim direksiyon için.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Ben mesela 170 lira verdim direksiyon için.

Alıntıları Göster
    link varmı bi tanede ben getirteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

nerden temın ederız ben ınternetten alma taraftarı değilim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

quote:

niyeki sanal kart güvenli bence tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

valla hayatımda hıc kullanmadım pimpirikliyimdir bu konularda :) prensip diyelim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

valla hayatımda hıc kullanmadım pimpirikliyimdir bu konularda :) prensip diyelim.

Alıntıları Göster
    ip çok kalın gibi duruyor ama bitmişi güzel görünebilir. Linkini atar mısınız ürünün

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

ip çok kalın gibi duruyor ama bitmişi güzel görünebilir. Linkini atar mısınız ürünün

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ürün bu,

http://www.aliexpress.com/item/1PC-Genuine-Cowhide-Leather-Steering-Wheel-Cover-Hand-Sewing-Gray-Black-Beige-free-shipping/1417043662.html

satın aldıktan sonra renk tercihini bildiriyorsunuz. ben alırken "black cover + red stiching/thread" yazdım.

• quote:

arkadaşlar ürün bu,

http://www.aliexpress.com/item/1PC-Genuine-Cowhide-Leather-Steering-Wheel-Cover-Hand-Sewing-Gray-Black-Beige-free-shipping/1417043662.html

satın aldıktan sonra renk tercihini bildiriyorsunuz. ben alırken "black cover + red stiching/thread" yazdım.

Alıntıları Göster
    İzmirde Adnan usta var 150 TL ye yapıyor benim el becerim olmadığı için hiç girmem bu tarz işlere birde alfanın direksiyonu iki çeşit deriden oluşuyor parçalı bir şey yani.

• quote:

arkadaşlar ürün bu,

Alıntıları Göster
    çok güzel olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

İzmirde Adnan usta var 150 TL ye yapıyor benim el becerim olmadığı için hiç girmem bu tarz işlere birde alfanın direksiyonu iki çeşit deriden oluşuyor parçalı bir şey yani.

Çok güzel olmuş. Üstteki delikli deri galiba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheStig

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Çok güzel olmuş. Üstteki delikli deri galiba?

aynen hocam üst tarafa ve arka kısım delikli deri bu benim aracın değil, ben azcık üşengeçim çekmedim fotosunu. Bunun aynısı ama kırmızı değil benim dikişler bildiğimiz siyah.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

çinden inek derisi direksiyon kılıfı getirttim ven kendim dikmeye başladım. oldukça eğlenceli bir uğraş. henüz tam bitmedi. bitince tam fotolarını atarım. aşağıda çıkardığım deseni görebilirsiniz;

Hocam kargo ücreti ne kadar tuttu. Birde son halinin de fotoğraflarını koyabilir misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hocam kargo ücreti ne kadar tuttu. Birde son halinin de fotoğraflarını koyabilir misiniz

son halini akşam atacağım dün bitirdim. toplamda 5 saatimi aldı.

kargo ücretsiiz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.