Şimdi Ara

Deprem bölgesine Vodafone'un desteğiyle konteyner teknoloji sınıfları kurulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deprem bölgesine Vodafone'un desteğiyle konteyner teknoloji sınıfları kurulacak
    Gençlerin teknolojik alanda gelişimi için daha önce pek çok farklı projede iş birliği yapan Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, bu kez deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik yardım için kolları sıvadı.



    Yedi yıldır devam eden ve çok sayıda şehirde binlerce öğrenciye ulaşan “Yarını Kodlayanlar” projesinin deprem bölgesine özel versiyonu olan “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesiyle bölgedeki çocuklar için konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracında zenginleştirilmiş ve psikoloji alanında uzman isimlerden onay alınmış özel eğitim ve etkinlikler düzenlenecek.



    Konteyner teknoloji sınıfları kurulacak



    Yapılan açıklamaya göre toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen proje kapsamında ilk konteyner teknoloji sınıfı Nisan ayında Adıyaman’da açılacak. Konteyner sınıfta 7-14 yaş arası çocuklara yönelik müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenirken, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlanacak. Adıyaman’ın ardından Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da da konteyner teknoloji sınıfları kurulacak.



    Ayrıca Bkz.Nanoteknoloji nedir, nerelerde kullanılır? (Uygulamaları ve örnekleri)



    “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesinde konteyner teknoloji sınıflarının yanı sıra gezici eğitim aracıyla da çocuklar için eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadır kent ve konteyner kentleri ziyaret edecek olan gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklara yönelik kodlama eğitimleri, müzik atölyeleri ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Proje kapsamındaki etkinlik ve eğitimler afetten etkilenen çocukların yerleştirildiği diğer illeri de kapsayacak. Ayrıca liseli gençlere yönelik olarak düzenlenecek “Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu” ile yapay zeka ve diğer teknolojiler kullanılarak afet konusunda çözüm üretilmesi sağlanacak.



    Vodafone Yanımda uygulamasına giriş yaparak 1 TL destek olabilirsiniz



    Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre Vodafone Yanımda uygulamasına bir ay boyunca her kullanıcının ilk ziyaretinde projeye 1 TL ek katkıda bulunulacak.



    Yarını Kodlayanlar projesinde 300 bini aşkın çocuğa ulaşıldı



    “Yarını Kodlayanlar” projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Bugüne kadar 81 ilde 300 bini aşkın çocuğa ulaşan proje kapsamında son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer 14 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 7,7 TL değerinde sosyal fayda yarattı. “Yarını Kodlayanlar” eğitimlerine online eğitim platformu Yarinikodlayanlar.com üzerinden de ücretsiz ulaşılabiliyor.









  • Deprem zamanı günlerce telefon hattı getiremeyen bu iki yüzlülerin göz boyamalarına kananlar yoktur umarım.

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Şayet depremde şebekesi en stabil olan operatör Vodafone idi. Asıl iki yüzlüler başında Türk olan dev iki firmamız. Ne varsa elin gavurunda var. Bir tanesi yerliyiz milliyiz diye geçinir, diğeri yeri göğü kapsadık diye geçinir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çekimi 5 para etmez resmen hayal kırıklığı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muhalif=türk düşmanı demek değildir. sapla samanı karıştırmakta ayrı bi meziyet tabi ortalığı karıştırmak olunca amaç:d


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne vodafone ne turktelekom ne de turkcell.... Bunların destek kelimesinin yanından geçmelerini bile yasaklayacaksın. Tv de reklam vermelerini bile yasaklayacaksın. Çünkü bu terbiyesizler yüzünden kaç tane insana ulaşılamadı ve ölmelerine sebep oldu deprem bölgelerinde....

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

    Onların ne suçu var, elektrik yok, yol yok, akaryakıt yok, şehirlerin yarısı yerle bir, bence buna rağmen iyi hizmet verdiler. Günah keçisi aramayın suçlular gayet açık ve net.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekst79 T kullanıcısına yanıt
    Hizmet falan vermediler. Acil bir durumda elektrik kesintisi olduğunda devreye girecek güneş paneli koymak yada ups bağlamak için çok fazla bir zekaya gerek yok.

