Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun Adana’da yaşıyorum deprem bölgesindeyim şükürler olsun ben ve ailem iyiyiz, sizlere sorum basit benim tek istediğim canımı kurtarmak bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım? Duyduğuma göre deprem 2 hafta daha devam edecekmiş o yüzden soruyorum yinede korkuyorum Merak edenler için şu anda evimizin yakınında arabada kamp kuruyoruz ama diğer günler ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruiatakan -- 6 Şubat 2023; 22:4:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Deprem konusunda ne yapmam lazım

-
-
Daha güvenli bölgelerde müsait olan kişiler veya bazı kurumlar yatacak yer için yardımcı oluyor ama tabi başka şehre gitmek kolay değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok geçmiş olsun, acil bir durum olursa dayım Adana'da kurtarma çalışmalarında şuan. ( Bolu il itfaiye müdürü)
Celal şengörü izle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sizce Adana’dan Karaman’a gitmeye değer mi? Tek sıkıntı yanımızda köpek var otele almazlarsa sıkıntı olur
Neyse arkadaşlar ben yatıyorum umarım gece deprem filan olmaz şu an güvendeyim zaten arabadayım tek korkum ev yıkılacak diye
Powerbank varsa yanında veya ulaşabileceğin yerde tut. En kötü senaryoya göre hazırlan
Imkaniniz varsa bir kulube tipi ev yapin. Arabada uzun sure kalamazsiniz. Atolyelerden ahsap sunta tahta alarak bir kulube yaparsaniz ve icinede bir soba kurarsaniz bu soguklarda iyi barinirsiniz. En onemli sey suan barinaktir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Belediyeler spor salonlarını açmış diyorlar, özellikle Yüreğir. Büyükşehir de fuar alanını açmış dediler.
Bazı camilerden duyuru yapıldı isteyen kalabilir diye.
Biz de arabada bekliyoruz, eve çıkacaktık da arkadaşlar manyak mısın falan dediler tedirgin oldum biraz. Araba rahat bari Allah'a şükür.
Bu iki depremde bina fazla hasar almadıysa artçılarla yıkılmaz diyeceğim de, bir de Hatay'da bekleniyor. O da olursa ne olur kimse bilemez. Çok zor bir durum. Geçmiş olsun. Biz de yaşayacağız bunların hepsini İstanbul'da. Sadece zaman meselesi.
-
Göçük altındaysan ve yeterli alana sahipsen kafanı ve kollarını kazağının içine çekeceksin ve dizlerinide kazağının içine sokacaksın nefes ısın boşa gitmez böylece , ellerinide kasık arana sokarak ısıtabilirsin
Eğer depremde göçükte değilseniz yüksek katlı binaların yanında dolaşmayın yan yatmış yada eğri olan binaların yanında dolaşmayın molozların üzerine dikkatlice çıkabilirsiniz yüksekte durup etrafta yardım edecek kişileri ve yıkılmayan sağlam diğer yerleri görmenizi sağlar oralara giderkende mecburiyetten bakkal yada market yağmalayabilirsiniz ihtiyacınız olduğu kadar ( neden yağmalama yapmamızı söylüyorsun diyenler için taş üstünde taş kalmamış yerde hangi esnaf ve market parayla satış yapıyordur sizce anlık ? )
Deprem mevzusunu kafandan çıkar, yeterli gıda,barınma,teknoloji stoğunu yap. Yemek,battaniye,yastık,powerbank'ten bahsediyorum. Ayrıca ev mevzusunu da kafandan çıkar,yıkılırsa yıkılsın olan cana gelmesin mala gelsin,her ne kadar malda canın yongası olsa bile. Yardımları da bekleyebilirsin, ben olsam o durumda tek başıma alır arabayı kişisel ihtiyaçlarımı başka şehire yola çıkarım. Bir müddet başka şehirde takılır,stoğumu yapar, o bölgedeki fayların susmasını bekler,susunca da geri gelip evdeki zaiyatlara bakarım. Şu an en son düşüneceğin şey ev olsun,canınızdan önemli mi ki şu dünya malı?
İyi ki deprem çantası yaptım. Deprem şakaya gelmez,tedbirinizi alın,risksiz bölgede bile olsanız. Ben İzmir'deyim, çantama 50.000mAh'lık Powerbank aldım, gıda, el feneri, çeşitli araç gereçler, SKT'i uzun bisküvi vs. gıdalar...
-
Arkadaşlar mesajlarınız için saolun şu anda Mersin’deyim otelde kalıyorum psikolojim son günlere göre çok daha yerinde kendimi çok güvende hissediyorum, Allah herkese yardım etsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X