Şimdi Ara

Depremde Operatör(ler) yine sınıfta kaldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 23:15 te Kütahyada olan 6 büyüklüğündeki depremi hissettikten hemen sonra eşi dostu Turkcell vasıtası ile aramak istedim...Çoğunda ulaşılamıyor uyarısı geldi...Arkasından banada şu şu numara sizi aradı diye sms geldi...Turkcell yoğunluğu kaldıramadı anlaşılan...Diğer operatörler konusunda bilgim yok...Yer Adapazarı...

• Aynen katılıyorum.. Şu an ist. beylikdüzündeyim ve hala telefon edemiyorum... YAni inanamıyorum. Demek deprem ist. olsa Allah korusun aylarca ulaşamayacağız gibi bir his var sevdiklerimize.

Bence de 3 operatör de sınıfta kaldı.. Allah bizleri korusun inşallah...
  • aynı şekilde balıkesirdede oldu turkcell aradığınız kişiye ulaşılamıyor dedi üstelik balıkesir içi ama bazı bazlarda sorun vardı galiba başka bir arkadaşım beni arayabildi avea ise söylememe gerek yok hiç 3 tonlu sinyal sesi verdi hep hiç bağlanamadım
  • Avea ve turkcell çöktü. vodafone ile herkesi aradık.
  • Teknik olarak tüm abonelerin aynı anda cep telefonuna sarılmasını bırakın türkiyede dünyada hiç bir operatör kaldıramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEY

Teknik olarak tüm abonelerin aynı anda cep telefonuna sarılmasını bırakın türkiyede dünyada hiç bir operatör kaldıramaz.

kesinlikle katılıyorum.adamlar alt yapılarını böyle ekstrem durumlar için hazırlamıyorlar.yoksa çok maliyetli olur.genelde bu tür durumlar için operatörlerin mobil baz istasyonları vardır.bunlarla ek kapasite sağlarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

quote:

Teknik olarak tüm abonelerin aynı anda cep telefonuna sarılmasını bırakın türkiyede dünyada hiç bir operatör kaldıramaz.

kesinlikle katılıyorum.adamlar alt yapılarını böyle ekstrem durumlar için hazırlamıyorlar.yoksa çok maliyetli olur.genelde bu tür durumlar için operatörlerin mobil baz istasyonları vardır.bunlarla ek kapasite sağlarlar

nasıl yani?...bir operatörün 30 milyon abonesi var ve hepsinin aynı anda konuşacak olmasını ön göremeyecekmi?...

30 milyon abonesi varsa 35 milyonun anynı anda konuşmasını destekleyecek altyapısı olmalı...siz evinizde banyonuzu yaparken komşunuz suyu açtığında suyunuz kesilirse ne hissedersiniz?...

iletişim araçlarının en çok gerekli olduğu zamanlarda kullanılamıyorsa gerisi tefferuattır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

normalde herkesin kesintisiz iletişim kurabileceği bir şebeke alt yapısına sahip olmalarıo gerekmektedir ancak bunun için yüksek bir maliyet gerektirdiği için hiç bir operatör buna yanaşmıyor. bu tip durumlarda en sağlıklısı sabit iletişim ve kullanılabiliyorsa internet. çünkü internet kullanımı sadece iletişim amaçlı kullanılıyor böyle zamanlarda.

• oparatörlerde suç yok bence sonuçta özel şirket ayrıca baz istasyonunda kapasite artırmak demek giderlerin artmasi demektir devletin desteklemesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

quote:

quote:

nasıl yani?...bir operatörün 30 milyon abonesi var ve hepsinin aynı anda konuşacak olmasını ön göremeyecekmi?...

30 milyon abonesi varsa 35 milyonun anynı anda konuşmasını destekleyecek altyapısı olmalı...siz evinizde banyonuzu yaparken komşunuz suyu açtığında suyunuz kesilirse ne hissedersiniz?...

iletişim araçlarının en çok gerekli olduğu zamanlarda kullanılamıyorsa gerisi tefferuattır...

Bence durumu şöyle açıklamak gerekir. Tüm Türkiye de insanlar deprem bölgesindeki baz istasyonlarına yoğunlaşıyor. Doğal olarak oradaki baz istasyonları bu yoğunluğu kaldıramıyor.

• Son gelen haberlere göre Kütahya Simav'da meydana gelen deprem tüm GSM operatörlerini kitledi!!