    Aşağıdaki ekran görüntüsü 6 Şubat gününe ait. Sen buna iyi bile hizmet verdiler mi diyorsun

    Deprem bölgesine Vodafone'un desteğiyle konteyner teknoloji sınıfları kurulacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 1 Nisan 2023; 15:52:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onlar senin düşündüğünü düşünemiyorlar yani, Güneş paneli kış günü ne kadar enerji toplar, kardeşim sen iyimisin hatay da bina kalmadı baz istasyonu kalmadı hepsi bina üzerinde insanın aklıyla dalga geçme, bütün binalar yıkıldı, firmalar ne yapsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi hiç okumadım doğal afet eylem planin yoksa verdiğim her kuruş haram olsun İstanbul'da yaşıyorum ev yıkılırsa mutemelen kaderimize terk edilecez ama 600 l odedigim şebeke benim göçük altında sağ kalmam durumunda iletişimi saglayamiyacak hep aynı hikaye çünkü plan yok .Acil eylem planı burada yazmak uzun yüz yılda bı deprem oluyor fakat umursamaz bı şekilde herhangi bir planları yok .Lazım oldukları zaman hizmet veremiyorlar .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tekst79 T kullanıcısına yanıt
    Onlar üzerlerine düşen görevi yapamadılar yol yoksa helikopterler le jeneratör ve personel gönder yüz yılda bı deprem oluyor adamlar bunu dusunememisler ekipman ve mobil istasyonlari gönder helikopter le .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O bölgeye helikopter sokup, yıkılmamış binaları da düzlesinler...


    Bu onların tek başına yapabileceği iş değil. Acil durumlarda bu operatörlerin bir önceliği var mı? Yok. Halbuki adamlara enerji lazım, yakıt lazım, istasyonlara erişim lazım. Böyle durumlarda belli öncelikler verilmesini istiyorlar. Adama yakıt vermezsen yakıt alabildiği yerden helikopterle taşıması vs. hikaye. Bunların kritik altyapı sayılıp acil durumlarda işleri kolaylaştırılmalı.

  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

    UPS zaten baz istasyonlarında var. 4 - 5 saat idare edebiliyor. Bazısında daha fazla, bazısında daha az. Ama operatörler normal baz istasyonunu kuracak binayı zor buluyor, bir de bunun yanına çatıyı güneş paneli ile kaplayacağım derse de hiç kimse çatısına kurdurmaz.

  • Bu planlar o durumlarda planda kalıyor hocam, yetersiz hazırlanmış oluyor genelde. Ortalık yıkıldığında kimse ne yapılacağını bilmiyor sonra. İstanbul vs. için bireysel telsiz şart. Hoş orada depremde elinde 5G olsa o şehir yapısı ile gene ulaşamazlar, gene ulaşamazlar...

  • Bunların adı teknoloji şirketi yıl 2023 hala bunları savunanlar var bina yıkılmış elektrik kesilmiş e tamam ölelim o zaman. Ne oldu droncell vardı anında havalanıyordu reklamını da kaldırdılar internetten. Biz eleştirmeden unuttukça daha çok ölürüz

  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    burda elektrik olmadan 6 Saat ten oda en fazla dayanır ups hadi ups akusu az bu durumda hiç mi mobil baz istasyonu gönderemezdi ben burda suçsuz demiyorum ama sunu ogrenmeliyiz artık gsm firması hangisi olursa olsun acil ihtiyaç anında kullanılmaz onun için telefon üreticileri uydu haberleşme sistemini koymaları gerekir geçte olsa attığın bir sms ulaşır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt

    Hocam ne upsi ne güneş paneli ? Deprem köyleri bilmem kaç metre yukarı aşağı kaydırmış, dev yarıklar açmış. Taş üstünde taş kalmamış. Sence böyle bir afette baz istasyonlarının ayakta kalması, iletişimin sağlanması mümkün müdür ? Ben bu iletişim problemine dronecell vakası dışında hiçbir suç bulamıyorum. Yeraltında kopan bakır ve fiber optik kablolara kimse değinmiyor mesela. Bunların yeniden inşası çok uzun zaman alacak. İletişim altyapısı çok hasar gördü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Sana 10 puanlık bir soru sorayım o zaman. O kopan fiber kablolar depremin 3. Gününde onarıldılar mı da baz istasyonlar yeniden mi dikildiler de 3. Günden sonra herşey büyük oranda normale döndü??

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.