Kütahyadaki hocam yazmış
  • bizden paralari amudu ile gotururken iyi ama iyilestirme yapacaklari zaman devlet destek verecekmis deprem olurken babam aradi nasisiniz varmi birsey diye ikimizinde vodafon hemen ardindan arkadasimi aradim onunki turkcell aradigimiz kisiye ulasilamiyor dedi bir saat sonra mesaj geldi su numara sizi aradi diye laf basi geldimi turkcell 4 ceker yer BALİKESİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

quote:

quote:

Evet 30 milyon abone varsa hepsinin aynı anda konuşması mümkün değildir.Nasılki otoyollar tüm araçların aynı anda yola çıkması için tasarlanmıyorsa operatörlerde tüm abonelerin aynı anda konuşmasını kaldıramaz.Böyle bir altyapı dünyada yok.

Eğerki bu hizmet olmalı diyorsanız telekominikasyondan anlamadığınızdandır.Bırakın cep telefonunu,ev telefonları bile kitlenir.Ayrıca mesela futbol stadı gibi aynı bölgede 50 bin kişinin toplanacağı bölgelere bile en az 3 tane mobil baz istasyon konulur ki deprem türkiyenin neredeyse 30 milyonunu etkiledi.Dolayısıyla öyle bi dünya yok.Depremden sonra telefon çalışmaz nokta

• 30 milyon aynı anda konuşabilsin diyen arkadaşlar operatörler bu konuma gelmek için tarifelere zam yapmaları gerektiğinde ne diyecekler acaba?

Tamam, her sene kârın bir kısmını buna ayırarak belki 10-15 senede bu noktaya ulaşabilirsin ama kullanılmayan bazların sabit giderlerini (bakım, onarım, yenileme vs) sürekli karşılamak zorundasın.

Devlet desteklesin diyen arkadaşa şu şekilde katılıyorum, sen devlet olarak aldığın vatandaşını bu kadar düşünüyorsan verginin bir kısmını almaktan feragat et ve operatöre bu tür durumlar için ekstra yatırım yapılmasını zorunlu tut.

Kısaca; şimdilik, kısa ve orta vadede öyle bir dünya yok ve olamaz arkadaşlar.
  • İyi gün dostu operatörler deprem günü neredeler! Kütahyalıların bu ayki faturalarını siliyoruz artisliği yaparlar birazdan yetersizliklerini örtmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 20 Mayıs 2011; 8:26:47 >
  • ben devlet su cep telefonlarından %25 deprem vergisi altında aldığı vergilerin %10 unu almayıp, operatorlere kapasite artısı olarak zorunluluk koysa bunların hiçbiri olmaz.
  • Nevcut bazistasyonlarinin 10 misli daha fazla kuruldugunu veya 10 misli daha hat kapasitesi oldunugu dusun. Dun yine ayni aksama yasanacakti.

Operatorlerin en buyuk maliyeti baz istasyonu olurken bunun 10 misli yatiriminda bile sorun devm edecekti.

Bilincli olup hatlari ihtiyaci olanlara kullanmasini saglamak bir vatandaslik firevi olsa gerek. O an gocuk altinda olup bir yeri arama ihtiyaciolanlar olabilir.
  • operatörlerin depreme göre planlama ve yatırım yapmaları tabiiki beklenemez....fakat böyle bir ekstremum durum için b planlarının muhakkak olması gerekir...
    Büyük bir deprem durumunda kim ne derse desin hatlarında en çok sorun ve sıkışıklık yaşayacak operatör Avea ve Turkcelldir...Avea altyapısının yetersiz olması sebebi ile sorun yaşayacaktır. Turkcellin ise 33 milyon abonesi ve 25.000 baz istasyonu ile hatları kilitlenmeye mahkumdur..Esas soru işareti acil durum planının turkcell tarafından ne kadar sürede devreye alınacağı ve hatların kullanır duruma getirileceğidir...Turkcell gibi bir şirketin böyle acil durum planı kesin vardır diye düşünüyorum..
    Depremde en az sorun yaşayacak operatörün Vodafone olduğu açıktır...16,8 milyon abonesi ve 21.000 baz istasyonu sayısıyla hatları en rahat operatör durumundadır.Abone başına düşen baz istasyonu sayısı olarak turkcellden açık ara öndedir...1999 depreminde bir avuç baz istasyonu ve az abone sayısı ile sadece telsim hattı olanlar deprem sonrası hatlarını kullanabilmişlerdi hatırlarsanız....

• dünkü deprem sonrasında vodafone'da tek sorun yaşamadım.
  • istanbulda dun gece

avea da dıt dıt dıt ,

tcl den bir kac kez arayabildim,
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.